LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Két fontos meccs között egy harmadik

A nemzetközi menetelés mellett talán picit háttérbe szorult az NB I, pláne hogy egy meccsünk már halasztásra került, és a hírek szerint továbbjutás esetén jövő héten is halasztunk. De ne szaladjunk ennyire előre, most a harmadik fordulós ZTE elleni hazai meccs jön. Fontos meccset játszottunk csütörtökön, egy még fontosabb vár ránk jövő hét közepén, de közben itt ez a bajnoki, ami legalább annyira fontos, mint a Rapid elleni párharc.

Szóval nem szabad félvállról venni a bajnoki meccseket sem, és szerencsére Blagojevics is így gondolkodik. Hiszen az, hogy most a Rapid elleni továbbjutásról álmodozunk, azért jöhetett létre, mert tavaly jól szerepeltünk az NB I-ben. És ha jövőre is szeretnénk nemzetközi menetelést, akkor idén is jól kell szerepelnünk. Ehhez pedig a holnapihoz hasonló mérkőzéseket kötelező megnyernünk. Idén ráadásul már szerintem ki tudunk állítani két erős kezdőt is, tehát nem okoz problémát a rotáció sem. Az Alashkert elleni visszavágón én személy szerint éreztem egy-két játékoson, hogy sok volt a 8 nap alatt lejátszott 3 tétmeccs (szerintem főleg Loncar esetében volt ez szembetűnő), úgyhogy ezúttal talán jobban bele is nyúlnék a csapatba, még ha ez picit rizikósabb is.

A támadósor szerintem ezúttal is pihenni fog, ami azt jelenti, hogy a csütörtökön kezdő Dzsudzsák – Szécsi – Oliveira – Babunski négyes valószínűleg nem fog kezdeni. De én most melléjük csapnám az említett Loncart, valamint a két szélső védőnket, akiknek jelenleg nem igazán van minőségi cseréje, így nem kockáztatnám azt, hogy megsérüljenek, vagy teljesen kifacsartak legyenek (Kusnyírt amúgy is faragták rendesen Bécsben). Szóval hét helyen várok változást a csütörtöki kezdőhöz képest, egyedül a stabilnak mondható védőhármasunkat hagynám meg, a Dreskovic – Romanchuk – Lagator triót (utóbbit értelemszerűen a középpályán).

Debütálhat Mojzis bajnokin is, lehet duplán gyűjteni a fiatalperceket Baranyaival és Vajdával, végre játékperceket kaphat a nagy kincsünknek számító Ojediran, a kezdő sípszótól kezdődően láthatnánk az eddig ígéretesen mozgó Dominguest, és én húznék egy merszét, és két csatárral rohamoznék, vélhetően Mance és Bárány is szeretne gólokkal bizonyítani. Ha meg ég a ház, akkor jöhetnek a kulcsemberek, úgy mint Loncar, Dzsudzsák, Babunski, de egyébként az eddigi meccseket végig nem játszó Oliveira-Szécsi-Kyziridis hármas is bármikor bedobható, Bódiról nem is beszélve, aki egész jól kezdte a szezont. Ő még akár kezdhet is, ha mégis egy csatárral küldené hadba a csapatot Blagojevics.

Kockázatos ennyi helyen belenyúlni a csapatba? Igen. Beáldoznám a ZTE elleni meccset a Rapid elleni továbbjutás érdekében? Erre nem feltétlen merném rávágni az igent, számomra igenis fontos a holnapi meccs, és ha választanom kéne, hogy csütörtöki továbbjutás, vagy holnapi győzelem, nem tudnék egyértelműen dönteni. Mindkettő fontos. De ha reálisan nézzük, az EKL csoportkörre a sorsolás ismeretében nem sok esélyünk van. Így a prioritás az én szememben egyértelműen a jó bajnoki szereplés lenne. Mindez persze nem jelenti azt, hogy nem kell rotálni a csapatot, mert bár az erőnléttel nincs gond az eddigiek alapján, és tényleg fontos a jó bajnoki szereplés, attól még kell a frissítés egy ilyen meccsdömping közepette. És hát óriási presztízs értékkel bírna a Rapid kiejtése (az anyagi oldaláról nem is beszélve). Ha meg továbbjutunk, akkor úgyis pihenhetünk megint egy teljes hetet.

Egyébként ellenfelünk is túl van már négy tétmeccsen idén, ők az Eszék ellen búcsúztak kettős vereséggel a Konferencia Ligától, így nincs halasztott bajnoki meccsük. A nyitófordulóban a két EKL meccs között kaptak ki otthon 2-0-ra a Kisvárdától, múlt héten az MTK-t verték 2-1-re szintén hazai környezetben. Az eddig látottak alapján nem kellene, hogy gondot okozzon legyőzni őket hazai pályán, de lássuk be, annyira azért még nem vagyunk jó csapat, hogy bárki ellen teljesen biztosra mehessünk, még akár itthon is, pláne ha tényleg ennyire felforgatott csapattal kezdünk majd. Bár ki tudja, lehet pont ez lesz a siker kulcsa, és a sok bizonyítani akaró játékos jelenti majd a különbséget a javunkra.

Úgyhogy bár a fókusz sokaknál a csütörtöki visszavágón van, igenis oda kell tennünk magunkat holnap is. Remélem, hogy sokan leszünk, és nem csak a nagy meccsekre tartogatjuk erőinket mi, szurkolók sem.