LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2024/2025 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett: 

Kölcsönből visszatérők: 

Távozott:

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült:

Hosszabbított: 

Profi szerződést kötött: 

  • Kohut Máté

Hírek, pletykák:

[07/26] A mai nap sem telt el távozó játékos nélkül. A Kozármisleny jelentette be, hogy megszerezte a tavaly kölcsönben Mezőkövesden játszó Kócs-Washburn Eriket. Ez nem csak azért furcsa, mert nem kölcsönbe, hanem véglegesen szerződtették a 21 éves játékost, hanem azért is, mert a DVSC ezt a tegnapi, David Nwachukwu kölcsönadásáról szóló cikkbe utólag beírva közölte.

[07/25] Érkező mellett két távozó is volt a mai napon: Oleksandr Romanchuk az ukrán Kryvbas játékosa lett. A döntéséhez elmondása szerint hozzájárult a háborús konfliktus is. Élő szerződése volt, ennek ellenére hogy valós-e a transfermarkton feltüntetett érte kapott 300 ezer euro, erősen kérdéses. Rajta kívül a BVSC cikkéből derült ki, hogy Nwachukwu – ahogyan az előzetesen várható volt – ismét a BVSC-t fogja erősíteni kölcsönjátékosként.

[07/25] Igaznak bizonyultak azon értesülések, miszerint Neven Djurasek érkezhet a középpályára. A játékost a transfermarkt szerint ingyen igazoltuk, és bár az elmúlt három évben inkább cserejátékos volt, de olyan csapatokban játszott mint a Dinamo Zagreb, Shakhtar Donyeck, Aris Saloniki. A szerződés részleteit nem közölte a DVSC a bejelentés során.

[07/24] Az NB I.hu szerint „az is benne van a pakliban, hogy Neven Djurasek a DVSC-ben fog játszani az új szezonban. A 25 éves védekező középpályás jelenleg szabadon igazolható, legutóbbi klubja a görög Arisz Szaloniki volt. A görögországi időszaka előtt Djurasek többek között az ukrán Sahtar Doneck, a szlovén NK Olimpija és a horvát Dinamo Zagreb II játékosa is volt. A labdarúgó korábban a horvát U21-es válogatottban öt összecsapáson bizonyíthatott.”

[07/17] Az NSO szerint Szerbiából, a Mladost együttesétől érkezhet afrikai támadó, a 22 éves Yacouba Silue. A mögöttünk hagyott idényben 32 szerb bajnokin 5 gól és 3 gólpassz volt a mérlege, korábban Ausztriában is megfordult.

[07/16] Eldőlt Bódi Ádám sorsa: a 33 éves szélső nem marad Debrecenben, ugyanis kedd késő este bejelentette szerződtetését az NB II-es Kazincbarcika.

[07/14] Gulácsi Bence vezető játékosmegfigyelő adott interjút a HAON-nak, ebből többek közt az is kiderül, hogy Shaghoyan mellett még érkezhet új támadó a keretbe.

[07/13] Zhirayr Shaghoyan személyben örmény válogatott szélső támadó érkezett kölcsönbe az Ararat Armeniatól. A 23 éves játékos hazájában villogott eddig leginkább, de 1.5 évet Bulgáriában is lehúzott kölcsönben.

[07/10] Batai Tamás távozását megerősítette a DVSC. Az már csak a Vasas közleményéből derül ki, hogy a fiatal támadó megvásárlására opciós joga van a fővárosi együttesnek.

[07/10] Az előző szezonban az NB III-as csapatot erősítő Nagy Roland az NB II-es Mezőkövesdhez igazolt.

[07/10] Makray Balázs a HAON-nak nyiltakozott az átigazolásokról:

Azt szeretnénk, ha más stílusú játékossal bővülnének a lehetőségeink: egy gyors, az üres területekre jól betörő, a kontratámadásokat a lendületével segítő csatárban gondolkodunk. Többekkel is előrehaladott megbeszéléseink vannak, remélem ezen a héten sikeresen lezárjuk az egyeztetéseket az első számú jelöltünkkel.

Makray Balázs reagált a Lokival kapcsolatban az utóbbi időben a médiában felmerült játékosokra – Luka Adzics, George Diba, Aleksa Marusics, Luka Lukovics – is. Elmondta, Adzics kivételével nem is hallottak ezekről a labdarúgókról, róla is csak azért, mert visszajutott hozzájuk, hogy a közösségi oldalán maga a játékos cáfolta a felröppent pletykát.

[07/09] Vajda Botond 2027-ig meghosszabbította szerződését a DVSC-vel, a játékossal hosszú távon tervez a klub.

[07/09] Batai Tamás távozik a DVSC-től. A fiatal támadó nem utazott el az ausztriai edzőtáborba sem, ugyanis a Vasas játékosa lesz kölcsönben, amit a fővárosiak részéről Nagy Miklós is megerősített

[07/08] Gyenti Kristóf az idei szezonban az NB II-es Békéscsabában bizonyíthat, kölcsönben.

[07/07] A csakfoci szerint Bódi Ádámnak ugyan tett hosszabbítási ajánlatot a klub, és jelenleg is kapcsolatban áll a játékossal, ám könnyen lehet, hogy karrierje során először légiósnak áll.

[07/06] Bódi Ádám nem utazott el a csapattal az ausztriai edzőtáborba, ami könnyen lehet, hogy a távozását vetíti előre.

[07/06] Erdélyi Benedek a BVSC-nél tölti a következő szezont kölcsönben, ahogy az várható volt.

[07/05] Ahogy az várható volt, Dzsudzsák Balázs ismét meghosszabbította szerződését a DVSC-vel: újabb egy évre, 2025-ig írt alá.

[07/05] A klub profi szerződést kötött a 18 éves Kohut Mátéval.

[07/04] Erdélyi Benedek a szerdai edzőmeccsen a BVSC csapatában védett, alighanem kölcsönbe kerülhet a fővárosi klubhoz.

[07/04] És egyben úgy tűnik, hogy Luka Adzic itt tartózkodása sem valós…

Kép: Luka Adzic Instagram oldala

[07/04] Úgy tűnik, hogy az Ádám Marin féle pletyka csak egy jól sikerült trollkodás eredménye…

Kép: megbízható forrás

[07/04] A Nemzeti Sport szerint pedig Ádám Martin is Debrecenben köthet ki, a válogatott támadót és ügynökét csütörtökön Debrecenben látták!

[07/04] Újabb délszláv játékos érkezhet, sajtóhírek szerint a 25 éves Luka Adzic a DVSC-nél vesz részt próbajátékon. A szélsőként bevethető szerb játékos legutóbb a Cukaricki labdarúgója volt, jelenleg pedig szabadon igazolható.

[07/03] Immár hivatalos, Arandjel Stojkovic egy évre kölcsönbe, kivásárlási opcióval érkezett a DVSC-be.

[07/01] Ciprusi sajtóhírek szerint az élvonalban szereplő AEL Limassol érdeklődik a DVSC ukrán középső védője, Oleksandr Romanchuk iránt.

[06/29] A telegraf.rs információi szerint a Partizan Belgrád jobbhátvédje, Arandjel Stojkovic egy évre a DVSC-hez kerülhet kölcsönbe. A transfermarkt egyébként már fel is tüntette őt, mint DVSC kölcsönjátékos.

[06/29] Sajtóhírek szerint a DVSC érdeklődik az IMT Belgrád 27 esztendős támadója, Luka Lukovic iránt. A korábbi U19-es válogatott támadó a Crvena Zvezda neveltje, emellett megfordult több szerb együttesben, a svájci Biel-Bienne és a belga Mouscron csapataiban is. Lukovic tavaly 27 szerb élvonalbeli bajnokin lépett pályára, ahol 6 gólt és 2 gólpasszt jegyzett, értékét a Transfermarkt 450.000 euróra becsüli. Szerződése június 30-án lejár csapatánál, így szabadon igazolhatóvá válik.

[06/28] Erdélyi Benedek, Hornyák Csaba és Cibla Flórián szerződést hosszabbított a DVSC-vel, a három fiatallal hosszú távon tervez a klub.

[06/24] A napokban többször felmerült lehetséges távozóként Stefan Loncar neve, akit orosz klubbal hoztak szóba. Tegnap az ő távozása is hivatalossá vált. A klubholnap ugyan nem említi, de valóban egy orosz csapat, az Akron Togliatti vásárolta őt ki.

[06/24] Andrija Majdevac távozik a DVSC-től. A 26 éves szerb támadó szerződését vélhetően felbontotta a klub, így szabadon igazolhatóvá vált.

[06/20] Egy török oldal a Fenerbahcéval boronálta össze Meldin Dreskovicot. A montengrói védőnek a cikkben szereplő infókkal ellentétben nem jár le a szerződése idén nyáron. Ugyanakkor Stefan Loncar továbbra sem kezdte meg a felkészülést a csapattal, így az ő távozása is a levegőben lóghat.

[06/19] Nagyon úgy néz ki, hogy Enzo Cabrera végül nem igazol Debrecenbe. Az argentin támadó nagyon kapóssá vált, az igényei is megnövekedtek, és az elmúlt napokban több csapat is beszállt a licitbe. A támadó múlt hét végére ígért választ, és úgy tűnik, hogy végül Cipruson folytatja pályafutását.

[06/18] Az pedig tegnapi hír, hogy a korábban velünk hírbe hozott japán Naoaki Senaga is a DVSC-ben folytatja. A 25 éves szélső érkezését már Kölnben megerősítette nekünk a debreceni Fabrizio Romano. 🙂 

[06/18] Pénteken vált hivatalossá, amit egy nappal korábban megszellőztetett a hazai sportsajtó: Batik Bence a DVSC-be szerződött. A Felcsúttól érkező 30 éves védő a hírek szerint három évre írt alá.

[06/18] Szűcs Tamás személyében egy tehetséges támadó érkezett még múlt csütörtökön. A 19 éves debreceni születésű játékos 1 millióért igazolt néhány éve az FC Copenhagen (vagy FC Kobenhavn, ahogy jobban tetszik) utánpótlásába, onnan érkezett most hozzánk.

[06/18] Baranyai Nimródot eladta a DVSC az Újpestnek múlt hét csütörtökön. A fiatal, saját nevelésű hátvédünk jövőbeli értékesítéséből részesedhetünk még. A vételár értesüléseink szerint 150-350 ezer euro között lehet.

[06/18] Ahogy az várható volt, ahogy kitettük a lábunkat a városból, egyből beindultak az igazolások. 😛 Mivel hazaértünk, pótoljuk a lemaradásunkat!

[06/12] A következő néhány napban a rovat nem, vagy csak jókora késéssel frissül majd, a szerkesztői stáb ugyanis csütörtökön útnak indul Kölnbe, hogy a helyszínen szurkolja ki a magyar válogatott győzelmét Svájc ellen az Európa Bajnokságon! Köszi a türelmet! 

[06/11] A nyár első érkezője egy kapus, Pálfi Donát. A 24 éves hálóőr ETO-nevelés, az előző szezonban az NB II-es Haladásban védett.

[06/11] Tuboly Máté távozik a DVSC-től. A fiatal középpályás kölcsönben töltötte nálunk a szezont az ETO-tól, a klubnak szándékában is állt véglegesíteni a játékost, ám nem sikerült megegyezni, a játékos pedig DAC-nál folytatja karrierjét.

[06/10] Információink szerint a héten több bejelentés is várható a klubtól, már a mai naptól kezdődően. Új érkezők bejelentéséről van szó!

[06/10] A Velez Mostar kinézte magának Meldin Dreskovicot? Meglepő igazolás lenne, ha a legjobb belső védőnk a bosnyák bronzérmes csapathoz igazolna.

[06/07] A különböző átigazolási pletykákkal foglalkozó közösségi oldalakon egy olyan hír is napvilágot látott, mi szerint a Diósgyőr szlovén játékosa, Rudi Pozeg Vancas iránt is érdeklődik a DVSC. A Csakfoci azonban úgy értesült, hogy erről szó sincs, a Lokinál nincs napirenden az egyszeres válogatott támadó középpályás szerződtetése.

[06/07] A Csakfoci megkereste a Loki sportigazgatóját, Hayk Hovakimyant az üggyel kapcsolatban: „Személyes találkozásunk után elmondhatom, hogy Enzo nagy rajongója a Lokinak. Remélhetőleg egy nap együtt fogunk majd dolgozni” – mondta az örmény szakember, akinek a szavaiból tehát annyi kiderül, hogy találkozott már Cabrerával, az átigazolási hírt viszont nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

[06/06] Úgy néz ki, hogy megvan az első nyári igazolásunk: Enzo Cabrera lehet az, akivel a csatárposzton erősítünk. A 24 éves argentin támadó a Newell’s igazolt játéka, ám az előző két évet Máltán, illetve Cipruson töltötte kölcsönben, összesen 35 gólt szerezve a két bajnokságban. Instagram profilján megosztott története szerint pedig már DVSC mezben erősít.

DVSC, labdarúgás, Loki, átigazolás, argentin, Enzo Cabrera

[06/06] Egy pletyka Romániából, ami viccnek is rossz. A Dzsudzsák – Universitate Cluj transzfer aligha fog valaha is megvalósulni.

[06/03] A hírek szerint a Haladás fiatal jobbhátvédje, Nyíri Vince kiszemelt a hátvédsorba. Ez egybecsenghet Baranyai Nimród esetleges távozásával.

[05/31] Kisteleki István adott interjút az NB1.hu-nak, ahol elmondta, elégedettek David Nwachukwuval, szeretnék, ha a következő évben is náluk futballozna a DVSC 19 éves játékosa. Hogy ez megvalósul-e, hivatalosan még nincs megerősítve. „Futballozik nálunk a DVSC-től kölcsön egy nigériai játékos, David Nwachukwu, 19 éves, és azt mondom, hogy ő minden olyat csinál, amit a magyar játékos nem csinál meg. Cseleket, elindulásokat, visszapasszokat, befejezéseket, mosolyog, és jól érzi magát. … Davidet is szeretnénk, ha maradna. Imádják a szurkolók, mert mindig tesz valami váratlant, nem a szokványos játékot játssza. Aki a focit szereti, az ilyen kreatív játékosokért is odavan.”

[05/28] A rovatunk frissült a legtöbb ténnyel és pletykaként felmerült névvel. Hivatkozásokat nem minden esetben pótoltunk most.

[05/28] A hírek szerint egy koszovói játékosért, Lumbardh Dellova-ért tehettünk ajánlatot, de a játékos erősebb csapathoz szeretne igazolni, emellett a kivásárlási ára is igen magas.

[05/27] A Nemzeti Sport szerint az Újpest szemet vetett Baranyai Nimródra, mivel eddigi jobbhátvédjük, Huszti András nem marad a lila-fehéreknél. Baranyai Nimródnak érvényes szerződése van a DVSC-vel, ami azt jelenti, ha meg akarják szerezni, nem csak a játékossal, hanem a klubbal is meg kell állapodniuk egy megfelelő kivásárlási árban – és nem biztos, hogy a DVSC könnyen elengedi majd a fiatalszabályba is beférő, így különösen értékes U21-es válogatott játékosát.

[05/27] Andrija Majdevacot a téli időszakban tavaszra kölcsönadtuk nevelőegyüttesének, a szerb első osztályú Napredaknak , ahol 17 meccsen 6 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. A HAON értesülései szerint emiatt kinézte őt a Topolyai SC. Kérdés, hogy a DVSC-nek mi a szándéka a támadóval és meg tudnak-e egyezni a klubok, akik között egy éve már volt megvalósult átigazolás, hiszen Sós Bence nyáron a Lokiból a Topolyába igazolt.

[05/27] Bár nem konkrét átigazolásokról van benne szó, érdemesnek tartunk kiragadni egy részletet a dvsc.hu-n megjelent Blagojevics interjúból, aminek köze lehet az átigazolási időszakhoz. „Minden átigazolási időszak során beszélünk erről. Határozott elképzelésem van arról, hogy én mit szeretnék, de ez nemcsak az edző kívánságán múlik, hanem sok más tényezőn is. Semmi kétség afelől és nem is titok, hogy a legutóbbi transzferidőszakban igazoltunk olyan játékosokat, akik különböző okok miatt sajnos nem tudtak rendelkezésünkre állni. Van még hová fejlődni ebben. A következő szezonban a csapatnak szüksége van a felfrissülésre, az új ötletekre és energiára, szenvedélyre, mivel a futball a fejlődésről és az evolúcióról szól mind a pályán, mind pedig az öltözőben. … Bárány Donát maradt az egyedüli csatárunk, valamint a fiatal Batai Tamás, aki szintén kapott játékperceket. Viszont úgy gondolom, ha magas elvárásokkal szeretnénk belevágni egy komoly megmérettetésbe, ez sajnos nem lesz elég, attól függetlenül, hogy elégedett vagyok Bárány Donát erőfeszítéseivel, a munkájával és a statisztikákkal is.”

[05/27] Az NB1.hu szerint Aleksa Marusicért, egy északmacedón támadóért két NB I-es klub is érdeklődik. Bár könnyen lehet, hogy nem a Loki ezek egyike, de az NB I.hu-n közölt leírás teljesen illik a Lokira: a játékos iránt érdeklődők „nem indulnak a nyáron a nemzetközi porondon. A következő bajnokságban azonban olyan helyezést szeretnének elérni, amely lehetővé tenné számukra a nemzetközi szereplést a következő évben.” A macedón első osztályban 32 meccsen 17 gólt szerzett játékos júniusban lesz 25 éves.

[05/27] Szűkszavú cikkben jelentette be az átigazolási időszak már fél éve szinte tényként kezelhető első hivatalos játékosmozgását a DVSC: Joao Oliveira távozott a DVSC-től.

[05/27] A zte.hu szúrta ki, hogy egy izraeli portál szerint George Dibát, az izraeli élvonalban szereplő Hapoel Haifa 25 éves belső védőjét csábítja a Debreceni VSC. Bár a hírek alapján az elmúlt egy évben jól szerepelt az izraeli első osztályban, óvatosságra int vele kapcsolatban, hogy korához képest korábban 9 mérkőzés kivételével csak az izraeli másodosztályban játszott.

[05/27] Itt a nyár, itt a Játékoskeringő! Sokan kértétek, így ismét elindul a rovat. Igyekszünk utolérni magunkat az eddig felmerült pletykák kapcsán, de ezúttal a türelmeteket kérjük, nem ígérjük, hogy mindig naprakész lesz a rovat.


>>> A korábbi rovatokért kattints ide! <<<