LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2024/2025 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett: 

Kölcsönből visszatérők: 

Távozott:

Érkezőként felmerült:

Távozóként felmerült:

Hosszabbított: 

Profi szerződést kötött:


Hírek, pletykák:

[06/12] A következő néhány napban a rovat nem, vagy csak jókora késéssel frissül majd, a szerkesztői stáb ugyanis csütörtökön útnak indul Kölnbe, hogy a helyszínen szurkolja ki a magyar válogatott győzelmét Svájc ellen az Európa Bajnokságon! Köszi a türelmet! 

[06/11] A nyár első érkezője egy kapus, Pálfi Donát. A 24 éves hálóőr ETO-nevelés, az előző szezonban az NB II-es Haladásban védett.

[06/11] Tuboly Máté távozik a DVSC-től. A fiatal középpályás kölcsönben töltötte nálunk a szezont az ETO-tól, a klubnak szándékában is állt véglegesíteni a játékost, ám nem sikerült megegyezni, a játékos pedig DAC-nál folytatja karrierjét.

[06/10] Információink szerint a héten több bejelentés is várható a klubtól, már a mai naptól kezdődően. Új érkezők bejelentéséről van szó!

[06/10] A Velez Mostar kinézte magának Meldin Dreskovicot? Meglepő igazolás lenne, ha a legjobb belső védőnk a bosnyák bronzérmes csapathoz igazolna.

[06/07] A különböző átigazolási pletykákkal foglalkozó közösségi oldalakon egy olyan hír is napvilágot látott, mi szerint a Diósgyőr szlovén játékosa, Rudi Pozeg Vancas iránt is érdeklődik a DVSC. A Csakfoci azonban úgy értesült, hogy erről szó sincs, a Lokinál nincs napirenden az egyszeres válogatott támadó középpályás szerződtetése.

[06/07] A Csakfoci megkereste a Loki sportigazgatóját, Hayk Hovakimyant az üggyel kapcsolatban: „Személyes találkozásunk után elmondhatom, hogy Enzo nagy rajongója a Lokinak. Remélhetőleg egy nap együtt fogunk majd dolgozni” – mondta az örmény szakember, akinek a szavaiból tehát annyi kiderül, hogy találkozott már Cabrerával, az átigazolási hírt viszont nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

[06/06] Úgy néz ki, hogy megvan az első nyári igazolásunk: Enzo Cabrera lehet az, akivel a csatárposzton erősítünk. A 24 éves argentin támadó a Newell’s igazolt játéka, ám az előző két évet Máltán, illetve Cipruson töltötte kölcsönben, összesen 35 gólt szerezve a két bajnokságban. Instagram profilján megosztott története szerint pedig már DVSC mezben erősít.

DVSC, labdarúgás, Loki, átigazolás, argentin, Enzo Cabrera

[06/06] Egy pletyka Romániából, ami viccnek is rossz. A Dzsudzsák – Universitate Cluj transzfer aligha fog valaha is megvalósulni.

[06/03] A hírek szerint a Haladás fiatal jobbhátvédje, Nyíri Vince kiszemelt a hátvédsorba. Ez egybecsenghet Baranyai Nimród esetleges távozásával.

[05/31] Kisteleki István adott interjút az NB1.hu-nak, ahol elmondta, elégedettek David Nwachukwuval, szeretnék, ha a következő évben is náluk futballozna a DVSC 19 éves játékosa. Hogy ez megvalósul-e, hivatalosan még nincs megerősítve. „Futballozik nálunk a DVSC-től kölcsön egy nigériai játékos, David Nwachukwu, 19 éves, és azt mondom, hogy ő minden olyat csinál, amit a magyar játékos nem csinál meg. Cseleket, elindulásokat, visszapasszokat, befejezéseket, mosolyog, és jól érzi magát. … Davidet is szeretnénk, ha maradna. Imádják a szurkolók, mert mindig tesz valami váratlant, nem a szokványos játékot játssza. Aki a focit szereti, az ilyen kreatív játékosokért is odavan.”

[05/28] A rovatunk frissült a legtöbb ténnyel és pletykaként felmerült névvel. Hivatkozásokat nem minden esetben pótoltunk most.

[05/28] A hírek szerint egy koszovói játékosért, Lumbardh Dellova-ért tehettünk ajánlatot, de a játékos erősebb csapathoz szeretne igazolni, emellett a kivásárlási ára is igen magas.

[05/27] A Nemzeti Sport szerint az Újpest szemet vetett Baranyai Nimródra, mivel eddigi jobbhátvédjük, Huszti András nem marad a lila-fehéreknél. Baranyai Nimródnak érvényes szerződése van a DVSC-vel, ami azt jelenti, ha meg akarják szerezni, nem csak a játékossal, hanem a klubbal is meg kell állapodniuk egy megfelelő kivásárlási árban – és nem biztos, hogy a DVSC könnyen elengedi majd a fiatalszabályba is beférő, így különösen értékes U21-es válogatott játékosát.

[05/27] Andrija Majdevacot a téli időszakban tavaszra kölcsönadtuk nevelőegyüttesének, a szerb első osztályú Napredaknak , ahol 17 meccsen 6 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. A HAON értesülései szerint emiatt kinézte őt a Topolyai SC. Kérdés, hogy a DVSC-nek mi a szándéka a támadóval és meg tudnak-e egyezni a klubok, akik között egy éve már volt megvalósult átigazolás, hiszen Sós Bence nyáron a Lokiból a Topolyába igazolt.

[05/27] Bár nem konkrét átigazolásokról van benne szó, érdemesnek tartunk kiragadni egy részletet a dvsc.hu-n megjelent Blagojevics interjúból, aminek köze lehet az átigazolási időszakhoz. „Minden átigazolási időszak során beszélünk erről. Határozott elképzelésem van arról, hogy én mit szeretnék, de ez nemcsak az edző kívánságán múlik, hanem sok más tényezőn is. Semmi kétség afelől és nem is titok, hogy a legutóbbi transzferidőszakban igazoltunk olyan játékosokat, akik különböző okok miatt sajnos nem tudtak rendelkezésünkre állni. Van még hová fejlődni ebben. A következő szezonban a csapatnak szüksége van a felfrissülésre, az új ötletekre és energiára, szenvedélyre, mivel a futball a fejlődésről és az evolúcióról szól mind a pályán, mind pedig az öltözőben. … Bárány Donát maradt az egyedüli csatárunk, valamint a fiatal Batai Tamás, aki szintén kapott játékperceket. Viszont úgy gondolom, ha magas elvárásokkal szeretnénk belevágni egy komoly megmérettetésbe, ez sajnos nem lesz elég, attól függetlenül, hogy elégedett vagyok Bárány Donát erőfeszítéseivel, a munkájával és a statisztikákkal is.”

[05/27] Az NB1.hu szerint Aleksa Marusicért, egy északmacedón támadóért két NB I-es klub is érdeklődik. Bár könnyen lehet, hogy nem a Loki ezek egyike, de az NB I.hu-n közölt leírás teljesen illik a Lokira: a játékos iránt érdeklődők „nem indulnak a nyáron a nemzetközi porondon. A következő bajnokságban azonban olyan helyezést szeretnének elérni, amely lehetővé tenné számukra a nemzetközi szereplést a következő évben.” A macedón első osztályban 32 meccsen 17 gólt szerzett játékos júniusban lesz 25 éves.

[05/27] Szűkszavú cikkben jelentette be az átigazolási időszak már fél éve szinte tényként kezelhető első hivatalos játékosmozgását a DVSC: Joao Oliveira távozott a DVSC-től.

[05/27] A zte.hu szúrta ki, hogy egy izraeli portál szerint George Dibát, az izraeli élvonalban szereplő Hapoel Haifa 25 éves belső védőjét csábítja a Debreceni VSC. Bár a hírek alapján az elmúlt egy évben jól szerepelt az izraeli első osztályban, óvatosságra int vele kapcsolatban, hogy korához képest korábban 9 mérkőzés kivételével csak az izraeli másodosztályban játszott.

[05/27] Itt a nyár, itt a Játékoskeringő! Sokan kértétek, így ismét elindul a rovat. Igyekszünk utolérni magunkat az eddig felmerült pletykák kapcsán, de ezúttal a türelmeteket kérjük, nem ígérjük, hogy mindig naprakész lesz a rovat.


>>> A korábbi rovatokért kattints ide! <<<