LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Beharangozó – Pápa-Debrecen

lombardpapatfcA Pápa legyőzése eddig nem okozott gondot. A tavalyi szezonban 2-0 otthon, majd egy kiütéses 5-1 idegenben. Az idei évad nyitányán, pedig egy könnyed meccsen, tartalékos csapattal is sikerült győznünk Szilágyi és Kulcsár góljaival. Ideális alkalom nyílik tehát a múlt heti csorba kiküszöbölésére. A célkitűzés változatlan, megtorpedózni a hazai csapat hajóját, s végre három pontos zsákmánnyal hazautazni. S nem mellesleg, egy esetleges siker megfelelő lökést adhatna, a harkovi kirándulás előtt. Már csak azért is remek alkalom nyílik az idegenbeli átok megtörésére, mert nem uralkodnak felhőtlen viszonyok Véber György együttesének háza táján. A tovább után, megtudhatjátok a részleteket.

A legutóbbi fordulóban sikerült ugyanis beleszaladniuk hazai környezetben egy súlyos 5-0-s zakóba a Fradi ellen. Így minden bizonnyal, jelen pillanatban nem szökik az egekbe a Lombard játékosainak önbizalma. Emellett, a hazai kispad sem éppen bolygónk legstabilabb pontja. Massimo Morales után szabadon, Véber is élő adásban coming outolta – bár a csattanó elmaradt – gondjait, s kilátásba helyezte lemondását. Mint később kiderült, elsősorban a pápai szurkolók mocskolódását nehezményezte. Ugyan azóta higgadtabban értékelve a látottakat, finomított álláspontján, ám végérvényesen nem nyugtatta meg, a maradását kívánókat. Az ultrák szitkozódása , azonban jó eséllyel  csak a hab a tortán. Többször panaszkodott már tanítványai hozzáállására, fegyelmezetlenségére is. Mivel olykor szinte megmagyarázhatatlan összeomlást képes produkálni csapata, ahogyan azt a Fradi ellen láthattuk. Egy maximalista edzőnél ez nem fér bele, az elejétől a végéig elvárná a profi mentalitást. A tingli-tangli játékot, vagy az önteltséget nem tűri.

Ha mindez nem volna elég, sérülések is hátráltatják az együttest. Az MTK ellen, Heffler és Takács személyében két U21-es kerettag dőlt ki. Heffler bokája nem tört el, mint azóta kiderült, így valószínűleg ő pályára léphet. Nem állhat viszont a szakmai stáb rendelkezésére Rebryk. Ami még nagyobb érvágás, hogy a csapat talán legjobb játékosa, Goran Marics is összezsedett az FTC ellen egy combsérülést, így kénytelen lesz kihagyni a találkozót. Személyében a Pápa legeredményesebb – 6 találattal – játékosa szorul a lelátóra, újabb fejtörést okozva ezzel Véber Györgynek. Ha pedig a Heffler-Marics-Abwo trojka mindhárom tagja egészséges, rendkívül veszélyes tud lenni az együttes támadójátéka. Hárman 14 gólt lőttek, az összesen 23-ból. Heffler kiválásáig négy győzelmet arattak, azóta két vereség. A veterán Tóth Norbert, már túl van pályafutás zenitjén, nem tudta megoldani a fiatal támadó pótlását. Maricsot ráadásul még nehezebb lesz helyettesíteni.  A középpályán, a sok nagy csatát megélt Bárányos igyekszik majd fazont szabni a gárda előrejátékának. Hiányzók ide vagy oda, hazai pályán fel fogja vállalni a bátor játékot a Pápa, efelől nem lehet kétségünk. Támadásaik általában veszélyt hordoznak magukban, főleg mikor a kulcsjátékosaik elkapják a fonalat. Ezzel szemben a hátsó szekcióban bármikor beüthet a krach, védekezésben hajlamosak kapitális hibákkal a rivális malmára hajtani a vizet. A Ferencváros mellett, a Paks, illetve a ZTE elleni összecsapásokon egyaránt ez történt. Arra azonban bárki mérget vehet, hogy a címvédő ellen nem szükséges, egyesével feldugdosni a piros paprikát a játékosok hátsójába. Kivéve, ha nem feltétlen kívánja valamennyi játékos a jelenlegi szakvezető maradását…

Áttérve saját csapatunkra, essen szó először a sérültek állapotáról. Jó hír, hogy Luis Ramos és Kabát Péter rendbe jött, mindketten együtt tréningeztek a többiekkel. Farkas, Kulcsár és Simac azonban továbbra is harcképtelen. Szakály nagy valószínűséggel vállalni tudja a játékot, míg Yannick szereplése kérdéses. Edzéseken már részt vett a héten, így szerintem bevethető állapotban lesz. Amennyiben mégsem, úgy Rezes vagy ismételten Laczkó pótolhatja. Esetleg újra összeáll a Coulibaly-Kabát csatárduó, s 4-4-2-es szisztémában kezdünk. Én őszintén szólva , utóbbiban reménykedem. Érdekes, Herczeg András nyilatkozata, amit a Loki hivatalos honlapjának adott: ,,Csapatszinten és egyénileg is voltak elbeszélgetések. Nagyon bízom a társaságban, mindenki tudja, hogy fontos lenne megszerezni a három pontot, de nem elég fogadkozni, jó hozzáállással kell pályára lépnünk Pápán. Legyen meg az elszántság, a tűz a csapatban, mert csak így lehet jól futballozni”.

Árulkodó. Úgy tűnik, nem csupán a szurkolókat háborította fel a sorozatos vérszegény idegenbeli teljesítmény. Valamint tükröződik, hogy motivációs problémák is vannak egyeseknél, a cívisvárostól távol (az a fránya jóllakottság). Ergo ébresztőt fújtak, mivel még egy kudarc biztosan nem fér bele, pláne, hogy a Siófok nem fogja megoldhatatlan feladat elé állítani a Videotont. Azaz nem telt unalmasan a hét egyik félnél sem. Az elmondások szerint a pálya talajával nem lesz gond, így minden alkalmas arra, hogy jó meccset lássunk holnap. A tét a bajnoki remények ébren tartása. A találkozó kezdési időpontja, holnap 17 óra. HAJRÁ LOKI!

Párharcok:

Abwo-Mijadinoszki

A pápaiak gyors támadójának semlegesítése a mérkőzés egyik kulcsfeladata, főként Marics távollétében. A legtöbbet pedig a derék macedónnal fog találkozni. Bekkünknek végig nagyon oda kellesz rá figyelnie, arra törekedve, hogy ne tudjon felgyorsítani, mert bár ő sem csigalassú, de meglehetősen nehézkesen fordul. A fejpárbajok megnyerése, és az esetleges kipattanók eltakarítása kötelező. Rögzített szituációkból nem szerezhet gólt a csatár, aki 4 találatnál jár. Sokat fog kimozogni a szélre, így a tolódásokra szintén koncentrálnia kell védőnknek.

Bárányos-Varga

Bárányos mostanában a középpálya minden szegletében feltűnt. Funkciójuk is különbözik, de sok párharcot fognak vívni egymás ellen. Ha rá akarjuk kényszeríteni az akaratunkat a Véber-legénységre, akkor elengedhetetlen a pálya közepének uralása. Így komoly szerep jut a tar fejű játékos szűrő tevékenységének, illetve hogy a megszerzett labdákat okosan és pontosan továbbítsa. Harcos, agresszív stílusa elveheti Bárányos játékkedvét.

(a kép forrása: www.haon.hu)