LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Miskolci majális

dioloki

A 26. fordulóval folytatódnak az OTP Liga küzdelmei, mi pedig a szomszédvárba, Diósgyőrbe látogatunk. A Diósgyőr – Debrecen párharcról elsőként talán a telt házas, jó hangulatú meccs jut eszébe az embernek,  ez azonban most nem lesz adott. A Siófok ellen már biztató játékot láttunk a csapattól, ilyen produkciót várunk a DVTK ellen is.

És hogy miért nem lesz telt ház és a jó hangulat? A választ az MLSZ háza táján lehet keresgélni, az utóbbi időben egyre több stadionban bevezetett új beléptetőrendszer, és a vele járó jegyvásárláskor történő regisztráció egyre több klub ultra csoportjait tartja vissza a mérkőzésre járástól, és a szurkolástól. Emiatt az Ultras Debrecen közleményben tudatta, hogy nem vesz részt a mérkőzésen, míg a DVTK ultrái már a tavasz kezdete óta nem járnak a hazai meccsekre. Így tehát nem lesz kiváló hangulat, de még lehet az időjárás sem fog kedvezni, ha igazak az előrejelzések, és akkor még kevesebb szurkoló lesz jelen a meccsen.

Na de ennyit az előszóról, térjünk rá a meccsre. Az örök mérleg jelentősen nekünk kedvez, eddigi 38 NB1-es bajnokin 24 Loki siker mellett 7-7 döntetlen és Diósgyőr siker született, a gólarány pedig 78-32 a javunkra. A tavalyi szezonban oda-vissza elpáholtunk őket, itthon egy emlékezetes 5-0-s győzelem Bódi, Nikolic, Kulcsár és Coulibaly két góljával, idegenben pedig szintén Coulibaly duplájának köszönhetően nyertünk 2-0-ra, és tettünk nagy lépést a bajnoki cím felé. Ebben a szezonban az őszi találkozó Debrecenben újfent 2-0-s sikert hozott a javunkra, Yannick és Coulibaly voltak a gólszerzők

Aktuális forma:

DVTK: V, D, V, V, GY

DVSC: GY, V, GY, V, D

Ellenfelünk tehát finoman szólva sincs jó formában, a Videoton elleni hazai győzelem óta mindössze egy pontra futotta nekik a Ferencváros ellen, viszont a Siófok, a Paks és az MTK elverte őket. Ennek köszönhetően egészen a 12. helyig zuhantak vissza a tabellán. Ami minket illet, nálunk vegyes a kép, hiszen a két kiesőt simán vertük itthon, Pápán és Szombathelyen kikaptunk, a Honvéd ellen pedig ikszeltünk, mindezek idegenben. Tehát a nyeretlenségünk továbbra is tart Debrecen határain túl, ami már hét meccset számlál.

Mindkét csapatnál lesznek hiányzók. A Diósgyőrnél a Fradi ellen bokatörést szenvedő Gosztonyi, rajta kívül Abdouraman bajlódik sérüléssel, és Elek Ákos játéka is kérdéses. A Diósgyőri szurkolóknak az egykori Loki játékos, Rudolf Gergely szereplése okozza a legnagyobb fejtörést. A támadó súlyos milliókért focizik Miskolcon, de ezidáig tizenkét bajnoki fellépésén még nem sikerült a kapuba találnia. Csapatkapitányuk, Luque pedig a nyáron visszavonul, így utolsó mérkőzéseit játssza, mégis talán ő a hazai csapat legveszélyesebb játékosa. Az utóbbi időben a sérülések és formaingadozások miatt reaktivált szélvész gyors Seydi játékára is lehet számítani, bár nem biztos, hogy kezdőként. Az ő kikapcsolása is fontos a részünkről. Ellenfelünk egyébként elég jól erősített a télen, valamint még a nyáron is, hiszen több válogatott labdarúgót is tudtak szerződtetni, a már említett Elek-Rudolf pároson kívül a télen leigazolták Kádár Tamást is Hollandiából a védelem tengelyébe. Valami mégsem kerek náulk, mert az eredmények nem jönnek, és nemrégiben edzőváltásra is sor került, Szentes Lázár végleg távozott Miskolcról.

Nálunk Nagy Zoltán Siófok elleni meccsen összeszedett sérülése nem jött rendbe, az ő pótlását nem lesz könnyű megoldani, hiszen a helyette bevethetőnek számító Bernáth is sérüléssel bajlódik, így valószínűleg az alapvetően belső védő Simac fogja őt pótolni, csak úgy, mint egy hete a Siófok ellen. Szakály sérülése sem jött rendbe, de az utóbbi meccseken mutatott formája alapján nem is fog hiányozni. Ezen kívül még örömmel fájó szívvel vettük tudomásul, hogy Rezes sem játszhat. Szívem szerint nem változtatnék a Siófok elleni kezdőn, de Bódi visszatértével újra kezdő lehet Ferenczi kárára. Pedig Janika is kiválóan játszott a legutóbb, Bódi pedig a gyengébbik arcát mutatja a tavasszal. Czvitkovics úgy tűnik kezd magára találni, örülnénk, ha az előző heti produkcióját tudná ismét hozni, és nem az alibi játékot. Selim már-már régi önmagát idézte, forintos labdáival rengetegszer hozta jó helyzetebe a csapattársakat. Kondás Elemér remélhetőleg tanult hibáiból, és még egyszer nem küldi olyan összeállításban pályára a csapatot, mint Szombathelyen, azaz reméljük, ismét két csatár kezd majd elől. Méghozzá Coulibaly és Sidibe, akik úgy tűnik, most egészen jó formát mutatnak. Pölőnek ezúttal is a kényelmes kispad nyújthat komfortérzetet.

Nem tűzünk ki magunk elé célokat, mert amikor megemlítettük a dobogó lehetőségét, akkor általában kikaptunk, úgyhogy csak annyit várunk el a csapattól, hogy a múlt héten is látott alázatot, és játékot hozzák Miskolcon, és ha így sem sikerül nyernünk, akkor nem leszünk szomorúak. Ahogy Simon Tibor mondta: „Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

Hajrá LOKI!!!

(A kép forrása: minap.hu)