LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ilyen az új Nagyerdei Stadion

stadionborito

A mai napon abban a szerencsés helyzetben érezhettem magam, hogy részt vehettem az új Nagyerdei Stadion túráján, melyen a kb. 85%-os készültségű stadiont tekinthettük meg közelről, és járhattuk be majdnem minden zegzugát. Ugyan még nincs teljesen kész, már most lenyűgöző látványt nyújt a létesítmény. Ami a munkálatokból még hátra van, az a tetőszerkezet membránrétegének teljes felszerelése, a székek felhelyezése, és egyéb belső munkálatok. Képes beszámoló követekzik a mai stadiontúráról.

1stadion

Az érkezés pillanata. A stadion azon bejárata, ahol a különböző munkagépek is közlekednek. Látszik, hogy még a stadion külső részén nincs fent az a fedőréteg, ami a kép jobb oldalán már látszik pár helyen. Ezt egyébként LED világítással bármilyen színűre betudják színezni, így Loki meccsek alkalmával piros, válogatott meccseken adott esetben piros-fehér-zöld is lehet.

2stadion

A lelátó a játéktérről. Ez konkrétan a magasabb oldal, ahol a VIP szektorok is lesznek középen, illetve a kép tetején látszódnak a skyboxok is. A ülőhelyek felszerelése jövő héten kezdődik, és egy az egyben ugyanolyan székek lesznek, mint a müncheni Allianz Arenaban, csak nyilván más színben.

3stadion

Az előző kép ellentéte, azaz a játéktér a lelátóról. Szemben, a kapu mögötti rész a hazai ultrák szektora. A két kapu mögött már felszerelték az eredményjelzők tartóit, a reflektorok egytől egyig a helyükön, több, mint 200 darab van belőlük.

4stadion

A hazai öltöző, még félkész állapotban. Jelenleg is munkálatok zajlottak, így beljebb nem mehettünk, de innen is jól látszik, hogy nem fognak szorongani a játékosok a hely szűke miatt. Zuhanyzók, medencék, és minden igényt kielégítő felszerelések állnak majd a csapat rendelkezésére.

11stadion

A stadionban több tucat büfé, illetve árusító hely lesz, itt éppen az egyik készülőben lévő büfé látható. Készpénzzel nem lehet majd fizetni, mindenkinek lesz egy Loki kártyája, amire fel lehet tölteni bármilyen összeget, és vásárláskor ezt csak lecsippantják, amely lényegesen meggyorsítja a váráslás menetét, így nem maradunk le egyetlen helyzetről sem, ha sört akarunk venni.

5stadion

A pálya még alkalmatlan a játékra, de mire szükség lesz rá, rendben lesz. A fű nagyon jó minőségű, nagy részét jelenleg még hó fedi.

6stadion

A hazai ultrák szektorával szemközti oldal. Itt kap majd helyet a vendégszektor is. A két kapu mögött egyébként háló lesz felszerelve, elkerülvén, hogy az egyébként közel sem olcsó meccslabdákat meglovasítsák a szurkolók. Illetve a rosszul sikerült lövések ellen is védelmet nyújt. Felül látszik az eredményjelző tartóoszlopa.

9stadion

Innen jól látszik, hogy a lelátó és a kapu között jó tíz méter távolság lesz, ez az oldalsó lelátóknál lényegesen kisebb távolság, így tökéletesen élvezhető lesz a mérkőzés, bármelyik szektorban is foglalunk helyet.

8stadion

A stadion tetőszerkezete, és az azt borító membrán réteg. Májusra ezek szépen kifehérednek. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, olyan jól fed, hogy még az első sorokban ülők sem fognak megázni.

7stadion

Ezen a képen jól látszik, a stadionon körülfutó lebegőjárda egy része. Ezen a részen meghagyták a régi stadion lelátórészének egy ívét, a köztes területen télen műjégpálya lesz kialakítva, nyáron koncertek és kivetítős meccsnézések lesznek.

Végezetül álljék itt két videó, egyik saját készítésű, melyet a pálya mellől készítettem, másik pedig a dehir rövid beszámolója a teljes túráról.

További, jobb felbontású képeket itt találhattok a túráról. Végszóként annyit tudok mondani, hogy nagyon várjuk már május elsejét, és mindenkit arra tudok bíztatni, hogy szerezze be a bérletet a hátra lévő félszezonra, mert a hatalmas érdeklődés miatt nem lesz egyszerű jegyhez jutni az új arénába, a bérlettel viszont már biztosítva van a szurkolók helye az utolsó két, Nagyerdei Stadionban megrendezésre kerülő bajnokira, amin remélhetőleg bajnoki címet ünnepelhetünk majd.