LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – 6/6

POWER-RANKINGS-580x351Lepörgött három forduló, úgyhogy eljött az ideje, hogy három körrel a vége előtt, felállítsuk az utolsó erősorrendet. Az elmúlt időszakban ismét fontos kérdések dőltek el, a két kieső kiléte például már 90% biztonsággal kijelenthető, miközben élethalál csata zajlik a bajnoki címért és a dobogóért.

A helyezés és a csapatnév után zárójelben az előző részben elfoglalt helyezés, illetve az azóta történt változás látható. A statisztikánál az elmúlt három meccs eredményei olvashatók. A második sorban az adott csapat hátralévő mérkőzései olvashatók, és az azokon jósolt pontszám.

A helyezés és a csapatnév után zárójelben az előző részben elfoglalt helyezés, illetve az azóta történt változás látható. A statisztikánál az elmúlt három meccs eredményei olvashatók. A második sorban az adott csapat hátralévő mérkőzései olvashatók, és az azokon jósolt pontszám.

16. Kaposvár (16., 0)

1 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 2-3-as gólarány, 16. hely

Videoton (i), Győr (o), MTK (i), 0 pont

A Rákóczi sorsa véleményem szerint ezen a hétvégén pecsételődött meg végérvényesen. Az általam jósolt három pontot összeszedték, onnentől nem is fog nekik teremni babér a két topcsapat, valamint a jó formában lévő MTK ellenében. Egyébként a tavaszi tabellán a 13. helyen áll a Kaposvár, de ez érezhető volt, hogy az elrontott ősz miatt nem lesz sanszuk bentmaradni.

15. Mezőkövesd (14., -1)

0 győzelem, 0 döntetlen, 3 vereség, 0-3-as gólarány, 15. hely

Pécs (i), Videoton (o), Győr (i), 0 pont

A másik csapat, amely elszállni látszik, az Véber György együttese, pedig a legutóbbi részben még azt ecseteltem, hogy igen nagy sanszuk van a bentmaradásra, de mekkorát fordult a világ, a rivális Paks hét pontot gyűjtött három meccsen, míg a Kövesd minden tekintetben nulla volt, hiszen a nulla pont mellett nulla rúgott gól, három darab 1-0-s vereség eredményeként. A sorsolásuk piszok nehéz, a hátrányuk pedig tetemesnek mondható öt egység, jövőre lehet próbálkozni a visszajutással.

14. Puskás Akadémia (13., -1)

0 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 2-5-ös gólarány, 13. hely

MTK (i), Debrecen (o), Kecskemét (i), 1 pont

Felcsúton ezúttal sem volt fenékig tejfel az élet, hiába játszhattak két meccset is otthon az új Pancho Arénában, mindkét élcsapat ellen vereséget szenvedtek, reméljük két hét múlva is folytatják a sormintát. A kiesés miatt vélhetően már nem kell aggodalmaskodniuk, így a hátralévő meccseken akár pályára is léphetnének az igazi akadémisták, mert pár hete az adott forulóban a legmagasabb átlagéletkorral rendelkező csapat voltak.

13. Újpest (11., -2)

0 győzelem, 0 döntetlen, 3 vereség, 1-7-es gólarány, 12. hely

Debrecen (i), Kecskemét (o), Pápa (i), 1 pont

Az Újpest, mióta megmenekült, látványosan leeresztett, és tesznek a bajnokságra. Az előző három kör egyik legnagyobb vesztesei voltak, és az MTK elleni hazai 0-4-es zakóval a szégenteljes utolsó helyen állnak a hazai mérkőzés alapján vezetett tabellán. Jövő héten jönnek felavatni a Nagyerdei Stadiont, szeretnénk ha egy emlékezetes zakóval térnének haza.

12. Paks (15., +3)

2 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 6-0-s gólarány, 14. hely

Haladás (i), Pápa (o), Ferencváros (i), 3 pont

Megindult a szekér az Atomvárosban, minden megváltozott azóta, hogy Kövesden kétgólos hátrányból pontot tudtak menteni, ha ott kikapnak, akkor lehet hogy most őket írhatnám Véberék helyére, mint biztos kiesőnek titulált együttes. Azóta viszont minden összejön nekik, ellenünk a szezon egyik legrosszabb meccsén egy pontot csíptek, majd elpáholták a DVTK-t Miskolcon 4-0-ra, legutóbb pedig otthon a Kecsót 2-0-ra. Csertőiék megnyugodhatnak, jövőre is NB I-esek lesznek.

11. Lombard Pápa (10., -1)

0 győzelem, 0 döntetlen, 3 vereség, 2-9-s gólarány, 11. hely

Kecskemét (i), Paks (i), Újpest (o), 3 pont

A Pápa szereplése az Újpestéhez hasonlítható, 2014-ben még csak egyetlen bajnokit nyertek, ellenben zsinórban szenvedik el a vereségeket, és hála a jó istennek ellenünk is beleszaladtak a késbe. Kiesni nem fognak, de nem úgy indult ez a szezon a számukra, hogy ennyire hátul kelljen végeziük, bár szó se róla, a tavalyi véghajrá után a nyáron minden bizonnyal szó nélkül aláírták volna ezt a szereplést.

10. Honvéd (7., -3)

0 győzelem, 0 döntetlen, 3 vereség, 0-4-s gólarány, 8. hely

Győr (i), MTK (o), Debrecen (i), 1 pont

Az Újpesthez hasonló utat jár be a Honvéd is, hetek óta vereséget vereség követ, a múlt héten pedig már a vezetőedző is lemondott. A hátralévő fordulókban kimondva is a fiataloknak szeretnének lehetőséget adni, és mivel még ellátogatnak a két bajnoki címért küzdő csapat otthonába, így a zuhanórepülés tovább fog tartani Kispesten, és meg sem állnak a 10. helyig.

9. MTK (12., +3)

2 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség, 6-3-s gólarány, 10. hely

Puskás Akadémia (o), Honvéd (i), Kaposvár (o), 7 pont

Garami József együttese az Újpest kiütésével bebiztosított elsőosztályú tagságát, erre az ősz végén még nem sokat adtam volna. A téli erősítések beváltak, Air Sanyi már hét gólt termelt tíz meccsen, és ezen a három meccsen a Kecsó elleni 3-0-s vereséget leszámítva is kiválóan szerepeltek. Még a kupában is állnak, így van sanszuk, hogy trófeával, és az azzal járó nemzetközi kupaindulással zárják a szezont.

8. Kecskemét (8., 0)

1 győzelem, 0 döntetlen, 2 vereség, 3-7-s gólarány, 9. hely

Pápa (o), Újpest (i), Puskás Akadémia (o), 7 pont

Egész szépen menetelt a tavasszal a Kecsó, viszont az Oláh Gábor utcai stadion búcsúmeccsén nagy pofonba szaladtak bele ellenünk, amit újabb vereség követett a hét végén. Ennek ellenére Bekő Balázs együttese nem fog összezuhanni, és a hátralévő három nyerhető meccsen begyűjt ennyi pontot, hogy az alsóház első helyén végezzen.

7. Pécs (9., +2)

2 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 4-1-s gólarány, 7. hely

Mezőkövesd (o), Diósgyőr (i), Haladás (o), 4 pont

Legutóbb igen rossz sorozatot futott a Munkás, most viszont jól szerepelt, így stabilizálta felsőházi pozícióját, hetediknél rosszabbak vélhetően már nem lesznek. Nagy kérdés, hogy ki marad ott jövőre, és ki hagyja el a süllyedő hajót, nem kizárt, hogy jövőre a bentmaradásért fognak küzdeni.

6. Diósgyőr (6., 0)

1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 2-5-ös gólarány, 6. hely

Ferencváros (i), Pécs (o), Videoton (i), 3 pont

Szivicsék is foghatják a fejüket ezután a három forduló után, hiszen előbb kínos zakó a Pakstól, majd egy döntetlen a Hali ellen, ráadásul mindkettő otthon. Utóbbinak az volt a tétje, hogy aki nyer, annak marad sansza a dobogóra, vagy az adott esetben a szintén EL indulást érő 4. helyre, ezzel az eredménnyel egyik csapatnak sem maradt sok esélye, de leaglábbis a Diósgyőrnek szinte semmi, annak ellenére, hogy mindkét nagy riválissal játszanak még, de mindkettővel idegenben.

5. Haladás (3., -2)

1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 2-3-s gólarány, 5. hely

Paks (o), Ferencváros (o), Pécs (i), 4 pont

Legutóbb a dobogóra jelöltem a Halit, akkor úgy éreztem, hogy van esélyük a két „nagy” előtt célba érni, azóta sok minden változott. Kár azért a kaposvári vereségért, mert ha az nincs, most is ott lehetnének a Fradival és a Vidivel azonos pontszámmal, így viszont tetemesnek mondható az a három pont, hiszen nem elég, ha megverik otthon a Fradit, még a Vidinek is botlania kellene, ráadásul kétszer is. Ez meg elég sansztalan, így marad nekik az ötödik hely, ami így is bravúros ilyen szűk kerettel.

4. Ferencváros (4., 0)

3 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 4-0-s gólarány, 4. hely

Diósgyőr (o), Haladás (i), Paks (o), 6 pont

A Fradi továbbra is menetel, már zsinórban hat győztes meccsnél tartanak, ezzel tovább üldözik a Vidit, de véleményem szerint nem fogják tudni megelőzni őket. A mentsvárat az jelentené a zöld-fehéreknek, ha Loki-Újpest kupadöntőt rendeznének, ebben az esetben a negyedik helyükkel is indulhatnának az Európa Ligában. Ha kicsit előrébb tekintünk, akkor inkább jövőre kell tartanunk a Fraditól: temérdek állami pénz ömlik a csapathoz, és nyáron ők is birtokba vehetik az új stadiont, ami hatalmas mentális pluszt fog nekik adni.

3. Videoton (5., +2)

3 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 6-2-s gólarány, 3. hely

Kaposvár (o), Mezőkövesd (i), Diósgyőr (o), 9 pont

Jelentősen alábecsültem a Videotont az előző részben, mikor az ötödik helyre jósoltam őket. Akkor, a hátralévő hat találkozójuk nyolc pontot jósoltam, ehhez képest a felén már kilencet szereztek, és a maradék három sem tűnik nagy ördöngősségnek a mostani formájukat látva. Viszont adja magát a kérdés, hogy miért azután kezdett el szárnyalni a Vidi, miután kiderült, hogy Gomes távozik a nyáron? Költői volt.

2. Győr (2., 0)

3 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 4-1-s gólarány, 2. hely

Honvéd (o), Kaposvár (i), Mezőkövesd (o), 9 pont

Nem tud hibázni a Győr, zsinórban hozzák a meccseiket egygólos győzelmmek, sokszor hatalmas mázlival. Ezek jellemeznek általában egy olyan csapatot, amely nagyon egyben van, és olyankor minden összejön. Folyamatosan a sarkunkban vannak, de nem engedhetjük, hogy beérjenek minket, és lehagyjanak. Hibázni már nem fognak, mert rettentően kedvező a sorsolásuk, de a sorsunk a saját kezünkben van.

1. Debrecen (1., 0)

2 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 10-1-s gólarány, 1. hely

Újpest (o), Puskás Akadémia (i), Honvéd (o), 7 pont

Ikszeltünk Pakson, és az előtte lévő MTK-s zakó miatt három pontra olvadt az előnyünk, ekkor kezdhettünk el remegni, hogy bizony könnyen elúszhat a bajnoki cím. De szerencsére gyorsan eszméltek a srácok, és két nagyarányú győzelemmel hallgattatták el a kételkedőket. Innen már igazi bravúr lenne elbukni, hiszen a két hazai meccset az új stadionban, teltház előtt, a két motiválatlan, igazi cél nélkül futballozó fővárosi csapatot meg kell verni. Az a két győzelem pedig már azt jelentené, hogy megvan a hetedik!