LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nem is a Loki lennénk…

dvtklokimeccsvege

…ha nem megint úgy hullajtottunk volna pontokat idegenben, mint eddig az összes bajnokinkon. …ha nem kapott volna megint pirosat valaki. …ha a számtalan helyzetünkből még egyet gólra váltottunk volna. De ez történt, és mi már meg sem lepődünk. Ezúttal ismét rendhagyó összefoglaló következik, a korábban már megismert körkérdéses formában. Négy szerkesztő fog válaszolni a feltett kérdésekre, lássuk a DVTK-DVSC mérkőzés összefoglalóját.

Nehéz sorozaton van túl a Loki, egész nyáron szerda-szombat/csütörtök-vasránap ritmusban játszott a csapat. Ennek utolsó állomása volt a diósgyőri bajnoki. Mit vártál előzetesen a találkozótól?
Ki volt a mérkőzés legjobbja és leggyengébbje szerinted?
Az első félidőben meglepően jól játszottunk, ott folytattuk, ahol csütörtökön abbahagytuk. Meg is szereztük a vezetést, és volt lehetőségünk többször is növelni az előnyt. Miért nem sikerült időben eldönteni a meccset?
A sok kimaradt helyzet után jött a már megszokott fogatókönyv, előbb pirosat kaptunk, majd az emberhátrány teljesen összevazarta a csapatot, szinte a félpályát sem léptük át, és alig hét perccel később jött is az egyenlítés. Miként lett volna ez elkerülhető?
Ezúttal is sok hiányzónk volt, irányítónk pedig gyakorlatilag nem volt a pályán. Ennek ellenére az elmúlt két meccsen meglehetősen lendületesen és ügyesen futballozott a DVSC. Egyetértesz azzal, hogy a jelenlegi Szakály csak hátráltatja a csapatot, és a hiányának köszönhetően volt felszabadultabb, gyorsabb a játékunk?
Ezúttal a kispadon kapott szerpet fiatal tehetségünk, a 18 éves Balogh Norbert, akivel egy hete interjút is olvashattatok nálunk. Mivel úgy tűnik, hogy már nem igazolunk támadót, sőt, egyes hírek szerint még Volastól is megszabadulunk, így adódik a kérdés: megadnád a lehetőséget Baloghnak? És ha igen, melyik sorozatokban, és milyen szerepkörben?
A bajnokságban két hét szünet következik, időköben pedig Ligakupa és Magyar kupa meccseket játszunk majd. Kiknek szavaznál bizalmat ezekben a sorozatokban? Mire jó nekünk a Ligakupa?
Véget ért a nemzetközi szereplésünk, a bajnokságban pedig tetemes hátrányunk keletkezett az élmezőnnyel szemben. Van még esélyünk a bajnoki címre, vagy idén maximum a dobogós helyekért küzdhetün

Nehéz sorozaton van túl a Loki, egész nyáron szerda-szombat/csütörtök-vasárnap ritmusban játszott a csapat. Ennek utolsó állomása volt a diósgyőri bajnoki. Mit vártál előzetesen a találkozótól?

SiD13: Nem sokat, ahogy a beharangozóban is írtam, ezúttal a Diósgyőrt tartottam esélyesebbnek. Nem voltunk jó passzban sem lélekben, sem ami a játékot illeti.

csibu99: Őszintén? Ugyanazt, amit az Újpest, vagy előtte az MTK ellen produkáltunk: lélektelen, fásult játékot, a sérültjeink és a gyenge eredmények miatt pedig vereséget. Persze titkon bíztam az ellenkezőjében.

Lucas_Gonzalez: Továbbra sem volt semmi okom az optimizmusra, a sokkal jobb formában lévő Diósgyőrtől azt vártam, hogy elagyabugyál minket hazai pályán. Így hát látatlanban gondolkozás nélkül aláírtam volna az 1:1-es végeredményt. Épp ezért kellemes meglepetés volt, hogy újra volt elképzelés a játékunkban, újra harcoltak a fiúk és ennek az eredménye is megvolt: vezettünk egy góllal az első félidőben a szülinapos Seydi révén és egészen a kiállításig nem tudtak mit kezdeni velünk a miskolciak. Tréfásan mondtam is Seydinek a meccs előtt, hogy 1:0-ra nyerünk az ő góljával. Majdnem igazam lett. Természetesen a szokásos forgatókönyv jött megint, kiállítottak valakit, a győzelemről nem is álmodtam onnantól kezdve. Sőt, úgy ültem a tv előtt, hogy fel voltam készülve rá, hogy megint kikapunk az utolsó percben. Megint majdnem igazam lett, végül ennek az egy pontnak is örülnöm kell. „Idegenben jó az iksz.” Két hónappal ezelőtt még dühöngtem volna az elszórt két pont miatt.

JuveFan18971991: Az esélyek valóban nem mellettünk szóltak, de jelen helyzetünkben én csakis a győzelmet tartottam elfogadhatónak. Ha valamit kezdeni akarunk még ezzel a szezonnal, akkor innentől szükség van a bravúrgyőzelmekre is, tehát hoznunk kell a rangadókat idegenben, nem elég csak az ikszre játszani.

Ki volt a mérkőzés legjobbja és kivel nem voltál elégedett?

SiD13: Legjobbnak talán Vargát lehetne mondani, aki szokásához híven rengeteget robotolt, de ezúttal sok játékosunk teljesített hasonlóan jól. Leggyengébbet éppen ezért nehéz választani, a piros lap miatt nyilván egyszerű lenne Zsidait mondani, de egyrészt ő is jól játszott amíg pályán volt, másrészt nem szándékosan kezezett, így a második sárgáját nem érzem jogosnak.

dvtklokiertekelescsibu99: Két külön mérkőzést láttam: az egyik 75 percig tartott és Novakovicnak védenie sem kellett szinte. Brkovic óriásit védekezett, a Vadnai-Korhut-Bódi-Zsidai négyes remekül játszott össze, én ebből az időszakból Bódit emelném ki, még ha a gólban nem is volt szerepe. A második mérkőzést az utolsó negyedórában láttuk, ami szinte értékelhetetlen volt. Mégis volt valaki, akinek köszönhetően legalább az egyik pontot elhoztuk: Novakovic. Ő a legnagyobb bajban hozta legjobb formáját a mérkőzésen, így nálam ő volt a legjobb. Egyébként a meccsen + és – jelekkel minden játékoshoz jeleket pakoltam, ha kirívóan jó vagy rossz megoldása volt. Ezeket kivontam egymásból (azaz ha valaki 8+ és 3- jellel állt az első félidő végén az 5+ jelet kapott). Ezen értékelésem látható a baloldali képen. Nagyon érződik a két félidő közti differencia…

Lucas_Gonzalez: A kiállításig pont kezdtem végiggondolni, kinek hányas osztályzatot adnék, és nem jutott eszembe más, mint hogy mindenki hatost fog kapni (ami nálam igen jó teljesítményt jelent). Már akkor sem tudtam volna senkit kiemelni sem pozitív, sem negatív irányban: csapatként harcoltunk, mindenki hozzátett valamit a játékhoz. Mindenki sokat futott, jókat passzolt és küzdött. De a kiállítás merőben új helyzetet hozott: sajnos Zsidai mindkét sárga lapja jogos volt (pedig nem vagyok Vak II sporttárs kimondott rajongója). Ezért most övé a citromdíj, meg mert emiatt jövő héten Ludánszki Bencét kell majd néznem a Pécs ellen. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő is hatost nyújtott a pályán, már amíg fenn volt. Úgyhogy ő inkább a negatív hős volt most, nem pedig a leggyengébb. Az összes többi játékosunk játéka tetszett tegnap, úgyhogy most inkább egy rövid felsorolást tartok, hogy kik voltak azok, akik különösen sokat hozzátettek a játékunkhoz. Novakovics: remekül védett (a kapott gól nem az ő hibája) és szenzációs színészi alakítást nyújtott a végén, végre megtanult időt húzni. Korhut és Vadnai: mindketten kifogástalanul játszottak a bal szélen. Ha kellett, az egyikük védekezett és a másikuk támadott, gyakran szerepet cseréltek. Tetszett a bal oldal. Elismerésem még Vargának, a kapitány úrnak; Bódinak és Jovanovicsnak a jobb oldalért, valamint Seydinek. A gólja nagyon kellett, utána pedig szabályosan megtáltosodott. Hangsúlyozom: senkivel sem volt bajom, elégedett voltam a látottakkal.

JuveFan18971991: Most gondban vagyok, mert nem egyértelmű a helyzet, hogy ki volt a legjobb. Ennek ellenére talán Bódit nevezném a legjobbnak, mert nagyon élt tegnap a vizes talajon, jók voltak a cselei, és rendre nyerte a párharcait a jobb szélen. Dicséretet érdemel még Novakovics, hiszen bár összességében kevés dolga akadt, a végén neki köszönhettük az egy pontot. És Vadnai sem játszott még rosszul egyébként. Akivel nem voltam elégedett, az a gólja ellenére Seydi, mert ismét öncélúan és észrevétlenül futballozott, a helyére beálló Kulcsár egy fokkal nem volt jobb (a Young Boys meccs után ugyanezt írtam, csak akkor Seydi váltotta Kulcsárt…). Illetve nekem Varga Józsi játéka sem tetszett tegnap, sokszor körülményes és lassú volt.

Az első félidőben meglepően jól játszottunk, ott folytattuk, ahol csütörtökön abbahagytuk. Meg is szereztük a vezetést, és volt lehetőségünk többször is növelni az előnyt. Miért nem sikerült időben eldönteni a meccset?

SiD13: Csak a szokásos: gyenge helyzetkihasználás. Engem is meglepett a jó játék, és talán a DVTK-t is. Jó lett volna már az első félidőben több gólos vezetésre szert tenni, de valahogy a végén mindig hiba csúszott a támadásainkba.

csibu99: Miért? Mert az 55. percben azt gondoltuk, ennyi elég és ugyanazt műveltük, amit az elmúlt hosszú hónapok során: visszaálltunk és a második gól helyett a biztos védekezésre alapoztunk.

Lucas_Gonzalez: Arra a kérdésre, hogy miért nem rúgtunk több gólt, csakis olyan válasz van, hogy mert nem rúgtunk több gólt. Elnézést, hogy ilyen taktikus vagyok, de szerintem nem kell túlbonyolítani ezt a kérdést. Egyszerűen még mindig túl kevésszer találunk be az ellenfél hálójába: mióta tart a 2014/15-ös labdarúgó-szezon (tehát a Szuperkupa-döntő óta), még csak 0,1 vagy 2 gólt rúgtunk egy meccsen. Kettőt mindössze a Cliftonvillenek és a Felcsútnak, a többi meccsen vagy egyet vagy egyet sem. Ez igencsak aggasztó, hiszen 0 góllal még soha senki nem nyert, 1 góllal meg rohadt nehéz. Nem is szokott sikerülni. Valóban meglepően jól fociztunk az első félidőben, a mezőnyjáték már kész van. De a focit gólra játsszák…

JuveFan18971991: Mert már megint eltöketlenkedtük a helyzeteket, Seydi önző volt, Vadnai és Zsidai lövései centikkel mentek mellé, Kulcsár a hajrában ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé… Illetve az idő előrehaladtával szépen lassan visszaálltunk defenzívebb játékra ahelyett, hogy az egyébként fogalmatlan Diósgyőrnek (az volt, mert tegnap 75 percig gyakorlatilag nem találták az ellenszerét a játékunknak) begyötörtünk volna még egyet, mellyel eldöntjük a három pontot. Ráadásul idén már hányszor megtapasztaltuk, hogy nem tudjuk tartani az eredményt, mert valami mindig balul sül el a végén. Tavaly még szerencsénk volt, ki tudtuk húzni a meccs végéig, idén viszont olyan sorozatban vagyunk, hogy mindig pechünk van, így nem szabad erre játszani.

A sok kimaradt helyzet után jött a már megszokott fogatókönyv, előbb pirosat kaptunk, majd az emberhátrány teljesen összezavarta a csapatot, szinte a félpályát sem léptük át, és alig hét perccel később jött is az egyenlítés. Miként lett volna ez elkerülhető?

SiD13: A kiállítással, ahogy már írtam, eleve nem értettem egyet, sárgát általában szándékos kezezésért adnak, ez pedig nagyon nem volt az, még ha a szabadrúgás jogosan is járt. Utána már várható volt, hogy a hazaiak ránk fognak jönni, és nem bírjuk majd ki a nyomást, úgyhogy nem lepődtem meg Griffiths gólján. A megelőzésre lehet modnani, hogy hamarabb be lehetett volna cserélni Mátét, de Marjanovics kapufájánál már mindhárom belső védőnk pályán volt, mégis majdnem gólt kaptunk, úgyhogy a korábbi csere sem lett volna megoldás feltétlenül.

csibu99: A piros lap némiképp vétlen volt, egy ilyen bármikor benne van a meccsben. De ez nem ok arra, hogy így összeessünk. Annyi de annyi ilyen szituációban votl részünk és még mindig nem tanultunk belőle. Ugyanaz történt, mint a BATE ellen: a szélső védőink is beljebb húzódtak, de ezzel csak azt értük el, hogy könnyebben ívelgethették be a diósgyőriek a labdákat. Csakis tökéletes taktikai fegyelemmel és kiváló edzői, azonnali reagálással lehet ilyen esetben is „életben maradni”.

Lucas_Gonzalez: Mindig meg kell állni egy sárgánál, tavaly ez még ment is. Ha nem megy, akkor csakis egy kevésbé „pókeres” bíróval vagy egy idejében elvégzett cserével lehet elkerülni a kiállítást. Vad II ha nem bíró lenne, alighanem a Black Jackért felelne Szima úr kaszinójában, olyan mesterien osztogatja a lapokat. Mondjuk Borbalan sporitól még mindig messze van. De komolyra fordítva a szót, át kell ezt beszélni az öltözőben: eléggé nincs az jól, hogy minden második meccsen kapunk színes lapot. A Loki híres volt a fair playről régebben…

JuveFan18971991: Szeretném elmesélni, hogy a vendégszektorból miként láttuk, és éltük meg a kiállítás és az egyenlítő gól közötti időszakot. Zsidai piros lapja után (történt mindez 76:25-nél) Kondás azonnal odahívta a melegítő Mátét és Ludánszkit, hogy öltözzenek átfele. Bevett szokás, hogy egy piros lapra a megfogyatkozó csapat edzője azonnal reagál, mi ezt idén már elmulasztottuk Boriszovban és Újpesten is, meg is lett az eredménye. Máté és Ludánszki nagyjából 2,5 perc alatt átöltöztek, közben iszogattak, nyújtottak a pad mellett, a 81. percre már szemmel látható volt, hogy beállásra készen vannak, de ennek ellenére még eligazították őket az edzők, és vártak. Eközben mi a vendégszektorból már ordibáltuk, hogy cseréljünk már! Látható volt, hogy nagyon ránk jött a Dió, már csak azért is okos húzás ilyenkor cserélni, hogy tördeljük a játékot, az ellenfél lendületét csillapítsuk. De nem, mi vártunk. pedig Elemér elmondta a meccs után, hogy észlelte, hogy magassági fölényben vannak a hazaiak, de nem tudott cserélni, csak mire már gólt kaptunk. Csak azt nem értem, miért ne tudtunk volna addig cserélni? A kiállítás és a gól között (utóbbi 83:15-nél esett) eltelt 6 perc és 50 másodperc. Ebből ha levonjuk a két cserejátékos kínlódását a kispadnál, még akkor is nagyjából négy perc állt a rendelkezésre. Az alatt meg többször is elhagyta a játékteret a labda, így lett volna lehetőség a cserére. Kondás vélhetően ki akart várni a 85. percig az első cserével, és a hosszabbításban akarta elsütni a harmadikat. Így is tett, csak eddigre már késő volt, mert megkaptuk a gólt… Mindenesetre mi mindezt már előre láttuk onnan a vendégből, hogy megint ez lesz a vége, és sajnos ismét igazunk lett.

dvtklokivendeg

Ezúttal is sok hiányzónk volt, irányítónk pedig gyakorlatilag nem volt a pályán. Ennek ellenére az elmúlt két meccsen meglehetősen lendületesen és ügyesen futballozott a DVSC. Egyetértesz azzal, hogy a jelenlegi Szakály csak hátráltatja a csapatot, és a hiányának köszönhetően volt felszabadultabb, gyorsabb a játékunk?

SiD13: Nehéz kérdés, hiszen tavaly és tavalyelőtt is sokat hiányzott Szaki, a hiányában pedig egyértelműen gyengébb volt a csapat. Most valóban úgy tűnik, hogy megoldottuk a pótlását, de nekem olyan nagyon nem tetszik ez a felívelgetős foci, amit nélküle játszunk. Vadnai viszont pozitív meglepetés volt számomra a bal szélen, bátran lőtt jobb lábbal is, és sokat tett hozzá a támadásokhoz.

csibu99: A mondat első felével abszolút egyetértek, azaz Szakály a jelenlegi formájában csak hátráltatja a csapatot. De hozzá kell tenni: hiánya sérülésnek, nem pedig mellőzöttségnek, vagy a szakmai stáb hasonló vélekedésének köszönhető. Játékunk nem a hiánya miatt volt felszabadultabb, egyszerűen csak próbálták azt nyújtani, amiért focistáknak hívjuk őket és nem egyénieskedtek, hanem csapatként küzdöttek.

Lucas_Gonzalez: Most nagyon elszomorodtam, hogy feltetted ezt a kérdést, mivel egyetértek vele. Szakály a jelenlegi keretből a kedvenc játékosom, de tényleg több éves mélyponton van. Vadnai Dani pedig csakugyan szárnyal: jókat passzol, Korhuttal és Zsidaival remekül megértik egymást, bátran rálövi messziről (önbizalom!!!) és gyakran a csatárok helyén érkezik a beadásra, holott védekező felfogású futballista. A bal oldal újra élénk és mozgékony. Az objektivitásom és a tárgyilagosságom felülkerekedik az érzéseimen, amikor azt mondom: Vadnai kell ebbe a csapatba!

JuveFan18971991: Sajnos igaz ez a kijelentés, de ez már tavasszal is fennállt sokszor, amikor nem egy akciónk halt el Szakály körülményességén. Jelenlegi állapotában egyébként őt nem is tudnám a bal oldalunkon elképzelni, ha középen játszana, talán kevésbé jönne ki ez a probléma. De jelen pillanatban még az egyébként védekező mentalitású Vadnai is jobban megoldja az ő posztját.

 

Ezúttal a kispadon kapott szerepet fiatal tehetségünk, a 18 éves Balogh Norbert, akivel egy hete interjút is olvashattatok nálunk. Mivel úgy tűnik, hogy már nem igazolunk támadót, a jelenlegi keretből pedig Volassal nem feltétlen számolunk, így adódik a kérdés: megadnád a lehetőséget Baloghnak? És ha igen, melyik sorozatokban, és milyen szerepkörben?

SiD13: Abszolút, személy szerint fokozatosan egyre több lehetőséget biztosítanék neki a bajnokságban. Az, hogy mérkőzés végén beküldjük két-három percekre, amikor már úgyis mindegy, nem hiszem, hogy hosszútávon segítené a fejlődését… Ha Volas valóban megy, állandósíthatja helyét a keretben, mert idén eddig Sidibén kívül igazán egyik csatárunk sem igazolta, hogy nélkülözhetetlen lenne.

csibu99: Mivel a bajnokság első helye egyre messzebbre kerül, én nem csak őt, hanem legalább még 1-2 fiatalt felhoznék az első csapathoz, majd minél több lehetőséget adnék nekik a bizonyításra, minimum 1-1 félidőt, nem csak utolsó perceket.
Lucas_Gonzalez: Nem tudom elég határozottan azt mondani, hogy IGEN, hogy kifejezzem szavakkal, hogy mennyire akarom Baloghot a nagy Lokiba. 18 és fél éves, jobb helyeken a legjobb fiatalokat ilyenkor már elkezdik beépíteni a csapatba. Testfelépítése és játékstílusa Ibrahima Sidibére emlékeztet: 195 centijével kitűnő az adottsága a fejjátékhoz, hosszú lábaival sok „Sidibés” gólt szerezhet majd egyszer. Szenegáli-magyar csatárunk pedig már 34 éves: épp ideje megtalálni az utódját. Én ezt a szerepkört szánnám neki. Ami a fokozatosságot illeti: alapértelmezés, hogy az összes Ligakupa-meccsen játszania kell, és én minden bajnoki meccsre beraknám a cserepadra. Viszont attól nem lesz jobb focista, hogy Ludánszkival meg Lázárral melegít: minden meccsen beállítanám, eleinte mondjuk 10 percekre, később többre. Év végéig már be is lehet építeni ilyen tempóban.
JuveFan18971991: Nálam már tegnap is megkapta volna a lehetőséget, igaz én még a kiállítás előtt hoztam volna be a pályára. Szerepet kell neki adni, és nem csak a Ligakupában, meg nem csak 5-6 percekre a bajnokikon. A Vidinél, a Győrnél mernek/mertek nyúlni a fiatalokhoz, mi miért nem merünk? Idén már úgy sem lehetne merész céljaink, így játsszon csak szépen, úgy fejlődhet a legjobban.

Véget ért a nemzetközi szereplésünk, a bajnokságban pedig tetemes hátrányunk keletkezett az élmezőnnyel szemben. Van még esélyünk a bajnoki címre, vagy idén maximum a dobogós helyekért küzdhetünk?

SiD13: Ezt már sokszor kiveséztük a podcastekben is, ezt a bajnoki címet már csak a Vidi szórakozhatja el. Személyes meglátásom szerint elég ciki lenne, ha nem tudnék megnyerni a serleget. Jól játszanak idén, és eredményesen, így nekünk marad a harc a dobogóért a Győrrel, a Fradival és a Diósgyőrrel.

csibu99: Esély mindig van, de egyrészt ehhez mostmár földöntúli akarat kell, másrészt be kell látni: idén nem szabad elvárni a csapattól nem csak a bajnoki címet de talán a dobogót sem. Így biztos nem érhet minket meglepetés.

Lucas_Gonzalez: Ez a bajnoki cím elúszott, akárhogy is nézem. Simán megnyeri a Videoton, a dobogóért pedig a Fradi és a Diósgyőr csatáját vetítem előre, ha az ETO feljavul, akkor ők is ott lehetnek a pódiumon. Mi szerintem becélozhatjuk az 5. helyet ennyi hátránnyal. Sajnos pesszimista vagyok. Az egyetlen mód, ahogy kivívhatjuk idén a nemzetközi szereplést, az a Magyar Kupa meghódítása, mint két évvel ezelőtt. Ha jó kupacsapat leszünk, bőven megvalósítható.

JuveFan18971991: Fájó ilyet kijelenteni ilyen korán, de nagyon úgy néz ki, hogy idén nem tudunk beleszólni a bajnoki címért folyó küzdelembe. A Vidi most jó, ráadásul nem kis előnyt jelent nekik, hogy az első hét fordulóból hatszor otthon játszanak. Még ha tavasszal ez vissza is üt a sok idegenbeli meccs formájában, addigra akkora előnyt építhetnek ki, amit nem tudnak elveszíteni. Jelenleg egyébként a dobogót sem érzem olyan egyértelműnek, a Fradi és a DVTK idén joggal pályázik erre a pozícióra, és a Győrről se feledkezzünk meg, bár ők egyelőre velünk együtt szenvednek. Egyébként ha azt a tendenciát folytatjuk, hogy egy jó évet és bajnoki címet egy gyengébb szezon követ, akkor üsse kavics, most ne nyerjünk semmit, jövőre meg ismét taroljunk.

A bajnokságban két hét szünet következik, időközben pedig Ligakupa és Magyar kupa meccseket játszunk majd. Kiknek szavaznál bizalmat ezekben a sorozatokban? Mire jó nekünk a Ligakupa?

SiD13: A mérkőzések elrendezését nem tartom szerencsésnek, hiszem a Szegedet két nappal a diósgyőri meccs után fogadjuk, a Mórahalomhoz pedig három nappal a pécsi bajnoki előtt látogatunk, így egyik találkozót sem lehet arra felhasználni, hogy játékban tartsuk az alapcsapatot. Valószínűleg mindkét mérkőzésen azok kapnak szerepet, akik keveset játszanak a bajnokságban, gondolok itt Verpeczre, Nagy Zolira, vagy akár a fent említett Balogh Norbertre. A Ligakupában pedig újra láthatjuk Dombi Tibit is az első keretben pályára lépni…

csibu99: A sérültek miatt továbbra sem túl nagy a merítés. Én most már kiadnám az ukázt: fiatalítás, fiatalítás, fiatalítás. Erre lehet jó a Ligakpua. A Magyar Kupa győzelemben én még mindig reménykedek, de ehhez jó játék és jó sorsolás kell.

Lucas_Gonzalez: A Ligakupát a fiataloknak találták ki, és semmi nem indokolja, hogy 30 éves magyarok és külföldi légiósok kapjanak szerepet. Szóval a DEAC fiataljainak a valamivel rutinosabb magyar játékosainkkal kiegészülve kellene szerepet kapniuk. Baloghot és társait akarom játszani látni a válogatottnál nem érdekelt magyarjainkkal és esetleg pár külföldit!

JuveFan18971991: A Ligakupában vélhetően megint a cseresor fog játszani néhány fiatallal és Dombival kiegészítve. Ez jól is van így. Azok a fiatalok, akik már érettek a feladatra, azok játsszák végig az LK meccseket, hogy szokják a légkört. Balogh Norbit például szeretném a pályán látni kedden.