LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 2.

powerrankingsEltelt újabb három forduló, úgyhogy itt az ideje körülnézni a bajnokságban, ki hogy teljesít. Vannak erőn felül, és jócskán a várakozásokon alul teljesítő csapatok, ennek ellenére a listán eget verő változások nem történtek.

Minden csapat esetében a helyezés a szubjektív véleményen alapuló, az eltelt fordulókban mutatott forma alapján előrejelzett bajnoki végeredményt mutatja. Minden csapat után zárójelben az előző részben elfoglalt helyezés, illetve az ebből fakadó változás száma olvasható. A mérkőzéseknél a „vs.”-el jelzett találkozókat otthon játszották a csapatok, a „@”-al jelzetteknél pedig idegenben szerepeltek.

16. Dunaújváros (16., 0)

1-1 vs. Lombard Pápa
0-0 @ Kecskemét
3-4 @ Győr
2 pont, 4 rúgott, 5 kapott gól
Bajnoki állás: 16. hely, 2 pont, 4 rúgott, 13 kapott

1-1 vs. Lombard Pápa
0-0 @ Kecskemét
0-2 @ Ferencváros
3-4 @ Győr
2 pont, 4 rúgott, 5 kapott gól
Bajnoki állás: 16. hely, 2 pont, 4 rúgott, 13 kapott gól

A DPASE továbbra is a bajnokság egyik biztos kiesőjének tekinthető, még akkor is, ha elmondható róluk, hogy a végére egész jól beerősítettek: megszerezték a Fraditól Józsit és Oroszt, valamint kölcsönkapták a DVTK-tól Nikházit. Mindhárman óriási erősítést jelentenek, de még ez is kevés lesz a bent maradáshoz. Ráadásul kevés megszerzett pontjaik közül is elbukhatnak egyet, ha valóban levonja az MLSZ a jogosulatlan szereplés miatt a büntetőpontot.

15. Pécs (12., -3)

1-1 @ Haladás
1-2 vs. Diósgyőr
1-2 vs. Kecskemét
1 pont, 3 rúgott, 5 kapott gól
Bajnoki állás: 14. hely, 3 pont, 6 rúgott, 12 kapott gól

A Pécs rendkívül nehéz helyzetben van, pláne ha igazak a híresztelések, és bármikor kizárhatják őket. Eddig sem szerepeltek túl jól, lehet, hogy ez már annak az előszele. Vébertől pedig azt vártam, hogy összekapja a csapatot, de ezidáig még nem tudtak meccset sem nyerni, pedig verhető ellenfelekkel találkoztak.

14. Puskás Akadémia (14., 0)

1-1 vs. Paks
0-1 @ Honvéd
0-3 @ Videoton
1 pont, 1 rúgott, 5 kapott gól
Bajnoki állás: 15. hely, 2 pont, 4 rúgott, 11 kapott gól

Szerencsére Felcsúton nincs minden rendben, eddig meccset sem nyertek, a játékosoktól már elvették a szolgálati autót (fiatal akadémistáknak minek autó?). Ennek ellenére sajnos van tőlük gyengébb és nagyobb bajban lévő csapat, úgyhogy meg fognak menekülni a kieséstől.

13. Lombard Pápa (13., 0)

1-1 @ Dunaújváros
0-0 vs. Győr
0-3 @ Nyíregyháza
2 pont, 1 rúgott, 4 kapott gól
Bajnoki állás: 8. hely, 8 pont, 5 rúgott, 9 kapott gól

A másik csapat, ahol nincs minden rendben, az a Pápa. Én év elején is hátra vártam őket, de egész jó rajtot vettek. Csakhogy azóta Mátyus lemondott, és elég ködösen fogalmazott távozásával kapcsolatban, de annyi szent, nincs minden rendben Pápán. Az is sokat mondó, hogy a tavaly csont nélkül kieső Kaposvárból „erősítettek”, és egyébként is egy unalmas, színtelen, szagtalan focit játszó, bekkelős csapatról van szó. Lehet, hogy komolyabb gondok lesznek ott is a tavasszal.

12. Kecskemét (15., +3)

1-2 @ Diósgyőr
0-0 vs. Dunaújváros
1-2 @ Pécs
4 pont, 2 rúgott, 4 kapott gól
Bajnoki állás: 12. hely, 4 pont, 6 rúgott, 10 kapott gól

Kezd beindulni a Kecsó szekere, a negyedik bajnokin már közel álltak a pontszerzéshez Diósgyőrben, aztán az ötödik körben megszerezték a kezdő lökést adó pontot, bár otthon illett volna csapni a Dunaferrt. Legutóbb viszont nagyon értékes három pontot hoztak el Pécsről, és ez adhat igazán lökést nekik. Nem lesznek kiesési gondjaik.

11. Haladás (11., 0)

1-1 vs. Pécs
0-1 @ Debrecen
1-3 vs. Paks
1 pont, 2 rúgott, 4 kapott gól
Bajnoki állás: 13. hely, 4 pont, 3 rúgott, 9 kapott gól

Rosszul kezdett a Hali is, ráadásul az elmúlt három meccsen sem brillíroztak, mégis van okuk bizakodni: hamarosan visszatér a legnagyobb erősségük, Radó, pluszba még igazoltak két minőséginek tűnő játékos Rocchi és Kopúnek személyében. Meglátjuk, mire lesz ez elég, a felső házra biztosan nem.

10. Nyíregyháza (10., 0)

0-2 vs. Videoton
1-3 @ Ferencváros
3-0 vs. Lombard Pápa
3 pont, 4 rúgott, 5 kapott gól
Bajnoki állás: 11. hely, 7 pont, 6 rúgott, 9 kapott gól

A Szpari letudta a nehéz meccseit, és eközben is szorgalmasan gyűjtögette a pontokat. Most könnyebb találkozók jönnek, ahol megszedhetik magukat annyira, hogy bebetonozzák magukat a középmezőnybe. Stabil középcsapat lesznek idén, elég erős a keretük ahhoz, hogy ne legyenek kiesési gondjaik.

9. Honvéd (9., 0)

0-2 @ MTK
1-0 vs. Puskás Akadémia
0-0 @ Újpest
4 pont, 1 rúgott, 2 kapott gól
Bajnoki állás: 10. hely, 7 pont, 5 rúgott, 6 kapott gól

A Kispest idén is olyan szereplést produkálhat mint tavaly. Ráadásul televásárolták magukat légióssal, így az sem mondható el, hogy legalább fiatal tehetségekkel evickélnek a középmezőnyben. Elég kiszámíthatatlan a teljesítményük, benne van a bravúr, de a meglepetés kudarc is a játékukba.

8. Paks (7., -1)

1-1 @ Puskás Akadémia
0-0 vs. Újpest
3-1 @ Haladás
5 pont, 4 rúgott, 2 kapott gól
Bajnoki állás: 2. hely, 14 pont, 12 rúgott, 2 kapott gól

A Paks továbbra is szépen menetel, de azért lassan itt az ideje, hogy elkezdjék komolyabban hullajtani a pontokat. Mert afelől ne legyen kétségünk, hogy nem a dobogóért fognak küzdeni, ezt továbbra is ki merem jelenteni. Ettől függetlenül a szép szereplés lehetősége benne van Csertői csapatában idén.

7. Újpest (8., +1)

1-0 vs. Debrecen
0-0 @ Paks
0-0 vs. Honvéd
5 pont, 1 rúgott, 0 kapott gól
Bajnoki állás: 6. hely, 10 pont, 4 rúgott, 2 kapott gól

A góllövéssel továbbra is gondban vannak a lilák, jó példa erre az utolsó három meccsük, amit lehoztak kapott gól nélkül, de csak egyet tudtak lőni, azt is ellenünk, emberelőnyben, az utolsó percben, egy megpattanó lövésből. Tehát amennyire rendben van a védelem (összesen két kapott gól hat meccsen, ez megsüvegelendő), annyira impotens a támadósor. Ezeken a gondokon segíthet majd a hajrában igazolt Ojo, és az október végére felépülő Kabát.

6. MTK (6., 0)

2-0 vs. Honvéd
0-5 @ Videoton
2-1 vs. Ferencváros
6 pont, 4 rúgott, 6 kapott gól
Bajnoki állás: 5. hely, 12 pont, 9 rúgott, 9 kapott gól

Az MTK nehéz sorozaton van túl, és viszonylag jól is jöttek ki belőle, hiszen két pesti riválisukat legyőzték, a Viditől viszont nagy zakót kaptak. Ne feledjük, hogy még van a tarsolyukban egy Torghelle, aki hamarosan bevethető lesz, vele pedig tovább erősödik a támadó soruk. Idén mindenképp az első hatba várom őket.

5. Győr (3., -2)

0-1 vs. Ferencváros
0-0 @ Lombard Pápa
4-3 vs. Dunaújváros
4 pont, 4 rúgott, 4 kapott gól
Bajnoki állás: 9. hely, 7 pont, 9 rúgott, 10 kapott gól

Valami nincs rendben Győrben, hiszen erős a keretük, mégis szenvednek idén. Már két rangadót is elvesztettek, ráadásul a Fradi ellen hazai pályán kaptak ki. Pápán kínkeserves 0-0, a Dunaújvárost pedig emberelőnyben is csak éppen hogy megverték otthon. Így nem lesz bajnoki cím, de még csak dobogó sem, bár tavaly sem kezdtek jól, végül éppen hogy lemaradtak az arany éremről.

4. Ferencváros (5., +1)

1-0 @ Győr
3-1 vs. Nyíregyháza
1-0 vs. Dunaújváros
1-2 @ MTK
6 pont, 5 rúgott, 3 kapott gól
Bajnoki állás: 4. hely, 12 pont, 10 rúgott, 5 kapott gól

Fontos rangadót nyertek Győrben, majd felavatták az új stadiont két győzelemmel, a hétvégén viszont kikaptak az MTK-tól. A kerete alapján komoly esélyese a Fradi a dobogónak, de a bajnoki címnek nem. Ami viszont ronthat a teljesítményükön, az a szurkolók és Kubatov közötti balhé, ami miatt se szurkolás, se néző nincs az új arénában, és ez sokat számíthat majd a későbbiekben, amikor nem Dunaújváros szintű csapatokat fogadnak.

3. Diósgyőr (4., +1)

2-1 vs. Kecskemét
2-1 @ Pécs
1-1 vs. Debrecen
7 pont, 5 rúgott, 3 kapott gól
Bajnoki állás: 3. hely, 14 pont, 11 rúgott, 5 kapott gól

A Diósgyőr szépen menetel, eddig még veretlenek. Azonban figyelmeztető jel lehet, hogy nem tudtak minket megverni hazai pályán, pedig finoman szólva sem jó formában érkeztünk Miskolcra, ráadásul előtte pár nappal még EL meccset játszottunk. A neheze csak most következik, néhány héten belül találkoznak a Fradival, a Vidivel, majd a Győrrel is, az után dől el, hogy lehetnek-e idén komolyabb céljaik a bajnokságban. Minden esetre eddigi teljesítményük alapján elcsíphetik a harmadik helyet.

2. Debrecen (2., 0)

0-1 @ Újpest
1-0 vs. Haladás
1-1 @ Diósgyőr
4 pont, 2 rúgott, 2 kapott gól
Bajnoki állás: 7. hely, 8 pont, 5 rúgott, 4 kapott gól

Maradjunk annyiban, hogy az elfogultság és az optimizmus mondatja velem, hogy jók leszünk a második helyre, egyébként minden ez ellen szól. Bízom abban, hogy a kéthetes pihenő után feltámadunk, és legalább annyit elérünk, ha bajnokok nem is, ezüstérmesek leszünk. Ehhez nagy változásokon kell keresztülmenni a közeljövőben, és remélem igazolja a várakozásaimat a csapat.

1. Videoton (1., 0)

2-0 @ Nyíregyháza
5-0 vs. MTK
3-0 vs. Puskás Akadémia
9 pont, 10 rúgott, 0 kapott gól
Bajnoki állás: 1. hely, 18 pont, 19 rúgott, 2 kapott gól

Továbbra is menetel a Vidi, bár azt már kitárgyaltuk, hogy nincs nehéz dolguk a csupa hazai meccsekkel a verhető ellenfelek ellen. Ennek megfelelően egyedül a Győr ellen szenvedtek meg, de ellenük nagyon. Nem igen van esély arra, hogy idén is pocsék szezont fussanak, pláne ha az elején összeszednek egy komoly előnyt. Sajnos kinéz a rajt-cél győzelem.