LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Unalmas elődöntő, de továbbjutás!

A hazai három-egy után magabiztosan várhattuk a Ligakupa elődöntőjének visszavágóját, melyen ezúttal is többnyire a fiatalok kaptak szerepet. A mérkőzés látványban és izgalomban elmaradt a várakozásoktól, de a továbbjutás megvan, így még mindig van esélyünk trófeával zárni ezt az idényt!

DI_dvsc_mtk-18A hazai három-egy után magabiztosan várhattuk a Ligakupa elődöntőjének visszavágóját, melyen ezúttal is többnyire a fiatalok kaptak szerepet. A mérkőzés látványban és izgalomban elmaradt a várakozásoktól, de a továbbjutás megvan, így még mindig van esélyünk trófeával zárni ezt az idényt!

 

Mindkét mester vegyes felállást küldött ki a gyepre, nálunk az első csapatot a Verpecz, Máté, Zsidai, Tisza négyes szolgáltatta, a hazaiaknál pedig a komplett védelem mellett Kanta és Torghelle jelentette az állandóságot. A mérkőzés elejét úgy kezdte az MTK, ahogy egy hátrányban lévő együttesnek kell, az első tizenöt percben hatalmas labdatartási fölényt alakítottak ki, nem hagytak minket kibontakozni, azonban helyzetig nem, csak egy gyengécske lövésig jutottak el. A félidő további részében kiegyenlített mezőnyjáték folyt, finoman szólva nem rágtuk le a körmünket izgalmunkban. Egy lehetőségünk azért nekünk is akadt, hála Tisza szabadrúgásának.

A fordulás után már a kezdeti nyomást sem tudta megismételni a kék-fehér csapat, teljesen tanácstalannak tűnt Garami József csapata. Ráadásul a félidő elején elvesztették Torghellét és Kantát is, a helyükre beküldött fiatalok pedig nem igazolták ezúttal a Sándor Károly Akadémia jó hírét. Nagyjából a hatvanötödik percig kellett várnunk, amíg egy kicsit megélénkült a játék, de bravúrra ezután sem volt szüksége egyik kapusnak sem. A nagyobb helyzeteket mi hagytuk ki többek között Sósnak köszönhetően, a továbbjutásunk így egy percig sem forgott veszélyben. Ráadásul a hazaiakkal szemben Kondás Elemér többnyire a rutinos játékosokat küldte be csereként, Szakály, Kulcsár és Mihelics is szerephez jutott, a találkozó végén így mi kerültünk nagyobbnak mondható mezőnyfölénybe, ami Ludánszki és Kulcsár egy-egy góljában csúcsosodott ki.

A játékosok értékelése:

Verpecz – 6: A legnagyobb bravúrt Cseke lecsúszott beadásánál kellett bemutatnia, azt szépen megoldotta, más dolga nem votl igazából.
Kuti – 4: Kicsit bizonytalannak éreztem, támadásban pedig semmit nem tudott hozzátenni a játékunkhoz.
Máté – 6: Nem állították megoldhatatlan feladat elé, még Torghelle sem. Helyzete nem volt a hazaiaknak, ezt akár a javára is lehet írni.
Brkovics – 5:Amit Mátéra írtam, igaz rá is, a gyengébb osztályzatot a meccs elején mutatott pár bizonytalan megmozdulása miatt kapja. Tud ő jobban is játszani, remélem nem hosszabb időre került ki a bajnoki csapatból.
Ferenczi – 4: Mi lett ebből a srácból… A balhátvéd sosem volt az ő posztja, és ezt ma is bizonyította, neki sem voltak megoldhatatlan feladatai, de támadásban többet kellett volna mutatnia.
Bereczki – 4: Csatárként sokkal jobb teljesítményre képes, a jobb oldalon alig volt értékelhető megmozdulása.
Zsidai – 6: Hozta amit kellett, szokásához híven. Többször is csak szabálytalanul tudták megállítani, a középpályát pedig uralta, a sérüléséből visszatérve ez jó teljesítmény volt, szerintem.
Ludánszki – 6: Rengeteget szabálytalankodott, főleg az első félidőben, a góljával viszont mindent jóvá tett, és eldöntötte a továbbjutást.
Sós – 4: Az elmúlt meccseken az egyik legígéretesebb fiatal játékosunknak tűnt, éppen ezért volt nagy csalódás a mai játéka. Nagyjából a huszadik percig azt sem tudtuk, hogy pályán van, és utána sem alkotott maradandót. A cseréje előtt azért volt egy ígéretes lövése, ebből kéne több a jövőben.
Szécsi – 4: A támadó játékunk egy nagy nulla volt ezúttal, amiből ő is kivette a részét. Pedig az ilyen meccseken kéne megmutatnia, hogy képes arra a szintre, mint a nála fiatalabb Balogh Norbi…
Tisza – 4: Volt egy ígéretes szabadrúgása, de ez nálam nem elég a nagybb osztályzatra.

Cserék:
Berdó – 5: Védekező középpályásként volt egy nagy helyzete, amit kapu fölé térdelt, más munkája nem nagyon volt.
Szakály – 5: Nem játszott rosszul, bár a régóta emlegetett hiányosságai még mindig megvannak, ez ma elég volt, és Kulcsár góljában is elévülhetetlen érdemeket szerzett.
Kulcsár – 6: A gólján kívül is többet tett, mint Tisza és Szécsi együtt véve, a találat miatt pedig jár a hatos osztályzat is tőlem!
Mihelics – 5: Sem lefelé, sem fölfelé nem emelkedett ki ma, de azért látszik, hogy nincs formában.
Szatmári – 0: Kevés időt kapott, ráadásul addigra az MTK-ból eltűnt mindenféle veszély, így csak a játékpercei nőttek.

A döntőt jövő hét szerdán rendezik, vélhetően a Fradi ellen játszunk, akik három-nullás előnyből várhatják a holnapi visszavágót.

Hajrá Loki!

(kép: haon.hu)