LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #3

A legutóbbi rész óta eltelt négy bajnoki forduló, és most egyébként is hosszabb szünet következik az NB I-ben a válogatott szünet miatt, így itt az ideje újfent felállítani a rangsort. Ez alatt a négy forduló alatt hatalmasat fordult a világ, ezt látni is fogjátok…

powerrankings16173

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

Annak ellenére is bajnoknak várjuk a Fradit továbbra is, hogy az a „csúfság” is megesett velük, hogy a Vasas-Mezőkövesd duó ellen csak egy pontot szereztek hazai pályán, és Pakson is ikszeltek. Egyszerűen nincs olyan csapat rajtuk kívül, akik huzamosabb ideig kiegyensúlyozottan jó teljesítményt tudnának nyújtani (a Vasas előbb utóbb el fog fognyi), így aztán lötyögéssel is bezsebelik idén is az aranyat. Más kérdés, hogy ez borzasztóan kevés lesz jövőre is a BL-re.

2. Videoton (2., 0, )

A Videoton is folyamatosan bukdácsol, de a tavalyi évhez hasonlóan idén is mi lökhetjük meg a szekerüket: vasárnapi fölényes győzelmük, és az előttünk álló három hetes pihenő szerintünk megteremtheti számukra a felzárkózás lehetőségét. Semmi nem veszélyezteti a második helyüket, és ha a Fradi tovább gyengélkedik, akár még meg is szorongathatják őket.

3. Haladás (5., +2, )

Talán némi meglepetésre a Haladást várjuk a dobogó harmadik fokára. A vasi együttes folyamatosan javuló formát mutat, az elmúlt négy fordulóban mindegyik meccsüket megnyerték, és már az igazi tabellán is a harmadik helyen állnak. Elég masszív a keretük, és továbbra is kulcsfontosságú, hogy van egy klasszis kapusuk.

4. Vasas (8., +4, )

A Vasas pedig továbbra is vezeti a bajnokságot, de még mindig nem merjük őket a dobogóra tenni. Egyszerűen azért, mert képtelenség, hogy kitartson a formájuk huzamosabb ideig. Véleményem szerint az is elképzelhető, hogy pont ez a hosszú szünet törheti meg a lendületüket, míg más csapatoknak éppen arra lesz jó, hogy összekapják magukat. Ettől függetlenül aligha bánkódnának, ha éppen csak lecsúsznának a dobogóról év végén.

5. DVSC (3., -2, )

Maradjunk annyiban, hogy még az is csoda, hogy nem az alsóházba várjuk csapatunkat. Bár én személy szerint voltam olyan elvetemült, és még mindig a dobogóra várom magunkat. Nem azért, mert annyira jók lennénk, és bizakodó vagyok, hanem mert sok csapat hozzánk hasonlóan szar. És bízom Pontesben, illetve abban, hogy három hét alatt gatyába rázza a társaságot, elzavarja innen a közeget lehúzó egyéneket, és tényleg elkezdünk építkezni. Tavaszra talán lehet egy olyan ütőképes keretünk, amely a körbeverések folyamán ismét felérhet a dobogóra. Jelenleg viszont nem ez a realitás, maximum a felsőház.

6. Újpest (7., +1, )

A lilák egész jól zárták ezt a négymeccses etapot, csak az MTK ellen hullajtottak két pontot legutóbb, előtte viszont három győzelmet arattak. Úgy tűnik, hogy annyira nem vágta haza őket, hogy nem igazolhattak, bár tény, hogy pár minőségi játékos elfért volna. Talán majd a télen erősíthetnek, addig csak az lehet a céljuk, hogy minél több pontot szerezzenek. Legközelebb éppen ellenünk nyílik rá lehetőségük.

7. Honvéd (9., +2, )

A Hullámvasút FC ismét megmutatta mindkét arcát. Magabiztos győzelem a DVTK és a Paks ellen, majd sima vereség a Vasas ellen, és 0-0-s döntetlen a liga leggyengébb csapata, a Gyirmót ellen hazai pályán. Így aztán ne lepődjünk meg, ha év végén totál kiegyenlített mérleggel állnak majd, mondjuk 0-s gólkülönbséggel, valahol a 6-8. hely környékén.

8. MTK (6., -2, )

Ideje volt már, hogy összekapják magukat, az első négy fordulóban gól nélkül álló fővárosi együttesnek is mi löktük meg a szekerét azzal, hogy ajándékoztunk nekik egy pontot a Nagyerdei Stadionban, és meglőtték első góljukat is. Ennek hatására elverték otthon a Vidit, majd pontot csentek az Újpest otthonából. A bajból még azért nincsenek kint, továbbra is inkább érezzük őket alsóházi csapatnak.

9. DVTK (4., -5, )

Két győzelemmel kezdtek, azóta egy döntetlen, és négy csúnya zakó. Hozzánk hasonló mélyrepülésben vannak a Diók, nincsenek rendben ott sem a dolgok. A keretük alapján simán a felsőházban kéne lenniük, de alighanem ez idén sem lesz meg nekik.

10. Paks (11., +1, )

Továbbra sem nagyon megy a Paksnak, bár annyi „szerencséjük” van, hogy jelenleg még éppen nem állnak kieső helyen. A DVTK legyőzése dicséretes, bár utóbb kiderült, hogy nem nagy tett, a Fradi elleni pontszerzés bravúros. Felsőházi álmaik idén aligha lesznek, vélhetően a kiesés elkerülése a cél az Atomvárosban.

11. Mezőkövesd (10., -1, )

Pintés Attiláék jól kezdtek, azóta viszont zsinórban három vereség, amit valamelyest szépít a bravúros pontszerzés a Groupamában. Jelenleg kiesőnek várjuk őket, de továbbra is bőven benne van a szereplésükben egy sima bent maradás. A háromhetes szünet vélhetően nekik is jól jön.

12. Gyirmót (12., 0, )

Nagyon kevés dolog szól az ő bent maradásuk mellett, továbbra is nyeretlenek, az egy pontokkal pedig hosszú távon nem fognak sokra menni. Rengeteg a sérült az amúgy sem ütőképes kerettel rendelkező újoncnál, így ha valakinek jól jön most a pihenő, akkor az éppen a Gyirmót.