LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #4

A hosszú szünetre, no meg az újabb eltelt négy fordulóra való tekintettel ismét felállítottuk az erősorrendet, azaz következzék a Power Rankings idei sorozatának negyedik része. Annyit elárulunk, hogy jócskán vannak változások, a legutóbbi listához képest.

pr4

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Videoton (2., +1, )

Az első nagy változás mindjárt az élen történt a listán, ugyanis a Power Rankings sorozatot már hosszú hónapok óta a Ferencváros vezette, most ezt a sormintát megtörte a Videoton. Ezúttal ugyanis már a Fehérvári csapatot várjuk az első helyre. Hogy miért? Egyrészt a Fradi látványosan szenved, a Vidi pedig szépen gyűjtögeti a pontokat, és már a második helyen áll, két pontra a Vasastól. Emellett úgy tűnik, hogy idén a „csillagok állása” Videoton győzelmet vetít előre…

2. Ferencváros (1., -1, )

Néha úgy játszik a címvédő, mintha a játékosok edzőt akarnának buktatni, legalábbis elég szokatlan attól a Fraditól az ilyesfajta játék, amely pénzügyileg és játékoskeret szempontjából is kimagaslik az NB I-ből. Tény viszont, hogy mostanság nagyon sok pontot hullajtanak, és bizony már hazai pályán sem számítanak legyőzhetetlen ellenfélnek. Nagyon össze kell kapniuk magukat, ha szeretnének idén is az élen végezni.

3. Vasas (4., +1, )

Mikor pár forduló után a Vasas állt az élen, mindenki csak legyintett, hogy majd lejjebb csúsznak, ha játszanak a nagyokkal. Nos, az a helyzet, hogy a Vasas már játszott mindenkivel, és még mindig az élen áll kétpontos előnnyel, ráadásul úgy, hogy mint a Fradit, mind pedig a Videotont legyőzte, ráadásul idegenben (!!!). Ez akkor is bravúros teljesítmény, ha év végén nem fognak ugyanilyen előkelő helyen állni, mint most. Mi egyébként továbbra is azt jósoljuk, hogy előbb-utóbb kipukkad a Vasas-lufi, de már összeszedtek annyi pontot (és még fognak is), hogy a dobogóra simán odaérjenek.

4. DVSC (5., +1, )

Talán meglepő lehet, hogy ilyen gyenge széria után javítottunk a helyezésünkön, de szó nincs arról, hogy hurráoptimizmus fogott volna el minket a Diósgyőr legyőzése után. Ez inkább annak szól, hogy a riválisokat sem tartjuk erősebbnek, és kiegyensúlyozottabbnak. A kulcs továbbra is a téli alapozás lesz, ha ott sikerül fizikálisan rendbe tenni a csapatot, és a hiányposztokra igazolni, akkor a tavasszal képesek lehetünk egy nagy hajrával minél előrébb végezni.

5. Újpest (6., +1, )

Az Újpest is szépen gyűjtögette a pontokat az előző fordulókban, fájó pont, hogy a Fradit nem tudták legyőzni a Groupamában kétgólos előnyről. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy különösebben nem rázza meg őket, hogy nem igazolhattak, bár segítségükre van, hogy a korábban sérült játékosok rendre épülgetnek felfele. A dobogóra kevésnek érezzük őket, de a felsőház meglehet.

6. Haladás (3., -3, )

A Hali kicsit mintha megtorpant volna, és érdekes, hogy ez összefügg Király Gábor sérülésével. Rengetegszer írtuk tavaly és idén is, hogy már csak a jelenléte milyen sokat számít a vasiaknak, úgy tűnik, hogy személyében tényleg egy vezért veszít el a csapat, és mostanság az eredmények sem jönnek, hiszen váratlan döntetlenek és vereségek csúsztak be. Így a dobogó már necces lesz, de így is tartjuk őket olyan erősnek, hogy a felsőház meglegyen.

7. Honvéd (7., 0, )

Az NB I legkiegyensúlyozatlanabb csapata mostanság jó szériát futott, aminek a Vidi elleni vereség vetett véget. Ennek ellenére nincs szégyenkezni valójuk, bár a korábban tapasztalt hullámvölgyek nem teszik lehetővé, hogy komolyabb céljaik legyenek, így pedig mi inkább az alsóház tetejére várjuk őket.

8. MTK (8., 0, )

Az MTK fokozatosan magára talált a szezon eleji hullámvölgyből, de még mindig vannak gondok, ezt mutatja többek közt a Honvéd elleni 5-0-s zakó is. Sokat lendíthet majd a csapat teljesítményén, hogy hamarosan beköltözhetnek új stadionjukba, és nem Dunaújvárosba kell majd járniuk. Nem mintha a szurkolók száma ettől jelentősen megnőne, de egy saját stadionban akkor is más focizni.

9. Paks (10., +1, )

A Paks is elkezdte gyűjtögetni a nagyon fontos pontokat, így momentán lélegzetvételnyi előnyre tettek szert a kiesés ellen vívott harcba. Ettől függetlenül nem dőlhetnek hátra, komoly jelentősége lesz minden megszerzett pontjuknak. Jelenleg viszont úgy érezzük, hogy van náluk gyengébb csapat, így nem fognak kiesni.

10. DVTK (9., -1, )

Érthetetlen, ami Diósgyőrben folyik, az első két meccset megnyerték, azóta viszont csak két döntetlenre futotta, hétszer pedig kikaptak. Ennek az lett az eredménye, hogy momentán az utolsó helyen tanyázik a csapat. A vezetőség bízik Horváth Ferenc vezetőedzőben, így aztán neki kell a hosszú szünetben felráznia csapatát. Nehezíti a dolgát, hogy kevés játékosból gazdálkodhat, így a gyengébben teljesítőket nem tudja kitenni a keretből. Abból kell főznie, ami van, és van olyan erős keretük, hogy ki tudják harcolni a bent maradást, de ehhez minél hamarabb észhez kell térniük.

11. Gyirmót (12., +1, )

Az újonc az elmúlt négy meccséből hármat (!) megnyert, egyet pedig döntetlenre hozott, ennek a parádés szériának pedig az lett az eredménye, hogy elkerültek a kieső zónából. Nekik biztosan nem jött most jól ez a szünet, hiszen a jó formában lévő csapatoknak megtörheti a lendületét. Továbbra is az ő keretüket érezzük az egyik leggyengébbnek, így a parádés szériájuk ellenére is kiesőnek várjuk őket.

12. Mezőkövesd (11., -1, )

A másik újonc jól kezdte a szezont, mostanság viszont csak a vereségek jöttek zsinórban, így aztán ami a Gyirmótnak rossz, az a Kövesdnek jó, nevezetesen a háromhetes szünet biztosan jól jött Pinyőéknek. A keretük nem rossz, de egy ilyen hullámvölgyből nehéz kikecmeregni, és mivel valakinek muszáj utolsónak is lenni, így momentán őket várjuk ebbe a pozícióba.