LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #6 – Őszi vegyes

Player rankings sorozatunkban játékosaink teljesítményét, csapatban elfoglalt szerepét vizsgáljuk. Az eltelt hónapok teljesítménye mellett azt is számításba vesszük, hosszabb távon milyen szerepet játszhat csapatunkban az adott labdarúgó, mennyire játszik kulcspozícióban, mennyire kihagyhatatlan a keretből.  Ebből tevődik össze a végleges rangsor, melyből az aktuális “álomtizenegyünk” is felvázolódik. Lássuk, hogyan értékeltünk 2016 szeptemberét követően!

pr201609_600A szeptember öt Loki mérkőzést hozott, négy NB I-es összecsapás (Újpest, Fradi, Honvéd, Diósgyőr) és egy Magyar Kupa (Győr) találkozó várt ránk. A két siker melletti három vereség (közte kupakieséssel) nem sok szép emléket okozott, mégis voltak pozitív meglepetések – már ami az egyéni teljesítményeket illeti. Négy olyan játékosunk volt, akik egyáltalán nem léptek pályára (Bereczki, Szatmári, Verpecz, Kuti), pedig a korábbi tapasztalatok alapján akár számíthatott is volna a stáb játékukra. Szerepet kapott viszont Szilvási, visszatért Nagy Zoli, bemutatkoztak új igazolásaink (Tőzsér, Filip, Bobko, Könyves), és voltak olyan játékosaink is, akik bár kaptak bizonyítási lehetőséget, biztosan több játékpercről álmodoztak, úgy mint Castillion, Mészáros Karol, Djelmic és Sekulic.

A kép vegyes, de talán kezd kirajzolódni az a mag, amelyre Pontes igazán számít, így a szeptemberi Player Rankings talán izgalmasabb, mint valaha!

csap

A játékosok rangsorban elfoglalt helyét több tényező együttes számbavételével állapítjuk meg. A mérkőzéseket követő osztályzatunk, a hónap egészét követő egyéni osztályzat, az előző hónap minimalizált átlaga, valamint az instat pontszám arányosított értéke adja ki a végső pontszámot, amit innentől csak LokiBlog indexnek, azaz LB indexnek hívunk. Minden tétmérkőzést – így a Magyar Kupát is – beleértve arra keressük a választ: jelenleg mely játékos a legértékesebb, leghasznosabb, legfontosabb tagja a piros-fehéreknek. A keretben szereplő, de lehetőséget nem kapó fiatalok értékelésétől eltekintenénk.

Magyarázat: Az LBi utáni első szám a jelenlegi Lokiblog index. A per jel utáni szám azt jelzi, az előző hónaphoz képest mennyit változott ez az érték. A Pozíció utáni szám pedig azt jelzi, a ranglistán hogyan változott a játékos pozíciója.

Szatmari_Csaba_k#24. Szatmári Csaba (LBi 0 / -1) Pozíció: változatlan

Augusztus után szeptemberben is csak a padot koptatta. Nem az övé a jövő.

Bereczki_Dani_kicsi#23. Bereczki Dániel (LBi 1 / -15) Pozíció: -1
Szélső támadó pozícióban hirtelen túltengés lett, ennek pedig ő lett a vesztese. Kiegészítő szerepkörnél talán sosem fog már előrébb lépni.

Kuti_Krisztianfoto#22. Kuti Krisztián (LBi 3 / -34) Pozíció: -2
A Videoton elleni 5-1 óta olyan, mintha nem is létezne. Talán már így is marad?! Nehéz megítélni a helyzetét, de az biztos, hogy jelenleg nem rózsás…

verpecz_istvan_1#21. Verpecz István (LBi 1 / 0) Pozíció: -2
Még a kupában sem ő védett, igaz ha nincs az eltiltása, valószínűleg lehetőséget kapott volna. Ami a kezdő pozíciót illeti, végleg elveszett felé a bizalom – talán nem véletlenül. Ha Danilovics nem csinál nagy őrültséget, vagy nem sérül meg, csak a bemelegítéseknél találkozhatunk majd vele idén.

Meszaros_Karol_k#20. Mészáros Karol (LBi 7 / +5) Pozíció: -4
Csak a Honvéd ellen játszott, illetve a Diósgyőr ellen időhúzó csere volt. Ez azért nem feltétlenül rossz jel, főleg az augusztusi 0 játékpercéhez képest, de ne legyenek kételyeink, tipikus csereember lesz idén. Annak megítélését, hogy ez jó-e nekünk, rátok bízom.

Castillion_k#19. Geoffrey Castillion (LBi 8 / -19) Pozíció: -5
A Diósgyőr ellen megmutatta, hogy a mezőnyjátéka nem rossz ugyan, de a kapu előtt esetlenebb, mint bármelyikünk nagymamája – és úgy néz ki, ezt a stáb is észrevette.

szilvasi_peter_k

#18. Szilvási Péter (LBi 0) Pozíció: +5
A Győr ellen végre láthattuk őt a kezdőcsapat tagjaként és nem vallott kudarcot. Jelenleg az elsőszámú várományosa a középhátvéd posztnak, ha bármi miatt be kellene ugrania Brkovic vagy Mészáros helyére. Az azonban nem sok jót jelent, hogy Brkovic kiállítását követően nem őt cserélte be Pontes, kérdés, hogy mennyire él felé a bizalom. Brkovic eltiltása miatt a Paks ellen ismét bizonyíthat, meglátjuk NB I-es meccsen mire képes.

szekulics_kicsi#17. Danilo Sekulic (LBi 16 / -13) Pozíció: -4
Sem az Újpest, sem az FTC ellen nem bizonyított, csodálkoznék, ha a közeljövőben ismét kezdőként látnám: Tőzsér, Jovanovics, Filip és Szakály is előtte helyezkedik a képzeletbeli védekező középső középpályás szerepkörben.

nagy_zoltan_1#16. Nagy Zoltán (LBi 17 / +16) Pozíció: +5
Valahonnan ismét előkerült. Ha már Kutival nem számolunk, akkor itt van Nagy Zoli. A diósgyőri meccsen még dicsérhető is volt, de a győri meccsét inkább felejtsük el. A jobbhátvéd pozíció elsőszámú cserejátékosa.

Ognjen_Djelmic_k#15. Ognjen Djelmic (LBi 18 / -24) Pozíció: -6
Augusztus legjobbja volt, szeptemberben partvonalon kívülre került, ráadásul a Győr és a Honvéd ellen sem a dicsérhető játékosok között volt.

ferenczi_janos_2#14. Ferenczi János (LBi 30 / -4) Pozíció: +4
Lejtmenet volt szeptember. Rosszabbnál rosszabb teljesítmények, rosszabbnál rosszabb meccsek. Balhátvéd pozícióba kényszerült Völgyi kiesése miatt, de ez sem mentség. A Diósgyőr ellen már nem játszott, Bobko vette át a védekezési feladatait – nem is rosszul.

Volgyi_Daniel_k#13. Völgyi Dániel (LBi 22 / +22) Pozíció: -5
Amikor játszott nem nyújtott maradandó teljesítményt, majd még meg is sérült. Bobko bebizonyította, hogy nem is biztos, hogy annyira nélkülözhetetlen játékos, de ne legyen kétségünk afelől, ha egészséges, egy darabig ő lesz a balhátvédünk. De nem baj az, ha feljavul a teljesítménye.

Takacs_Tamas_k#12. Takács Tamás (LBi 28 / +6) Pozíció: -2
Négy mérkőzésen játszott, egyiken sem kapott tőlünk hármasnál, az InStattól pedig kétszáznál jobbat. Sajnos átvette Kulcsár eltűnési viszketegségét, ezzel pedig saját dolgát és a csapat helyzetét is nehezíti.

Konyves_Norbert_k#11. Könyves Norbert (LBi 33 / +33) Pozíció: +2
Az a helyzet, hogy négy mérkőzése mindegyikén csak egy-két jó megmozdulása volt, mégis állandó helye van kezdőnkben. Jobb szélsőként számít rá a stáb, mi pedig hatékonyabb támadóként számítanánk rá – ha játszik, legalább tegye le a névjegyét!

szakaly_peter_2#10. Szakály Péter (LBi 40 / +33) Pozíció: +5
A szeptember részben arról is szólt, hogy Szakály ismét jó passzokkal, jó lövésekkel, góllal emlékeztetett régi önmagára. A stábnak is biztos hatalmas szerepe van ebben, ahogyan a középpályás játékostársak is pozitív hatást gyakoroltak rá. Amit kértem tőle egy hónapja, megkaptam, köszönöm!

Jovanovic_k#9. Aleksandar Jovanovic (LBi 31 / -4) Pozíció: -5
„Kulcsszerep hárul rá” – írtam legutóbb. Nos, ez a kulcsszerep a középpályán teljesen eloszlott Filip és Tőzsér jóvoltából. Ismét visszatérhet a klasszikus jobbhátvéd posztra, de ez így is van jól. Egy-két rossz meccs viszont még mindig befigyel, ez kevésbé van jól.

meszaros-norbert_2#8. Mészáros Norbert (LBi 41 / +1) Pozíció: -5
Még mindig van benne kraft, tudás és teljesítmény – szerencsére ezt látjuk is hétről hétre.

ivan_bobko_k#7. Ivan Bobko (LBi 45 / +45) Pozíció: +5
Bal oldalon teljesen vállalható amit nyújt, akár támadóként, akár védekezőként kell kivennie részét a csapatmunkából. A Ferencváros ellen gólt is lőtt, és bár vannak gyengébb meccsei, bizonyításból jelesre végzett szeptemberben.

brkovics_dusan_1#6. Dusan Brkovic (LBi 43 / -22) Pozíció: -5
Régóta láttunk tőle ekkora visszaesést, szeptemberben több szürke pillanata is volt, melyet a Diósgyőr ellen kiállítással fejelt meg. Ez még most belefért, hosszú távon viszont nem fér bele.

Horvath_Zsolt_k#5. Dr. Horváth Zsolt (LBi 50 / +16) Pozíció: változatlan
„Alatta inog legjobban a talaj.” – írtam róla. Hát az a bizonyos talaj betonszilárdságú lett, középcsatárként számít rá a stáb, mely meglepő, de annyira nem is hihetetlen az aktuális helyzetben. Minden szeptemberi mérkőzésen pályán volt és csak egyszer nyújtott az átlagosnál gyengébb produkciót.

Tozser_Daniel_k#4. Tőzsér Dániel (LBi 52 / +52) Pozíció: +1
Csupán a Honvéd ellen kapott 230-asnál kisebb InStat pontot. Személyében szereztünk egy kiváló motort a középpályára.

Holman_David_k#3. Holman Dávid (LBi 43 / +35) Pozíció: +1
A támadójátékunk szinte tőle függ – ha neki megy, a csapatnak is megy: az Újpest és a Diósgyőr elleni győzelemnél is vezér volt.

Ioan_filip_k#2. Ioan Filip (LBi 38 / +38) Pozíció: +4
A nyár igazolása – szinte tökéletes védelem jellemzi, akár a középpályán, akár a hátvédsorban. Rangsorunkban elfoglalt helyét ennek is köszönheti: a pálya több különböző pozíciójában is feltalálja magát, miközben ha kell jól lép fel a támadásokkal is, mindezt pedig magabiztos teljesítménnyel hozza.

Braniszlav_Danilovics_k#1. Branislav Danilovic (LBi 47 / +7) Pozíció: +1
Bravúrok és a játékosokkal való állandó viaskodás jellemzi – sajátjaival, ha nem érzi biztosítottnak a védelmet, az ellenféllel, ha megtámadják őt is, nem csak a kapunkat. Portaszolgálatból jeles, már most félek mi lesz, ha lejár a kölcsönszerződés…

pr201609k

Hajrá Loki, hajrá fiúk, mindent bele a következő hónapban is!
Csibu

Képek forrása: dvsc.hu