LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A szív diadala

Izgalmas mérkőzést játszott a Debrecen a Vác ellen, amelyre sokáig emlékezni fogunk, ugyanis a mérkőzés nem csak 60 percig tartott, hanem komoly utózöngéje is volt ennek az összecsapásnak. Azonban nincs megállás, a jövő héten a Magyar Kupában következik újabb feladat, a Nyíradony VVTK otthonában vendégszerepel csapatunk.

blog14

Múlt héten csütörtökön a Váci NKSE csapata látogatott a Hódosba, ez volt a szezonban a második hazai mérkőzésünk. Játékosaink úgy tekinthettek erre az összecsapásra, hogy itt a lehetőség javítani a vasutas csapat Siófok elleni kisiklását. Hajduch Csenge szavaival élve: „Úgy gondolom, hogy hazai pályán mindenképpen van egy kis kárpótolni valónk a szurkolóknak és a nézőknek, úgyhogy szeretnénk mi nyerni”. Átlövőnk remekül összefoglalta, miért is fontos ez a találkozó a DVSC számára. Vissza kell vágni a Vácnak az előző szezonban hazai pályán elszenvedett vereségünkért, valamint az új idény felkészülési időszakában lejátszott két mérkőzésen mind a két alkalommal legyőztek minket. Baljós előjelekkel várhattuk a mérkőzést, ugyanis gólkirálynőnk, Karyna Yezhykava térde továbbra sem bírja a terhelést (utólag kiderült, elkerülhetetlen a műtét, így Jezsire a beavatkozást követően hat hét pihenő és ugyanennyi rehabilitáció vár, vagyis csak decemberben lesz bevethető fehérorosz légiósunk) aki a sérülése miatt nem léphet pályára a fehérorosz válogatottban a Magyarország ellen esedékes EB selejtezőn sem. Szintén beteget jelentett Juliana Borges Lima, aki vesekő miatt szorult kórházi kezelésre – játékosunk állapota sokat javult, a héten már elkezdhette az edzést.

Térjünk rá a találkozóra: aktívan kezdtük a mérkőzést, magunkhoz ragadva a kezdeményezést. Az első tíz percben gólerős támadójátékunk mellé határozott védekezést bemutatva irányítottuk az összecsapást. Ebben a periódusban eredményesek voltunk szélről és beállós posztról is, valamint jól használtuk ki az adódó lehetőségeket (5-3). Ekkor azonban fordult a kocka, a következő percek a Vác játékosairól szóltak. Rövid idő alatt öt gólt szereztek, amire a házigazdák közül csak Vantara-Kelemen Évi tudott válaszolni, így a félidő közepén két góllal vezetett Szilágyi Zoltán csapata (6-8). A következő percekben egyik gárda sem tudott a másik fölé kerekedni, lüktető mérkőzésen felváltva potyogtak a gólok. Emberelőnybe kerültünk két alkalommal is, az elsőt tökéleten kihasználtuk hátrányunk eltüntetésére, a másodikban pedig egyaránt egy gólt lőttünk és kaptunk. Az első félidő hajrájában ismét megszereztük a vezetést, ám a szünetre mégis döntetlennel vonulhattak a csapatok (14-14). Sok időt töltött a pályán fiatal irányítónk, Román Dorina, aki jó passzokkal, szép megmozdulásokkal bizonyította, hogy a jövőben csapatunk fontos tagja lehet.

blog15

A második félidő kísértetiesen hasonlóan kezdődött mint az első, ismét a Loki volt aktívabb, sikerült kétgólos előnyt szerezni (18-16), ezek után azt vártuk volna, hogy minél jobban ellépjünk ellenfelünktől, a megnyugtató előny tudatában pedig úgy irányíthattuk volna a mérkőzést, ahogyan az nekünk tetszik. Nem így gondolta ezt a Vác csapata, ugyanis újabb rohamot indítottak ellenünk. Ebben nagy segítség volt számukra Hársfalvi Júlia kiállítása, illetve az is, hogy az emberhátrányban játszó DVSC-TVP kapusát lehozva támadott, ám egy eladott labdát követően a vendégek hálóőre Arenhart Barbara kihasználta a lehetőséget és az üres kapuba dobta a játékszert. Ezekben a percekben Hajduch Csenge egyetlen gólja volt a Loki támadójátékának a gyümölcse. A folytatásban Arna Sif Pálsdóttir kétperces kiállítást, a Vác pedig büntetőt kapott. Ha a hetest gólra váltják a vendégek, akkor három góllal vezethettek volna. A büntető azonban kimaradt, de sajnos a következő támadását góllal zárta le a Dunakanyar csapata, ezzel kialakítva az eddigi legnagyobb különbséget a két csapat között (19-22).

Negyedóra volt hátra, ennyi idő állt Siriánék rendelkezésére, hogy a saját javukra fordítsák a mérkőzés állását. A felzárkózást Varsányi Nóri góljával kezdtük meg. Hátrányunk ledolgozásához nagyban hozzájárult a korábbi magyar válogatott beállós, Pappné Szamoránszky Piroska kiállítása. Emberelőnyünket kihasználva a mérkőzés ötvenkettedik percében ismét döntetlenre állt a mérkőzés (23-23). Csáki Viki büntetőt végezhetett el a találkozó hajrájának kezdetén, ami ezúttal kimaradt, de ismét ő volt a legszemfülesebb így a kipattanót gólra váltotta. Ebben a szezonban már a harmadik ilyen találatát szerezte így a Csakesz becenévre hallgató játékos. Ezekben a percekben kiemelkedett csapatunkból Anna Punko, aki sorban lőtte a gólokat, cblog11sapatunk egyik legjobbja volt az orosz átlövő a mérkőzés utolsó harmadában. Kicsivel több, mint két perc volt hátra a találkozóból, amikor az Andorka-Hucker játékvezetői duó kiállította Varsányit. Átfutott az agyunkban a gondolat, ez a hajó elment. A lányok azonban nem így gondolták, óriási szívvel, egymásért küzdve Zamfirescu találatával egyenlítettünk, majd a győzelemért támadhattunk, ekkor jött Tone Tiselj időkérése. Szlovén vezetőedzőnk kitalálta a figurát, amit a lányok tökéletesen végrehajtottak. Lotte Grigel Csákit játszotta meg, aki remek mozdulattal lőtte a labdát Arenhart mellett a kapuba (29-28)!!!

Ezután még a váciak próbáltak volna támadni, ám a hátralévő időben már nem jutottak el a kapunkig. Egy időntúli szabaddobással zárult a mérkőzés, amit sikerrel hatástalanítottak a sorfalunk tagjai. Már a mérkőzés végén is hevesen reklamált a vendégcsapat, mivel a hazaiak játékosa nem engedte elvégezni a vendégcsapatnak megítélt szabaddobást, ezért a szabálytalankodó játékost kizárással kellene büntetni és hétméterest ítélni a Vác csapatának – gondolták ők. A játékvezetői páros megvitatta a versenybírókkal az ítélet, maradt a váciaknak megítélt időn túli szabaddobás, ami nem változtatott a mérkőzés végeredményén. Legeredményesebb játékosaink: Csáki Viki, Anna Punko és Lotte Grigel 5-5 góllal. Dicséretet érdemel még kapusunk, Horváth-Pásztor Bettina is.

Végeredmény: DVSC-TVP – Váci NKSE 29-28 (14-14)

Itt vége a történetnek… vagy mégsem?

Pénteken a Váci NKSE benyújtotta óvását az MKSZ illetékes bizottsága felé, mivel a mérkőzés végeredményét döntően befolyásoló játékvezetői tévedés történt!

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága első fokon elutasította a váciak óvását. Az indoklásban az szerepel, hogy a játékvezetők a rendelkezésükre álló adatok alapján helyes ítéletet hoztak. A váciak 15 napon belül fellebbezhetnek a döntés ellen.

Szánalmas próbálkozás volt ez a vendégcsapat részéről, mert a pályán elvesztett meccset a zöld asztalnál próbálta meg mégis megnyerni. Ezt a győzelmet a Csapat és kiváló szurkolótábora közösen érte el, míg mi megállás nélkül buzdítottuk őket, addig a lányok szívvel-lélekkel küzdöttek. Öröm volt látni a játékosaink szemében azt a tüzet, azt az elszántságot, küzdőszellemet, amivel pályára léptek. Ezen a meccsen igazi csapatot alkottak a lányok! Bár voltak technikai hibák, de majd ha visszagondolunk erre az estére, nem ez fog eszünkbe jutni, hanem az, hogy ezt így kell csinálni! A mérkőzés végén nem csak a győzelmet (A SZÍV DIADALÁT) ünnepelhettük meg, hanem Tiselj mester és Szűcs Lajos (kommunikációs vezető) születésnapját is. Ezen az estén ez volt a legszebb ajándék!

blog333

Csapatunk győzelmének köszönhetően a bajnoki tabellán a 6. helyet foglalja el.

Következő mérkőzés:

Magyar Kupa 2. forduló:
Nyíradony VVTK – DVSC-TVP
Nyíradony, Harangi Imre Rendezvénycsarnok
2017. október 4. 18:00

A következő feladat jövő héten szerdán vár a csapatra, ugyanis a Magyar Kupa 2. fordulójában a Nyíradony VVTK vendégeként lép pályára a DVSC-TVP. A mérkőzés pikantériája, hogy a nyíradonyi szakmai munkát korábbi vezetőedzőnk Köstner Vilmos irányítja. Az ellenfelünk keretében pedig több ismerős névvel is találkozhatunk, több fiatal játékosunk is játszik kettős engedéllyel, vagy kölcsönben a Nyíradony csapatában.A versenykiírás értelmében ők nem léphetnek pályára, ellenben volt csapatkapitányunk, Kudor Kitti és Kőrizs-Sopronyi Anett is játékra jelentkezhet. Bíztatok mindenkit, aki teheti látogasson el Nyíradonyba, szurkoljunk együtt a lányoknak!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki! Mindent bele!!

(Képek forrása: dvsckezilabda.hu, haon.hu)