LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kupakaland

Nehéz feladat vár csapatunkra hétvégén, ezúttal nem a bajokságban, hanem a kupában kell bizonyítani rátermettségünket. Pozitív hangulatban várhatjuk az összecsapást, tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesebbek, azonban már sokszor előfordult, hogy Dávid legyőzte Góliátot!

blog70

Szombat este az Érd látja vendégül csapatunkat a Magyar Kupa negyedik fordulójában. Úgy érzem nem kell különösebben bemutatni aktuális ellenfelünket, ugyanis azt nemrégiben a két csapat bajnoki mérkőzése előtt már megtettem. Az Érd – DVSC, DVSC – Érd mérkőzések az utóbbi években rendre kiélezett összecsapások voltak, legyen szó akár a bajnoki bronzérem megszerzéséről, vagy „csak” bajnoki találkozókról. Tavaly februárban szintén az MK kiírásában mérte össze tudását ez a két alakulat, akkor hazai környezetben sikerült Szabó Edina csapatát legyőzni, meglepetést okozni. Ebben az évben egy körrel korábban találkozunk a narancs-fekete mezes lányokkal. Amúgy sem könnyű feladatunkat még tovább nehezíti, hogy ezúttal az Érd a pályaválasztó.

Lessük meg mi a helyzet a vendéglátók háza táján: Szabó Edináékat a bajnokság kezdete előtt akár az ezüstérem megszerzésének lehetőségével is szóba hozták, ám teljesítményük elmarad attól a szinttől, ami feljogosítaná őket arra, hogy előrébb lépjenek a bajnoki tabellán. Kikaptak a Fraditól hazai környezetben, vagyis lépéshátrányba kerültek legfőbb riválisukkal szemben. Tovább nőtt a hátrányuk, ugyanis idegenben meglepően gyenge játékkal előrukkolva simán kikaptak a Váctól a bajnokság legutóbbi fordulójában. Azon a mérkőzésen semmi elképzelés, elszántság nem látszott Klivinyiéken. Nem eshetünk abba a hibába, hogy elhisszük, mi vagyunk az esélyesebbek! Szinte biztos, hogy ellenünk kettőzött erővel fognak majd pályára lépni, saját közönségük előtt a továbbjutás a céljuk. Az Érd egyébként eddig csak egyszer lépett pályára a kupasorozatban idén, akkor viszont magabiztosan győzte le a NEKA gárdáját idegenben (23-31).

blog71Hogyan állunk most: csapatunk az elmúlt hetekben igencsak mozgalmas időszakot élt meg, Jeca bombaformában tért vissza ljubljanai kitérőjéből, legyőztük az ősi rivális Békéscsabát, kiváló mérkőzést vívtunk a Fradi otthonában, hazai pályán kissé döcögősen induló meccsen vertük meg a Vasast, közben elbúcsúztattuk Tone mestert. Felépülőben Karyna Yezhykava, összességében elmondható, hogy pozitív élményekben volt részünk. Ebben az idényben a Magyar Kupában idegenben legyőztük a Nyíradony csapatát (23-34) majd szintén idegenben vertük meg a Vasast (21-31). Örömhír továbbá, hogy a színfalak mögött javában zajlik a jövő évi keret kialakítása, ami már biztos, hogy Vantara-Kelemen Vica és Jelena Despotovic további két szezonban is a DVSC piros-fehér mezében fog pályára lépni. Jól eső érzés számomra tudni azt, hogy Jeca, aki egy más közegből csöppent ide, mennyire megszerette Debrecent, a Lokit, fontos számára az a közeg, az a hangulat ami egyedivé teszi a Hódos légkörét.

Mi lehet a továbbjutásunk kulcsa?

  • Kiemelten kell figyelni a szerb Katarina Krpezre aki 12 bajnokin már 93 góllal terhelte meg ellenfeleik kapuját.
  • Meg kell gátolni őket abban, hogy gyorsan átszaladjanak rajtunk, nem hagyhatjuk, hogy rendezetlen védelmünkre vezessék támadásaikat.
  • Ki kell használnunk a meccs fordulópontjait, nem szabad többgólos előnyt adnunk számukra, ugyanis a felzárkózás rengeteg energiát igényel, ami később technikai hibákhoz vezethet. Ha lehetőségünk adódik roppantsuk meg őket, könyörtelenül kihasználva a hibáikat.
  • Eddig idegenben nem nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt, ideje lenne a Debrecen táblát elhagyva is bátor, határozott játékkal előrukkolnunk!
  • Meg kell fogadnunk Tone szavait: Ne legyünk átlagosak, mindig harcoljunk az utolsó pillanatig, ne adjuk fel akkor sem, ha reménytelennek tűnik helyzetünk.
  • „A lehetetlen nem létezik” mottóval kell hozzáállnunk, a maximumra kell törekednünk.

blog69

Szépszámú szurkolósereg kíséri el csapatunkat Pest megyébe, akik nyolcadik játékosként segítik majd a csapatot. Biztassuk együtt a lányokat, együtt legyőzünk minden akadályt!

Magyar Kupa IV. forduló

Érd – DVSC-TVP
2017.01.20 18:00
Érd Aréna, Érd Velencei út 39-41
A mérkőzést a DVSC-TVP youtube csatornáján lehet majd figyelemmel kísérni!

Játékvezetők: Felhő Ferenc – Öcsi Tamás

Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!