LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Lépésről lépésre

Régen volt már november második napja, mikor legutóbb hazai környezetben láthattuk csapatunkat. Mi szurkolók nagyon vártuk már, hogy végre ismét élőben szurkolhassunk a lányoknak. Ennek megfelelően szépen megteltek a Hódos lelátói, mondhatni telt ház előtt fogadtuk az eddig igencsak bukdácsoló Budaörs alakulatát. Remek hangulatban kezdődött az összecsapás, melynek az volt az egyik legfontosabb kérdése, hogy megszerzi-e századik győzelmét a DVSC vezetőedzőjeként Köstner Vilmos? Jelentem, sikerült!

Azonban ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk lépésről lépésre. Már az első percekben világosan megmutatták a lányok, hogy azon az estén csak egy eredmény születhet, méghozzá hazai győzelem. Ugyan a negyedik percben a vendégcsapatnál volt az előny, de Lotte Grigel tett róla, hogy ez csak pár pillanatig legyen így. A folytatásban többek között Vantara-Kelemen Vica és Varsányi Nóri is megzörgette a hálót, így a meccs negyedénél már magabiztos előny birtokából várhattuk a folytatást (9-3). Ezúttal Oguntoye Viki őrizte kapunkat, remekül teljesített hálóőrünk, de nem csak őt, hanem a védekezésünket is csak dicsérő szavak illethetik. Elképesztően alacsony gólszámon tartottuk a fővárosiakat, az első húsz percben mindösszesen öt ízben voltak eredményesek. Neukum Tamás időkérése sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült a folytatásban is, ugyanakkor a Budaörs is mindent megtett a zárkózás reményében. Hosszú sérülése után a kezdőcsapatban kapott helyet Anna Punko, Vili bá szépen forgatta csapatát, már az első játékrész derekán cserélt több poszton is. A padról beszállva Kovács Anna is rögtön a csapat vezére tudott lenni. Bordás Réka tehermentesítette Tóvizi Petrát. A szünetben hatgólos előnyben volt a Loki (16-10).

A második játékrészben folytatódott az addig látott felállás, hogy ismét a vasutas csapat volt rendre eredményes, miközben a vendégek alig jutottak el helyzetekig, ziccerekig, gólokig. Már a harmincnyolcadik percben rászámolhattunk a fővárosi alakulatra (21-11). Csupán az maradt nyitott kérdés a hátralévő időre, hogy meglesz-e a végén is a közte tíz. Meglett! Sérülése után élesben is lehetőséget kapott Triffa Ági, valamint Szabó Dorci is eltölthetett a kapuban néhány percet. Bulath Anita hét gólig jutva csapatunk legeredményesebb játékosa lett. A Budaörsből ezúttal a volt junior válogatott kerettag Horváth Laura csillogtatta meg tudását, elképesztően nagyot játszott, tizenegy kísérletből tíz gólig jutott. Régi-új vezetőedzőnk, győzelemmel tért vissza a Loki kispadjára, így a negyedik Köstner-éra kezdete méltó módon zárta le a 2018-as esztendőt.

DVSC SCHAEFFLER – Moyra Budaörs Handball 32-22 (16-10)

Azonban nem mehetek el a statisztikák említés nélkül. Ezen az összecsapáson tizennégy büntetőt lőhetett a piros-fehér alakulat. Ezek kiharcolásában leginkább ifjú titánunk, Tóvizi Petra jeleskedett. Beállósunkat „faragták” rendesen, de Petra rendre a legtöbbet hozta ki az adott szituációból. Vezetőedzőnk itt is váratlant húzott, ugyanis a standard büntetőlövőink (Grigel, Kovács) egy-egy hibája után Bulath Anita, Anna Punko, Madalina Zamfirescu és Borgyos Panna is célba vehette a kaput hét méterről. A hölgyek nem hibáztak, Buli mind az öt hetesét gólra váltotta, Punko mérlege itt kettőből kettő, illetve Madi és Panna sem rontott. A fővárosi alakulat a mérkőzés egésze alatt több olyan szabálytalanságot is elkövetett, ami kiállítást érdemelt. A találkozó játékvezetői, Héjjas Tímea és Kránitz Andrea pedig ha indokolt volt, büntetett. Összesen kilenc alkalommal állítottak ki budaörsi játékost. Nem voltak ezek sportszerűtlen cselekedetek, de mégis extra pihenő lett a történet vége. Több alkalommal is olyan helyzetben történt a fault, ami nem indokolta annak jogosultságát. Joggal zúgott a vastaps a találkozót lezáró dudaszót követően, mert ez szép volt! Láthattunk biztató jeleket, melyre alapozva sikeresek lehetünk a folytatásban.

Ez a győzelem azért is értékes, mert egyrészt két ponttal gazdagodtunk, másrészt pozitív szájízzel vághatunk neki az előttünk álló rangadók sorozatának. Egy hónapon belül megmérkőzünk az Érd (i), Dunaújváros (i), Vác (o), Siófok (o) négyessel. Ezen meccsek végkimenetele pedig sorsdöntő lesz a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezésünkre vonatkozóan. Ezt a sorozatot az Érd ellen kezdjük meg idegenben január ötödikén. Az utóbbi években nem termett babér számunkra a Pest megyei városban, akár kupameccsről, akár bajnokiról beszélünk, mindig vereséggel tértünk haza Debrecenbe. Ezúttal is nagyon nehéz feladat hárul Varsányiékra, vendéglátónk ugyanis ebben az idényben még veretlenek hazai környezetben. Az Érd Arénában legyőzték a Vác, az MTK, a Mosonmagyaróvár, az Alba Fehérvár, és a Budaörs együttesét is.

Kétség sem férhet hozzá, hogy legveszélyesebb játékosuk a magyar-szerb kettős állampolgársággal rendelkező Katarina Krpez Slezak, aki nem mellesleg a franciaországi Eb gólkirálynője lett az előző esztendőben. A villámgyors szélső nemcsak büntetőkből képes nagyon jó hatásfokon gólt szerezni, hanem nagyon érzi Janurik Kinga indításait. Lerohanásból szerzett könnyű gólokkal mérkőzések eldöntésére képes. Természetesen neki is vannak gyengébb meccsei, de még így is meghatározó tagja, kulcsembere csapatának.  Nyolcvannégy gólnál jár már ebben az idényben is, ami meccsenkénti 8,4-es átlagot jelent. Továbbá Kiss Nikolett és Tóth Gabriella is a csapat gólfelelősei. Azt nemrég láthattuk Franciaországban, hogy Tóth Gabi teljesítménye igencsak ingadozó, briliáns megoldásai mellett rendre technikai hibákkal is jelentkezik. Kakukktojással felérő rejtvény, hogy ellenünk épp melyik arcát fogja mutatni. Beállós poszton a felnőtt válogatottban is szerephez jutó Szabó Laura lehet a kulcsfigura. Még ha a gólszerzésben nem is jeleskedik, védekezésben a csapat motorja.

Kellemetlen emlék, fájó seb számunkra a legutóbbi Érd elleni csörte az MK negyedik fordulójából. Nem is oly rég összemérte tudását a két alakulat, akkor borzalmas kezdés után talpra állt csapatunk, akkoriban még Jensen felügyelte a szakmai munkát. Szombaton azonban már Vili bá lesz, aki harcba küldi lányainkat. Szabó Edina egy jelenség, mondhatni a végletek embere. Azt a tényt azonban nem lehet elvitatni, együtt él a meccsel, űzi-hajtja tanítványait. Akkor lehet reális esélyünk megverni a narancssárga-fekete mezes alakulatot, ha sikerül lefékezni a játékukat, csírájában kell elfojtani az általuk játszott tempohandballt. Legutóbb azon az MK mérkőzésen a sírból hoztuk vissza a meccset, a lányok akartak, küzdöttek de végül egy találattal alulmaradtak. Azt kellene kihasználnunk, hogy védekezésüket teljesen újjá kellett építeniük Signaté, Kisfaludy és Bulatovic kiválásával. Középen a két hármas védőjüket kijátszva gyors játékosaink képesek lehetnek helyzetbe kerülni, gólt szerezni. Rangadókon idegenben rendre gyámoltalan játékkal rukkoltunk elő, most azonban Köstner Vilmos remélhetőleg megtalálja a módját, hogy borsot törjünk Edina nagyasszony orra alá. Viszont vigyázzunk, tudjuk mennyire nem szívlelnek minket cívisvárosiakat, mutassuk meg mire képes ez a társaság! Ezúttal nem kell az interneten a streamet keresni mert az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, de ha valaki online szeretné nézni annak ajánlom figyelmébe az m4sport.hu weboldalt, ahol szintén látható lesz a mérkőzés.

K&H Liga Női NB I 11. forduló:
2019. január 5. 18:00, Érd Aréna

ÉRD – DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: Felhő Ferenc – Öcsi Tamás
TV: M4 Sport

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu, keziszovetseg.hu)