LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tabakovic: Hamarosan ismét segíthetem a csapatot!

Haris Tabakovic 2017 augusztusában érkezett Debrecenbe, a hórihorgas svájci csatár akkor két évre kötelezte el magát a DVSC-hez. Első szezonja parádésra sikeredett, hiszen 12 góllal a csapat házi gólkirálya lett, nyáron azonban a felkészülés során egy sajnálatos, egyben súlyos sérülés miatt hosszú hónapokra kidőlt. Talán néhányan már el is felejtették, hogy ő még mindig a Loki játékosa, pedig közel van a visszatéréshez. Őt kérdeztük most az állapotáról, a várható pályára lépéséről és a nyáron lejáró szerződéséről.

Mesélj nekünk a rehabilitációdról! Hol töltötted (Belgrádon kívül, amiről a DVSC írt), illetve hogyan edzettél eddig? Most hogy érzed magad?

Július 18-án műtöttek. Ezután az első hónapot Svájcban töltöttem, utána két hónapra Belgrádba mentem. Ez a három hónap minden nap kemény munkával telt az edzőteremben. Miután végeztem Belgrádban, ismét Svájcba mentem, ahol elkezdhettem a futó-, illetve könnyebb labdás gyakorlatokat végezni. Novemberben tértem vissza Debrecenbe és ekkor folytathattam végre az edzéseket a gyógytornászokkal és a rehabilitációs edzővel. Januárban kaptam meg a zöld jelzést a svájci orvosomtól, hogy elkezdhetem a teljesértékű munkát a csapattal. Két héttel később viszont szerencsétlenül jártam, beszakadt a combközelítő izmom, ezért tartott tovább a visszatérés, mint eredetileg vártuk. Nehéz időszak volt, most viszont már jól érzem magam. Napról napra fittebb vagyok és remélem, hamarosan ismét segíthetem a csapatot éles meccseken.

Mialatt sérült voltál, követted a csapat meccseit a helyszínről?

Az első pár hónapban, amíg nem itt voltam, természetesen nem. Az eredményeket követtem, de nagyon nehéz volt focit nézni azzal a tudattal, hogy nem játszhatok. Próbáltam egy kis szünetet tartani a labdarúgás követéséből. Miután visszatértem, minden hazai Loki-meccsen ott voltam, a többit pedig a TV-ben néztem.

Láttad Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt bombagólját?

Hogyne, hihetetlen gól volt! 100%, hogy az év gólja lesz.

Milyen a kapcsolatod Herczeg Andrással?

Jó kapcsolatot ápolunk.

Nehéz volt úgy nézni a Debrecen meccseit, hogy sokszor nem jöttek a gólok és nem tudtál segíteni?

Szörnyen nehéz volt úgy általában úgy nézni a srácokat játszani, hogy nem tudok velük együtt pályára lépni – mindegy, hogy jól ment a csapatnak, vagy nem. Az egyetlen, amivel akkor segíteni tudtam, hogy a visszatérésemre fókuszálok.

A csapattársad, Albion Avdijaj szintén balkáni gyökerekkel rendelkező svájci csatár. Más közös is van bennetek a pályán kívül? Kivel töltöd a legtöbb időt a csapatból?

Albiont már régóta ismerem. Jelentősen meg is könnyítette a dolgomat, amikor négy hónap rehab után visszatértem és valamilyen szinten újra meg kellett szoknom itt a légkört. Szinte minden nap lógunk együtt, gyakran eszünk, kávézunk közösen. De mindenkivel jóban vagyok a csapatban.

Tavaly tekintélyes mennyiségű gólt lőttél, majd jött a sérülés. Most a szerződésed hamarosan lejár. Szeretnéd a DVSC-ben folytatni, illetve a klub részéről van-e szándék a közös folytatásra?

A DVSC tisztában van a helyzetemmel és nemsokára le is ülünk majd beszélni a szerződésemről. De most az az első és legfontosabb feladat, hogy visszatérjek és ott tudjam folytatni a gólgyártást, ahol tavaly abbahagytam.

Érdekel más sportág is a foci mellett?

A teniszt szeretem, azt szoktam követni.

Köszönjük Tabakovicnak, hogy rendelkezésünkre állt, mielőbbi 100%-os formát és még sok Loki-gólt kívánunk neki!