LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

ÚJ NÉV – változatlan tartalom

Egy kissé váratlan és nem általunk kezdeményezett változásról kell beszámolnunk nektek. Pénteken hivatalos levelet kaptunk a DVSC-től, melyben felszólítanak minket, hogy a „LOKI” mint általuk védjegy bejelentéssel biztosított becenév használatát mellőzzük, és tájékoztatnak, hogy a LokiBlog név további használata jogi következményekkel járhat. Az alábbiakban szeretnénk nektek beszámolni az ebből fakadó változásokról, valamint az álláspontunkról az üggyel kapcsolatban.

Mindenekelőtt itt a klubtól kapott levél teljes egészében, változtatás nélkül:

A LokiBlog szerkesztősége sajnálattal veszi tudomásul a klub felszólítását, egyúttal eleget téve a kérésnek a továbbiakban tartózkodik a Loki név használatától a honlapja és a közösségi felületeinek elnevezésében. Oldalunk a mai naptól LokomotívBlog néven működik tovább, honlapunk elérhetősége pedig lokomotivblog.hu címre változik.

Az írás több kérdést is nyitva hagy, többek között, hogy miért éppen most született és milyen indítékból, amikor a csapatnak jól megy, oldalunkon pedig pozitív hangvételű cikkek jelennek meg? Nem derül ki az sem, hogy milyen indíttatásból született meg a döntés, hiszen a DVSC és a blog kapcsolata sohasem volt ellenséges. Bár a levélben foglaltak egy része – ahogy sportnyelven mondják – “véleményes”, a blog szerkesztősége azonban nyitott akár vélt problémák megbeszélésére is. A szerkesztőségünk ajtaja nyitva áll, bármikor be lehet kopogtatni rajta!

Ha valakinek ismerősen csengenek a fenti sorok, az nem véletlen, hiszen majdnem szóról szóra ezt a választ kaptuk a klubtól a másfél éve megfogalmazott nyílt levelünkre. A legfőbb kérdésünk tehát az, hogy miért pont most? Közel kilenc évig működtünk LokiBlog néven, eddig senkinek nem szúrta a szemét az elnevezés. Az időzítést azért sem értjük, mert az elmúlt öt év legszebb időszakát éli át a klub, egy bravúrosan kiharcolt bronzérem és egy dicséretesnek mondható nemzetközi szereplés után vagyunk, miközben csapatunk gerincét tehetséges saját nevelésű játékosok alkotják, a csapat vezetőedzője a minden szurkoló által tisztelt és elismert Herczeg András, a szurkolói közhangulat pedig rég nem látott magasságokban van.

Tény, hogy a korábbi időszakban születtek kritikus cikkek oldalunkon (jellemzően a 2,5 évvel ezelőtti, majdnem kieséssel végződött szezonunk időszakában), ám kijelenthető, hogy az elmúlt hónapokban nem jelentek meg provokatív hangvételű és a klubot támadó írásaink. Sőt! Az elmúlt hetekben folyamatosan azon munkálkodtunk, arra buzdítottuk a szurkolókat, hogy legyünk minél többen a sorsdöntő Paks elleni szezonzárón és a két Európa Liga selejtező mérkőzésen, segítve ezzel a csapat sikeres szereplését. De még akkor is nehezen értenénk a döntést, ha tartalmaink nem egyeznének a klub által vágyottakkal.

Mindezek ellenére a levél kézhezvételét követően mind egyetértettünk abban, hogy nem kívánunk perlekedni a klubbal – még akkor sem, ha a levél egyes részleteivel nem értünk egyet, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy közel 10 évnyi működés után, indoklás és bármilyen egyéb kommunikáció nélkül egy ilyen levelet küld ki a klub saját szurkolóinak. Különösen azért állunk egyébként értetlenül az események előtt, mert az interjúk (egy hónapja Bódi Ádámmal is készült egy) és a korábbi évek sajtóakkreditációi miatt mondhatni folyamatos kapcsolatban vagyunk a DVSC sajtójáért felelős személyekkel, a LokiBlogot pedig hobbiból, bevételi forrás nélkül, sokszor a saját pénzünkből vagy az olvasók támogatásaiból üzemeltetjük.

Mit jelent ez a változás, mi fog változni?

Ti, olvasók ebből a váltásból a formaságon kívül reméljük, semmit nem fogtok érezni. Oldalunk az elnevezést leszámítva a megszokott formájában működik tovább. Bár néhány adminisztratív jellegű változást még eszközölnünk kell, így két rovatunk elnevezése is megváltozik: a tavalyi szezonban indított, havi rendszerességgel jelentkező podcast adásunk, a LokiZóna, illetve vlogsoroaztunk, a LokiVlog is új nevet fog kapni, ám ezen változtatásokat egyelőre még nem véglegesítettük. Emellett a döntés értelmében a logónkat is kénytelenek voltunk picit módosítani, de formaiságát tekintve az is változatlannak mondható.

Írásaink, cikkeink tartalmát és objektív szemléletünket a klub ezen döntése nem befolyásolja, nem fogunk sértődöttségből provokatív, támadó jellegű írásokat megjelentetni, a klub iránti érzéseinkre és véleményünkre sincs befolyással ez a dolog. Nem fogjuk szétvágni bérleteinket, bedobozolni a polcainkról a DVSC-s emléktárgyainkat. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy mi a DVSC-t szeretjük, a DVSC-nek szurkolunk és a DVSC-ért élünk-halunk. Ahogy a mondás tartja, a szurkoló örök, és még akkor is itt lesz, akkor is a csapatnak fog szurkolni, amikor a jelenlegi játékosgárda, vezetőség, tulajdonosi kör már rég nem lesz itt. És mi ehhez tartjuk magunkat.

Akkor mi is változott pontosan, hogyan érhettek el minket?

Azonban a kérésnek, mint láthatjátok, igyekszünk azonnal, maradéktalanul eleget tenni. Az új név gyorsan megszületett, ami többek közt az új domain nevünk lefoglalását és élesítését jelentette, ami tehát mostantól a

https://lokomotivblog.hu

címen elérhető. Arra kérünk titeket, hogy innentől kezdve ezen a címen keresztül keressétek fel honlapunkat, ha van, akkor frissítsétek a könyvjelzőtöket is, mert bár a lokiblog.eu címet átirányítjuk erre az oldalra, hamarosan az az elérhetőség teljesen megszűnik majd. Változott még továbbá az email címünk is, ami mostantól info@lokomotivblog.hu. A közösségi felületeinken megtörténtek a változások, így Youtube, Instagram és Twitter oldalunkat is az új néven láthatjátok már. A Facebook oldalunk átnevezése folyamatban van, ez hosszabb időt vesz majd igénybe.

Zárszóként még annyit mondanánk, hogy örömmel konstatáljuk, hogy a klub háza táján minden rendben, és olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy jut idő a szurkolókkal, bloggerekkel, pitiáner jogi kérdésekkel is foglalkozni. Ez a felszólítás és a névváltozásunk bizonyára előrelendíti a csapat és a klub teljesítményét, anyagi helyzetét, pozitív megítélését. Őszintén kívánjuk, hogy a következő években is hasonló súlyú problémákkal kelljen csak szembenéznie a DVSC vezetőségének!

Hajrá Loki!

A LokomotívBlog szerkesztői:
Csibu, JuveFan1897, Bakker, Enderson, Iceman, Lucas, Redboy, Sammy