LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kötelező behúzva, két pont a zsákban!

Nézők nélkül rendezték meg a keleti derbit a női kézilabda NB I 17. fordulójában. Szerencsére a házigazda megegyezett a helyi médiával, így legalább a televízióban nyomon követhettük a Békéscsaba – DVSC mérkőzést.

Békéscsabán nem csak a csarnokra, hanem a csapatra is ráférne a megújulás.  Az elmúlt években is rendre rezgett a léc a bennmaradásukat illetően, most sem rózsás a helyzet a Viharsarokban. Legfrissebb igazolásuk, Tatalovic Dragica bejelentette, hogy kisbabát vár, így ismételten a Balog – Horváth – Csizmadia trió feladata lett a lila-fehér kapu védelme. További fejtörést okozott Horváth Rolandnak, hogy sérülés végett Alexandra Vukajlovicsra sem számíthatott a már régebb óta maródi Kopecz Barbara mellett. Ezzel szemben a Loki drukkerek mosolyogva olvashatták a névsort, melyben ismét szerepelt Vámos Petra neve is. A mérkőzés eleje igencsak hektikusan indult, mindkét oldalon sok pontatlanság mutatkozott meg, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a kapusok csillogtatták meg képességeiket. Várható volt, hogy az a csapat kerül lépéselőnybe, aki hamarabb tudja a koncentrációját az összecsapásra összepontosítani. Nyitásként belső embereink köszöntek be, előbb Kovács, majd Bulath. Anna második találatával már 3-1-re vezettünk a nyolcadik perc közepén. Ezután szélről Nyüzi kétszer, valamint egy alkalommal Vica is beköszönt. A félidő felénél kétgólos előnyben voltak lányaink, ekkor még bírta lendülettel a csabaiak kezdősora, főként Marincsák Niki tört borsot az orrunk alá. A folytatásban azonban kijött a két gárda közötti erőkülönbség, Bulath büntetői, illetve balszélsőink újabb góljai révén elléptünk öt találattal (9-14). A szünetig már nem is történt semmi kirívó esemény, mindösszesen további két találatot jegyezhettünk fel, egyet itt egyet ott.

Arról, hogy mi hangozhatott el az öltözőben, nem tudok beszámolni, de elnézve a második félidőben bemutatott villámrajtunkat azt feltételezem, hogy hamar pontot szerettünk volna tenni a még nyitott kérdésre. Kovács Anna, valamint Jelena Despotovic góljai, Oguntoye Viki védései révén egyértelműen kidomborodott a két gárda közötti különbség (12-21). Vendéglátóink küzdöttek becsülettel, indítottak egy utolsó rohamot a felzárkózás reményében. Barján Bianka és Marincsák Niki tette hozzá a legtöbbet, de ezúttal ez is kevésnek bizonyult, nem okoztak jelentős vérnyomásbeli emelkedést a DVSC szurkolók köreiben (19-26). Buli kiválóan lőtte a büntetőket, védekezésünk is hatékony volt szinte végig a hatvan perc során. Kapunkban Oguntoye Viki remek napot fogott ki, összesen tizenegy védést mutatott be a szezon végén távozó hálóőrünk. Triffa Ági jelentősen kevesebb időt tölthetett a pályán, de élt a lehetőséggel, hetest fogott Marincsákkal és Barjánnal szemben is. Huszonöt gólt kaptunk, ami lehet egy kicsit komolyabb védőmunkával lehetett volna kettővel, hárommal kevesebb, azonban nem ezen van a fő hangsúly, hanem hogy sikerült nyerni a viharsarokban, ezzel megőrizve lépéselőnyünket az Érd-Vác kettőssel szemben.

Két fiatalember, név szerint Paska Dániel és Vastag Sámuel fújta a sípot az összecsapáson, munkásságuk nagyon korrekt volt, remekül vezették a találkozót. A meccs végén vezetőedzőnk említette, hogy reméli bennmarad a házigazda az első osztályban, mert ez a párosítás igen komoly múltra tekint vissza. Jelenleg úgy fest, a csabaiak fölött húzzák meg a kiesést jelentő vonalat. A következői hazai meccseiket viszont valószínűleg nézők előtt rendezhetik meg, ugyanis azok nem lesznek kiemelt kockázatú találkozók.

EUbility Gruop Békéscsabai Előre NKSE – DVSC SCHAEFFLER 25-33 (10-15).

Egy gondolat még az utánpótlás csapatunk meccsén történtekkel kapcsolatban. Poczetnyik Luca súlyos térdsérülést szenvedett el Békéscsabán. Fiatal átlövőnket már nem láthatjuk a pályán ebben az idényben, ugyanis elszakadt az elülső keresztszalagja, sőt, a porc is leszakadt. Kitartást kívánunk Lucának, várunk vissza a pályára!
Keretünket illető változás továbbá, hogy Karnik Szabina és a klub nem élt a szerződésében foglalt opciós hosszabbítási lehetőséggel, így az átlövő a szezon végén ismét elhagyja a cívisvárosi alakulatot. Helyére érkezik a szintén debreceni nevelésű, ám Győrben és a Fradiban is megforduló Hornyák Dóra, aki tavaly májusban adott életet kisfiának. Dodó két szezonra szóló megállapodást írt alá!

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen! Mindent bele csajok!

Iceman

(képek forrása: Békécsabai Előre NKSE facebook oldala)