LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Gyönyörű győzelem

Sikeres hetet zárt legutóbb a DVSC. Kézilabdázóink és labdarúgóink is győzelemmel abszolválták az előttük álló feladatot. A Kisvárda elleni focimeccsről már olvashattatok összefoglalót Juvefan jóvoltából, most pedig következzen néhány sor az Érd legyőzéséről.

Nagy reményekkel vártam a Szabó Edina vezette érdiek elleni összecsapást, óriásit léphetünk a negyedik hely megtartása reményében, ha ismételten két vállra fektetjük riválisunkat. Ősszel négygólos győzelmet arattunk idegenben, így most sem éreztem lehetetlennek azt, hogy nyerjünk. Nem tudtam mire számíthatok a vendégektől az elmúlt hetekben kialakult finanszírozási botrány miatt. A meccs végi sajtótájékoztatón vezetőedzőnk is kiemelte, hogy ilyen helyzetben nem szabad a figyelmünknek lankadnia, a lehető legerősebb Érdre kellett készülni. Köstner Vilmos beszélt arról is, hogy pontosan tudja, mi játszódhat le most a riválisunknál. Ezt a kellemetlen helyzetet mi debreceniek is átéltük, sőt, még rosszabb is volt, mikor egyik napról a másikra igazoltak el meghatározó játékosaink a klub anyagi helyzete miatt. Szerencsére azonban ott megtalálták a megfelelő megoldást, így a DVSC megmenekült. Remélem Érden is rendeződik a helyzet, szükség van olyan csapatokra, melyek ellen pikáns összecsapásokat lehet lejátszani. Az utóbbi évek bebizonyították, hogy az Érd is ilyen klub, lehet a következő években a dobogóért zajló küzdelemből kiszállnak, de a középmezőnyben helyük lehet. Azonban előrerohantam, így ideje visszafordulni.

A találkozóból még egy perc sem telt el, mikor már kettő góllal vezettünk, előbb Bulath majd Despotovic köszönt be Januriknak. Közös pont ebben a történetben, hogy mind a két gólpassz Kovács Anna nevéhez fűződik. Az érdiek egy négy-nullás rohanással fordították meg a meccs összképét. Ötperces gólcsendünket a falban remekül helyezkedő Tóvizi Petra törte meg, a következő gólt azonban ismételten a vendégek szerzeték, szintén egy beállós, de nem a posztjáról, hanem büntetőből volt eredményes Szabó Laura. Emberhátrányban lévő csapatunk két gólt is lőtt míg csapatkapitányunk büntetését töltötte (5-5). A folytatásban Bízik és Jerabkova is betalált, azonban ezután Jeca percei következtek, montenegrói átlövőnk rövid időn belül három találatot jegyzett, miközben a Tóvizit váltó Bordás Réka is rendre megjátszható volt az érdi védők gyűrűjében. A meccs negyedénél egygólos előnyben volt a piros mezes DVSC (11-10). Ezután azonban befagyott az eredményjelző, nem azért, mert elromlott, hanem azért, mert a védekezés és a kapusok kerültek a középpontba. A vendégeknél Foggea a második hazai hetest is védte, valamint a francia hálóőr Vámos Petrával is kibabrált. Nem maradt adós azonban Triffa Ági sem, Tóth Gabi háromszor is próbálkozott, de egyszer sem járt sikerrel. Sőt, Tréfi Bízik és Lavko kísérletét is hatástalanította. Kovács gólja törte meg a közel tíz perces időszakot, melyben nem változott az eredmény. Annának annyira megtetszett ez a feladat, hogy további két alkalommal is elhelyezte a játékszert a hálóban. Az öltözőbe kétgólos előnyben vonulhattak a debreceni lányok (14-12).

Arról beszélgettünk a szünetben, hogy ha a második félidőt is megnyerjük ugyanilyen arányban, azzal teljes mértékben kiegyezünk. Kovács Anna szerezte csapatunk első találatait a pihenő után, többször is sikerült háromra növelni az előnyünket. Azonban a vendégek részéről mindig akadt valaki, aki nem engedte, hogy jobban ellépjenek az érdiektől a vasutas lányok. Jovana Kovacevic lövéseire nem volt ellenszerünk, óriási gólokat ragasztott Triffa kapujába, továbbá Kisfaludy Anett semlegesítésére sem volt ötletünk. Védekezésünk látványosan lazább volt, mint az összecsapás elején, de ezt a hiányosságot kiküszöbölte sikeres támadójátékunk. Despotovic és Kovács futószalagon szállították a gólokat (24-22). Mindkét gárda nagyon figyelt arra, hogy védekezésben ne lépjen a hatoson belülre, azaz ne segítse büntetőkkel riválisát.

A teljes második félidőben mindösszesen három alkalommal végezhettek el hetest Szabó Edina tanítványai. Mindhárom alkalommal fiatal reménységünk, Szabó állt be a kapuba. Ez a húzás, amely mint utólag kiderült Oguntoye Viki ötlete volt, remekül bevált. Dorcinak ezen az estén lehetetlen volt hetesből betalálni, előbb Szabó Laura, majd Jerabkova, végül Schatzl Natalie eszén is túljárt. Továbbra is kettő-három gólnyi a különbség, csupán Vámos Petra találata után lett először közte négy a mérkőzés ötvennyolcadik percében (31-27). Kettős emberhátrányba került csapatunk, ugyanis előbb Arany Rebeka, pár pillanattal később Kovács Anna is a kiállítás sorsára jutott. Nem foglalkozott ezzel a ténnyel Jelena Despotovic, aki teltette az i-re a pontot tizedik találatával, remekül játszott légiósunk. Legyőztük az Érd gárdáját, nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy végül a negyedik helyen zárjuk a bajnokságot. Bár még nyolc forduló hátravan, a sorsunk a saját kezünkben van. Ez egy remek mérkőzés volt, akár a semleges szurkolóknak is ajánlott visszanézni a rangadót!

DVSC SCHAEFFLER – ÉRD 33-29 (14-12)

Hozzátatozik a mérkőzés krónikájához, hogy legrutinosabb játékosunk, Bulath Anita a találkozó ötvenegyedik percében összefejelt Tóvizi Petrával, mindkét kézilabdázónk a földön maradt az ütközet következtében. Buli járt rosszabbul, ugyanis felszakadt a szemöldöke amit a kispadon össze kellett varrni. Szerencsére Petra sérülése sem komoly, így viszonylag olcsón megúszták a lányok ezt a sajnálatos találkozót. Hétfőn a klub arról számolt be, hogy Anita a lehetőségekhez képest jól van! Mielőbbi felépülést kívánunk!

A koronavírus-fertőzés okozta válsághelyzet következtében Magyarország szerte minden 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvény betiltásra került, ennek következtében a futball és a kézilabda csapat mérkőzései is zártkapusak lesznek a következő hetekben!

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen! Szép volt csajok!

Iceman