LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kiszámíthatatlan kaposvári kiruccanás

Az elmúlt hétvégén szó szerint gólfesztivált rendezve felülmúltuk az Ajkát, akik azért nagyon masszív ellenfélnek bizonyultak az öt kapott góljuk ellenére, hiszen három gombóccal azért csak megterhelték az ezen a meccsen debütáló friss igazolásunk, Gróf Dávid hálóját. Mondjuk erre a gólzáporra semmi sem utalt igazán, hiszen a hatvanadik perc környékén még gól nélküli volt az állás. Miként arra sem nagyon számíthattunk, hogy soron következő mérkőzésünket, amit szerdán rendeznek meg idegenben a Kaposvár ellen, felülírja egy külső tényező.

A fentebb olvasott állítás azonban nem teljesen igaz, hiszen egy ismert amerikai vígjáték egyik ikonikus mondatát idézném ezzel kapcsolatban: „Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!”

Némi előzménye volt azért, hiszen egy héttel korábban az U16-os és U17-es csapatunknál már felütötte a fejét a koronavírus fertőzés, de dacára a szigorú intézkedéseknek úgy fest, hogy a felnőtt csapathoz is kénytelen-kelletlen bekopogtatott ez a kórság, így gyakorlatilag azt sem lehet tudni, hogy kikre számíthat a szakmai stábunk, így ezúttal a szokásos kezdőcsapat megtippeléstől is eltekintünk. Annyi azonban bizonyos, hogy ez a történés nagyban befolyásolhatja a hétvégi, Tiszakécske elleni Magyar Kupás menetelésünk kezdetét is, de egyúttal az is elképzelhető, hogy az eddig kevesebb szerepet kapó játékosaink (Kusnyír, Poór, Bévárdi, Lakatos, Kundrák) kaphatnak főszerepet, amennyiben negatív tesztet produkáltak.

A jelenlegi tizenhatodik helyen szerénykedő somogyi ellenfelünkről, akikkel szemben komoly elszámolni valónk lenne, érdemes tudni, hogy edzőváltáson estek át, így Waltner Róbertet a korábbi szövetségi kapitány, a mágnestáblák szakértője, Várhidi Péter váltotta a kispadon, akivel rögtön lesimázták idegenben 3-0-ra a Budaörsöt, de azt azért remélem, hogy ellenünk nehezebb dolguk lesz. Már csak azért is indokolt lenne egyébként a visszavágás, mert a tavalyi kiesésünk nagyban volt annak köszönhető, hogy Rákóczi ellen a megszerezhető kilenc egységből mindössze egy pontot tudtunk begyűjteni, ezzel pedig gyakorlatilag magukkal rántottak minket az NB II-be.

Alapesetben elvárnánk a győzelmet a csapattól, és bíznánk az első idegenbeli sikerben, de a történtek tükrében minden nagyon képlékeny. Ettől függetlenül van olyan mély a keretünk, hogy akár 5-6 játékos kiesése se okozzon problémát, és igenis győzelmi reményekkel lépjünk pályára a Rákóczi ellen. Remélhetőleg sikerül a stábnak kellőképp felkészíteni a rendelkezésre álló játékosokat, maximális koncentrációval, fegyelmezettséggel és motivációval elhozható a három pont Kaposvárról egy felforgatott csapattal is.

A találkozót 16:30-tól rendezik, a korai kezdés pedig épp a tv-s közvetítés miatt van, így senki nem marad le a találkozóról az M4 jóvoltából. A játékvezető Antal Péter lesz, akinek személye szerencsés lehet számunkra, hiszen a Szeged elleni háromgólos hazai győzelmünk alkalmával is ő volt a sípmester a gyepen.

HAJRÁ LOKI!