LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – Reloaded #5

Túl a bajnokság egyharmadán és plusz egy fordulón, a válogatott szünet kellős közepén, 12 forduló elteltével ismét rangsorba állítjuk az NB I csapatait. Lássuk, hogy egyharmadtávnál mi a helyzet! Annyit előre elárulhatunk, hogy a listavezetőn kívül mindegyik csapat pozíciót cserélt a három fordulóval korábbi állapotához képest.

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

A nemzetközi szereplés véget ért a Fradi számára, közben pedig sikerült idegenben kiütniük az addig listavezető Kisvárdát, így a tabella élére ugrottak. Alighanem innentől nem is csúsznak majd lentebb, bár a Felcsút még szorongatja őket, ráadásul van egy elmaradt egymás elleni meccsük is.

2. Felcsút (3., +1, )

A Felcsút pedig szép csendben a középmezőnyből felkúszott az élre, ötmeccses győzelmi szériájuknak köszönhetően. A dobogó idén is sima lesz és talán jobban meg tudják majd szorongatni a Fradit, mint bárki más a korábbi években.

3. Kisvárda (4., +1, )

Lehet hogy alig pár nap alatt összedől a kártyavár? A Fradi elleni 0-4-es zakó önmagában nem lenne katasztrófa, de a héten elvesztették vezetőedzőjüket, az eddigi sikerkovács Jainerot, akit a DAC vásárolt ki szerződéséből. A hírek szerint pedig januárig nem is neveznek ki végleges utódot, így nagy kérdés, hogy a továbbiakban hogy alakul majd a sorsuk.

4. Videoton (2., -2, )

A Vidi is elkapott egy jó szériát, ők alighanem bánják, hogy most jött pont a válogatott szünet. Egyre kevesebb a sérült, a hiányzó, és mintha kezdene összeállni a gépezet. Aztán majd meglátjuk, hogy ez csak pillanatnyi jó forma, vagy továbbra is hullámzó lesz a teljesítményük. Mindenesetre a Várdán történt események után megnőtt a sanszuk a dobogóra.

5. Mezőkövesd (7., +2, )

Az edzőváltás óta a Mezőkövesd is szárnyal, így jelen pillanatban bebetonozták magukat a felsőházba. Kiesési gondjaik aligha lesznek, pedig pár hete még annak a lehetősége is felsejlett. Minden bizonnyal a szezon végén is valahol a tabella közepén találják majd magukat.

6. Paks (5., -1, )

A jó kezdés után egészen pocsék formát mutat a tolnai együttes, öt meccse nyeretlenek, miközben csak egy pontot szereztek ebben az időszakban, így vissza is csúsztak a hatodik helyre, és jelenleg közelebb vannak a kieső zónához, mint a dobogóhoz. Ugyanaz a helyzet velük kapcsolatban, mint a Kövesddel: stabil középcsapat.

7. ZTE (8., +1, )

A három meccses győzelmi szériát két zakó törte meg, így az ideiglenes fellélegzés után most a nyakura érkezett a mezőny hátsó része. Nyugodtság tehát továbbra sincs, és vélhetően a szezon végéig a vonal környékén táncolnak majd – egyelőre úgy tűnik, hogy a vonal fölött sikerül végezniük.

8. Honvéd (6., -2, )

A Honvéd a Paks mellett a másik negatív szériát futó csapat, zsinórban négy vereség szerepel a nevük mellett, ráadásul többször is megnyert meccseket buktak el. Az eredmények hatására nem az edzőt küldték el, hanem néhány játékost száműztek a tartalékok közé. Nem biztos, hogy ez a jó megoldás.

9. DVSC (10., +1, )

Huszti Szabolcsék nem élték túl a negatív spirált, a gyenge eredmények után önként távoztak, így az előző két meccsen már nélkülük szereztünk négy pontot, amivel nagyot léptünk előre. Joan Carrillo kinevezése pedig egyelőre jó húzásnak tűnik, remélhetőleg ezt az eredmények is igazolják majd. Minden esetre az év hátralévő részében fontos kiesési rangadók várnak ránk, ráadásul idegenben.

10. MTK (9., -1, )

Komoly zuhanórepülést mutat be az MTK is, amely a hetekkel ezelőtti edzőváltást követően még mindig nem nevezett ki új vezetőedzőt. Az elmúlt hetek gyenge eredményei a legutóbbi hazai, Gyirmót elleni zakójukban csúcsosodott ki, mellyel kieső helyre este vissza. Ha csak engem kérdeznétek, én perpill az MTK-t mondanám az egyik kiesőnek. Sok múlik azon, hogy milyen edzőt neveznek majd ki.

11. Gyirmót (12., +1, )

Az MTK elleni győzelmükkel elléptek a kieső zónából, de nem biztos, hogy hosszú életű lesz ez az állapot, emlékezzünk csak a tavalyi Budafokra, amely 7-8 forduló után még a 4. helyen is állt. A kezdeti lendület még kitart az újoncnál, de hosszú távon ki fog jönni a keret gyengesége. Ennek ellenére továbbra is áll, amit sokszor hangoztattunk, könnyen magukkal ránthatják azt a csapatot, akitől sok pontot szednek el. Eddig az Újpest és az MTK volt a két komoly áldozat, mindkét együttes hazai pályán szaladt bele egy pofonba ellenük, úgyhogy nem is véletlen, hogy pont ez a két csapat áll pillanatnyilag kieső helyen…

12. Újpest (11., -1, )

Az Újpest mintha megindult volna picit felfelé, legalábbis bizakodásra adhatott okot a Kisvárda elleni pontszerzés, a Vidi legyőzése emberhátrányban, és az újabb pont Mezőkövesden, ahol ráadásul a hajrában győzhettek is volna. Jött azonban egy újabb vereség a Felcsút ellen, és továbbra is az utolsó helyen állnak, több mint egy meccsnyi távolságra a bennmaradást érő helyektől. A helyzetük viszont továbbra sem kilátástalan, ráadásul nyerhető mennyek jönnek számukra. Sorsdöntő lesz, hogy december végéig milyen eredményeket érnek el.