LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Létfontosságú a pontszerzés

Két mérkőzés, egy pont és két egységre az utolsó helytől. Elhamarkodottan nem szeretnék ítélkezni, de eddig nem a legfényesebb az új vezetőedző, Joan Carillo mérlege a Debrecen élén, hiszen a katalán tréner debütálásakor csalódást keltő vereséggel kezdett a Loki, és a Pakssal szemben is csak remiztek a Nagyerdőn. Akik tehát azt hitték, hogy az edzőváltással varázsütésre elkezdünk nyerni és szemet gyönyörködtető játékot produkálunk, azok tévedtek. A soron következő fordulóban egy hatpontos találkozóval folytatódik a kilencedik helyezett piros-fehérek bajnoki versenyfutása, a nyolcadik pozíció birtokosával, a Zalaegerszeggel néznek farkasszemet idegenben.

Ellenfelünkről tudni érdemes, hogy most éppen egy kisebb „gödörben” van, ami abban mutatkozik meg, hogy négy fordulóval ezelőtt nyert utoljára, mondjuk akkor épp zsinórban hármat, a Gyirmót és az MTK hazai környezetben való legyőzését megfejelte azzal, hogy a bajnoki címvédő Ferencvárost is legyőzte a Groupama Arénában. Ez mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény és még egy ok, hogy nem szabad lebecsülni a kék-fehér mezes egyletet, hiszen két felsőházba pályázó csapattal (Puskás Akadémia és Mezőkövesd) is ikszelt legutóbb, ami nagy fegyverténynek számít mindenképpen. Igaz ugyanakkor, hogy közte a Kisvárda és a Fehérvár beárazta őket nyolc góllal, ezért is áll a ZTE a kapott gólok számában az utolsó helyen az NB I-ben. Kereken harminc alkalommal kapitulált a védelmük, szemben a Loki huszonhét bekapott góljával, ami ugyancsak olyan adat, amire nem igazán lehetünk büszkék. Ezért aztán adott két pocsék védelemmel rendelkező csapat, így az lehet a döntő, hogy a csatárok mennyire lesznek élesek a hétvégén.

A mi oldalunkról vélhetően nagy szerep hárulhat az atomvárosiak ellen kilencedik gólját megszerző és a gólkirályi címért harcban álló Ugrai Rolandra, aki remek formában játszik ősszel és nem kell sok ahhoz, hogy a 2017-2018-as idényben a Diósgyőr játékosaként elért tíz gólját túlszárnyalja. Mellette a korábbi válogatott üdvöskétől, Németh Krisztiántól is várjuk a gólokat, hiszen eddig adós maradt a jó teljesítménnyel. Továbbra is rengetek a sérült, ami hétről hétre nehezíti az optimális kezdőcsapat összeállítását. Mondom ezt annak ellenére, hogy visszatért a védelembe Pávkovics és már kispados volt Bényei a Paks meccsen, de számos játékosára még így sem számíthat Carillo mester és stábja. A héten az is eldőlt, hogy Bárány Donátra hosszú ideig nem számíthat még a stáb, akit Finnországban megműtöttek az achillesével. Csak emlékeztetőül, Kosicky, Kusnyír, Szécsi, Charleston, Kundrák is maródi, ami mindenképpen akarva és akaratlanul felveti az erőnléti edző munkájának felelősségét. A véleményalkotást meghagyom mindenkinek ezzel kapcsolatban. Nem lesz ráadásul Bévárdi Zsombor sem, aki ötödik sárgáját kapta a Paks ellen, így a hosszú sérüléséből nemrég felépülő Poór Patrik könnyen rögtön a kezdőben találhatja magát.

Túl a hatpontos kitételen és azon, hogy egy esetleges vendégsiker esetén akár még helycsere is történhetne a tabellán, Waltner Róbert csapatával szemben van bőven elszámolnivalója a DVSC-nek, hiszen augusztus végén a zalaiak egy a hajrában esett Grezda góllal elvitték végül a három pontot a Nagyerdőről. Azon a meccsen egyébként szerény véleményem szerint az ősz egyik legpocsékabb teljesítményét mutatta be a csapat. Két éve idegenben egyébként Garba duplájával győzni tudtunk Zalában, de mint utóbb kiderült sovány vigasz és szépségtapasz volt számunkra, hiszen abban a szezonban búcsúztunk az élvonaltól.

Létfontosságú a pontszerzés, nem veszíthetünk újabb kiesési rangadót! Az összecsapás szombat délután fél hattól kezdődik és az M4 Sport + élőben sugározza majd. A játékvezető Csonka Bence lesz.