LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – Reloaded #6

Közeledünk a téli szünethez, 15 fordulón vagyunk túl és még további kettőt rendeznek ebben az évben. Ezúttal is rangsoroltuk az NB I csapatait az aktuális forma alapján, lássunk, hogyan fest pillanatnyilag az erősorrend!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is vezetik a tabellát, és bár hétvégén jött a szokásosnak mondható Felcsút elleni 1-1-es végeredményük, továbbra sem veszélyezteti senki és semmi a bajnoki elsőségüket.

2. Kisvárda (3., +1, )

A váratlan edzőváltás után úgy tűnt, hogy picit meginoghat a Kisvárda teljesítménye, de ezt gyorsan feledtették egy MTK elleni 5-0-val, hétvégén pedig fontos rangadót nyertek meg a Vidi ellen. Egyelőre tehát nem eresztett le a lufi, és immár komoly kihívói lettek a két dobogóra kácsingozó csapatnak.

3. Felcsút (2., -1, )

Ez a hármas etap nem hozott nekik szerencsét, csupán két pontot tudtak bezsebelni, pedig ha hozzák a kötelezőt a Paks és a ZTE ellen, akkor most holtversenyben állnának az élen a Fradival. A dobogó ettől függetlenül fixnek tűnik az ő esetükben.

4. Videoton (4., 0)

Nagyon érik az edzőváltás Székesfehérváron, Szabics Imrével ugyanis továbbra is hektikus a Vidi teljesítménye, és eléggé ijesztő statisztika, hogy ebben a szezonban még nem nyertek mérkőzést idegenben. Télen alighanem nagy átalakítások várhatóak majd a keretet illetően is. Egyelőre nem néz ki úgy, hogy meglesz nekik a top 3.

5. Mezőkövesd (5., 0, )

Supka Attila kinevezése óta a Kövesd is kiegyenesedett, csupán a Fradi tudta legyőzni őket, így immár a dobogósokat üldözik a kiesés elkerülése helyett. Stabil felsőház lehet nekik a szezon végén, mindenféle izgalom nélkül

6. Paks (6., 0)

Úgy tűnt, hogy a Paks kilábalt a komoly hullámvölgyből a Felcsút sima legyőzésével, de az azt követő két mérkőzésük ismét rosszul sikerült, és immár közelebb a kiesőzóna, mint az élmezőny. A Kövesdhez hasonló folytatást jósolok nekik, nem nagyon kell majd sem előre, sem hátrafelé tekintgetniük.

7. Honvéd (8., +1, )

Amikor már úgy tűnik, hogy küszöbön az edzőváltás, akkor hirtelen mindig megtáltosodik a Kispest. Az Újpest elleni fájó hazai vereség után hasonlóan drámai körülmények között tudtak nyerni Pakson, így az edzőváltást továbbra is elnapolták. Őket is a középmezőnybe várom.

8. ZTE (7., -1, )

Sajnos a Zetét is sikerült felhoznunk a hétvégén (látunk majd rá másik példát is), így elléptek a kieső zónától. Ettől függetlenül az ott mutatott játékuk sem győzött meg arról, hogy simán benn tudnánk maradni. Lesz félnivalójuk a tavaszra is.

9. Újpest (12., +3, )

Az Újpest a másik csapat, akiket a sírból hoztunk vissza, amitől előzetesen tartottunk. A lilák utánunk nyertek a Kispest ellen is, legutóbb pedig hathatós bírói segédlettel és balszerencsével maradtak alul az MTK ellen, így pillanatnyilag visszacsúsztak a kieső helyekre, de csak rosszabb gólkülönbségük miatt. Küszöbön a tulajdonosváltás, ami átmeneti megnyugvást és a szurkolók visszatérését eredményezheti, ez pont elég lesz idén a bennmaradáshoz.

10. MTK (10., 0)

A hetek óta tartó kilátástalanság után egy váratlan és szerencsés győzelmet sikerült aratniuk hétvégén az Újpest ellen, ezzel mindjárt három helyet előrébb ugrottak a tabellán. Ennek ellenére nem gondolnám, hogy kinn lennének a gödörből, továbbra is az egyik leggyengébb csapatnak tartom őket, és alighanem a szezon végéig lesz félnivalójuk.

11. DVSC (9., -2, )

Idén először a mi erősorrendünkben is kieső helyre került a DVSC, bár a valós tabellán egyelőre még jók vagyunk, bár csak a jobb gólarányunk miatt. Sajnos érett ez, főleg hogy három hét alatt két fontos kiesési rangadót is elbuktunk idegenben, amiket illett volna legalább 1-1 pontot szerezni. Nem könnyű a helyzetünk, a hétvégi forduló után alighanem ténylegesen a vonal alá kerülünk, és aztán az őszi zárófordulóban Gyirmóton játszhatunk ki-ki meccset, hogy ne kiesőhelyen teleljünk… Nehéz tavasz vár ránk.

12. Gyirmót (11., -1, )

A Gyirmót továbbra is masszív, szívós ellenfél mindenki számára, és egészen hihetetlen, de csak mi tudtuk őket kettőnél nagyobb különbséggel megverni (és kettővel is csak a Fradi, valamint a Kispest győzött ellenük). A jó szereplést viszont továbbra is a lendület számlájára írnánk, tavasszal visszaesést várunk tőlük, így minden bizonnyal búcsúznak is majd az élvonaltól.