LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Így azért sokkal kellemesebb számolgatni

A múlt hétvége igazi Jolly Joker forduló volt a Loki számára: nem csupán legyőztük hazai pályán a Gyirmótot, hanem emellett az összes többi riválisunk (MTK, Mezőkövesd, Honvéd) is kikapott. Ennek köszönhetően megléptünk 9 pontra a kiesőhelyen álló Gyirmót-MTK kettőstől, és az eddigieknél sokkal nyugodtabban várhatjuk a soron következő fordulót, és azon belül is a kisvárdai vendégszereplésünket.

Ha csak a tabellát nézem, akkor egy vérbeli felsőházi-alsóházi párosítás elé nézünk, de mindez nagyon csalóka: miközben mi tavasszal, Carrillo irányítása alatt igencsak magunkra találtunk, addig a Kisvárda nincs túl jó formában, és csak elvétve nyer mérkőzéseket. Persze így sem mi vagyunk az esélyesek, de azért nem is irreális elképzelés a pontszerzésről álmodozni. Márpedig egy esetleges győzelemmel gyakorlatilag tényleg lezárhatnánk a bennmaradás kérdését, de már a döntetlennel is fontos lépést tehetnénk felé. Hogy miért? Nézzünk egy kis szurkolói matematikát, abban a magyar nemzet úgyis erős.

A bajnokságban pontegyenlőség esetén a több győzelem dönt, majd a gólkülönbség, ezután a több lőtt gól és csak legvégül az egymás ellen játszott mérkőzések eredménye. Nekünk jelenleg 9 győzelmünk van, a Gyirmót-MTK párosnak pedig 6-6. Amennyiben ledolgoznák a 9 pontos hátrányukat velünk szemben, abban az esetben ugyanannyi győzelemmel állnánk, így a gólkülönbséget kellene vizsgálni. Ez jelenleg a következő módon fest: DVSC 43:44 (-1), Gyirmót 26:41 (-15), MTK 19:44 (-25). Ekkora gólkülönbség akkor sem tűnik reálisan ledolgozhatónak, ha az egyik oldalon a győzelmek értelemszerűen javítanának rajta, a másik oldalon pedig a vereségek rontanának. Viszonylag elenyésző tehát az esélye annak, hogy (az amúgy sem túl valószínű) pontegyenlőség esetén ezen két csapat bármelyike megelőzzön minket. Ebből kifolyólag kijelenthetjük, hogy a hátralévő 5 fordulóban a megszerezhető 15 pontból legalább 10 pontot kellene a Gyirmótnak és/vagy az MTK-nak begyűjtenie ahhoz, hogy egyáltalán elméleti esélye legyen a kiesésünknek (természetesen a Honvéd-Mezőkövesd pároshoz viszonyítva kisebb ez az érték, de ez már minket annyira nem érdekel).

Hrabina sérülése ugyan nem súlyos, de nem biztos, hogy kockáztatnak a kezdetésével, mint ahogy Bényei sem feltétlen kellene, hogy kikerüljön a kezdőből a múlt heti jó játéka végett

Kijelenthetjük tehát, hogy jó helyzetben vagyunk, ugyanakkor van egy szempont, ami miatt különösen is fontos lenne minél hamarabb bebiztosítani matematikailag a bennmaradást: onnantól kezdve sokkal bátrabban lehetőséget lehetne adni a fiataljainknak, közülük is különösen Baranyainak, Szujónak, Bényeinek és Rácznak. Örömteli lenne, ha legalább 1-2 meccsen tét nélkül próbálhatnánk már a jövő szezonra készülni, és bízom benne, hogy Carrillo élne is ezzel az eséllyel.

Szóval már csak ezek miatt is remélem, hogy odateszi magát legalább annyira a csapat a Kisvárda ellen, mint a legutóbbi mérkőzésen, mert akkor lehet keresnivalónk. És hogy még egy szempontot felvillantsak: a mögöttünk található négy csapat egymás ellen játszik a következő körben: a Gyirmót a Honvédot, az MTK pedig a Mezőkövesdet fogadja. Jó lenne tehát még jobban meglépni tőlük, hiszen legalább két csapat a négyből pontokat fog veszíteni.

Mindenesetre a mi találkozónk szombat kora délután, 14 órától lesz, megtekinteni a helyszínen vagy az M4 Sporton lehet majd.

Hajrá, Loki!

Enderson