LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Közlemény – Semleges Térfél és Hamis Kilences

Alábbi közleményünkben egy fontos változásról szeretnénk beszámolni a blog életével kapcsolatban, mely érinti a Semleges Térfélben való szereplésünket.

A Semleges Térfél szurkolói kezdeményezés 2017-ben indult el azzal a céllal, hogy összefogja a magyarországi klubcsapatok szurkolóit egy közös platformra, ahol baráti hangulatban, korrekt keretek között biztosít lehetőséget kedvenc bajnokságunk eseményeinek kibeszélésére. A műsor immár több mint öt éve fut, az évek alatt pedig fejlődött, gyarapodott, a legutóbbi szezonban az állandó létszám már tíz főre bővült, a palettára pedig az utóbbi két szezonban már felkerült az NB II is. A LokomotívBlog a kezdetektől fogva partnere volt a kezdeményezésnek, gyakorlatilag az alapítás óta rendszeres szereplői voltunk a műsornak. Az elmúlt időszakban viszont úgy éreztük, hogy a műsor fejlődése megrekedt, az adások ellaposodtak, unalmassá, vontatottá váltak. Az egészből kiveszett az a csipkelődős, interaktív hangulat, ami a műsor esszenciáját adta az első években.

Emiatt a társaság fontos döntés elé nézett az elmúlt időszakban: megújulunk, vagy szép lassan kikopunk és eltűnünk a süllyesztőben. Mi az előbbi utat preferáltuk több társunkkal együtt, így a héten az a döntés született, hogy a műsor jelenlegi szerkesztőinek 80%-a nem folytatja tovább a Semleges Térfél tagjaként, hanem onnan kiválva egy új műsort hoz létre új név alatt, új „brandként”. A kiváló tagok a következők: Balage, Csibu (LokomotívBlog – DVSC), Norbi (VTTV, Oldalvonal – Vidi), Zoli (amigeleken.hu – DVTK), Ádám (Nyíregyháza), Lehel (Kispest, Sepsi OSK), Domi (etofutball.blog – ETO), Viktor (Budafok). A névsorból kitalálható, hogy Józsi (FTC) és Szabolcs (Újpest) nem tartanak velünk. Fontos kihangsúlyoznunk, hogy nem haragban válnak el útjaink, de úgy éreztük, hogy a formátumnak meg kell újulnia, és ehhez mindenképpen szükség van új felületre, ők viszont az ST mellett más projektjeiket is szeretnék tovább vinni. Részünkről a partneri és baráti kapcsolat megmarad velük a továbbiakban is, így még az sem elképzelhetetlen, hogy valamikor szerepelünk majd egymás műsorában.

A mi új műsorunk neve Hamis Kilences, vagy röviden csak H9 lesz. Elkészült már hozzá a Youtube csatorna, és a Facebook oldal is, illetve van Instagram profilunk is. Emellett megmarad az egykori Semleges Térfél Discord szerver, és a hozzá tartozó közösség, ami a továbbiakban a H9 égisze alatt működik majd tovább (ha még nem csatlakoztál, akkor erősen javasoljuk, hiszen több száz magyar foci fanatikus beszélget nap mint nap nem csak a magyar fociról, sőt, nem csak a sportról, és még az is lehet, hogy exkluzív infókba futsz bele, ami hamarabb megjelenik ott, mint mondjuk itt a blogon – itt tudsz csatlakozni).

Ami a közeljövőbeli terveinket illeti: alig három hét, és kezdődik az új szezon, úgyhogy gyorsan szeretnénk a lovak közé csapni. Ahogy említettük, a formátumon szeretnénk majd változtatni, de alapvetően a célunk továbbra is az lesz, hogy különböző csapatok szurkolóiként közösen beszélgessünk a fordulók után. Szeretnénk majd bővülni, első körben természetesen Ferencváros és Újpest szurkolóval, hiszen ez a két klub megkerülhetetlen, ha a magyar fociról van szó. Terveink szerint jövő hét hétfőn jelentkezünk az első adással, amiben az elmúlt bő egy hónap eseményeiről beszélgetnénk, mert lássuk be, van miről!

Köszönjük, ha továbbra is kitartotok mellettünk, továbbra is olvastok és néztek minket, és követitek az új műsort, a Hamis Kilencest! Hajrá ST, Hajrá H9!