LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 22/23 – #3

A hatodik forduló pont hét közepére esett, így az idő szűke miatt most a megszokottól eltérően négy kört vártunk, így a hetedik forduló elteltével rangsoroljuk ismét az NB I csapatait. Lássuk, hogy hogyan alakultak az erőviszonyok ezen meccsek alatt!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Nem kell sok mindent hozzáfűzni, eddig 5/5 a mérlegük, még két elmaradt meccsel is vezetik a tabellát, csupán egy kapott gól, és épp most semmisítették meg az Újpestet idegenben a derbyn. Haladjunk tovább.

2. Kisvárda (4., +2, )

Úgy tűnik, hogy a várdai projekt kifejezetten koncepcióra épül. Ha kiesik a gépezetből 2-3 kulcsember, vagy épp új edző érkezik, akkor sem dől össze a kártyavár, hiszen a váz, az irányvonal adott. Ez pedig így abszolút pozitívum és kellemes meglepetés, hogy ilyen átalakult kerettel is ott vannak továbbra is az élmezőnyben.

3. Felcsút (2., -1, )

Egyelőre csalódás a szereplésünk (már akinek, nekünk nem), de vélhetően a szezon egy későbbi szakaszára összeszedik majd magukat. Nehéz elképzelni, hogy a dobogót ne érnék majd el az év végén.

4. Videoton (3., -1, )

Eddig egészen pocsék, amit a Vidi nyújt a bajnokságban, kicsit a tavaszi negatív szériájukat idézi. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan edzőváltásra kerülne sor. Továbbra is takaréklángon működnek igazolások terén, így pedig már nemcsak a Fradival, de a dobogóért küzdő csapatokkal sem tudják lassan felvenni a versenyt.

5. ZTE (6., +1, )

A ZTE továbbra is pozitív csalódás ezzel a fiatal kerettel. Bár az elején picit beragadtak, pont mi húztuk ki őket a gödörből a 2-4-es meccsen, ami után átgázoltak a Kövesden is egy ötössel. Jelenlegi formájuk alapján nem irreális a felsőházban végezniük.

6. Paks (5., -1, )

Jól kezdték a szezon, legutóbb viszont becsúszott két sima vereség, ami nem nézett ki jól. Ennek ellenére még mindig kevésbé hektikusak, mint a korábbi években, emiatt pedig kiesési gondjaik nem feltétlen lesznek, sőt, még akár a felsőház is meglehet.

7. KTE (11., +4, )

Eddig a szezon abszolút meglepetéscsapata a Kecskemét, egyetlen vereségüket Fehérváron szenvedték el egy utolsó perces góllal, viszont több nagy csapatot is megszorongattak már, vagy épp le is győztek. Még mindig benne van, hogy később megtörik majd ez a lendület, és kijön a minőségbeli különbség, de pillanatnyi formájuk alapján a KTE nem egy kieső csapat.

8. DVSC (7., -1, )

Biztató szezonkezdet, ám elmaradó győzelmek után jött egy pocsék hármas, ami Janeiro állásába került. A Vidi elleni meccs megmutatta, hogy minőségileg nincs menthetetlen szinten a gárda. Fontos lesz, hogy kit neveznek majd ki edzőnek, egyfajta irányt is megadhat a jövőre nézve. A kiesés továbbra sem elfogadható ezzel a csapattal, de vérmesebb reményeink a biztos bennmaradásnál egyelőre nem lehetnek.

9. Honvéd (10., +1, )

A Kisvárda elleni meglepetésgyőzelmük nélkül nem festene jól az összkép, így viszont némi lélegzetvételnyi időt nyertek. Ettől függetlenül nem néz ki jól ez a Honvéd, és nem is biztos, hogy a mostani skót szakember a megfelelő személy a csapat élére. Ebből idén sem lehetnek komoly célok.

10. Vasas (9., -1, )

A két nyeretlen csapat egyike, de legalább vereségből is kevés jutott eddig. Ennek ellenére utánunk ők voltak a következő edzőváltó csapat, és itt jön a csavar: Kuttor helyét Kondás veszi át! Ez kétféle módon sülhet el: vagy folytatódik a negatív tendencia, és kiesés lesz, vagy ideig-óráig felrázza a brigádot Eli bá’, ahogy általában minden csapatánál szokta, aztán a gondok majd csak a szezon végén, vagy a következő elején jelentkeznek.

11. Mezőkövesd (12., +1, )

Nem volt meglepő, hogy a ZTE elleni 0-5 Supka Attila állásába került. Pocsékul kezdték a szezont, egyetlen győzelmüket pedig sajnos épp ellenünk aratták. Minőségileg sincs nagyon jó szinten ez a csapat, és nagy kérdés, hogy az edzőváltás elfedi-e majd a problémákat. Egyelőre kiesőnek várjuk őket.

12. Újpest (8., -4, )

A Fradi elleni megsemmisítő vereség már komoly vészharang kellene hogy legyen: ez az Újpest nagyon gyenge pillanatnyilag. Meglepő, de egyelőre nincs híre edzőváltásnak, bár nem is biztos, hogy feltétlenül az edzővel van ott probléma. Csalóka volt a nagy tavaszi menetelésük, ami sokkal inkább volt köszönhető annak a 2-3 minőségi játékos egyéni teljesítményének (Croizet, Beridze, Zivzivadze), akik ebben az évben nem elérhetőek már a számukra. Ha nem erősítenek télen, ebből kiesés lehet.