LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 23/24 – #9

A szokásos három forduló etap abszolválást követően ismét rangsorba állítjuk az NB I csapatait az aktuális formákat tekintve. Lássuk, hogy túl a bajnokság kétharmadán, miként változtak az erőviszonyok.

A csapatnevek után zárójelben a tippjeinkből kialakuló helyezési átlag, az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1.2, 1., 0, )

Vesztett pontok tekintetében jobban állnak a Paksnál, de a tolnaiakat már hónapok óta nem tudják megelőzni, folyamatos nyomás alatt játszanak a Paks hihetetlen formája miatt. Előbb-utóbb persze ki fog jönni a különbség, ha máskor nem, akkor a bepótolt meccsük után az élre fognak állni.

2. Paks (1.8, 2., 0, )

Becsúszott ugyan egy váratlan vereség, ráadásul otthon a ZTE ellen, de ez csak egyszeri kisiklásnak tűnik. Továbbra sem találják az ellenfelek az ellenszert a játékukra, mindig előlép valaki, aki meccsnyerő tud lenni, most legutóbb például Böde. Az szinte kizárt, hogy idén ne legyenek dobogósok, de alighanem az sem túl valószínű, hogy a top2-ből kicsússzanak.

3. Videoton (3.0, 4., +1, )

Már ellenünk is nagy mákkal nyertek, de a legutóbbi két meccsükön kijött az, hogy mintha gödörbe kerültek volna, hiszen simán kikaptak Diósgyőrben, majd Újpesten is. Ettől függetlenül még mindig két meccsnyire vannak a negyedik helyezettől, úgyhogy továbbra is ők a bronzérem elsőszámú várományosai.

4. Felcsút (4.2, 3., -1, )

Felcsúton is döcög a szekér, ami továbbra is érthetetlen, hogy miért tartanak még ki egy olyan edző mellett, aki nem tud kihozni jobb eredményeket egy többre predesztinált játékosállományból. Mondjuk mi addig örülünk, amíg ez ilyen mederben zajlik.

5. DVSC (5.7, 5., 0, )

Kétségtelen, hogy hullámvölgyben vagyunk, hiába a peches vereség a Vidi ellen, a kupakiesés utáni tockos a Kövesdtől nagyon kijózanító volt. Azt ettől függetlenül badarság lenne kijelenteni, hogy az idei évünk már kuka, hiszen a negyedik helyért még bőven harcban vagyunk, ami adott esetben szintén érhet nemzetközi szereplést. A következő hetek viszont kulcsfontosságúak lesznek, hiszen most jönnek a papíron nyerhetőbb meccseink (már a hétvégi is abba számított), és nem mindegy, hogy ki tudunk-e időben lábalni a gödörből. Ha továbbra sem állnak össze a dolgok, akkor masszív középmezőny vár ránk, akár alsóházi szerepléssel. Kiesési gondjaink viszont egészen biztosan nem lesznek idén.

6. DVTK (5.8, 8., +2, )

Egyelőre bejött az edzőváltás Diósgyőrben, hiszen négy pontot szereztek a tabella 3-4. helyezett csapatai ellen. Állnak a kupában is, tehát mintha ismét felfelé ívelő pályára álltak volna. De a tabella ezen régiója teljesen kiszámíthatatlan a váratlan körbeverések miatt, így esetükben is kinézhet a 4-10. hely között szinte bármi.

7. KTE (6.7, 6., -1, )

Kétarcú csapat a Kecskemét, hiszen a hazai mérkőzéseit általában hozni tudja, idegenben viszont már jó ideje képtelenek még csak pontot is szerezni. Ők is beletartoznak ebbe a középmezőnybe, akik bárhol végezhetnek a dobogó és a kieső helyek kivételével, viszont emiatt a kétarcúság miatt őket egyelőre az alsóház tetejére vizionáljuk.

8. MTK (8.3, 7., -1, )

A brutálisan gyenge tavaszi kezdést egy Mezőkövesd elleni hazai sikerrel tudták picit kozmetikázni, de továbbra sem néz ki jól, amit meccsről meccsre nyújtanak. Ha van olyan csapat, amely képes egy fél szezon alatt nagyot zuhanni, akkor az épp az MTK, és láttunk is már ilyenre példát tőlük. Őket inkább várjuk az alsó hatosba, hiába szoros a mezőny.

9. ZTE (9.0, 10., +1, )

Az MTK-val ellentétes utat járnak be, hiszen volt egy nagyszerű tavaszi kezdés, ami után messze került a kieső zóna, majd egy hét alatt címvédőként kiestek a kupából, és kikaptak a kieső helyen álló Kisvárdától. Ettől még nagy gond nincs persze, mert jóval meggyőzőbbek, mint a Várda-Kövesd duó, szóval aligha kerülnek bajba a folytatásban, sőt, bőven benne van a feljebb lépkedés lehetősége is a játékukban.

10. Újpest (9.3, 9., -1, )

Két vereség is becsúszott nekik ebben a hármas etapban, ráadásul a derbyn elszenvedett 0-5 különösen csúnyán mutat ismét. A Vidi elleni hétvégi sikerük kulcsfontosságú volt, hiszen a mögöttük álló két kiesőjelölt egyaránt győzni tudott, így nem kerültek közelebb a kieső zónához. Azonban esetükben továbbra is rezeg a léc, és inkább kell gondolkodniuk a fix bennmaradás kiharcolásában, sem mint feljebb kacsintgatni a tabellán.

11. Kisvárda (11.3, 12., +1, )

Fontos kiesési rangadót nyertek meg Mezőkövesden, a ZTE legyőzésével pedig tartották a lépést az előttük állókkal. A lemaradás még így is tetemes, hiszen hét pontot három forduló alatt lehet legkevesebb idő alatt ledolgozni, és már csak tíz kör van hátra. Innentől kezdve tehát minden pontnak komoly jelentősége van, kevés hibázás fér bele. Az ő esetükben még halványan pislákol a bennmaradás reménye, de ha a következő három körben nem sikerül zárkózni, akkor reménytelenné válik a helyzetük.

12. Mezőkövesd (11.7, 11., -1, )

Hiába győztek ellenünk, ez összességében még mindig édeskevés. Hiába volt edzőváltás, és hiába ez a három pont, az eredményesség mellett a játékoskeretük és a mutatott játékuk sem predesztinálja őket a bennmaradásra. Még pár forduló, és alighanem végleg megpecsételődik a sorsuk.