LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 24/25 – #1

Hamarosan kezdetét veszi az NB I 2024-2025-ös évada, idén is lesz Power Rankings! A formátum marad a megszokott, három fordulónként sorrendbe állítjuk aktuális forma alapján a csapatokat. Lássuk, hogy mit várunk a szezon előtt másfél héttel!

A csapatok neve után zárójelben az előző évi bajnoki helyezés, illetve az általunk megtippelt végső helyezés átlaga látható.

1. Ferencváros (1., 1.0)

Tavaly nem volt komoly kihívója a Fradinak, mert bár a Paks hosszú hónapokig listavezető volt, de mindenki tudta, hogy végül úgyis a Fradi lesz a bajnok. Idén ismét úgy alakulnak eddig az erőviszonyok, hogy reálisan nem lehet nem hogy kihívója, de még megszorongatója sem a Fradinak a bajnokságban.

2. Felcsút (3., 2.4)

A fenti kijelentés igaz a Felcsútra is, ahol továbbra is adottak a feltételek egy sikeres szereplésre, de mégsem tudják sosem átlépni az árnyékukat. Tavaly jókora szerencsével (meg hathatós bírói segédlettel) becsúsztak a dobogóra, idén pedig az erőviszonyok alapján illene ismét minimum ott, de inkább a második helyen végezniük. Reméljük, hogy tévedtünk.

3. Újpest (10., 4.0)

Tény, hogy nagy a hype az Újpest körül a tulajváltás következtében, de jól tudjuk, hogy a pénz nem minden, ha azt nem okosan költik el. Én személy szerint idén még nem várok nagy durranást az Újpesttől, sőt, az sem lepne meg, ha az alsó házban végeznének. De tény, hogy eddig egész jókat igazoltak, és edzői fronton is sikerült jó szakembert találni, a bohókás NB I-ben pedig apró nüanszok elegendőek egy jó szerepléshez – meg persze ugyanígy a rosszhoz is.

4. DVSC (5., 4.0)

Az Újpest és köztünk az döntött a sorrendben, hogy mindkét csapatnál kivettem a legmagasabb és a legalacsonyabb helyezésszámot, ez alapján a lilák picivel előttünk végeztek. A stabilitás továbbra is adott nálunk, hogy sikerül-e befoltozni azokat a lyukakat, amiket tavaly tapasztaltunk (csatárposzt többek közt), arra majd csak az idő ad választ. Az előző szezonhoz képest előny lehet, hogy most nem lesz kettős terhelés a bajnokság elején, nyugodtan tudunk felkészülni, ráadásul több időnk lesz az első fordulós halasztás miatt. Bízzunk a legjobbakban, örülnénk, ha sikerülne ismét a legjobb háromban végeznünk.

5. Videoton (4., 4.8)

Kicsit kaotikusnak tűnik, ami a Vidinél történik: gyakorlatilag lerabolja őket az Újpest. Az edzőt, és jópár játékost már vittek. Az erősítések eddig nem valami eget rengetőek. Idén ráadásul kettős terhelés „sújtja” majd őket. Mindenképp gyengébb szereplés várható tőlük a tavalyihoz képest, ami eleve egy óriási túlteljesítés volt. Őszintén szólva egy alsóházi szereplés sem lepne meg minket.

6. Paks (2., 5.0)

Jól beárazták a tavalyi szerrplésüket az EL-ben a román másodosztályú csapat ellen. Idén a helyükre kerülhetnek, ami alighanem már tavaly is megtörtént volna, csak túl sok pontelőnyük volt, így nem tudtak „megmenekülni” a dobogótól. Esetükben is fennáll, amit a Vidinél írtam: a többlet terhelés és a kiszámíthatatlanság miatt még az sem lepne meg, ha kiesési gondjaik lennének.

7. DVTK (7., 7.4)

A DVTK-nál nem meglepő módon zajlik az élet, játékosok jönnek-mennek, volt edzők perelgetik a klubot. Minden van, csak nyugalom nincs. A tavalyihoz hasonló szereplés várható tőlük, inkább az alsó ház felé kacsintgatva, sem mint a dobogó közelébe.

8. KTE (6., 9.2)

A Kecskemét már tavaly is gyengébben szerepelt az ezüstös szezonjához képest, de azóta méginkább úgy tűnik, hogy belesimulnak a középmezőnybe. Horváth Krisztofer elvesztése nagy érvágás lesz nekik, és azt sem tartjuk kizártnak, hogy kiesési gondjaik lesznek idén.

9. ETO (újonc, 9.4)

Az egyik újonc általában minden évben benn szokott maradni, és ha tipplenünk kéne, hogy a kettőből melyik lesz az idén, akkor az ETO-ra voksolnánk, hiába jutottak fel „csak” második helyezettként. A tőke megvan ahhoz, hogy erős csapatot építsenek, meglátjuk, hogy ez sikerül-e végül. Egyelőre bennmaradónak várjuk őket.

10. ZTE (9., 9.4)

A Zete általában pengeélen táncol, és egy gyengébb ősz után szokta magát összekapni tavaszra, hogy bebiztosítsa a bennmaradást. Mance távozása fájó lesz, viszont Croizet marad, ha pedig mellé sikerül egy gólvágót leakasztaniuk, akkor idén is elkerülhetik a kiesést. Viszont ez nagyon necces lesz ezúttal is.

11. MTK (8., 10.0)

Az igazi sótlan csapat megtestesítői. Van pár ígéretes fiatal, meg rengeteg idős játékos, pár tucatlégióssal megtoldva. Nekem személy szerint nem hiányoznának, így nem hullajtanék könnycseppet a kiesésük miatt, tradicionális magyar klub ide vagy oda. Mivel nagyon kiegyenlített a mezőny, simán benne van, hogy búcsúzni kényszerülnek.

12. Nyíregyháza (újonc, 11.4)

Magabiztosan nyerték az NB II-t, hamarosan átadják az új stadionjukat is, viszont mivel két csapatnak mindenképp búcsúznia kell, őket tippeljük az egyik ilyen gárdának. Lehet, hogy ránk fognak cáfolni, mindenesetre örömteli, hogy ismét az NB I-ben csaphatunk össze az ősi riválissal.