LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Milyen mély a nyúl ürege?

Vajon mi mást tudnék hozzátenni a mai mérkőzéshez, mint amit már hetek óta megírtunk, vagy elmondtunk? Csupán szurkolói lelkem sötét zugából előtörni akaró buta kis reménycsepp volt, hogy arra gondoltam, bármi is változni fog a Fehérvár ellen. Mert nem változott semmi. Öt vereség zsinórban. És vajon milyen mély a nyúl ürege?

Bár volt egy ígéretes Dzsudzsák-helyzet 30 perc játék után, az első kaput eltaláló Loki próbálkozásra közel 75 percet kellett várni, és az is csak egy lecsorgó fejes volt. Az első kapott gól még az első félidő közepén esett, a hetedik Vidi szögletből (nekünk az egész meccsen összesen 1 szögletünk volt). Az ellenfél térfelén odáig alig voltak pontos passzaink, teljesen szétesett, az egy pontért érkező csapat benyomását keltettük. A második gól előtt pedig hiába szerzett labdát talán szabálytalanul Csongvai, ha utána Dzsudzsák csak a társakkal kiabál a pályán ahelyett, hogy szerelné az ellenfelét, és ha 90 perc alatt nem tudunk kapura veszélyesek lenni, akkor olyan mindegy hogy 1-0 vagy 2-0 a vége. Batik kiállítása sem sokat osztott-szorzott, de így legalább nem fog játszani jövő héten.

A kezdőcsapat számomra megint csupa kérdőjel volt, a cserék szintúgy – bár legalább Kaye beállt, ha már előző héten úgy kellett levennie a szurkolók előtt a mezét, hogy az NB I-ben még pályára sem lépett. De ezek alapján számomra továbbra is óriási talány, hogy a stábba érkezett három személy, Máté Csaba, a fia Máté Roland, és Éger László mit csinál pontosan. Ha ez az egész az ő agyszüleményük, akkor azért vártam volna már a Paks elleni 0-5 után is – most meg pláne -, hogy felálljanak a kispadról, ha viszont nem ők tehetnek erről, és nincs valódi döntéshozatali lehetőségük, mások döntenek a fejük felett, esetleg valakik szabotálják a munkájukat, akkor a saját érdekük is lenne maguktól felállni és itt hagyni ezt az egészet. Könnyen lehet, hogy egy edzőváltás semmire sem megoldás, de az sem az, ha mentegetjük Máté Csabát, aki statisztikailag a DVSC valaha volt egyik legrosszabb edzője lett a 0/15 ponttal. Viszlát pontok, viszlát gólok, viszlát jó játék, viszlát foci. Viszlát NB I?

Hajrá, Loki!
Csibu