LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kampányidőszak

A Nyíregyházán elszenvedett vereség után mentálisan is padlóra került csapatunk szombaton máris újabb meccset játszik, ezúttal hazai pályán tavalyi nemezisünk,  az MTK lesz az ellenfél. A DVSC egy hét alatt olyan szintű, már-már könyörgő kampányhadjáratot zúdított a debreceni szurkolókra, hogy ha ugyanennyi energiát fektettek a játékosok a felkészülésbe is, akkor a találkozót reménykedve várhatjuk.

De igazából ugyanazt érzem, mint a ZTE ellen: a győzelem a jelen állapotokat elnézve bár kötelező (hiába az erősebbnek tűnő ellenfél), de a siker nem fogja tudni lemosni az elmúlt hetek, hónapok gyalázatait. Hogy mennyire egyértelművé válhatott a klub számára, hogy milyen mélyrepülésben vagyunk minden szinten, jól mutatja, hogy próbálnak minden követ megmozgatni, hogy valahogy enyhítsék a fájdalmainkat. Szombaton lekerült a Facebook oldalról a félidei poszt, és a végeredményt NEM TETTÉK KÖZZÉ, hogy a hivatalos összefoglalót is csak 12 órával később, másnap délelőtt posztolják. Aztán jött egy szurkolást megköszönő cikk (valóban nagyon felemelő érzés volt 1000 vendégszurkoló között szorítani!), majd egy tényleg szép gesztus, a 15 éves BL-csapat meghívása a szombati meccsre, amire külön póló is vásárolható a shopból (mondjuk sem az árával, sem a designnal nem vagyok elégedett, de ez persze szubjektív). A nagy megdöbbenés ezután érkezett instán: a pályára sem lépő Batik, valamint Bárány, Domingues, Megyeri és Dzsudzsák összekapaszkodva kért bocsánatot a szurkolóktól, mondván, remélik a szurkolók kitartanak és a játékosok igyekeznek majd ezúttal még jobban. No és a meccsjegy egységesen 500 forint lett az MTK ellen, mert hogy a hivatalos cikk alapján „csapatunk átérzi a nyíregyházi vereség súlyát, és valamennyi játékosunk nagyon sajnálja, hogy … nem sikerült örömet okozni a Loki-híveknek a rangadón.” (Mondjuk ezzel pont a bérleteseket köpték kicsit szembe, de nem számít.) Sőt, akár még VIP szurkoló is lehetsz, aki megjelenik majd a meccs egyes eseményei alatt az óriáskivetítőn (meg kapsz mellé mezt meg jegyeket)! No meg ott van a meccs előtt órákkal korábban kezdődő Matchday Festival a stadion környékén, szóval felejtsük már el, hogy Bódit elzavartuk, hogy nevesincs légiósokat igazolunk, vagy hogy egy két éven át itt lévő edzőt, akit előtte 1-2 héttel a klubvezetés megvéd a kritikáktól és egyértelműen kiállnak mellette, egyik napról a másikra menesztenek, mert a játékosok inkább alibifocival kikapnak Újpesten.

És mielőtt szó érne engem is: mindenképp szimpatikus, és értékelem, hogy ennyi figyelmet szentelnek a szurkolóknak, de mindezen gesztusoknál ezerszer fontosabb lenne, hogy olyan Lokit lássunk a pályán, aki meghal a meccs 90 perce alatt. Tökéletesen játszik Szűcs? Tökéletesen tolta Ojediran? Nem. De az a mentalitás kellene mindenkitől, amit ők képviselnek. Persze a győzelem is mindig sokat segít a nehéz időszakokon, pláne a tabella szempontjából, de sokkal jobb lenne, ha kedvezményes jegyek meg bocsánatkérések, hangzatos nyilatkozatok helyett hetente egyszer 90 perc beszélne helyettük. A hét legfontosabb 90 perce. Nem csak a játékosoknak, a szurkolók többségének is!

Ezen a héten ez a 90 perc szombat este 19:30-kor veszi kezdetét, az MTK ellen. Nem érdekel, hogy kik lépnek majd pályára kezdőként, vagy hogy milyen taktikai utasításokkal küldi pályára játékosait első debreceni mérkőzésén Máté Csaba, az érdekel, hogy meghalnak-e a játékosok a pályán. Ha igen, arra lehet építeni csapatot, szurkolót, klubot, jövőt. Ha nem, akkor meg úgyis mindegy, kampányidőszak ide vagy oda.

Én ott leszek, szurkolok, a többi a játékosokon múlik.
Hajrá, Loki!
Csibu