LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 24/25 – #4

Az újabb válogatott szünet ismét egy kisebb periódust zárt le, és immár a 9. fordulót követően tudjuk ismét rangsorolni az NB I csapatait az aktuális forma alapján. Nézzük, hogy közel a bajnokság harmadához, mi a helyzet.

A csapatnevek után zárójelben a tippjeinkből kialakuló helyezési átlag, az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. FTC (1.0, 1., 0)

Sokat nem kell ezt ragozni, ez még úgy is egyértelmű, hogy Pakson kikaptak, és ezzel eldőlt, hogy idén sem lehetnek veretlenül bajnokok. Mehetünk tovább.

2. Felcsút (2.0, 2., 0)

Sajnos itt sem kell sokat gondolkodni, eléggé összeszedettnek tűnnek ebben a szezonban, és blama lenne, ha nem lennének ott a végén a top háromban.

3. Paks (3.0, 4., +1, )

Amennyire benne volt a pakliban, hogy a kettős terhelés negatívan hat majd ki az őszi teljesítményükre, egyelőre olyan szépen menetelnek. Ennyit számít, ha van egy filozófia, klubmodell, amely mellett kitart egy klub a rosszabb időkben is. Vélhetően idén is meglesz nekik a felsőház, de még akár a dobogó is összejöhet.

4. Újpest (4.2, 3., -1, )

Volt egy kis megtorpanásuk, sem a DVTK-t, sem az ETO-t nem tudták legyűrni otthon, de egyelőre a mezőny magasabbra taksált csapatainak egy része annyira alulteljesít, hogy még így is bőven dobogóesélyesnek számítanak a lehetőségeik miatt.

5. MTK (5.2, 7., +2, )

Az MTK viszont a sok zakó után ismét felfelé ívelő pályát mutat, ami külön fájó, hogy ezt a negatív tendenciát épp Debrecenben törték meg. Úgy tűnik, hogy nem kell majd idén hátrafelé tekintgetniük.

6. DVTK (5.6, 8., +2, )

Mint ahogy a DVTK is inkább előrefelé szemezgethet, hiszen az előkelő ötödik helyen áll és fontos rangadót nyertek meg Nyíregyházán. Ráadásul hatmeccses veretlen szériát futnak, úgyhogy minden okuk meg van a bizakodásra.

7. Videoton (7.0, 6., -1, )

Nem úgy a Vidinél, ahol nagyon úgy tűnik, hogy végleg széthullott minden. Az edzőjét és kulcsjátékosait elvesztő fehérvári csapat komoly lejtmenetet produkált ebben az etapban, ráadásul a győri fiaskót már a szurkolók sem nagyon tudták megbocsájtani. Könnyen lehet, hogy legközelebb már lentebb látjuk őket a listánkon.

8. DVSC (8.8, 5., -3, )

Van baj jócskán, és egyelőre nem sült el jól az edzőváltás, hiszen Máté Csaba három zakóval kezdett, és a játék sem tűnt jónak, a csapat morálisan pedig meccsről meccsre mélyebbre került. Vízválasztó hetek jönnek, és ha a követkető két fordulóban sem sikerül pontot, pontokat szerezni, könnyen lehet, hogy a következő válogatott szünetben már ismét edzőváltásról beszélhetünk. Egyelőre az a szerencsénk, hogy vannak nálunk gyengébbnek tűnő és gyengébben teljesítő csapatok, így a kiesésről nem beszélhetünk – egyelőre…

9. Nyíregyháza (9.2, 11., +2, )

Az egyik újonc minden évben el tudja kapni a fonalat és erőn felül teljesít, idén a Szpari tűnik egyelőre ennek a csapatnak. Bár a fonalat ők is nehezen vették fel, amióta az új stadionban játszhatnak, mintha plusz lendületet kaptak volna – némileg csorbítja az összképet a DVTK ellen elveszített rangadó. Ennek ellenére jelenleg nem érezzük, hogy bajba kerülhetnének a végén.

10. ETO (9.4, 12., +2, )

Nagyon összekapta magát a győri csapat, amely az utol négy meccsén veretlen – és gyakorlatilag ezen a négy meccsen szerezte összes eddigi pontját. Ebből még messzemenő következtetést nem vonhatunk le, viszont most lendületben vannak, ami megalapozhat egy jó folytatást hosszú távon is. Ennek ellenére rezegni fog a léc.

11. ZTE (10.6, 10., -1, )

A Kecsó elleni kiesési rangadót megnyerték, de így is kieső helyen állnak. A Zete tavasszal szokott nagyot menni, de most elég kiegyenlítettnek tűnik a mezőny, ahol minden pontocska sokat érhet, és aki ősszel nagyon lemarad, annak nehéz lesz tavasszal kapaszkodni. Most ők tűnnek az egyik gyenge láncszemnek.

12. KTE (12.0, 9., -3, )

Szabó István leváltása nagyobb hiba volt, mint Blagojevics elküldése. Gera Zoltán kinevezése pedig a lehető legrosszabb döntések egyikének tűnik elsőre. Mindezek alapján mi most nem sok jót jósolunk az előző két szezon meglepetéscsapatának.