LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Erre már nincsenek szavak

lokimtkboritoEgy ilyen mérkőzés után, mely ráadásul már sorozatban a negyedik vereségünk (ilyenre utoljára 2001-ben volt példa, tehát több, mint egy évtizede) nehéz megszólalni. Sikerült a Paks elleni meccset megismételni, sőt, igazából még alul is múlni. Az első félidő elképzeléstelen játéka megdöbbentő volt, és bár a második félidőre felpörgött a csapat, ez ma is édeskevés volt még az egy ponthoz is.

A tegnapi meccs után úgy gondoltam, jobb ha most nem írom meg ezt az összefoglalót, mert csak indulatból csaptam volna össze valamit, amiben sok köszönet nem lett volna. Most valamivel higgadtabb fejjel tekintsünk vissza az újabb borzalmas meccsre.

Először is kíváncsian vártuk, hogy a múltheti Kondás nyilatkozat után kik lesznek azok, akik kimaradnak a csapatból, mert nem volt megfelelő a hozzáállásuk. Nos, sok mindenre nem tudtunk következtetni, mert bár öt helyen változott a kezdőnk, de ebből két változtatás kényszerű volt, a maradék három kimaradó játékos pedig egytől egyig a kispadon foglalt helyet. Ráadásul érthetetlen volt Selim mellőzése, aki egyedüliként szívét lelkét kitette a pályán a Fradi ellen, igaz, benne lehet a dologban, hogy az utóbbi meccseken szinte végig játszott, emiatt most csak a kispadról száll majd be. Mindenesetre a meccs első félidejében minden negatív dolgot láthattunk, ami eddig jellemzi az idei szezonunkat. Kulcsár tizenkét perc játék után megsérült, hogy aztán az őt váltó Pölöskeyt szintén sérülés miatt már a félidőben le kelljen cserélni, ezzel máris két cserelehetőséget ellőve. Aztán a 9. percben már vezetett is a vendég csapat. Innentől piszok nehéz dolgunk volt, az MTK híresen jó kontra csapat, ráadásul Garami József meghúzta azt, hogy Vadnait visszarendelte a védelembe, ezzel egy öt védős rendszerrel felállva, elől pedig három gyors, technikás játékossal, akik vércseként vártak a jó labdákra, amikből kedvükre kontrázhattak.

lokimtktactic

Sajnos nálunk az utóbbi hetekben mutatott játékunkhoz képest semmi nem változott: az első félidőben elképzelés nélkül rohamoztunk, helyzetekig el sem jutottunk, csak néhány távoli lövésre futotta, ami vagy kaput került, vagy a védők blokkolták. A második félidő elejét megnyomtuk, és akkor valami halvány remény mutatkozott arra, hogy kilábalunk a gödörből. De csak nem akart összejönni semmi, kidolgozott helyzetre ekkor is csak egyszer futotta, abból sem lett semmi, ezen kívül pedig a már megszokott ívelgetéseket láthattuk, ami persze semmi eredményt nem hozott. Szögletek tucatjait végezhettük el, és ami rendkívül bosszantó, hogy ezek nagy részét már az első ember kifejelgette a rövidről, pedig jó pontrúgókból nem vagyunk híján. Az MTK kapusának a második félidőben is csupán annyi dolga volt, hogy a kapuja elé tartó labdákat kiöklözgesse, és néhány távoli kísérletet hárítson. Az öngól után pedig minden reményünk szertefoszlott, megbarátkozhattunk a gondolattal, hogy zsinórban második hazai meccsünkön is vesztesen hagyjuk el a pályát, ráadásul ezúttal sem tudtunk gólt szerezni, amire emberemlékezet óta nem volt példa. A balszerencsénket tovább fokozza, hogy a már sérülések miatt elhasznált cserék következtében Korhutnak fájó bokával kellett végigjátszania a meccs utolsó húsz percét, erre a sérüléshullámra, ami minket sújt, már nem lehet mit mondani. Valami el lett rontva a felkészülés alatt, mert nem normális, hogy egy csapatnál ennyi sérült legyen egy fél szezon alatt.

Valamit sürgősen ki kell találni, mert ezzel a játékkal semmi keresnivalónk nem lesz Győrben, márpedig az újabb vereség már zsinórban az ötödik lenne, és ilyen negatív szériát már a múlt évszázad szezonjai között kellene keresgetnünk, ráadásul könnyen a középmezőnyben találhatjuk magunkat. A hátrányunk 9 pont, ha akarunk még valamit kezdeni a bajnoki címmel, akkor mindenképp győznünk kell, ellenkező esetben már a szezon felénél lemondhatunk a címvédésről.

Percek, események

9. perc: Wolfe kényszerítőzött Kantával, végül utóbbi kapta a labdát teljesen szabadon az ötösnél, és be is vágta. 0-1

75. perc: Vass indult meg kettő az egy ellen a jobb szélen, centerezésébe Korhut ért bele szerencsétlenül, öngól. 0-2

Pontozás

A csapat: Nem sok értelmét látom külön-külön osztályozni a játékosok teljesítményét, mert senki sem nyújtott elfogadható produkciót. Verpecz a gólokról nem tehetett, Bernáth igen gyenge napot fogott ki, a középső védelmünk sem volt stabil, különösen Szűcs állt ingatag lábakon, Korhut a végén már sérülten játszott, az öngól miatt nem hibáztatható. Bódi nagyon gyenge volt, látszik, hogy önbizalma sincs, nem jó megoldásokat választ, gyengék a beadásai. Rezes szintén halvány volt, össze-vissza szaladgált a pályán. Varga önmagához képest gyengén játszott, Czvitkovicstól ez a produkció elfogadhatatlan volt, rossz passzok tömkelege, semmi futás. Coulibaly szokásosan elől őrlődött, három társa, akik egymást váltották pedig semmit nem tudtak a meccshez hozzátenni. A harmadik cserénk, Bouadla sem nyújtott maradandót. Ez a tegnapi játék összességében sajnos elégtelen. 1

Összefoglaló