LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Borongós meccs

lokibalmazMindez vonatkozik az időjárásra, és a mérkőzésen látottakra. A válogatott mérkőzések miatt kéthetes pangás jellemzi a hazai labdarúgást, ami azt is jelenti egyben, hogy sor kerülhetett egy újabb Liga Kupa találkozóra. Az ellenfél a Balmazújváros volt, röviden fussuk át, hogy mit is láthattunk szerda kora délután.

A kezdőcsapatban jószerével azok kaptak lehetőséget, akik a bajnokikon epizódszereplőnek számítanak, kiegészülve pár alapemberünkkel. Pikáns volt például, hogy a két belső védőnk, valamint a kapusunk is szerb, így ők hárman könnyedén megértették egymást, bár Novakovic egész jól beszél már magyarul is. A támadósorunk erősnek volt mondható, hiszen Ferenczi, Selim, és Volas is kezdő volt, emellett a frissen igazolt Seydi először szerepelt tétmeccsen a kezdőben, és ezúttal a veterán Dombi is az első perctől a pályán volt. A felállást látva mindenki egy pörgős, jó meccset várt, gondolván, hogy átgázolunk az ellenfelen, de csalódnunk kellett.

A felállás képkint itt

Az első negyedóráról jómagam lemaradtam, így az ott látottakat nem tudom elemezni. Ami viszont ezt követően történt, nem érdemel sok sort, igazából az első félidő Oláh Gergő és a spori folyamatos veszekedésével telt, valamint Belényesi Miklós minden belépőnél történő hangos nyögései zavarták még meg az idilli őszies hangulatot. Helyzet is akadt azért, Volas fejelt mellé egy beadást – ezt nem láttam -, illetve a félidő vége felé Seydi egy kitűnő szélről érkező labdát ajtó-ablak helyzetben estében fölé vágott hét méterről. A szünetben beállt a sérüléséből felépülő Bódi, de nem saját posztjára, hanem a bal oldalra. Emiatt (is) kevésbé volt hatékony a játéka, igazából észre sem volt vehető, hogy pályára lépett. A gólcsend végül az 56. percben tört meg, Dombi ugrott ki jól a szélen, középre adott Seydinek, aki az üres kapuba fejelt. Ezt leszámítva a szenegáli támadónk nem sok mindent mutatott, az első félidőben próbálta színezni a játékot, ollózással, és félfordulatos lövésekkel próbálkozott, de játéka többnyire öncélú volt. Akadt még két említésre méltó momentum, Volas kiharcolt egy büntetőt, amit értékesített is, majd a végén még Slimane Bouadla lőhetett volna gólt, a rosszul kifutó kapus mellett elpöckölte a labdát, ami nem ment kapura, és a hosszún érkező Szécsi is későn eszmélt, így oda lett a lehetőség. Összességében egy gyenge színvonalú, unalmas játékot és kevés helyzetet hozó mérkőzést láthatott a kilátogató 1500-2000 néző.

Játékos osztályzatok

Nenad Novakovic – 6.5

Kevés dolga akadt, inkább pontrúgásból veszélyzetetett csak az ellenfél, egy alkalommal viszont rosszul jött ki egy beadásnál, a támadó fölé fejelt üres kapura, ha bemegy, az az ő sara lett volna. Kirúgásai még mindig hajmeresztőek, kézzel viszont lényegesen ügyesebben hozza játékba a labdát.

Bernáth Csaba – 6.5

Fel-fel lépett a támadásokhoz, de előrejátékban nem sok momentuma volt a mérkőzésen. Védekezésben neki sem sokszor kellett közbeavatkoznia, ami akadt feladata, azt megoldotta.

Aleksandar Trninic – 6.5

Az egyetlen emlékezetes momentum, ami a ő nevéhez fűződik, az a szenzációs gyertya volt, amit a saját térfelünkön rúgott senkitől nem zavartatva a második félidőben.

Dusan Brkovic – 7.0 – A mérkőzés legjobbja 

Újfent egy hibátlanul lehozott meccs, magabiztos volt, együtt élt a játékkal, védekezésben és támadásban is helytállt. Furcsának tűnhet, hogy ő a meccs embere egy olyan mérkőzésen, ahol kevés lehetősége akadt az ellenfélnek, de ez inkább a támadóink szégyene, hogy igazából senkit nem lehet onnan kiemelni.

Vadnai Dániel – 6.5

Kb. ugyanaz mondható el róla, mint ami Bernáthról is, annyi a különség, hogy támadásoknál ő jóval feljebb lépett, néha behúzódott középre is, de nem sokszor volt játékban.

Dombi Tibor – 6.5

Ma is kihajtotta magát, viszonylag sokat is játszott, az első gól előtt az előkészítés az ő nevéhez fűződik, ezenkívül kevés emlékezetes megmozdulása akadt az előrejátékban.

Spitzmüller István – 6.0

Szokás szerint kevés labdát szerzett, ha pedig véletlen találkozott a játékszerrel, akkor gyorsan lepasszolta a hozzá legközelebb álló játékostársnak oldalra, vagy hátra.

Selim Bouadla – 6.0 – A mérkőzés citromdíjasa 

Csalódás volt a játéka, rá sem lehet ismerni mostanában. Könnyelműsködés jellemzi a játékát, körülményes, gyakran veszít labdát, néha még a legegyszerűbb passzok sem jönnek össze neki. Fejben kellene javulnia.

Ferenczi János – 6.0

Ő sem villogott ma, félidei cseréje indokolt volt. Akadt előtte egy jó lövési lehetőség az első félidőben, de csúnyán fölé lőtte, pedig neki illett volna legalább kaput találnia abból a helyzetből.

l’Imam Seydi – 6.5

Az első félidőben nagyon ráment a látványra, viszont összjátékban kevésszer vett részt, két ziccert is kihagyott a meccsen, és többször is elönzőzött helyzeteket. A gólnál nem volt nehéz dolga.

Dalibor Volas – 6.5

Szinte egész meccsen el volt tűnve, gyakran kihúzódott a szélre, vagy visszajött a középpályára, hogy legalább a labda legyen nála. Egyszer kapott olyan labdát, amivel a saját erényeit csillogtathatta, abból össze is hozott egy büntetőt, amit be is vágott. A hozzáállása hagy maga mögött némi kívánni valót, sokszor elpattogott tőle a labda, a cselei sem jöttek be.

~o~

Bódi Ádám – 6.5

A balszélen játszott, és mint azt említettem, nem nagyon lehetett észrevenni a pályán, igaz az első gólnál ő ugratta ki Dombit. A végén még lehetett volna egy lövése, de inkább keresztbe vezette a labdát a pályán.

Slimane Bouadla – 6.5

A testvérénél jobban játszott, volt pár ígéretes beindulása, egy alkalommal ziccerben rontott. Most már tényleg megnéznénk őt élesben is egy bajnoki meccsen.

Szécsi Márk

Keveset volt játékban.