LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tovább olvadt az előny

paksdvsc2Nehéz egy ilyen meccsről terjedelmes összefoglalót írni – szokás mondani, hogy a semmiről nehéz beszélni -, így úgy döntöttünk, hogy a Fradi elleni meccs után is látott körkérdéses elemzéshez fordulunk ezúttal is, és megpróbáljuk több szemszögből kivesézni a szombaton történteket. Ezúttal négyen válaszoltunk a nyolc feltett kérdésre, hajtás után olvashatók a válaszok.

Előző héten nagy vereségbe szaladtunk bele a Hungária körúton, azok után mit vártál volna a csapattól a Paks ellen?
SiD13: A csapattól több gólos győzelmet, Kondástól pedig azt, hogy végre merjen belenyúlni a csapatba. Előbbi nem jött be, utóbbi viszont igen, még ha nem is sült el túl jól.
csibu99: Három-csatáros játékot vártam, ezt a felállás alapján meg is kaptam.
Lucas_Gonzalez: Három dolgot vártam: győzelmet, 3 pontot és focit! Azok után, hogy ezek mind elmaradtak az MTK elleni meccsen, természetesen azt vártam, hogy tanuljunk a vereségből, és tegyünk róla, hogy ez ne ismétlődhessen meg! 2:0-ás győzelmet vártam, csakis ebbe gondolkodtam. Elmondhatatlanul csalódott vagyok.
JuveFan1897: Az MTK ellen a súlyos vereség ellenére is megvoltak a helyzeteink, és kis túlzással akár 5-5 is lehetett volna az eredmény. Aztán hét közben a DVTK-nak vágtunk 4-et, ott is voltak még helyzeteink. Ezek alapján én mindenképp győzelmet vártam, bár abban biztos voltam, hogy 3-4 gólokat nem fogunk rúgni, egyrészt a Paks ellen mindig szoros meccseket játszunk, másrészt biztos voltam abban is, hogy végig fogják bekkelni a meccset, visszahúzódnak majd a saját térfelükre, és olykor 8-9 emberrel védekeznek majd, ami nekünk a halálunk, nehezen találjuk ez ellen az ellenszert.
Ki volt a mérkőzés legjobbja és kivel nem voltál elégedett?
SiD13: Legjobbat inkább nem választanék, az egész csapat gyengén muzsikált. A legnagyobb csalódást egyértelműen a csatárok okozták, összesen öten léptek pályára, közülük egyedül Kulcsár tudott helyzetbe kerülni, ő pedig szokásához híven kihagyta a lehetőségeit. Ha mindenképpen egy embert kéne kiemelnem a citromdíjra, az Volas lenne.
csibu99: Talán Novakovic teljesítményét kiemelném, a csatároktól pedig sokkal többet várnék, de csapatként hagytunk Pakson 2 pontot.
Lucas_Gonzalez: A mérkőzés legjobbja Nenad Novakovics volt, akit nem tudott zavarba hozni az előtte játszó tutyimutyi védelem, és lehozta a meccset kapott gól nélkül. Mihelic próbált még alkotni, társaihoz képest sokat futott, talán leginkább ővele vagyok elégedett (kevésbé elégedetlen).
Hogy kivel nem voltam elégedett? Igazából senkivel. Bőven tudásuk alatt teljesítettek ma fiaink. Különösen a csatársor volt botrányos, Tisza kezdetése hiba volt, Volas egy métert nem futott, Kulcsár csak a szokott helyzetkihasználását hozta (csak nem volt annyi helyzet, hogy összejöjjön egy gól), Sidibe lassan kiöregszik, Seydit meg folyton fölrúgták. Meglátszott a csapat játékán a jól összeszokott középpálya (és Szakály karmester úr) hiánya.
JuveFan1897: Nem emelnék ki senkit sem pozitív, sem negatív irányban, mert senki nem tett hozzá pluszt a meccshez, és senki nem lógott ki látványosan a többiekhez képest. Seyditől viszont többet vártam volna, az MTK ellen nagyon jól szállt be, és a DVTK ellen sem volt rossz, most viszont észrevehetetlen volt egész idő alatt.
Véleményed szerint miért nem sikerült begyűjteni a három pontot?
SiD13: Szaki hiányzása rányomta a bélyegét a játékunkra, akármennyire formán kívül játszott tavasszal, ez a meccs szerintem ékesen bizonyította, hogy miért is van bérelt helye a kezdőben. Nélküle egyszerűen nem volt elképzelés a támadásainkban, Mihelic és Bódi nem tudta átvenni az ő szerepét. Ha ehhez még hozzá vesszük, hogy Selim és Mészi sem játszik hosszabb ideje, annyira nem is meglepő az utóbbi hetek gyengélkedése.
csibu99: Mihelic új-fiú, Szakály és Bouadla sérülésével pedig igazi szervező nélkül játszottunk, ráadásul Tisza és Seydi is kezdett a sokkal összeszokottabb Kulcsár-Volas páros helyett, akik azért mindig képesek voltak ilyen helyzetben összehozni 1-1 gólt.
Lucas_Gonzalez: Számos oka van: Először is, mert túl kevés helyzetet dolgoztunk ki, amik voltak, azokkal megint csak „sáfárkodtunk”. Másodszor, túl sokat ívelgettünk, ez pedig az életben nem működött még minálunk. Harmadszor, már megint nem akartuk megnyerni a meccset. Vagy ha igen, akkor azt nem így kell.
JuveFan1897: A sok sérülés most visszaütött, amíg eddig elbírtuk 1-2 kulcsember hiányát, most egyszerre négyet kellett volna pótolni, és ez láthatóan nem sikerült, még ha egyébként az elképzelés jó is volt ezzel a háromtámadós rendszerrel. Olyasmi felfogásban kellett volna játszanunk, ahogy a Győr alkalmazza ugyanezt a taktikát, ehelyett csak előrevagdaltuk a labdákat, amivel Volas egyedül nem tudott mit kezdeni. Illetve megint nem láttuk a betömörülő védelem elleni legjobb ellenszert, az átlövéseket.
Rengeteg hiányzója volt a csapatnak, szerinted jól állította össze a vezetőedző a kezdőt? Hol kellett volna változtatni?
SiD13: Az utóbbi hetek gyengébb játéka után végre belenyúlt a csapatba a mester, ez szerintem mindenképpen pozitívum, ahogy Brkovics beállítása is. Amivel nem értettem egyet, az Seydi kezdetése volt, akár Sidibe, akár Kulcsár jobb választás lett volna véleményem szerint.
csibu99: Brkovic kezdőbe kerülésének nagyon örültem, ahogy Tisza is kiérdemelte a kezdőt, de Seydi kezdetésén és Kulcsár mellőzésén meglepődtem.
Lucas_Gonzalez: Logikus lépésnek tűnt a 4:3:3 formáció bevezetése, mivel csatárunk több is volt bevethető, a középpályán viszont megtizedeltek minket a sérülések. Tehát nekem a kezdőcsapattal semmi bajom nem volt, viszont az eredmény nem igazolta Kondás Elemért. Sokan csak ténferegtek a pályán, a labdákat pedig megszokásból passzolgattuk oda, ahol a régi taktikánk szerint ember szokott lenni, ma viszont csak paksi állt ott.
JuveFan1897: Mint említettem, a kezdővel nem volt gond, és számomra meglepőeket húzott Kondás Elemér, de pozitív értelemben mondom ezt. Seydi kezdetése is jónak tűnt, mivel az előtte lévő két meccsen jól játszott, valamint Tiszát is meg kellett már egyszer nézni kezdőként. Brkovic kezdetése nekem is pozitív meglepetés volt, szerintem neki helye van a kezdőbe jelenleg. A többi poszton, főleg a középpályán, nem nagyon volt más variáció, így szerintem nem volt gond a kezdővel.
Mi az oka annak, hogy a Loki évek óta inkább az alsóházi, kiesés ellen küzdő csapatok ellen szenved, miközben a rangadókat magabiztosan nyeri?
SiD13: Rengeteg meccsen megfigyelhető, hogy mindkét félidő elején álmosan kezdünk, aztán viszont hamar sikerül felpörögnünk, és onnantól irányítjuk is a meccseket. Ennek nyilván pszichés okai vannak, de ha hosszú évek alatt nem tudtuk ezt megoldani, aligha most fog sikerülni.
csibu99: A Loki akkor tud jól játszani, ha felfokozott a hangulat. Ha a szurkolók, a felvezetők lagymatagok, ők is ilyenné válnak. Ez mentális probléma és nagyon nehéz orvosolni. Olyan érzésem van, mintha azt gondolnánk, hogy „majd csak lövünk valahogy egy gólt” alapon támadgatnánk.
Lucas_Gonzalez: Nehéz kérdés…Kecske! A viccet félretéve: fogalmam sincs. Talán alábecsüljük őket, talán az eredménykényszer nyomja a játékosok vállát, hiszen kieső csapatot legyőzni nem dicsőség, kikapni tőlük viszont szégyen. Ha a szakmai stáb fel tudja úgy pörgetni a csapatot a rangadókra, hogy ott ne hibázzunk, akkor ugyanezt megtehetné az alsóházi csapatok ellen is. Ugyanaz a három pont jár érte!
JuveFan1897: Na, ez jó kérdés. Ennek egyrészt mentális okai lehetnek, de inkább abban látom a problémát, hogy látványosan nem tudunk mit kezdeni az ellenünk bunkerfocira berendezkedő, gyakran öt belső védővel felálló csapatok ellen. Ilyenkor kellenének a szélen való gyors elfutások, amire középen érkeznének az emberek, illetve átlövések, távoli lövések. Ez utóbbiból alig láttunk most is valamit, pedig Bódi köztudottan jól tüzel, és Mihelicnek is jó rúgótechnikája van, mégsem próbálkozott szinte senki. Ehelyett próbáltuk középen begyömöszölni a labdát, ami persze nem sikerülhet 7-8 ember gyűrűjében.
Két hete még nyolc pont előnyünk volt, ráadásul, ha megverjük a Győrt emberelőnyben, akkor tizenegy, ehhez képest most csak három egységgel állunk a Győr előtt. Van okunk félni?
SiD13: Nem hiszem, de illene lassan összekapni magunkat. Minden rossz széria megszakad egyszer, erre pedig jó alkalom lehet jövő héten az Oláh Gábor utcai stadion búcsúmeccse, ha ott megverjük a Kecskemétet, szerintem újra nyeregbe kerülünk.
csibu99: Félni szerintem nincs okunk. A Győr biztos, hogy hullajt még pontokat, mi pedig ismét felszálló ágra kerülünk. Félni tehát nincs okunk, de annál inkább kell még most összekapni magunkat és Loki-szinten játszva begyűjteni a győzelmeket!
Lucas_Gonzalez: Mi az hogy, nagyon is! (bukott kormányfőnk után szabadon) Én már el is kezdtem, mert 5 pontot tapsoltunk el nyerhető meccseken, a Győr vereségeivel pedig nem szabad számolni, mert az elmúlt két hétben mindkét meccsüket bemákolták, és nem játszanak több rangadót, az összes hátralévő mérkőzésük nyerhető. Vérszemet kaptak, mi pedig tyúkszemet. Most már komolyan aggódok a bajnoki címért.
JuveFan1897: Mosolyogva olvasom a média véleményét ezzel kapcsolatban, mint ahogy akkor is mosolyogtam, mikor Bognár Gyuri és társai már két hete nekünk adták a bajnoki címet. Hogy a kérdésre válaszoljak: félni nekünk szurkolóknak van oka maximum, a játékosoknak nincs. Fejben össze kell szedni magukat a játékosoknak, és annak a rutinnak köszönhetően, amit az évek során összeszedtek, nem szabad, hogy lelkileg összezuhanjanak a nyomástól.
A hátralévő fordulók ellenfelei: Kecskemét, Pápa, Újpest, Felcsút, Honvéd. Hány ponttal lennél elégedett, és az elegendő lesz-e a bajnoki címhez?
SiD13: Tizenhárom-tizenöt ponttal lennék elégedett, ebben az esetben pedig a többi eredménytől függetlenül meg lenne a bajnoki cím.
csibu99: Lényeges, hogy most nyerjünk, ezzel visszaszerezve az önbizalmat. Ha Pápán idegenben is győzünk, akkor az akkora lökést adhat és az új stadionban olyan hihetetlen atmoszféra lesz, ami bajnoki címet fog jelenteni – de ehhez előbb a következő két meccsen kell úgy játszani, hogy esélyt se adjunk az ellenfélnek!
Lucas_Gonzalez: Ha most szombaton nem nyerünk a Kecskemét ellen, idén ne is nyerjünk több meccset, mert hiába! Minden ezen a meccsen fog eldőlni. Ha nyerünk, 3 pont előnyünk lesz 4 fordulóra, és talán a Győr lendülete is megtörik. Ha pontot veszünk, már nem fogunk kimászni a gödörből a szezon végéig. Igen, tényleg ekkora a tét!
Az Újpestet és a Honvédot verni kell, a Pápát is idegenben, mivel a Győr is ezt tette, Felcsúton a Pancho Aréna oroszlánbarlangjában már jó az iksz. Szóval öt meccsen legalább 13 pontot akarok!
JuveFan1897: Induljunk ki abból, hogy még mindig kétmeccsnyi előnyünk van, hiszen egy esetleges vereség kevés az ETO-nak, a gólarányunk sokkal jobb. Ebből kiindulva a három hazai meccset hozni kell, a két idegenbeliből pedig legalább az egyiket szintén nyerni. Bár abban továbbra is biztos vagyok, hogy a Győr legalább egyszer még botlani fog, így akár nekünk is belefér még két botlás is. Ettől az öt meccstől egyébként személy szerint 13 pontot várok, Felcsúton fogunk két pontot hagyni, a többi meccset nyerjük.
Végezetül egy kis előretekintés. Kedden Ligakupa meccs következik a Vidi ellen, mit vársz attól a párharctól, és kiket küldenél pályára?
SiD13: A jelenlegi Viditől egyáltalán nem tartok, szerintem simán kiejtjük őket. Az összeállítás aligha lesz meglepetés, vélhetően az ifjoncok fognak játszani (Szatmári, Króner és a többiek), és ez jól van így.
csibu99: Ligakupa elődöntő, ráadásul első mérkőzés. Ha játékra alkalmas lesz (már együtt edz a csapattal) akkor Mészárossal és Szatmárival kezdenék a védősorban, Spitzmüller-Ferenczi-Kovács Ádám-Dombi kapna helyet a középpályán, illetve elől Seydi lenne a gólfelelős. Lényeges, hoyg ne kapjunk gólt hazai pályán, de még lényegesebb, hogy kulcsjátékosaink kipihenten és mentálisan feltüzelve várják majd a bajnoki mérkőzéseket, még akkor is, ha ez egy esetleges vereséget (vagy akár kiesést) jelentene. De ez csak a saját véleményem.
Lucas_Gonzalez: A Vidi, bár évtizedes mélyponton van és látszólag könnyű meccs lesz, már csak ebben a sorozatban áll, és kapaszkodni fog a Ligakupába, mint hajótörött az utolsó szalmaszálba. Nekünk viszont még ott a Bajnokság és a Kupa, amiknek sokkal nagyobb a presztízsük. Mivel a kulcsjátékosaink le vannak terhelve vagy sérültek, friss katonákat vetnék be. Ne legyen igazam, de szerintem itt a végállomás a Ligakupában. Verpecz – Vadnai, Morozov, Szatmári, Ludánszki – Ferenczi, Damahou, Zsidai, Dombi – Seydi, Volas.
JuveFan1897: Én személy szerint nem tulajdonítok ennek a meccsnek nagy jelentőséget, mint ahogy az egész kupasorozatnak sem. Természetesen jó lenne nyerni, de első sorban arra jó ez a kupa, hogy a fiatalok szokták a légkört, illetve a bajnokságban keveset játszók is meccsben legyenek. Krónert és Szatmárit mindenképp szeretném a pályán látni, rajtuk kívül Ferenczi és Kovács Ádám játékára is kíváncsi vagyok. Az alap csapatból ha nem muszáj, nem küldenék fel senkit, így is nagy árat fizettünk, hogy a DVTK ellen vegyes csapattal álltunk fel, hiszen Szakályt elvesztettük, nincs szükségünk újabb sérülésekre. A Vidi meg nyilván a legerősebb sorával áll majd fel, egyedül ők és a Fradi veszik komolyan ezt a sorozatot. Mindezek fényében 2-1-es hazai sikert jósolok.

Előző héten nagy vereségbe szaladtunk bele a Hungária körúton, azok után mit vártál volna a csapattól a Paks ellen?

SiD13: A csapattól több gólos győzelmet, Kondástól pedig azt, hogy végre merjen belenyúlni a csapatba. Előbbi nem jött be, utóbbi viszont igen, még ha nem is sült el túl jól.

csibu99: Három-csatáros játékot vártam, ezt a felállás alapján meg is kaptam.

Lucas_Gonzalez: Három dolgot vártam: győzelmet, 3 pontot és focit! Azok után, hogy ezek mind elmaradtak az MTK elleni meccsen, természetesen azt vártam, hogy tanuljunk a vereségből, és tegyünk róla, hogy ez ne ismétlődhessen meg! 2:0-ás győzelmet vártam, csakis ebbe gondolkodtam. Elmondhatatlanul csalódott vagyok.

JuveFan1897: Az MTK ellen a súlyos vereség ellenére is megvoltak a helyzeteink, és kis túlzással akár 5-5 is lehetett volna az eredmény. Aztán hét közben a DVTK-nak vágtunk 4-et, ott is voltak még helyzeteink. Ezek alapján én mindenképp győzelmet vártam, bár abban biztos voltam, hogy 3-4 gólokat nem fogunk rúgni, egyrészt a Paks ellen mindig szoros meccseket játszunk, másrészt biztos voltam abban is, hogy végig fogják bekkelni a meccset, visszahúzódnak majd a saját térfelükre, és olykor 8-9 emberrel védekeznek majd, ami nekünk a halálunk, nehezen találjuk ez ellen az ellenszert.

Ki volt a mérkőzés legjobbja és kivel nem voltál elégedett?

SiD13: Legjobbat inkább nem választanék, az egész csapat gyengén muzsikált. A legnagyobb csalódást egyértelműen a csatárok okozták, összesen öten léptek pályára, közülük egyedül Kulcsár tudott helyzetbe kerülni, ő pedig szokásához híven kihagyta a lehetőségeit. Ha mindenképpen egy embert kéne kiemelnem a citromdíjra, az Volas lenne.

csibu99: Talán Novakovic teljesítményét kiemelném, a csatároktól pedig sokkal többet várnék, de csapatként hagytunk Pakson 2 pontot.

Lucas_Gonzalez: A mérkőzés legjobbja Nenad Novakovics volt, akit nem tudott zavarba hozni az előtte játszó tutyimutyi védelem, és lehozta a meccset kapott gól nélkül. Mihelic próbált még alkotni, társaihoz képest sokat futott, talán leginkább ővele vagyok elégedett (kevésbé elégedetlen).Hogy kivel nem voltam elégedett? Igazából senkivel. Bőven tudásuk alatt teljesítettek ma fiaink. Különösen a csatársor volt botrányos, Tisza kezdetése hiba volt, Volas egy métert nem futott, Kulcsár csak a szokott helyzetkihasználását hozta (csak nem volt annyi helyzet, hogy összejöjjön egy gól), Sidibe lassan kiöregszik, Seydit meg folyton fölrúgták. Meglátszott a csapat játékán a jól összeszokott középpálya (és Szakály karmester úr) hiánya.

JuveFan1897: Nem emelnék ki senkit sem pozitív, sem negatív irányban, mert senki nem tett hozzá pluszt a meccshez, és senki nem lógott ki látványosan a többiekhez képest. Seyditől viszont többet vártam volna, az MTK ellen nagyon jól szállt be, és a DVTK ellen sem volt rossz, most viszont észrevehetetlen volt egész idő alatt.

paksdvsc1

Véleményed szerint miért nem sikerült begyűjteni a három pontot?

SiD13: Szaki hiányzása rányomta a bélyegét a játékunkra, akármennyire formán kívül játszott tavasszal, ez a meccs szerintem ékesen bizonyította, hogy miért is van bérelt helye a kezdőben. Nélküle egyszerűen nem volt elképzelés a támadásainkban, Mihelic és Bódi nem tudta átvenni az ő szerepét. Ha ehhez még hozzá vesszük, hogy Selim és Mészi sem játszik hosszabb ideje, annyira nem is meglepő az utóbbi hetek gyengélkedése.

csibu99: Mihelic új-fiú, Szakály és Bouadla sérülésével pedig igazi szervező nélkül játszottunk, ráadásul Tisza és Seydi is kezdett a sokkal összeszokottabb Kulcsár-Volas páros helyett, akik azért mindig képesek voltak ilyen helyzetben összehozni 1-1 gólt.

Lucas_Gonzalez: Számos oka van: Először is, mert túl kevés helyzetet dolgoztunk ki, amik voltak, azokkal megint csak „sáfárkodtunk”. Másodszor, túl sokat ívelgettünk, ez pedig az életben nem működött még minálunk. Harmadszor, már megint nem akartuk megnyerni a meccset. Vagy ha igen, akkor azt nem így kell.

JuveFan1897: A sok sérülés most visszaütött, amíg eddig elbírtuk 1-2 kulcsember hiányát, most egyszerre négyet kellett volna pótolni, és ez láthatóan nem sikerült, még ha egyébként az elképzelés jó is volt ezzel a háromtámadós rendszerrel. Olyasmi felfogásban kellett volna játszanunk, ahogy a Győr alkalmazza ugyanezt a taktikát, ehelyett csak előrevagdaltuk a labdákat, amivel Volas egyedül nem tudott mit kezdeni. Illetve megint nem láttuk a betömörülő védelem elleni legjobb ellenszert, az átlövéseket.

Rengeteg hiányzója volt a csapatnak, szerinted jól állította össze a vezetőedző a kezdőt? Hol kellett volna változtatni?

SiD13: Az utóbbi hetek gyengébb játéka után végre belenyúlt a csapatba a mester, ez szerintem mindenképpen pozitívum, ahogy Brkovics beállítása is. Amivel nem értettem egyet, az Seydi kezdetése volt, akár Sidibe, akár Kulcsár jobb választás lett volna véleményem szerint.

csibu99: Brkovic kezdőbe kerülésének nagyon örültem, ahogy Tisza is kiérdemelte a kezdőt, de Seydi kezdetésén és Kulcsár mellőzésén meglepődtem.

Lucas_Gonzalez: Logikus lépésnek tűnt a 4:3:3 formáció bevezetése, mivel csatárunk több is volt bevethető, a középpályán viszont megtizedeltek minket a sérülések. Tehát nekem a kezdőcsapattal semmi bajom nem volt, viszont az eredmény nem igazolta Kondás Elemért. Sokan csak ténferegtek a pályán, a labdákat pedig megszokásból passzolgattuk oda, ahol a régi taktikánk szerint ember szokott lenni, ma viszont csak paksi állt ott.

JuveFan1897: Mint említettem, a kezdővel nem volt gond, és számomra meglepőeket húzott Kondás Elemér, de pozitív értelemben mondom ezt. Seydi kezdetése is jónak tűnt, mivel az előtte lévő két meccsen jól játszott, valamint Tiszát is meg kellett már egyszer nézni kezdőként. Brkovic kezdetése nekem is pozitív meglepetés volt, szerintem neki helye van a kezdőbe jelenleg. A többi poszton, főleg a középpályán, nem nagyon volt más variáció, így szerintem nem volt gond a kezdővel.

paksdvsc3

Mi az oka annak, hogy a Loki évek óta inkább az alsóházi, kiesés ellen küzdő csapatok ellen szenved, miközben a rangadókat magabiztosan nyeri?

SiD13: Rengeteg meccsen megfigyelhető, hogy mindkét félidő elején álmosan kezdünk, aztán viszont hamar sikerül felpörögnünk, és onnantól irányítjuk is a meccseket. Ennek nyilván pszichés okai vannak, de ha hosszú évek alatt nem tudtuk ezt megoldani, aligha most fog sikerülni.

csibu99: A Loki akkor tud jól játszani, ha felfokozott a hangulat. Ha a szurkolók, a felvezetők lagymatagok, ők is ilyenné válnak. Ez mentális probléma és nagyon nehéz orvosolni. Olyan érzésem van, mintha azt gondolnánk, hogy „majd csak lövünk valahogy egy gólt” alapon támadgatnánk.

Lucas_Gonzalez: Nehéz kérdés…Kecske! A viccet félretéve: fogalmam sincs. Talán alábecsüljük őket, talán az eredménykényszer nyomja a játékosok vállát, hiszen kieső csapatot legyőzni nem dicsőség, kikapni tőlük viszont szégyen. Ha a szakmai stáb fel tudja úgy pörgetni a csapatot a rangadókra, hogy ott ne hibázzunk, akkor ugyanezt megtehetné az alsóházi csapatok ellen is. Ugyanaz a három pont jár érte!

JuveFan1897: Na, ez jó kérdés. Ennek egyrészt mentális okai lehetnek, de inkább abban látom a problémát, hogy látványosan nem tudunk mit kezdeni az ellenünk bunkerfocira berendezkedő, gyakran öt belső védővel felálló csapatok ellen. Ilyenkor kellenének a szélen való gyors elfutások, amire középen érkeznének az emberek, illetve átlövések, távoli lövések. Ez utóbbiból alig láttunk most is valamit, pedig Bódi köztudottan jól tüzel, és Mihelicnek is jó rúgótechnikája van, mégsem próbálkozott szinte senki. Ehelyett próbáltuk középen begyömöszölni a labdát, ami persze nem sikerülhet 7-8 ember gyűrűjében.

Két hete még nyolc pont előnyünk volt, ráadásul, ha megverjük a Győrt emberelőnyben, akkor tizenegy, ehhez képest most csak három egységgel állunk a Győr előtt. Van okunk félni?

SiD13: Nem hiszem, de illene lassan összekapni magunkat. Minden rossz széria megszakad egyszer, erre pedig jó alkalom lehet jövő héten az Oláh Gábor utcai stadion búcsúmeccse, ha ott megverjük a Kecskemétet, szerintem újra nyeregbe kerülünk.

csibu99: Félni szerintem nincs okunk. A Győr biztos, hogy hullajt még pontokat, mi pedig ismét felszálló ágra kerülünk. Félni tehát nincs okunk, de annál inkább kell még most összekapni magunkat és Loki-szinten játszva begyűjteni a győzelmeket!

Lucas_Gonzalez: Mi az hogy, nagyon is! (bukott kormányfőnk után szabadon) Én már el is kezdtem, mert 5 pontot tapsoltunk el nyerhető meccseken, a Győr vereségeivel pedig nem szabad számolni, mert az elmúlt két hétben mindkét meccsüket bemákolták, és nem játszanak több rangadót, az összes hátralévő mérkőzésük nyerhető. Vérszemet kaptak, mi pedig tyúkszemet. Most már komolyan aggódok a bajnoki címért.

JuveFan1897: Mosolyogva olvasom a média véleményét ezzel kapcsolatban, mint ahogy akkor is mosolyogtam, mikor Bognár Gyuri és társai már két hete nekünk adták a bajnoki címet. Hogy a kérdésre válaszoljak: féljen a Győr, elvégre nekik van még mindig három pontos hátrányuk, és ők a címvédők. Fejben össze kell szedni magukat a játékosoknak, és annak a rutinnak köszönhetően, amit az évek során összeszedtek, nem szabad, hogy lelkileg összezuhanjanak a nyomástól.

paksdvsc4

A hátralévő fordulók ellenfelei: Kecskemét, Pápa, Újpest, Felcsút, Honvéd. Hány ponttal lennél elégedett, és az elegendő lesz-e a bajnoki címhez?

SiD13: Tizenhárom-tizenöt ponttal lennék elégedett, ebben az esetben pedig a többi eredménytől függetlenül meg lenne a bajnoki cím.

csibu99: Lényeges, hogy most nyerjünk, ezzel visszaszerezve az önbizalmat. Ha Pápán idegenben is győzünk, akkor az akkora lökést adhat és az új stadionban olyan hihetetlen atmoszféra lesz, ami bajnoki címet fog jelenteni – de ehhez előbb a következő két meccsen kell úgy játszani, hogy esélyt se adjunk az ellenfélnek!

Lucas_Gonzalez: Ha most szombaton nem nyerünk a Kecskemét ellen, idén ne is nyerjünk több meccset, mert hiába! Minden ezen a meccsen fog eldőlni. Ha nyerünk, 3 pont előnyünk lesz 4 fordulóra, és talán a Győr lendülete is megtörik. Ha pontot veszünk, már nem fogunk kimászni a gödörből a szezon végéig. Igen, tényleg ekkora a tét!Az Újpestet és a Honvédot verni kell, a Pápát is idegenben, mivel a Győr is ezt tette, Felcsúton a Pancho Aréna oroszlánbarlangjában már jó az iksz. Szóval öt meccsen legalább 13 pontot akarok!

JuveFan1897: Induljunk ki abból, hogy még mindig kétmeccsnyi előnyünk van, hiszen egy esetleges vereség kevés az ETO-nak, a gólarányunk sokkal jobb. Ebből kiindulva a három hazai meccset hozni kell, a két idegenbeliből pedig legalább az egyiket szintén nyerni. Bár abban továbbra is biztos vagyok, hogy a Győr legalább egyszer még botlani fog, így akár nekünk is belefér még két botlás is. Ettől az öt meccstől egyébként személy szerint 13 pontot várok, Felcsúton fogunk két pontot hagyni, a többi meccset nyerjük.

Végezetül egy kis előretekintés. Kedden Ligakupa meccs következik a Vidi ellen, mit vársz attól a párharctól, és kiket küldenél pályára?

SiD13: A jelenlegi Viditől egyáltalán nem tartok, szerintem simán kiejtjük őket. Az összeállítás aligha lesz meglepetés, vélhetően az ifjoncok fognak játszani (Szatmári, Króner és a többiek), és ez jól van így.

csibu99: Ligakupa elődöntő, ráadásul első mérkőzés. Ha játékra alkalmas lesz (már együtt edz a csapattal) akkor Mészárossal és Szatmárival kezdenék a védősorban, Spitzmüller-Ferenczi-Kovács Ádám-Dombi kapna helyet a középpályán, illetve elöl Seydi lenne a gólfelelős. Lényeges, hogy ne kapjunk gólt hazai pályán, de még lényegesebb, hogy kulcsjátékosaink kipihenten és mentálisan feltüzelve várják majd a bajnoki mérkőzéseket, még akkor is, ha ez egy esetleges vereséget (vagy akár kiesést) jelentene. De ez csak a saját véleményem.

Lucas_Gonzalez: A Vidi, bár évtizedes mélyponton van és látszólag könnyű meccs lesz, már csak ebben a sorozatban áll, és kapaszkodni fog a Ligakupába, mint hajótörött az utolsó szalmaszálba. Nekünk viszont még ott a Bajnokság és a Kupa, amiknek sokkal nagyobb a presztízsük. Mivel a kulcsjátékosaink le vannak terhelve vagy sérültek, friss katonákat vetnék be. Ne legyen igazam, de szerintem itt a végállomás a Ligakupában. Verpecz – Vadnai, Morozov, Szatmári, Ludánszki – Ferenczi, Damahou, Zsidai, Dombi – Seydi, Volas.

JuveFan1897: Én személy szerint nem tulajdonítok ennek a meccsnek nagy jelentőséget, mint ahogy az egész kupasorozatnak sem. Természetesen jó lenne nyerni, de első sorban arra jó ez a kupa, hogy a fiatalok szokták a légkört, illetve a bajnokságban keveset játszók is meccsben legyenek. Krónert és Szatmárit mindenképp szeretném a pályán látni, rajtuk kívül Ferenczi és Kovács Ádám játékára is kíváncsi vagyok. Az alap csapatból ha nem muszáj, nem küldenék fel senkit, így is nagy árat fizettünk, hogy a DVTK ellen vegyes csapattal álltunk fel, hiszen Szakályt elvesztettük, nincs szükségünk újabb sérülésekre. A Vidi meg nyilván a legerősebb sorával áll majd fel, egyedül ők és a Fradi veszik komolyan ezt a sorozatot. Mindezek fényében 2-1-es hazai sikert jósolok.

(A képek forrása: haon.hu, nemzetisport.hu)