LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Elő a bizonyítványokat!

statpic1Véget ért a szezon, az értékelő cikkeinket pedig a játékosok éves teljesítményének elemzésével folytatjuk, azaz jöhet a bizonyítványosztás. Télen már ejtettünk egy féléves értékelést, most pedig lássuk, hogy az egész szezont figyelembe véve melyik játékosunk hogyan teljesített, amit számszerűen is kifejezünk egy összesített osztályzattal. Ki(k) volt(ak) a szezon csalódásai, és ki volt a legjobb, mindenre fény derül.

Ezúttal nem részletezném, hogy melyik játékos melyik sorozatban hányszor lépett pályára és azokon hány gólt szerzett. A listára minden játékosunk felkerült, aki pályára lépett a szezon során tétmérkőzésen (kivéve aki szezon közben távozott), viszont osztályzatot csak az kapott, aki legalább 15 tétmérkőzésen pályára lépett – összesen 52 tétmeccsünk volt a szezon során. Ezúttal nem egy ember szubjektív véleménye adja majd a végső osztályzatot, ugyanis a blog mindegyik szerkesztője pontozta a játékosokat, és ezek átlaga adja a végső osztályzatot. Mivel nem mindenki egyformán pontoz, ezért próbáltunk egy egységes skálát létrehozni: 1-5-ig terjedhetnek az osztályzatok, 3-as az átlagos teljesítmény, fél pontok is adhatóak. Lássuk, ez alapján ki hogyan teljesített!

Kapusok

Nenad Novakovic – 4.3

JuveFan18971991: 4.0; Lucas_Gonzalez: 4.5; Látens: 4.0; Csibu99: 5.0; SiD13: 4.0

Ősszel még nem az ő nevével kezdődött a csapat összeállítása, hiszen nagyon nehezen heverte ki a lassan két éve történt sérülését. Sokan már legyintettek, és lemondtak róla, hogy nem lesz az igazi, de alaposan rácáfolt ezekre a kritikákra. Ősszel a 11. fordulóban, a Kecskemét elleni meccsen tért vissza a bajnokságban a kapuba, és onnantól kirobbanthatatlan volt. Eleinte volt néhány bizonytalankodása, illetve volt olyan bekapott gól, ami az ő lelkén szárad, de összességében nagyon jó teljesítményt nyújtott, és nem egy olyan meccsen szereztünk pontot, vagy pontokat, amit az ő védéseinek köszönhetünk. Vele meg van oldva a kapuskérdésünk még jó néhány évre.

Verpecz István – 3.0

JuveFan18971991: 3.0; Lucas_Gonzalez: 3.0; Látens: 3.0; Csibu99: 3.0; SiD13: 3.0

Ősszel ő állt a kapuban bajnoki meccseken, és a már említett 11. fordulóban jött el a váltás, onnantól második számú hálóőrnek számított. Tavasszal végigvédte a két kupasorozatot, melyeken akadtak jó teljesítményei, de akadt rossz is: a Videoton elleni hazai 5-1-es zakó alkalmával ahogy az egész csapat, ő is gyengén játszott, illetve a Diósgyőr elleni MK elődöntő visszavágón 2-0-s hátránynál kiállították. Nem rossz kapus, de Novakovicsnál nem jobb, így jövőre is hasonló szerepkör várhat rá, azaz a kupameccsek lesznek az ő terepei.

Védők

Bernáth Csaba

Ez az idei év finoman szólva sem az övé volt. A bajnokságban mindössze egy meccs jutott neki Kaposváron, amikor a keret összes jobbhátvédje sérült vagy eltiltott volt. Legtöbbet a Ligakupában szerepelt, de sajnos ott sem nyújtott kimagaslót. Legnagyobb mélypontja a Diósgyőr elleni kupavisszavágó volt, melyen mindkét gólban vastagon benne volt. Csapatban betöltött szerepe már nem nagyon fog változni, lévén, hogy 35 éves, talán ő is belátta már, hogy pályafutása a végéhez közeledik.

Dusan Brkovic – 4.1

JuveFan18971991: 4.0; Lucas_Gonzalez: 3.5; Látens: 3.5; Csibu99: 5.0; SiD13: 4.5

A nyáron igazolt belső védők közül nem sokan gondolták volna, hogy ő lesz a legnagyobb fogás, pedig így lett. Az őszi szezonban még kevésszer jutott szóhoz, amikor pedig a kezdőben ragadhatott volna, akkor megsérült. Tavasszal sem vele kezdődött a csapat összeállítása, de amikor Mészáros megsérült, és a helyette beugró Morozov is gyengén teljesített, akkor bekerült a csapatba, és onnantól kirobbanthatatlan volt. A tavasz utolsó részében magasan a legjobban teljesítő játékosok között volt, védő létére, a védelemnek pedig jelenleg a legmegbízhatóbb tagja.

Króner Martin

Fiatal védőnk többnyire az NB III-as DEAC-ban lépett pályára, illetve 12 meccs összejött neki MK és LK találkozókon, az NB I-ben még nem mutatkozott be. Amennyit láttunk belőle, az alapján van benne potenciál, viszont mivel 20 éves, és az NB I-es kezdőbe még kevés, így a következő szezonban nagyon jót tenne neki egy kölcsönjáték valamelyik alsóházi első osztályú csapatnál, hogy legyen egy kis rutinja.

Korhut Mihály – 4.3

JuveFan18971991: 4.0; Lucas_Gonzalez: 4.0; Látens: 4.0; Csibu99: 5.0; SiD13: 4.5

Ez egy jól sikerült év volt Korhut Misi számára, hiszen a bajnokságban 2 gól mellett 3 gólpasszt is jegyzett védő létére, valamint május végén a Debrecenben rendezett válogatott mérkőzésen először húzhatta magára a címeres mezt, és nem vallott szégyent. Vannak még apró hullámvölgyei, de egyébként a szezon során az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő játékosunk volt, így tovább!

Lázár Pál – 3.7

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 3.5; Látens: 3.5; Csibu99: 4.0; SiD13: 4.0

Év elején szenzációsan bekezdett, akkor minden szurkoló csettintett, hogy nagy igazolás volt. Aztán tavasszal jócskán visszaesett a teljesítménye, támadásban már közel sem volt olyan hatékony, mint ősszel. A bajnokság végét kihagyta sérülése miatt. Összességében így is átlagon felül teljesített, és már a válogatott bő keretének is tagja volt, így ha jövőre tudná hozni megint az év eleji teljesítményét, nem lesz vele gond.

Ludánszki Bence – 2.6

JuveFan18971991: 2.5; Lucas_Gonzalez: 3.0; Látens: 2.5; Csibu99: 2.0; SiD13: 3.0

Ludánszki az ősz végén mondhatni a semmiből robbant be a bajnoki csapatba, amikor Kaposváron Zsidai eltiltása miatt ő játszott a védekező középpályás posztján. És milyen jól! Azon a meccsen gólt szerzett, ami az eredmény ismeretében győzelmet ért. Aztán a következő két bajnokin is a kezdőcsapat tagja volt, ebből az egyik, a DVTK elleni már tavaszra csúszott. Ezt követően elkezdett romlani a teljesítménye, kikerül a kezdőből, és innentől kezdve a kupasorozatokban sem játszott jól középpályásként. Ekkor kényszerből bekerült jobbhátvédnek, és a Kecskemét elleni mérkőzésen szintén kényszerből beállt Lázár helyett, de nem sokat tölthetett a pályán sérülés miatt. Onnantól már nem jutott neki szerep. Elmondható tehát, hogy volt egy fellángolása, és a szezon során több poszton is kipróbálta őt Kondás Elemér, de sehol nem tudott stabilan jó teljesítményt nyújtani. Ha a kezdeti formáját tudta volna állandósítani, akkor hosszabb távon megragadhatott volna a csapatban, de sebaj, lesz még lehetősége bizonyítani.

Máté Péter – 3.0

JuveFan18971991: 3.0; Lucas_Gonzalez: 3.0; Látens: 3.0; Csibu99: 3.0; SiD13: 3.0

A nyári igazolások után nagyon úgy tűnt, hogy idén kevés szerep jut majd neki, hiszen Morozov, Brkovic és Trninic leigazolása után sokan az utolsó helyre rangsorolták őt tudás szerint. Nos, ehhez képest belső védőként ő lépett pályára a legtöbbször, Mészárosnak eggyel több meccse van, de tudjuk, hogy ő a bajnokság végén jobbhátvédet játszott. Az őszi teljesítménye nem volt olyan fergeteget, nagyon sok gólt kaptunk a hibáiból, szerencsére tavasszal feljavult, és ez nem csak védőmunkájában mutatkozott meg, hiszen két gólt is szerzett, méghozzá két nagyon fontosat. Fejjátéka továbbra is csillagos ötös, de a gyorsasága rontja az összképet.

Mészáros Norbert – 3.5

JuveFan18971991: 3.0; Lucas_Gonzalez: 3.5; Látens: 3.0; Csibu99: 4.0; SiD13: 4.0

Nem indult jól az ősz a számára, eleinte sérüléssel bajlódott, és a formája sem volt elfogadható. Aztán ahogy játékba lendült, egyre jobb lett, és beton biztos helye volt a csapatba. Tavasszal rögtön a második bajnokin megsérült, és onnantól kezdve heteket volt kénytelen kihagyni. Mire visszatért, alig egy meccsen játszott, kényszerből máris a védelem jobb oldalára kellett húzódnia. Történt mindez a Kecskemét elleni bajnokin, és onnantól meg is ragadt a védelem jobb szélén. Arra hamar fény derült, hogy nem az az igazi posztja, a támadásokat nem tudja kellő hatékonysággal támogatni, és megkopott gyorsasága sokkal jobban kitűnik a védelem szélén, mint a közepén. Nyártól remélhetőleg ismét visszatér megszokott helyére.

Igor Morozov – 2.9

JuveFan18971991: 3.0; Lucas_Gonzalez: 3.0; Látens: 2.5; Csibu99: 3.0; SiD13: 3.0

A nyári igazolások közül ő tűnt a legígéretesebbnek, mindenki azt gondolta, hogy nagyot fogtunk vele. Az első három bajnokin nem is volt rossz, úgy tűnt, jó párost alkot majd Mészárossal. Aztán egy barátságos válogatott meccsen súlyosan megsérült szeptember elején, és a komplett őszi szezont ki kellett hagynia. Tavasszal felépült ugyan, de várható volt, hogy nem lesz csúcsformában. Mészáros sérülése miatt hamar a csapatban találta magát, de nem igazán alkotott jó párost Mátéval: mindkettejüknek hasonló erénye és gyengepontja van, nevezetesen a magasság és a gyorsaság. Az MTK elleni súlyos vereség után kikerült a kezdőből, majd egy Ligakupa meccsen ismét sérülést szenvedett, így a szezon végét ismét kihagyta. Sajnos azt kell mondani, csalódás volt, a sérülések ellenére, mert amikor játszott sem nyújtott kimagasló teljesítményt. Remélhetőleg ez csak a sérülés miatti formavesztésnek volt köszönhető, és a teljes nyári alapozás végigcsinálása után összeszedi magát.

Nagy Zoltán

Morozovhoz hasonló utat járt be azzal a különbséggel, hogy sokkal súlyosabb sérülést szenvedett, hiszen a szeptemberi Nyíregyháza elleni Ligakupa meccsen elszenvedett súlyos sérülése után vissza sem tért már idén a pályára. Nagy mák, hogy igazoltunk a nyáron jobbhátvédet, mert nézhettük volna magunkat az ősszel. A jövőbe tekintve, Lázár mellett nem sok sansza van a kezdőbe kerülni.

Szatmári Csaba

Egykori kiváló védőnk fia a télen került fel a felnőtt csapathoz. Édesapjával ellentétben egy magas, nagytermetű belső védő, akiben sok potenciál van. A tavasz elején láttuk őt pár kupameccsen, azokon egészen bíztató teljesítményt nyújtott, viszont a Vidi elleni hazai LK zakó alkalmával pocsékul játszott. Kellene neki egy kölcsönjáték, hogy rutint szerezzen, mert a mély vízbe nem lehet őt bedobni.

Középpályások

Bódi Ádám – 3.7

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 4.0; Látens: 3.0; Csibu99: 4.0; SiD13: 4.0

Bódi az ősszel sok másik játékoshoz hasonlóan nagyon jól indult, a Diósgyőr és a Ferencváros ellen is gólt szerzett, aztán megsérült. Mire visszatért volna a sérülésből, Kecskeméten hamar kiállították, újabb meccseket volt kénytelen kihagyni. Az ősz végére beleszürkült a mezőnybe. A télen szintén sérüléssel bajlódott, kihagyta szinte a teljes alapozást, emiatt a bajnokság elején rendre a kupasorozatokban kapott szerepet, ott viszont annyira jól ment neki a játék, hogy idővel lehetőséget kapott a bajnokságban is, ahol szintén gólokkal hálálta meg a bizalmat. A tavasz végére ismét megszilárdította helyét a kezdőben, bár nem a saját posztján, hanem a balszélen, jobb oldalról ugyanis kiszorította őt Mihelic. Ha tudná állandósítani a jó formáját, a csapat vezére lehetne.

Selim Bouadla – 3.4

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 3.5; Látens: 3.0; Csibu99: 3.0; SiD13: 4.0

Neki is hányattatott szezonja volt sajnos. Már az ősz folyamán is akadt sérülése, ami miatt három meccset ki kellett hagynia, tavasszal pedig a Fradi elleni sérülését követően hét találkozót volt kénytelen kihagyni. Az ősz vége volt a legjobb periódusa, ekkor a 11. és 17. forduló között négy gólt is szerzett. Tavaszi visszatérése után szerencsére jelezte, hogy nem felejtett el focizni, az Újpest elleni stadionavatón vastagon benne volt a harmadik gólunkban, a bajnoki címet jelentő győztes találatnál pedig ő adta a fantasztikus labdát Bódinak Felcsúton. Remélhetőleg nem adjuk el a nyáron, mert egy jó Bouadlára szükségünk van.

Joel Damahou

Sosem tudjuk meg, mekkora értékünk lehetett volna a szezon során, ha nem rúgják agyon a második tétmeccsén Norvégiában. Bár lehet, hogy ebben az esetben nem kapott volna annyi lehetőséget Zsidai, aki messze a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta egész évben. Damahou kihagyta a komplett őszt, és tavasszal is csak április elején kezdett el játszogatni, kezdetben a DEAC-ban, majd néhány Ligakupa meccsen, aztán a tavasz végére ismét eltűnt, állítólag folyamatosan különmunkát kellett végeznie. Meglátjuk, hogy a nyáron fel tud-e épülni teljesen, de fel kell kötnie a gatyát, mert ha Varga tényleg marad a csapatnál, akkor nem sok sót fog megenni.

Ferenczi János – 1.9 – A szezon citromdíjasa 

JuveFan18971991: 2.0; Lucas_Gonzalez: 2.5; Látens: 2.0; Csibu99: 1.0; SiD13: 2.0

Vitathatatlanul a szezon legnagyobb visszaesését ő produkálta, mellyel kiérdemelte a legnagyobb csalódás címét, és egyben a citromdíjat is. Pedig ő sem így indult. Tavaly tavasszal robbant be a csapatba, és rendre jó teljesítményt nyújtott. Idén az első bajnokin megszerezte élete első NB I-es gólját, és azt követően is akadtak jó meccsei, a Fradi ellen két gólpasszt jegyzett. Az őszi szezon felénél viszont nagyon eltört nála valami, és kikerült a keretből, teljesen eltűnt az első csapatból. Tavaszra sem tudta magát összeszedni, a kupasorozatokban pedig kényszerből megint balhátvédet kellett játszania, ahol persze nem szerepelt jól. Nem tudni, mi okozta nála ezt a visszaesést, talán csak a nemrég született gyermeke miatt volt ilyen, ez majd kiderül. Minden esetre lehet jót tenne neki egy fél év kölcsönjáték, egy olyan csapatnál, ahol stabilan játszhat, kár lenne ha elkallódna.

René Mihelic – 4.1

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 4.0; Látens: 3.0; Csibu99: 5.0; SiD13: 5.0

Rég volt olyan játékos a Nagyerdőn, aki ideigazolása után ilyen hamar betud robbanni a kezdőcsapatba, és folyamatosan jó teljesítményt nyújt. Nos, a télen igazolt szlovén középpályás azonnali bevetését a kényszer szülte, hiszen az első tavaszi bajnokin Boaudla eltiltott volt, Bódi pedig sérülése miatt csak csereként jöhetett szóba. Annak ellenére, hogy nem a klasszikus posztján, azaz a középpálya közepén játszott, hanem a jobb szélen, egészen jó teljesítményt nyújtott, és a tavasz vége felé megérkeztek a góljai is, két szép szabadrúgás gól mellett akadt egy akciógólja is Pápán. Május végére kicsit talán elfáradt, így teljesítménye is visszaesett. Ettől függetlenül nagy igazolás volt, hosszútávon nagy hasznára válhat a csapatnak.

Dombi Tibor – 3.2

JuveFan18971991: 3.0; Lucas_Gonzalez: 3.0; Látens: 3.0; Csibu99: 4.0; SiD13: 3.0

Dombi Tibi 40 évesen is elnyűhetetlen, idén is hozzátette a magáét a sikerekhez. A Mezőkövesd ellen győztes gólpasszt adott, a kaposvári bajnokin a második gól szintén az ő beadása után született, sé grátiszban gólt is szerzett, ráadásul fejjel! Nagy álma vált valóra azzal, hogy a Honvéd ellen pályára léphetett az új stadionban, bár nyilván nem ilyen „bemutatkozásra” vágyott ő sem. Kérdés, miként vélekedik a hogyan továbbról, akarja-e még folytatni, a télig szerintem biztosan marad.

Spitzmüller István – 2.3

JuveFan18971991: 2.5; Lucas_Gonzalez: 2.0; Látens: 2.0; Csibu99: 3.0; SiD13: 2.0

Idén volt választékunk bőven az ő posztjára, így bajnoki mérkőzésen nem jutott szóhoz, viszont szinte az összes létező kupameccsen pályára lépett. A tavasszal voltak kimondottan jó meccsei, amiken csapatkapitányhoz (mert hogy az is volt) méltóan játszott, odatette magát rendesen, ahogy azt eddig is kellett volna. Az NB I-es keretbe nincs esélye bekerülni, viszont a kupameccsekre jó.

Szakály Péter – 4.2

JuveFan18971991: 4.0; Lucas_Gonzalez: 4.0; Látens: 4.0; Csibu99: 4.0; SiD13: 5.0

Az ősszel rögtön a padon találta magát, joggal. Aztán sérülések miatt hamar visszakerült a csapatba, és parádés formába lendült, sorba rugdosta a gólokat minden meccsen, és a gólpasszok sem maradtak el. Az ősz végére 7 góllal és 6 gólpasszal állt, megérdemelten választották az őszi szezon legjobb NB I-es játékosának. Sajnos nála ez már évek óta tendencia, hogy egy jó fél szezont egy gyengébb követ, ez most is így volt. Tavasszal egyetlen gólt sem szerzett, gólpassza is csak egy volt, igaz tegyük hozzá, igaza volt, mikor azt nyilatkozta, hogy ez annak is betudható, hogy más poszton játszott, hiszen a középpálya közepéről nehezebb eredményesnek lenni. Ennek ellenére akadtak gyenge meccsei is, többek közt a Pécs elleni hazai meccs alkalmával. Ha nem esett volna ennyire vissza a teljesítménye tavasszal, akkor ő lett volna az MVP, így viszont „csak” a jók közé tartozott.

Vadnai Dániel – 3.5

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 3.5; Látens: 3.5; Csibu99: 4.0; SiD13: 3.0

A nyár végén esett be a csapathoz, és kényszerűségből hamar a kezdőben találta magát Korhut helyén. Jól teljesített, majd Bouadla sérülése miatt már Zsidai mellett szerepelt a középpályán. Itt is jó volt, aztán az ősz végére leromlott a teljesítménye, meg is sérült, és onnantól keveset játszott. A tavasz elején szintén nem láttuk őt, aztán a kényszer szülte, hogy ismét a kezdőben találta magát megint Zsidai mellett. Ekkora megint beindult, és jöttek a gólok is, szám szerint kettő is. Ügyes játékos, ha nem is feltétlen a kezdőbe, de a cserepadon helye van, mert univerzális, megbízható teljesítményre képes. Nevezzük őt minőségi cserének, aki szinte bárki helyett be tud ugrani.

Zsidai László – 4.6 – A szezon legjobb játékosa 

JuveFan18971991: 4.5; Lucas_Gonzalez: 4.5; Látens: 4.0; Csibu99: 5.0; SiD13: 5.0

Szerintem senkit nem lep meg, hogy ő érdemelte ki ezt a címet. Magasan a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta, alig akadt rossz meccse, itt a szezon végén csúszott be neki 2-3 gyengébben sikerült találkozó. Gyakorlatilag eszünkbe sem jutott Varga vagy Ramos neve a szezon során, kemény, határozott játékos, de a piros lap veszélye egyáltalán nincs benne a játékában. Támadásokat is tudja segíteni, két gól mellett két gólpasszt is jegyzett. Nem vitás, hogy ő volt az idei legjobb igazolás, már Pinyő bő válogatott keretének is tagja.

Támadók

Kovács Ádám

Télen érkezett az NB III-ból, de korábbról volt már NB I-es és NB II-es rutinja is. Ahogy az várható volt, a bajnokságban nem jutott szóhoz, a kupákban viszont igen, és akadtak jó meccsei. A Győr elleni LK párharcban továbbjutást érő gólt szerzett, és az NB III-ban is szépen termelte a gólokat a DEAC-nál. Meglátjuk, hogy hosszútávon mire lesz jó nálunk, egyelőre nem lehet megjósolni.

Kulcsár Tamás – 3.8

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 3.5; Látens: 3.5; Csibu99: 4.0; SiD13: 4.5

A kiegyensúlyozatlan teljesítmény mintapéldája, igazi hullámvasút volt az ő szezonja. Ősszel eleinte a jobbszélre szorult, mivel Volas és Sidibe jól muzsikáltak elöl a csatárposzton. Sidibe sérülése miatt azonban bent ragadt a kezdőben, méghozzá csatárposzton. Eleinte nem nagyon villogott, aztán a 10. fordulóban megindított egy brutális sorozatot: kilenc meccs alatt négy gólt és hat gólpasszt jegyzett, minden második meccsén betalált, és jócskán jeleskedett az előkészítésben. Ekkor nagyon sokat jelentett a csapat számára az ő játéka. Ezt követően megint egy erős visszaesés következett, a tavasz elején zsinórban öt meccsen nem lőtt gólt, és gólpassza sem volt. Majd megint jött az előretörés, a 24-28. fordulóban öt meccsen négy gól, egy gólpassz, ismét jó teljesítmény. Majd a szezon utolsó két találkozóján újfent visszafogott teljesítmény. Ha ezeket a hullámzásokat el tudná hagyni, a legjobb csatár lehetne az egész NB I-ben. Ja, és valaki tanítsa meg neki berúgni a helyzeteket!

l’Imam Seydi – 2.8

JuveFan18971991: 2.5; Lucas_Gonzalez: 3.5; Látens: 2.5; Csibu99: 3.0; SiD13: 3.0

Az utolsó pillanatban szerződtettük őt Diósgyőrből. Az ősszel rendre csereként jutott szóhoz, viszont nem nyújtott maradandót. Tavasszal eleinte parkoló pályán volt, és csak a kupameccseken játszott – ott mondjuk rugdosta a gólokat -, majd ismét előtérbe került a bajnokságban. Pápán megszerezte első bajnoki gólját a Lokiban, mindjárt kettőt is, az volt a legjobb meccse, pedig csak 17 percet játszott. Cserének jó, többre nem.

Ibrahima Sidibe – 3.8

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 4.0; Látens: 3.5; Csibu99: 4.0; SiD13: 4.0

Kulcsár 2.0 csak termetileg más kiadásban. Gyakorta játszott Kulcsár mögött, visszahúzódva szinte a középpályára, volt mikor balszélső volt. Az ősz közepén volt egy nagyon jó sorozata, mikor hét meccsen öt gólt lőtt. Aztán nagyon sokáig semmi, a tavasz elején kiszorította a kezdőből Volas, de a szlovén játékos gyenge teljesítménye miatt hamar visszakerült a kezdőbe. A Kecskemét és a Pápa ellen 2-2 gólt szerzett egymás után kétszer, majd az utolsó három meccsre teljesen elfogyott. Ő lett a csapat házi gólkirálya, de közel sem ő volt a legjobb a szezon során.

Tisza Tibor – 2.5

JuveFan18971991: 2.5; Lucas_Gonzalez: 2.5; Látens: 2.5; Csibu99: 2.0; SiD13: 3.0

A télen érkezett és sokan messiásként várták őt, pedig Miskolcon finoman szólva sem játszott jól. Eleinte le volt maradva fizikálisan, így többnyire a kupákban játszott, ahol jól ment neki, szállította a gólokat. Megkapta a lehetőséget a bajnokságban is, ott is jól indult, hiszen rögtön első bajnokiján győztes gólt lőtt a 93. percben a Pécs ellen. Innentől kezdve azonban elmaradt a jó teljesítmény, pedig sokszor megkapta a lehetőséget. Ennél több kell, a potenciál megvan hozzá benne.

Dalibor Volas – 3.0

JuveFan18971991: 3.0; Lucas_Gonzalez: 3.0; Látens: 3.0; Csibu99: 3.0; SiD13: 3.0

Nagy várakozás övezte az ideigazolását, mindenki minőségi légiósnak tartotta, a pedigréje alapján bizony hatalmas igazolásnak tűnt. Jól is kezdett, az első két bajnokin rengeteg ziccert kihagyott ugyan, de utána megindult a gólgyártás, a harmadik és a hetedik forduló között öt meccsen öt gólt szerzett, a Fradi ellen duplázott, a Vidi ellen győztes gólt szerzett. Utána látványosan leromlott a teljesítménye, csak lézengett a pályán, mint akinek semmi kedve az egészhez. Az ősz végére teljesen parkoló pályára került, már csereként sem nagyon számoltak vele Kondásék. A télen mindenki azt gondolta, hogy sikerül őt felépíteni, hiszen a nyáron úgy jött, hogy előtte nagyon keveset játszott, és hozzánk is a felkészülés végén csatlakozott. A téli edzőmeccseken nagyon ment a játék neki, ekkor ismét bizakodóak voltunk. Tavasszal rögtön a kezdőbe került, Diósgyőrben pontot érő gólt szerzett, csak úgy, mint két héttel később a Fradi ellen. Ekkor ismét megint minden szépnek és jónak tűnt, majd ismét jött a hullámvölgy, vagy nevezzük bárminek, de megint nem volt kedve focizni, ismét csak ácsorgott a pályán, és várta a labdákat. Utoljára a 27. fordulóban lépett pályára, mindössze pár percre, majd az utolsó három bajnokin már a keretben sem volt, Ezek alapján arra következtethetünk, hogy valami nincs rendben közte és a csapat között, nem lenne meglepő, ha a nyáron távozna. Pontszámát az mentette meg, hogy az összes sorozatot figyelembe véve összeszorgoskodott 17 gólt, mellyel a csapat abszolút házi gólkirálya lett.

Vezetőedző

Kondás Elemér – 3.8

JuveFan18971991: 3.5; Lucas_Gonzalez: 4.0; Látens: 3.5; Csibu99: 4.0; SiD13: 4.0

Nehéz egy vezetőedző munkáját számszerűleg úgy értékelni, mint a játékosokért, de azért próbáltunk több dolgot is figyelembe venni, ami alapján dönthettünk. Először is vegyük a pozitívumokat: három év alatt másodszor nyert bajnoki címet egy olyan csapattal, ami anyagilag messze van a bajnokság élvonalától, és már játékosállományát tekintve sem magaslik ki az élvonalból. Kidolgozott egy olyan idegenbeli taktikát az ősszel, amivel zsinórba nyertük a fontos meccseinket Debrecentől távol. Sérülésekkel tarkított időszakban jól nyúlt a csapathoz, mindig tudta, kit kivel lehetne helyettesíteni. Azért persze akadtak negatívumok is: továbbra is vannak játékosok, akikhez indokolatlanul ragaszkodik még olyankor is, mikor lenne helyette jobb megoldás. Illetve amikor ég a ház, akkor megegsik, hogy nem nyúl bele jól a meccsbe. Szerencsére több a pozitívum, így az ő teljesítménye is inkább mondható jónak.

Végezetül lássuk táblázatos formában, hogy ki hogyan szavazott, és mi lett így a végleges sorrend.

értékelésinfogram

A teljes táblázat vizuális elemekkel tarkítva ezen a linken keresztül megnézhető, érdemes megtekinteni, sajnos nem engedte ide beágyazni.