LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A 2023-2024-es szezon legjobbjai!

A szezonértékelő cikksorozatok zárásaként ismertetjük a szezon álomcsapatát, valamint kihirdetjük a szezon legjobb játékosa címet!

Kezdjük ezúttal is az egyéni teljesítmények értékelésével, a mérkőzések utáni szavazásokkal. Idén akadt pár meccs, főleg tavasszal, ami után nem tartottunk meccs legjobbja szavazást, de olyan csak egyszer volt, hogy senkinek nem osztottuk ki a meccs legjobbja címet (a DVTK elleni 3-5-ös vereséget követően). További négy mérkőzésen csak a meccs legjobbját jutalmaztuk önhatalmúlag (a két Mezőkövesd elleni vereség, valamint a Fradi és Felcsút elleni 1-5 és 1-4). A mérkőzés legjobbját 4 ponttal jutalmaztuk, a második helyezett 2, a harmadik pedig 1 pontot kapott.  Lássuk, hogy ezek alapján hogy alakult a sorrend.

Az már a téli szünetben körvonalazódott, hogy Dzsudzsákot idén vélhetően leszorítják a trónról. Féltávnál Bárány magabiztos előnnyel vezette a rangsort Megyeri és Dreskovic előtt (23 vs 15-15 pont), ám Dodó tavasszal nem tudta szignifikánsan növelni a pontjait. Nagyot ment viszont Ojediran, aki a 17. és 32. forduló között 6 meccs kivételével mindig bekerült a top3-ba, 6-szor pedig a meccs legjobbja címet is kiérdemelte. Ez azt eredményezte, hogy már nagyjából 3-4 fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy ő lesz a szezon legjobbja idén. A második Megyeri csak azért tudott 7 pontra felzárkózni rá, mert nagyot hajrázva behúzta az utolsó 3 forduló MVP címét. A harmadik pedig a már említett Bárány lett, aki „csak” három pontot tudott hozzátenni az őszi terméséhez. A háromszoros címvédő Dzsudzsi ezúttal csak a negyedik helyen zárt, holtversenyben Dreskoviccsal.

A szezon során vezetett táblázatunkat egyébként további infókkal kiegészítve ide kattintva éritek el.

Végezetül pedig térjünk rá a szezon álomcsapatára. Idén sem szabtunk külön kritériumot meccsszámra és játékpercre, de kiszűrtük az alapvetően keveset játszó játékosokat, és azokra lehetett szavazni, akik teljesítményükkel ténylegesen hozzátettek az idei szereplésünkhöz. A kapusposzt ezúttal is adott volt, Megyeri gyakorlatilag végigvédte a szezont (nem is akárhogy), így ő automatikusan az álomcsapat tagja lett. Összesen 20 mezőnyjátékosból lehetett még mellé válogatni – a lenti táblázatban pályára lépések száma szerint vannak sorba rendezve a játékosok. A játékosok kiválasztásánál nem volt szempont az, hogy minden posztra jelöljünk adott játékost (értsd: nem volt egy előre fixált felállás, amibe kellett mondjuk jobbhátvéd és balhátvéd is), pusztán a tíz legjobb mezőnyjátékost igyekeztünk kiválasztani. Ezek alapján pedig lentebb látható a végeredmény, azaz a LokomotívBlog szerkesztősége által megválasztott álomcsapat a 2023-2024-es szezonban.

Kilenc mezőnyjátékos esetében nagy egyetértés volt, Baranyainak viszont elég volt csak a szavazók felét meggyőzni a bekerüléshez.

A felállásban ne keressétek a logikát, a nevek alapján ez a legértelmesebb csapat.

Grátiszként pedig egy kis érdekesség: aki esetleg lemaradt volna róla, a szombati LokiZóna adásban tierlist-be rangsoroltuk a felnőtt keretünkhöz tartozó játékosokat, ez lett a végeredmény: