LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az ősz legjobbjai!

Mivel idén kitolódott az őszi szezon, és picit rácsúszott az év végére, így néhány értékelő cikkünk elmaradt eddig, így az őszi szezont összegezve most nézünk szét a játékosok egyéni teljesítménye körül. Azaz lássuk, hogy ősszel kik voltak a legjobbak!

Mérkőzéseket követő szavazások

Szokás szerint az egyéni teljesítményekkel kezdünk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mind a 17 bajnoki forduló után tudtunk legalább meccs legjobbját választani. Szavazást egyszer nem tartottunk, a mezőkövesdi vereség alkalmával, de a mérkőzés legjobbja címet akkor odaítéltük Báránynak. Tehát hiába a hektikus ősz, összességében nem igazán volt olyan meccsünk volt, még vereségek alkalmával sem, amit vállalhatatlannak lehetett titulálni (leszámítva talán azt a Kövesd elleni meccset). Nézzük, hogy ezek után hogy áll féltávnál a sorrend.

A háromszoros címvédő Dzsudzsák Balázs jelen állás szerint messze van az újabb győzelemtől. Ugyan kétszer is megválasztottátok a meccs legjobbjának, de a top3-ba elég kevésszer került be idén ősszel, ezért a jókora lemaradás. És ha a korábbi évek mintáiból indulunk ki, neki általában az őszi szezonok sikerültek jobban, amikor tetemes előnyt épített ki magának a rangsorban, amit aztán a visszafogottabb tavasz ellenére sem tudtak behozni a csapattársak. Meglátjuk tehát, hogy miként alakul majd a tavaszi teljesítménye, de egyelőre úgy néz ki, hogy három év után trónfosztás lesz. Erre pedig Bárány Donátnak van a legjobb esélye, aki magabiztos előnnyel vezeti a rangsort, de azért a nyomában lohol Megyeri, Dreskovic és még Ojediran is.

A szezon során vezetett táblázatunkat egyébként további infókkal kiegészítve ide kattintva éritek el.


A LokomotívBlog álomcsapata

Évek óta nem osztályozzuk már a játékosokat a mérkőzések után, de mégis rendszeresen összeállítjuk a szubjektív véleményünk alapján az egyes szezonok/félszezonok álomcsapatait. Mindegyik szerkesztő összerakta a maga álomtizenegyét (az egyetlen szabály az volt, hogy csak azok közül lehetett választani, akik legalább 12 mérkőzésen, tehát a tétmeccsek felén pályára léptek az ősszel – tehát figyelembe vettük a nemzetközi és a kupamérkőzéseket is). A legtöbb jelölést kapó játékosokból állt össze az álomcsapat, lássuk!

Elég egyértelmű volt a helyzet, 4 szavazatnál kevesebbel nem lehetett bekerülni – nagy volt az egyetértés szerkesztőségen belül