LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kedvező sorsolás: jön a Cliftonville

clif140Vártuk már nagyon a Bajnokok Ligája sorsolását, mely a mai napon megtörtént. Bár kaphattunk volna komolyabb ellenfelet is, a szerencse végül nekünk kedvezett: a fél-profi északír Cliftonville együttesével kell megmérkőznünk, hogy a selejtező 3. fordulójába jussunk. Ismerjük meg kicsit közelebbről az ellenfelet!

 cliftonhonlap

Weboldalukon egy kis szójátékkal csak „Hunger games” címmel bekonferált párosításunk nem okozhat gondot az 5 évvel ezelőtt BL-csoportkörben, majd EL-csoportkötben szereplő csapatunknak. Az északír bajnokságban a nevesebb Linfieldet utasították maguk mögé, immár ötödjére, az első bajnoki címüket 1905/06-ban ünnepelhették. Jelenleg egyetlen ír labdarúgón kívül az összes játékos Észak-Írország állampolgára. Az ország fővárosa, Belfast ad otthont a csapatnak, mely az utóbbi években több alkalommal is nemzetközi porondra léphetett, nem túl nagy sikerrel. 1998-ban a Kassa (13-1), 2012-ben a Kalmar (4-1), tavaly a Celtic (5-0) szomorította őket. Összesen 26 nemzetközi tétmérkőzésük közül 3 győzelem, 4 döntetlen, 19 vereség a mérlegük, 10-71-es gólkülönbségük pedig szintén nem igazán fényes.

clif2

Lenézni, lebecsülni ettől függetlenül nem szabad őket. A brit focira jellemző kemény, fáradhatatlan focit fognak játszani és utolsó percig harcolni fognak. Továbbjutásunknak idegenben ágyazhatunk meg július 15/16-án, hogy a hazai visszavágón, július 22/23-án. Ezt követően egy újabb szerencsés sorsolásban reménykedhetünk, mert tény: ha ezt és a következő párharcunkat is megnyerjük, akkor biztosan bejutunk legalább az Európa-Liga csoportkörébe… Így legyen!

Hajrá Loki!
csibu