LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC – BATE: Élő tudósítás

lokiblogelo-bate2Bajnokok Ligája. Tét: selejtező a rájátszásért, illetve az Európa Liga csoportkörért. Az év eddigi legfontosabb párharca. Vajon ki jön ki belőle győztesen?

Kövessétek velünk a mérkőzést egész napos, helyszíni tudósításunkkal. Videók, képek, összefoglalók!

VÉGE! Nagyon okosan játszottunk a végén, tartottuk a labdát, és IGEN! NYERTÜNK! Most irány a sajtótájékoztató, 1 óra múlva pedig jön még pár kép és videó!

NYERTÜNK!

’91 2 az 1ben mentünk, Seydi lövését előbb védte a kapus, majd mellé ment. A meccs helyzete volt.

’90 Mi vagyunk a kezdeményezőbbek, már nem kaphatunk gólt. Még 4 perc a ráadás.

’85 Még mindig 1-0. Felrémlik előttem a két évvel ezelőtti 1-1. De kétszer csak nem lépünk ugyanabba a gödörbe! (A Youtube pedig megmakacsolta magát és csigalassúra váltott, így csak a meccs végére lesz fenn a két ígért gólvideó. De fenn lesz! 🙂

’80 Szakálynak csak le kell jönnie, helyét Bouadla foglalja el.

’76 Seydi bicikli, Sidibe lemarad, nincs lövés. Viszont nagyon magunkra húzzuk a jól letámadó fehérorosz csapatot őket, ez így nem okés. Szakály pihenőt is fúj a 16-os közepén, kis ápolás, meg az idő is pereg. 🙂

’73 A percek telnek szép csendesen, a bíró meg fújkál össze-vissza. Hát van ilyen? Ha már egy kicsit összeütközik két játékos, máris belefúj (persze csak ha ellenünk ítélhet). Angliában kiröhögnék. Itt csak kifütyülik. De ezt egész Debrecen hallja, akkora a koncert!

’67 Kicsit visszább álltunk, kontráinkban így ugyanolyan veszély van, mint abban, hogy így magunkra húzzuk őket. Ezzel azonban egyelőre nem tudnak mit kezdeni. Ahogy azzal sem, hogy a tizenegyes óta láthatóan minden kétes esetet ellenünk ítél a lengyel bíró.

’61 Szakály nagy lövése, az első igazán nagy védése az ellenfélnek. Majd egy csere itt, egy csere ott. Nálunk Seydi jön be, Volas megy le. Hát nem lett Volasgól.

’59 Rögtön BATE csere, majd helyzet a válasz.

’56 GÓÓÓL! Sidibe, tizenegyesből! Hamarosan látható itt a tizenegyes kiharcolása és a vezető találat is két, ellentétes szögből is! Szóval ne mondjátok, hogy nem szolgálunk ki titeket maximálisan! 😀 1-0!

’51 Ketten összerúgnak, mindketten labdát találják el, Sidibe mégis sárgát kap. Ki érti?

’50 Khagush-t kell ápolni. Jovanovic mintha látta volna mit írtam nagyon aktív, lövéssel is próbálkozik.

Csere nem történt egyik oldalon sem. Ha nem kapunk gólt a következő 45 percben sem, az hatalmas előrelépés lenne.

Félidei értékelés: Novakovic rendkívül magabiztos, volt egy óriási védése is. Jovanovic átlagosat nyújt, támadásban nem tud segíteni. Máté csúcsformában, tényleg. Mindent elfejel, visszazár időben. Jobb, mint a néha elmélázó Mészáros, de rá sem lehet panasz. Korhut rengeteget fut, óriási labdaszerzései vannak. Ha Bódi és Szakály cserélnek a második félidőre, többet várok a balszéltől. Varga nehezen találja a helyét, játéka ettől függetlenül hasznosnak bizonyult. Zsidai azonban rendkívül gyenge, több labdát elszórt, átmentek rajta könnyen, nem értem mi van vele (talán a nemzetközi rutintalanság?). Mihelic nem sokat tudott játszani, akkor is nagyon visszahúzódott, a támadást nem igazán segítette. Bódiban látszik a küzdeni akarás, ő jó lehet a helyén. Szakály próbál vezéregyéniség lenni, de nem talál maga mellé igazi játszótársat. Sidibe nagyon sokat harcol a labdákért, fejjátéka rendkívüli, övé volt a legnagyobb lehetőségünk, de lábbal gyengébb. Volas is küzd, meglátjuk összejön-e neki a gól.

’45 Bódi fűzi át magát védőjén és lő. Bár középre tart a labda, ügyes próbálkozás volt! Félidő: 0-0!

’40 Nincs említésre méltó esemény, két teljesen egyenrangú együttes a gyepen. Bárki győzhet.

’35 Egyetlen hiba gólt eredményezhet – mindkét oldalon. Érződik a játékosokon a tét. Egyelőre 0-0. A vendégszekció közben kibővült pár új taggal:

’30 Apróbb próbálkozások, beívelések itt is ott is, majd Mihelicet kell ápolni. És sajnos nem is tudja folytatni, helyén Bódi a pályán.

’22 Kezd kiegyenlítődni a játék, feléledtünk, reméljük ez így is marad. AZ mindenesetre látszik, hogy kőkemények, de képesek hibázni.

’21 Szögletek itt is, ott is, a mienk a veszélyesebb, éppen fölé megy Sidibe fejese!

’18 Letámadással próbálkozunk, de így sokszor önmagunkat hozzuk nehéz helyzetbe. De legalább a nagy BATE rohamoknak vége.

’12 Varga lő távolról, végre lövésig jutottunk, habár oldalvonalon megy ki, nem volt valami veszélyes.

’11 Megint egy óriási helyzet, ez most mellé. Valamit csináljunk, eddig lefociznak minket.

‘9 Volas ad el egy labdát, az ellentámadás nagyon veszélyes, Novakovic óriási bravúrral hárít.

‘8 Kétszer is veszélyeztet a BATE, megúsztuk. Nagyon gyorsak…

‘4 Mindkét csapat egymásnak esett de helyzet a sok pontatlanság miatt nem alakult ki.

20:30 KEZDŐDIK! HAJRÁ LOKIIIII!

20:20 Visszavonultak az öltözőbe a csapatok, a „gombászok pedig máris tapossák vissza a gyepet, ami láthatóan még mindig nem bírja igazán az esőt és nem tudott legyökerezni igazán…

20:15 Ezek az igazán szép meccsek egyébként, mindkt csapat bízhat a továbbjutásban, a győzelemben és mindkettő egyaránt bús lenne a kiesése esetén. Két hasonló kaliberű csapat az őszi életbenmaradásért küzd, de csak az egyik lesz sikeres. Kiélezett, apró mozzanatokon fog múlni – csak remélni lehet, hogy a mi javunkra, legalábbis SZURKOLUNK ÉRTE!

20:10 A csapatok készülnek, mi pedig várakozunk. KEZDŐDJÖN MÁR!

19:55 Ellenfelünk kezdője: Chernik, Khagush, Filipenko, Polyakov, A. Volodko, Aleksievich, Olekhnovich, M. Volodko, Gordeychuk, Sihnevich, Rodionov. Az ellenfél is kifutott a gyepre, 5 fős szurkolóseregüktől nagy tapsot kapva.

19:50 45 – 17, 18, 69, 77 – 6, 10, 33, 55 – 19, 26: a kezdőnk számokban! 🙂
A kezdőben most meglepetés nem történt, két szűrővel és két csatárral állunk fel, juvefan lentebb látható kezdője telitalálat volt. Meglátjuk mit tud együtt Zsidai és Varga, illetve gyanítom, hogy Mihelic és Szakály is cserélnek majd oldalt néha. VOLASGÓLT AKARUNK! (Na jó, mindegy ki rúgja.) És már kinn is vannak melegíteni!

Kispadon: Poleksic, Vadnai, Morozov, Bouadla, Bódi, Tisza, Seydi

19:45 A B szektor szokásos drapériái máris kinn lógnak egytől egyig és még a felhők is eloszlottak. MA NYERNI KELL! Közben a BATE kapusai már kinn vannak melegíteni. Már most kezdik kiszedni a kapujukból a labdát, gyakoroljanak csak!

19:30 Megérkeztem a stadionba, mely továbbra is lenyűgöző, fantasztikus és tökéletes. Bár ma elég sokat esett az eső és most is folyamatosan szemerkél, magas páratartalom, jó idő van a stadionon belül. Hogy ez mennyire viseli meg a gyepet, jó kérdés, de valószínűleg mélyebb talajra kell berendezkednünk.

18:30 Kedves olvasóink, egy időre elköszönünk tőletek, legközelebb már a stadionból jelentkezünk az élő tudósítással, nagyjából 19:30-tól. Eddig a pillanatig 10466 belépő fogyott el a mérkőzésre. HAJRÁ LOKI!!!

18:00 Nem sok jót sejtet az elkövetkezendő órák időjárást tekintve az alábbi kép.

idokepdebrecenbate(Forrás: Időkép.hu)

17:30 Élő, helyszíni tudósításunk nagyjából 19:30 körül folytatódik majd a helyszínről majd. Az eladott jegyek száma jelenleg 10360. Tehát óráról órára, percről percre nő, és még sokan csak közvetlenül a mérkőzés előtt váltanak majd belépőt, így minden jel arra mutat, hogy nagyjából 12 ezer szurkoló szoríthat majd a Loki sikeréért a helyszínen.

17:00 10248 eladott jegynél tartunk.

16:45 Én magam ezt a kezdőt jósolom ma estére. Kezeljük a helyén, a Cliftonville ellen nem jött be a jóslatom. /JuveFan18971991/ lokibatetipp

16:15 Átléptük a 10 ezret, a keleti oldalon már majdnem minden szektor megtelt.

16:00 Aleksandr Pavlov: A hangulatunk jó, ma elsősorban a taktikával foglalkoztunk, nem terheltük túl magunkat, majd a meccsen mindent kiadunk magunkból. Emlékszünk a két évvel ezelőtti párharcra, természetesen az egy szép emlék. Nagy harc volt, de kivertük a Debrecent. A magyar csapat teljesen másmilyen, mint legutóbbi ellenfelünk, az albán Skënderbeu. Fizikailag sokkal erősebbek a magyarok, de ez általában véve a játék legtöbb elemére igaz, ráadásul, mint általában a délebbi csapatok, technikailag is képzettek. Zömében magas, jó felépítésű játékosokkal fogunk találkozni. Ha mindezt összerakjuk, akkor egyértelmű, hogy a Debrecen jobb, mint az albánok. A két évvel ezelőtti találkozó már semmit nem számít, a mostani meccs viszont egy új történet lesz, nekünk nem lesz az teher, hogy akkor győztünk. Feltehetően a magyarok támadni akarnak majd, és ha nagyon belelendülnek, akkor lesz esélyünk veszélyesen kontrázni. Fehéroroszországban általában szinte elvárják, hogy mint kés a vajon, úgy menjünk át az ellenfél védelmén a BL-selejtezők során, de tudomásul kell venni azt is, hogy ebben a sorozatban az adott országok bajnokai szerepelnek, itt ez nem olyan könnyű. Hallottunk arról is, hogy vadonatúj stadionban játszunk majd, ez bizonyára motiválja a hazaiakat, de én is szívesen futballozok egy új arénában. Az időjárással, hogy meleg lesz-e, vagy sem, nem foglalkozunk, be akarunk kerülni a BL-selejtező playoff körébe, így kell játszanunk. (csakfoci.hu)

15:30 Kedves olvasóink, már csak öt óra, és kezdetét veszi a szezon legfontosabb mérkőzése!

lokibatepromo

15:20 Lázár Pál: Vasárnap videóztunk, és megerősíthetem, hogy nagyon kemény csapatról van szó. Vannak gyors, veszélyes beinduló csatáraik, akikre nagyon oda kell majd figyelnünk. Viszont Kondás Elemér felhívta a figyelmünket azokra a pontokra, ahol megfogható az ellenfél, ezért biztos vagyok benne, hogy lesznek lehetőségeink. Most hazai pályán kezdünk, ezért fontos, hogy gólt szerezzünk, és lehetőleg ne kapjunk. Nagyon remélem, hogy teltház lesz, mert az nagy lökést adhatna a csapatnak. (nb1.hu)

15:15 Ibrahima Sidibe: Két évvel ezelőtt nagyon jó meccset játszottunk Boriszovban, a vezetést is megszereztük az én találatommal, aminek akkor nagyon örültem – mondta a szenegáli támadó. – Sajnos a hosszabbításban egyenlítettek a hazaiak egy öngóllal, ráadásul éppen rólam, méghozzá a csípőmről pattant be a labda a hálóba. Nagyon bosszantó volt, főleg azért, mert kezünkben volt a meccs. Az 1-1 ettől függetlenül jó eredménynek számított. A visszavágó azonban nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Jól játszottunk, de egy buta kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Ma este új esélyt kapunk, hogy javítsunk a BATE Boriszov ellen. Minden játékos tisztában van a mérkőzés fontosságával, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen a Nagyerdei Stadionban. (dvsc.hu)

15:10 Aljakszandr Jermankovic: Jól emlékszünk a két évvel ezelőtti párharcra, és a kiváló hangulatra. Most is erre számítok. Ellenfelünk keretének nagy része együtt maradt, így egységes csapat. Szép az új stadion, reméljük, a szurkolók megtöltik a lelátókat, és akkor csodálatos hangulatban játszhatunk. Optimistán várjuk a mérkőzést, úgy készülünk, hogy mindenképpen továbbjussunk ebből a párharcból. Tudjuk, hogy küzdelmes meccs vár ránk, erre maximálisan felkészültünk. Mindent összeszedtünk, amit tudni akartunk a Debrecenről, így nem érhet bennünket meglepetés az ellenfél játékát illetően. Nagyon komolyan vesszük a meccset, szomorúak lennénk, ha nem jutnánk tovább, mert nagy reményeket táplálunk eziránt. A két évvel ezelőttihez képest a mostani csapatunk egységesebb, tapasztaltabb, és ezt igyekszünk hasznosítani. (dvsc.hu)

15:05 Kondás Elemér: Láttuk a BATE Skanderbeu elleni párharcát és egy bajnokiját. Az albánok ellen jól kontráztak. Fehéroroszágban és a visszavágón is megvoltak a helyzeteik. Miután a Skenderbeu otthonában vezetést szereztek, az albánok jobban kitámadtak, így a fehéroroszok tudtak kontrázni, de a hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik. A BATE mindkét meccsen szervezetten futballozott, látszott, hogy egységes gárda. A két évvel ezelőtti csapathoz képest változott a keretünk, de a magja megmaradt, és ugyanazt a masszív játékot játsszák, mint akkor. Sokat elmond, hogy a góllövőlista első három helyezettje ebben a csapatban játszik. Semmiképpen sem azzal kell foglalkoznunk, hogy visszavágjunk. Az más meccs volt és más csapat itt is ott is. Nekünk arra kell törekednünk, hogy minél jobban szerepeljünk, gólt, gólokat rúgjunk, és lehetőleg ne kapjunk. Fontos lesz a helyzetkihasználás, ehhez nyugodtabban kell megoldanunk a kapu előtti szituációkat. (dvsc.hu)

15:00 Eddig a pillanatig 9882 jegy fogyott az esti meccsre. Várhatóan most is 11-12 ezer ember szurkolhat majd a Loki sikeréért.

14:30 Némiképp sportszerűtlenül hat, hogy míg mi a két meccs előtt két fontos bajnokit játszunk (Nyíregyháza, MTK), addig a BATE-nak van ideje pihenni, ugyanis ezen a hétvégén szünet volt a Vysheyshaya Liga küzdelmeiben, míg a következő hétvégére esedékes, nagyon fontos Dinamo Minszk elleni bajnokijukat elhalasztották…

14:15 Ha már időjárás, nézzünk egy kis előrejelzést. Nem túl biztató…

idojarasbate(Forrás: Időkép.hu)

14:00 Már pár órája elállt az eső, most pedig a nap is kisütött. A végén mégis jó időnk lesz? Én nagyon bízom benne!

13:30 A fogadási szorzók akkor is érdekes, ha nem játszunk. Hiszen megmutatja, hogy mely csapatokat tartják esélyesebbnek a találkozót tekintve – márpedig az náluk különösen fontos, hogy ezt jól ítéljék meg, hiszen rengeteg pénz forog kockán: egyetlen rosszul belőtt szorzóval milliókat bukhatnak.

Az alábbi szorzókkal találkozunk:
Debrecen 2.6 / 2.6 / 2.55
BATE 2.8 / 2.7 / 3.0
Döntetlen 3.1 / 3.2 / 2.65

Ez alapján ma a BATE-nak van félnivalója. Ha győznénk és nem kapnánk gólt az hatalmas lépés lenne…

12:30 A BATE összértéke 18 millió euro. 1 litván, 1 szerb és 1 orosz játékosukon kívül mindenki fehérorosz – nem véletlenül alkotják játékosaik a fehérorosz válogatott magját. Az általuk csak idegenbeli góllal kiejtett Skenderbeu mindössze 4,5 milliót ér. Szintén a hasonlítás végett: a Videoton értéke 13 a Ferencvárosé 12, a Győré (hozzánk hasonlóan) 11 millió euro.

 

dbsz12:00 Fontos kérdés, hogy „vajon ki lövi majd a góljainkat?” Megfigyeléseink alapján kimutatást végeztem: melyik játékosunknak mennyi esélye van arra, hogy ma gólt fog szerezni, ha kezdőként lép pályára?

11:30 Szymon Marciniak, a mérkőzés lengyel játékvezetője kiválóan bíráskodott az idei magyar-dán összecsapáson a Nagyerdei stadionban. Reméljük most is jól fogja vezetni a találkozót.

11:00 2 évvel ezelőtt már találkoztunk a BATE-val. Akkor idegenben kezdtünk, Sidibe góljával vezettünk is (lásd: videó), de az utolsó percekben gólt kaptunk. Így is jobb eséllyel vártuk a nyíregyházi visszavágót, ahol azonban piros lapot és két gólt is kaptunk. Most reméljük Sidibe nem csak egyszer fog betalálni és bebizonyítjuk: jobbak vagyunk náluk!

10:30 Aki tv-ből szeretné követni az összecsapást, 20:30-tól megteheti, ha az M2-re kapcsol.

10:00 „Az eső esik, szakadatlanul.” Ma egész napra esős időt mondtak. Hogy ez kinek fog jót tenni, jó kérdés. Reméljük jobban alkalmazkodunk majd a pályához ellenfelünknél!

Hajrá LOKI!
Csibu