LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

BATE – DVSC: Mérkőzés felvezető

lokiblogelo-bate2Elérkezett a nagy nap, a klub elmúlt néhány évének legfontosabb mérkőzését játssza a mai napon: a BATE elleni találkozónak az a tétje, hogy továbbjutás esetén már garantált lenne valamelyik európai kupa csoportköre. Ez most elsősorban anyagi szempontból fontos a klub életében, másodsorban ott a sportszakmai siker lehetősége is. Ezen, folyamatosan frissülő cikk keretein belül minden fontos információt, képet megtalálhattok az esti mérkőzéssel kapcsolatban.

A cikk folyamatosan frissül a mérkőzést megelőző információkkal, képekkel.

19:00 Kedves olvasóink! Felvezető cikkünk ezzel véget ért, fél óra, és kezdődik az összecsapás, most már mi is erre készülődünk. Jó szurkolást mindenkinek, HAJRÁ LOKI!!!

batelokipromo2

18:30 MEGVANNAK A KEZDŐK!

DVSC: Novakovic – Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut – Szakály, Zsidai, Varga, Bouadla – Sidibe, Seydi

Cserék: Verpecz, Brkovic, Morozov, Vadnai, Ludánszki, Bódi, Tisza

BATE: Chernik – Khagush, Gayduchik, Filipenko, Polyakov, Mladenovich, A. Volodko, Likhtarovich, Gordejchuk, Krivets, Rodionov

Cserék: Malins, Karnitski, Aleksievich, Pavlov, Olekhnovich, M. Volodko, Sighnevich

18:00 Amint azt múlt héten is jeleztük, a BATE az elmúlt két hétvégén pihenhetett, és teljes erejével az ellenünk esedékes BL párharcra fókuszálhatott. Másfél hete szünet volt a fehérorosz ligában, ezen a hétvégén pedig elhalasztották a bajnokság végkimenetele szempontjából is fontos, listavezető Dinamo Minszk elleni bajnokijukat – ezt mondjuk nem tartom sportszerűnek, annak fényében, hogy nekünk játszanunk kellett. Ettől függetlenül a fáradtságra mi sem panaszkodhatunk, hiszen a Nyíregyháza és az MTK elleni bajnokikon többnyire azok léptek pályára, akik a BATE ellen nem játszottak.

batejatekosok17:45 Kitől kell tartanunk az ellenfélből? Ott van például a 46-szoros fehérorosz válogatott Vitalij Rogyionov, a BATE legértékesebb játékosa, a bajnokságban 9 góllal és 10 gólpasszal álló Szergej Krivets, valamint Aleksandr Volodjko, aki két éve Nyíregyházán gólt is szerzett ellenünk. Ők hárman az ellenfél legveszélyesebb játékosai.

17:30 Két óra a kezdésig. A csapat már úton van Boriszovba, sőt,  minden bizonnyal már ott is vannak, hiszen még Minszkből át kell buszozni az alig 70 km-re lévő településre.

16:45 Egy hete csibu kimutatást készített arról, hogy kinek mekkora az esélye, hogy gólt szerezzen. Az esélylatolgatása bejött, hiszen Sidibe lőtte a győztes gólt. Vajon ki lő ma gólt? Tényleg csak Sidibe tudna gólt lőni a BATE-nak (meg még néha saját magunknak is)? Eddig csak neki sikerült. Azt se bánjuk, ha ez a tendencia folytatódik, és Ibrahima góljával jutunk tovább.

16:30 Még három óra a mérkőzés kezdetéig. Mi már nagyon izgatottak vagyunk, és az idő előrehaladtával csak nő bennünk a feszültség. Tovább kell ma jutni!

lapokbate16:15 Az elmúlt időszak nemzetközi mérkőzéseinek tanulsága volt, hogy mennyire le vagyunk lassulva a nemzetközi szinthez képest. Ez többnyire abban mutatkozott meg, hogy a belépőink rendre elkéstek, és nagyon sok sárga, illetve piros lapos figyelmeztetésben részesültünk. Volt egy olyan sorozata a Lokinak, amikor zsinórban négy egymást követő nemzetközi tétmérkőzést fejezett be emberhátrányban. Ez épp a BATE elleni két évvel ezelőtti visszavágón kezdődött, amikor Nikolov kapott pirosat a második félidő elején. Majd folytatódott a Bruges ellen, az odavágón Ramost állították ki közvetlenül a félidő előtt, majd az idegenbeli visszavágón Rezes gyűjtött be két sárgát alig 40 perc alatt. Tavaly pedig a Strömsgodset ellen Bódit szórták ki szintén két sárga utáni pirossal a norvégiai odavágón. Ezen felül a sárga lapok miatti eltiltások is sokszor hátráltattak minket, két éve például Vargának kellett kihagynia a BATE elleni visszavágót a begyűjtött lapok miatt. Viszont idén ebben komoly fejlődést véltünk felfedezni. Az eddig lejátszott három selejtezős mérkőzésen csupán négy sárga lapos figyelmeztetést kaptunk, név szerint Korhut, Mészáros, Bódi, Sidibe, így ezen négy játékosnak kell ma odafigyelnie, hiszen egy újabb sárga lap automatikus eltiltást ér a következő mérkőzésen.

16:00 Szavazzunk.

15:30 És akkor ha már a lehetséges ellenfeleket emlegettük, nézzük, mi várhat ránk továbbjutás illetve kiesés esetén. Kezdjük a rosszabbik forgatókönyvvel, a kieséssel. Ebben az esetben az EL play-off körébe pottyanunk, ahol olyan csapatokat kaphatunk, mint a Lyon, Inter, Tottenham, PSV, Villarreal, Metalist Harkiv, Twente, PAOK, Bruges, Mönchengladbach, Real Sociedad, Torino és még sorolhatnánk. Egy szóval csupa-csupa sztár csapat. Persze kaphatunk könnyebbet, és verhetőt, mint példuál a Slovan Liberec vagy a Rapid Wien, de jóval nagyobb az esélye annak, hogy egy számunkra verhetetlen csapatot fogunk ki. Továbbjutás esetén azonban a BL play-off körében folytatjuk, ahol már csak 10 csapat verseng a legjobb 32 közé kerülésért. Az odavágók eredményei és a papírforma alapján az alábbi öt együttes közül várna ránk valaki: Salzburg, Steaua Bukarest, APOEL Nicosia, Sparta Praha, Dinamo Zagreb. Mint az látható, olyan kaliberű csapat nincs köztük, aki a verhetetlen kategóriát képviselné. Nem mi lennénk az esélyesek, de 2009-ben sem mi voltunk a Levski Szófia ellen.

15:15 Csak hogy érezzük, mekkora tétje van a mai meccsnek anyagi szempontból: ha ma kiesünk, akkor az EL play-off-ban folytatjuk, ahol vélhetően egy, a BATE Boriszovnál is jóval erősebb ellenfelet kapunk, és a papírformának megfelelően kiesünk. Ebben az esetben nagyjából 725 ezer € üti a DVSC markát, ami nem kevés, de nézzük csak, mi van, ha ma továbbjutunk: bejutunk a BL play-off-ba, ahol az EL play-off-hoz hasonlóan egy nagyon erős csapat vár ránk. Ha a papírformának megfelelően kiesünk, akkor is az Európa Liga csoportkörében szerepelünk, és az UEFA-tól járó jutalmon túl hatalmas összegek jöhetnek be a jegybevételekből, a csoportmeccseken szerzett pontok utáni pénzdíjakból, valamint a TV-s közvetítési jogokból. Ez egy EL csoportkörös szereplés esetén nagyjából 3,4 millió €-ra rúg, ami több, mint 4-szerese annak, amit egy mai kiesés után kapnánk. És ez még nem minden: ha megismételjük az öt évvel ezelőtti bravúrt, és bejutunk a BL legjobb 32 csapata közé, akkor a fent említett 3,4 millió € még megháromszorozódik.

dunatv15:00 Ha valaki esetleg még nem tudná, a ma esti mérkőzést a Duna TV közvetíti élőben, 19:20-as kezdéssel. A kommentátor Menczer Tamás lesz.

14:45 Igaz nem a mai meccshez kapcsolódik, de a klub fellebbez az UEFA-nál a Cliftonville elleni mérkőzés után kiszabott szektorbezárás ellen.

14:30 Ma érkezett egy olvasói levél, melyben arról érdeklődtek, mire számítunk a mai mérkőzéssel kapcsolatban. A kérdésre  adott válaszunkat továbbra is ugyanúgy gondoljuk, azaz:

„Van bennünk félsz a mai meccsel kapcsolatban, bármi megeshet. tényleg 50-50%. Kis apróságokon fog múlni minden. Minél tovább húzzuk ki kapott gól nélkül és minél hamarabb lövünk egy gólt, annál biztosabb a továbbjutás.

Kitámadnunk nem szabad, de a teljes védekezés is hibás döntés lenne. Jelenleg a csatáraink finoman fogalmazva gyengén teljesítenek. Egy kitámadással csak lehetőséget teremtenének arra, hogy az ellenfél gólt szerezzen, úgyhogy mindenképpen védekező taktika kell gyors kontrákra és pontrúgásokra építve (ne felejtsük el, hogy az elmúlt 6 tétmérkőzésen 1 gólunk kontrából, 2 pontrúgásból esett, egyetlen egy volt igazi játékszituáció, de az is az északír csapat ellen, 1-0 után). Ha az egész 90 perc alatt azt tudjuk nyújtani, amit a Nagyerdei stadion második félidejében produkáltunk, meglesz a továbbjutás.”

14:15 Essen néhány szó a mérkőzés helyszínéül szolgáló Borisov Arena-ról is. A stadiont 2011-ben kezdték el építeni, és idén tavasszal adták át, akárcsak a Nagyerdei Stadiont. Kapacitása 13 126 fő, tehát kisebb a miénknél. Kívülről egész pofás, futurisztikus alakot ölt a stadion, olyan, mintha egy UFO lenne, belülről viszont a különböző színű és egyvelegű székeknek köszönhetően egészen nevetséges hatást kelt. Nagyerdei Stadion – Borisov Arena 1-0, ez összesítésben már 2-0 ide.

borisovarena1

borisovarena2

14:00 A blog szerkesztői között nagy az egyetértés a várható kezdőcsapatot illetően. JuveFan, csibu, Lucas és vadmacska szerint is a képen látható csapat fut majd ki a gyepre, Sid szerint viszont Seydi helyett Tisza kezd majd. Meglátjuk, minden esetre a múlt héten telibe találtam a kezdőt.

batelokivarhato

13:50 Ha ezt a kört sikerrel veszi a magyar bajnok DVSC, legrosszabb esetben is ott lesz már az Európa-liga főtábláján, s ez a különböző bónuszokkal, költségtérítésként kapott összegekkel együtt mintegy egymilliárd forintos bevételt jelentene a klubnak. Egészen más lehet a bevételek nagyságrendje, ha elérnék a BL-csoportkört, akár meg is háromszorozódhat a nyereség. A teljes cikk az NSO.hu-n olvasható.

13:45 Szakály Péter mini interjúja az NSO.hu-ról: A BATE szinte törzstagja a BL-nek, illetve az Európa-ligának, s az első mérkőzés elején a rutinjával tudott megzavarni bennünket. Debrecenben a letámadással megleptek minket, ám ez a visszavágón nem fordulhat elő, mert elemeztük az első találkozó felvételeit, s az edzéseken fel is készültünk a fehéroroszok játékából.

batespori13:30 A mérkőzés játékvezetője a svéd Stefan Johanesson lesz. Az úriember 43 éves, több, mint tíz éve került be a FIFA játékvezetői keretébe, közel nyolcvan nemzetközi mérkőzést vezetett már. Tavaly két Európa Liga csoportmeccsen, a Betis-Lyon (0-0), valamint a Tottenham-Anzsi Mahacskala (4-1) meccsen működött közre. A két asszisztens Fredrik Nilsson és Mehmet Culum lesz. Egyébként érdekesség, hogy idén nekünk kopasz sporik jutnak, hiszen a Cliftonville elleni hazai, illetve a múlt heti BATE elleni meccsen is tar bíró működött közre. Ez eddig szerencsét hozott, remélhetőleh Johanesson is legalább úgy bíráskodik majd, mint egy hete Szymon Marciniak.

13:25 Egyébként érdekes közjátékra hívta fel a figyelmet tegnap a dvsc.hu. Történt ugyanis, hogy az esti edzés késett a stadionban, mert a hazaiak nem tudtak megfelelő labdákat biztosítani, és később sem tudták a hiányosságot pótolni, így azokkal a labdákkal kellett edzeni, amik rendelkezésre álltak. Ismerjük már ezeket a mocskos trükköket, melyekben első sorban az északi csapatok jeleskedtek ellenünk, ki ne emlékezne az éjszakai bombariadókra, vagy a szándékos olyan színű mez választására, aminek eredményeként kreálnunk kellett egy addig sosem használt harmadik számú, kék mezt. Remélhetőleg más közjáték nem zavarta a csapatot a felkészülés során.

13:20 Most pedig időjárás jelentés következik. Borisovban jelenleg süt a nap, kb. 30 fokos hőség van, estére pedig kellemes, 16 fokos hőmérséklet várható. A lényeg: nem lesz eső.

bateidojaras

(forrás: AccuWeather.com)

13:15 Az egy héttel ezelőtti mérkőzést egyébként élőben, helyszíni tudósítás keretein belül közvetítette a LokiBlog, akkori közvetítésünket itt olvashatjátok el. A mérkőzésen készült videókból álló lejátszási listát pedig alább találjátok.

13:10 Ennek első állomásaként múlt héten a Nagyerdei Stadionban rendezett odavágón harmadik nekifutásra már le tudtuk győzni a BATE Boriszovot. Most ha lehet mondani, még jobb helyzetből várjuk a visszavágót, mint két éve, reméljük, él is vele a csapat.

13:05 Sajnos az azt követő visszavágó nem jó emlékű… Pedig mi érezhettük volna nyeregben magunkat. Azonban a sérülések és eltiltások miatt felforgatott, és meglehetősen defenzív kezdővel felálló Loki 2-0-ra kikapott Nyíregyházán, így a párharc végén a BATE örülhetett. Most eljött a visszavágás ideje!

13:00 A következő percekben egy kis múltidézés következik. Kezdjük a két évvel ezelőtti BATE-DVSC mérkőzéssel, aminek 1-1 lett a végeredménye. Akkor az volt a párharc odavágója, az egy héttel későbbi nyíregyházi visszavágón 2-0-ra nyert a BATE. Most ez az idegenbeli 1-1 tökéletesen elég lenne nekünk.

12:45 Érdekes böngészgetni a fogadóirodák esélylatolgatásait, úgynevezett oddsait a mai mérkőzésre. Alapvetően két esemény érdekes számunkra, egyrészt a mérkőzés kimenetele, illetve a továbbjutó kiléte. A mérkőzés kimenetele szempontjából nem meglepő, minden fogadóirodánál toronymagas esélyes a BATE, azonban a továbbjutó kiléténél már minket tartanak favoritnak a bukmékerek.

BATE Borisov – DVSC, Háromesélyes fogadás

tippmixPro:    1.60 / 3.45 / 4.85

bwin: 1.65 / 3.50 / 5.50

bet365:        1.66 / 3.50 / 5.50

sportingbet: 1.61 / 3.50 / 5.00

BetClic:         1.62 / 3.50 / 5.25

Bate Boriszov – DVSC, Ki jut tovább?

bwin:      2.15 / 1.65

bet365:   2.37 / 1.57

BetClic:   2.40 / 1.50

12:30 Kazahsztán és Izland kupacsapatai jobban teljesítenek idén a nemzetközi porondon, mint a magyarok, Azerbajdzsán pedig jelen állás szerint jövőre már megelőz minket az országok összesített rangsorában. A DVSC kezében ugyanakkor hatalmas esély van, hiszen egy esti, BATE elleni továbbjutással jó esély lenne arra, hogy beállítsuk vagy felülmúljuk az utóbbi évek legjobb hazai összeredményét. A csakfoci.hu-n megjelent teljes cikk itt olvasható.

12:15 A dvsc.hu-n megjelent képeken látszik, hogy a társaság jó hangulatban készül az esti mérkőzésre. A galériák megtekinthetők az utazásról itt, a tegnap esti stadionos edzésről itt, a ma délelőtti átmozgató edzésről pedig itt.

bateelo3kep

bateelo2kep

bateelo1kep

12:00 Kondás Elemér is nyilatkozott tegnap este, vezetőedzőnk elmondta, hogy fegyelmezett játékra lesz szükség, és arra számít, hogy a BATE nekünk esik majd.

– Nagyon jó csapat a BATE Boriszov, ezt nálunk is igazolta. Előnyt tudtunk szerezni, ami jó, most arra fogunk törekedni, hogy a visszavágón is gólt lőjünk, ezáltal növelhetnénk az esélyeinket. Számítok arra, hogy a fehéroroszok nekünk esnek majd, hiszen ezt tették Debrecenben is, első perctől kezdve támadtak, és próbáltak dominálni. Az elején voltak is gondjaink, de utána rendeztük a sorainkat. Hazai pályán azon lesznek, a hátrányukat minél hamarabb ledolgozzák, nekünk pedig arra kell törekedni, hogy ezt megakadályozzuk és a megszerzett labdákkal jól sáfárkodjunk. Ha sikerülne gólt szereznünk, mindenképpen segítené a céljaink elérését. Rendkívül fontos lesz a védekezés is, de nem arra készülünk, hogy beállunk a BATE kapuja elé. Nagyon fegyelmezetten szeretnénk játszani, és nem feladni a támadásokat, hiszen a gól eléréséhez ez kell. Hétfőn este edzettünk a Boriszov Arénában, a pálya jó állapotban van. Nagyon szép kis stadion, sok szurkolót várnak, így minden adott lesz egy jó mérkőzésre. (dvsc.hu)

11:45 Tegnap este sajtótájékoztatót tartottak a mérkőzés helyszínéül szolgáló Boriszov Arénában, most nézzük először, hogy mit nyilatkozott a BATE edzője, Aleksandar Jermakovic, aki nem szeretné előre kiteregetni a lapjait, illetve nem bízná a büntetőkre a döntést..

– Az MTK elleni mérkőzést nem volt érdemes elemezni, hiszen gyakorlatilag a második csapat játszott, a kulcsemberek ellenünk készültek, tehát tulajdonképpen ők is pihentek a visszavágóra, mint mi. Tovább akarunk lépni, ennek megfelelően akarunk fellépni a meccsen. Nem akarom megmutatni túl korán a lapjaimat, így a kezdőt nem árulom el, kedd este majd mindenki meglátja. Szoros az eredmény, de csak a kapusaink készültek edzéseken tizenegyesekre, a mezőnyjátékosok nem gyakoroltak. Teljesen más edzésen a gyakorlás, mint élesben odaállni egy tizenegyespárbajban a labda mögé. Nagyon remélem, nem kerül sor erre a lutrira a visszavágón. Dmitrij Baha és Dmitrij Mazalevszkij nem játszhat a Debrecen ellen, minden más játékosom készen áll és bevethető. Nem hinném, hogy az első mérkőzéshez képest sokban változna a játék képe, talán a Debrecen még jobban a kontrákra és a pontrúgásokra fogja helyezni a hangsúlyt. (dvsc.hu)

11:30 Van nekünk beharangozónk is a mai meccsről, amit most rendhagyó módon nem valamelyik szerkesztőnk írt, hanem egy olvasónk. A BATE-DVSC beharangozóról készült vendégbejegyzést itt olvashatjátok.

11:15 A Loki tegnap délelőtt indult Fehéroroszországba repülővel, és a Boriszovtól 70 km-re lévő Minszkben szálltak meg. Kondás Elemér az alábbi 18 fős kerettel vág neki a visszavágónak:

Nenad Novakovics, Verpecz István- kapusok; Aleksandar Jovanovic, Mészáros Norbert, Máté Péter, Dusan Brkovics, Igor Morozov, Korhut Mihály, Vadnai Dániel, Bódi Ádám, Zsidai László, Varga József, Ludánszki Bence, Selim Bouadla, Szakály Péter, Ibrahima Sidibe, L’Imam Seydi, Tisza Tibor – mezőnyjátékosok.
Hiányzik a sérült Kulcsár és Mihelic, valamint a szűk első keretből itthon maradt Poleksic, Lázár, Damahou, Ferenczi, Volas.

Nenad Novakovics, Verpecz István- kapusok; Aleksandar Jovanovic, Mészáros Norbert, Máté Péter, Dusan Brkovics, Igor Morozov, Korhut Mihály, Vadnai Dániel, Bódi Ádám, Zsidai László, Varga József, Ludánszki Bence, Selim Bouadla, Szakály Péter, Ibrahima Sidibe, L’Imam Seydi, Tisza Tibor – mezőnyjátékosok.
Hiányzik a sérült Kulcsár és Mihelic, valamint a szűk első keretből itthon maradt Poleksic, Lázár, Damahou, Ferenczi, Volas.

11:00 Szép napotkívánunk minden kedves olvasónknak! Elérkezett a nagy nap, este BATE-DVSC meccs, melynek tétje a csoportkörbe jutás. No, még nem a BL csoportkörébe, hanem csak valamelyik csoportkörbe, hiszen ha a következő körben ki is esnénk, akkor is már az Európa Liga csoportköre garantált lenne. Az eddigi élő közvetítéseinktől kicsit eltérően most nem a mérkőzés közvetítésén lesz a hangsúly, sokkal inkább egy felvezető cikk lesz ez, a fontosabb információkkal.