LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Skonto – DVSC: mérkőzés felvezető és kommentfogó

lokiskontoliveMár az Európa Liga selejtezőinek második körénél tartunk, a Loki következő ellenfele pedig a lett Skonto Riga lesz. A párharc odavágóját a mai napon rendezik Rigában, 18 órai kezdettel. A találkozó előtt a már megszokott módon, élőben számolunk be a csapatot érintő fontos információkról, és ezúttal is várjuk kérdéseiteket, véleményeiteket a kommentek közt.

 

A cikk folyamatosan frissül a mérkőzést megelőző információkkal, képekkel. Frissíts!

17:00 Az élő felvezetőnk ezennel véget ért. 1 óra múlva kezdődik a találkozó, melyet a Duna World élőben közvetít. Szurkoljunk együtt a sikerért, hajrá Loki!

A mérkőzést követően ismét PodCast adással fogunk jelentkezni, érdemes az éjjeli órákban is figyelemmel követni minket!

16:45 A visszavágót jövőhét csütörtökön rendezik a Nagyerdei Stadionban, 17 órai kezdettel. A szervezést nehezítette, hogy szerda-szombat között tartják az idei Campus fesztivált, a stadion szomszédságában. Ennek tudható be a korai kezdési időpont; de van jó hírünk a fesztiválozóknak és a kilátogatni készülő szurkolóknak is: a fesztiváljeggyel rendelkezők csupán 300 forintért bebocsátást nyerhetnek a stadionba. Így a fesztiválozók is szurkolhatnak csapatunknak, megtapasztalhatja, milyen belülről a Nagyerdei Stadion, és a létszámgyarapodással ismét egy kiváló városi ünnep lehet az eseményből. Ehhez most már csak egy sikeres párharcra lenne szükség.

16:30 A Skonto most először találkozik magyar csapattal, ahogyan a DVSC-nek is ez az első lettországi túrája. A legfontosabb kérdés bár nem ma dől el, de jelentősen növelhetik a csapatok esélyeiket, hogy a péntek délutáni EL-selejtező sorsolása (melyen nem leszünk kiemeltek) izgalmasabban teljen. A harmadik kör sorsolásáról, arról, hogy továbbjutás esetén kivel kell megküzdenünk, holnap természetesen a LokiBlog Facebook oldalán folyamatosan jelentkezünk majd.

16:15 Akiktől viszont nekünk kell tartanunk az Gutkovskis és Karasausks. A két középcsatár bár még igen fiatal (20 és 23 évesek), a lett utánpótlás válogatottakban is gyakran megfordultak, Karasausknak pedig 3 felnőtt válogatottsága is van már. A lett Virsligában (igen, az első osztály neve Virsliga) az idei évben előbbi 11 mérkőzésen 5, utóbbi 10 találkozón 4 gólt szerzett, összesen 3-3 gólpasszuk mellett, ami mindenképpen figyelemre méltó adat. Reméljük ma nem lesz okuk az örömre.

16:00 …ez a kérdés pedig így hangzik: Ki fog ma gólt lőni? E kérdést már korábban is feltettük és leginkább a csatárok helyzetkihasználására utalt. Egyrészt nagyon fontos lesz, ki kap szerepet a kezdőben ezen a fronton. Sidibe, aki végül is eldöntötte az előző párharcot, de idegenben mindkét óriási helyzetét elszúrta? Balogh Norbi, aki a hazai párharcban alig-alig, viszont az idegenbeli találkozón becserélését követően nagyon is sokat villogtatott tudásából (mindeközben viszont ő maga nem került helyzetbe)? Az új igazolásunk, Castillion, akinek ez lenne az első tétmeccse, viszont a hétvégi edzőmeccsen duplázott? A mostanában kicsit háttérbe szoruló Szécsiről és Tiszáról nem is beszélve (Kulcsár nem került be az utazókeretbe). Bárki is lépjen ma pályára közülük kezdőként, elképesztően fontos lenne, hogy megszülessen az a bizonyos idegenbeli gól. Akár tőlük, akár a többi mezőnyjátékostól.

15:50 9 versus 4,5. A két keret közötti érték a DVSC javára kétszeres. Persze a pályán fog minden eldőlni, és az talán a keretek értékeinél is fontosabb, hogy bizony az északi nemzet csapatából sérülés miatt hiányozni fog Vitalijs Smirnovs, aki az egyik legfontosabb láncszeme klubja védelmének. Nálunk Mihelic, Zsidai, Lázár, Novakovic, akik jelentős veszteségnek számítanak, de pótlásuknál van sokkal fontosabb kérdés is a vendégek szempontjából…

15:30 A stadionban jelen lesz ismét egy kisebb debreceni különítmény, a SZUD94 tagjai ugyanis a Niksic elleni idegenbeli találkozó után ismét energiát, időt és pénzt nem sajnálva követik csapatukat Lettországba is! Akit érdekel, hogyan is zajlott az előző túrájuk, HugaP beszámolójából megtudhatja!

15:15 Ahogyan Verpecz István a szerdai Nemzeti Sportban is nyilatkozta, rendkívül fontos, hogy milyen körülmények között lépünk pályára, milyen a talaj, a labda, a stadion. Ennek kapcsán, néhány fontosabb, érdekesebb információ a helyszínről. A 2000-ben megnyitott, 9500 fős aréna Lettország legnagyobb ilyen jellegű létesítménye, így a válogatott hazai találkozóinak is helyet ad, de volt már itt Metallica, Aerosmith, vagy épp Lett táncdalfesztivál is. Telt ház labdarúgó mérkőzésen viszonylag ritkán van, a ma este során is nagyjából fél háznyi nézőre, szurkolóra lehet majd számítani.

15:00 Most is kíváncsiak vagyunk arra: szerintetek mikor szerezzük az első gólt?

14:30 A hét elején még jóval esélyesebbnek tartották a Lokit a fogadóirodák, azonban az idő előrehaladtával lettek egyre kiegyenlítettebbek az oddsok. Ettől függetlenül mind a hazai, mind a külföldi fogadóirodáknál is a Loki az esélyesebb, igaz csak hajszálnyival.

Skonto Riga – DVSC, háromesélyes fogadás, oddsok

2.95 / 3.00 / 2.30

3.00 / 3.20 / 2.20

3.10 / 3.10 / 2.25

14:15 A visszavágó már nem túl kellemes emlékű, de lássuk annak a mérkőzésnek is a legfontosabb momentumait.

14:10 Idézzük fel a Sutjeska elleni párharcot. Lássuk előbb a debreceni mérkőzés góljait.

14:00 A mai találkozót Mads-Kristoffer Kristoffersen vezeti. A 32 éves dán bíró 2013 óta vezet nemzetközi meccseket.

Legutóbb az El első selejtezőkörében a Cork City – KR Reykjavik találkozón fújta a sípot. Az 1-1-re végződött találkozón öt sárga lapot osztott ki. Az előző szezonban a Vojvodina – Trencin (3-0) és a Derry – Aberystwyth Town (4-0) Európa Liga selejtezőkön tevékenykedett. A két asszisztens Lars Rix és Henrik Sonderby lesz.

13:45 Berdó Péter nyilatkozott nekünk a napokban, és többek közt Skonto-DVSC párharcról is szót ejtett. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mi a véleménye az NB III-ról, a megszűnő Ligakupáról, és arról, hogy manapság egy fiatal játékosnak a rendszeres játéklehetőség, vagy egy nagy csapatnál való folyamatos felkészülés a kedvezőbb, akkor feltétlenül olvasd el a vele készített interjúnkat!

13:40 Ismerd meg a Skonto Rigát! Redboy bemutató cikke a mai ellenfelünkről itt olvasható.

13:30 Szavazás! Mi lesz a végeredmény az esti összecsapáson?

13:20 Új igazolásunk, Horváth Zsolt is a napilapnak nyilatkozott.

„Simán továbbjutott a Skonto az első körből, ez azt jelenti, hogy jó csapat, oda kell figyelnünk, de jó lenne előnyt szerezni Rigában. A Szutjeszka Niksics elleni idegenbeli kudarc után egy nappal még lehetett érezni a társaságon, hogy csalódott, de a heti edzéseken semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Nem aggódom a vasárnapi, Békéscsaba elleni meccs miatt sem, elég bő a keretünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el az idegenbeli bajnokin.”

13:15 Mészáros Norbert a Nemzeti Sportnak nyilatkozott. Az interjú teljes része megtekinthető a mai lapszámban.

„A lényeg, hogy jó eredményt érjünk el a csütörtöki mérkőzésen, mert mindenképp túl akarunk jutni a Skontón a második körben. Hogy nem lesz könnyű dolgunk, arra bizonyíték, hogy ellenfelünk az első körben az ír Saint Patrick’s ellen kettős győzelemmel, négy egyes gólkülönbséggel jutott túl. Ez azért nem lehet véletlen. Persze ez mégiscsak az Európa Liga, ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Természetesen a mérkőzéstől is függ, milyen eredménnyel lennénk elégedettek – nyerni akarunk, az lenne az igazi, de lehet, hogy a döntetlennel is kiegyeznénk. Persze inkább maradjunk a sikernél, az a biztos.”

13:00 Rigában igazi kellemes labdarúgóidő várja majd a csapatokat, úgyhogy ezúttal nem lehet kifogás a gyenge teljesítményre a kedvezőtlen időjárás… (forrás: weather.com)

12:45 A hétvégén egyébként elrajtol az NB I is, a Loki Békéscsabán kezd vasárnap 18 órától.

12:40 A fotók alapján jó a hangulat a csapat háza táján. Képek a rigai városnézésről és átmozgató edzésről itt.

12:30 Korhut Mihály szerint jobban kell koncentrálni, mint egy hete.

„Kielemeztük videón a Skontót, véleményünk szerint erősebb ellenfél, mint a Szutjeszka volt, így nehéz mérkőzésre számítok. Sok fiatal van a keretükben, de ez nem jelent semmit, ettől még ugyanúgy erősnek számítanak, és vélhetően nagyon elszántak is. Nem véletlenül indulhatnak az Európa-ligában. Tovább szeretnénk jutni ebből a párharcból, de ehhez az kell, hogy a rigai találkozón jó eredményt érjünk el. Úgy kell pályára lépnünk, hogy lehetőleg megnyerjük meccset, ezáltal bizakodva várhassuk a debreceni visszavágót. A védekezésünket jól meg kell szerveznünk, többet kell futni, és mindenképpen jobban koncentrálni, mint egy hete. Az biztos, hogy Rigában jobb körülmények várnak minket, mint egy hete Niksicsben. A stadion korszerűbb és a pálya is és az időjárás is alkalmasabb futballra. Másabb ilyen környezetben játszani, minden adott tehát egy jó meccshez, amely reményeink szerint a mi sikerünkkel ér véget.” (dvsc.hu)

12:15 Kondás Elemér a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a csütörtöki találkozóról.

„A Skontóról folyamatosan gyűjtjük az információkat. Személyesen is láttuk már egy meccsüket, az egyik kollégám elutazott Dublinba, a St Patrick’s elleni visszavágóra, és az ott szerzett tapasztalatokat is igyekszünk kamatoztatni – fogalmazott Kondás Elemér. – A nemzetközi kupában nincs olyan, hogy az egyik esélyesebb, a másik kevésbé, mert bármikor történhetnek meglepetések is. Láthattuk, hogy hazai pályán 3-0-ra legyőztük a Szutjeszkát, kint pedig már nagyon nehéz volt, mert nem rúgtuk be a helyzeteket. Lehet, hogy a papírforma mutat a két csapatnál eltérést, de ezzel sosem szabad foglalkozni, hanem a pályán kell megmutatni, mire vagyunk képesek. A montenegrói klíma nem igazán tett jót a futballnak, 41 fok volt a meccs előtt fél órával a pályán. A lettországi összecsapás már teljesen más időjárási körülmény között lesz, ami pozitív. Ugyanakkor egy kellemetlen ellenfél vár ránk Rigában. Olyan keretet próbálunk kialakítani, amelyről úgy gondoljuk, az adott mérkőzésen meg tudja oldani a feladatát. Ilyenkor természetesen a cserékre is gondolni kell, miként tudunk belenyúlni a meccsbe, ki az, aki változtatni tud a játékon. A célunk nem is lehet más, mint az: jó eredményt érjünk el kint, hogy a jövő heti visszavágót továbbjutási eséllyel várhassuk.” (dvsc.hu)

Kondás Elemér a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a csütörtöki találkozóról.

 

„A Skontóról folyamatosan gyűjtjük az információkat. Személyesen is láttuk már egy meccsüket, az egyik kollégám elutazott Dublinba, a St Patrick’s elleni visszavágóra, és az ott szerzett tapasztalatokat is igyekszünk kamatoztatni – fogalmazott Kondás Elemér. – A nemzetközi kupában nincs olyan, hogy az egyik esélyesebb, a másik kevésbé, mert bármikor történhetnek meglepetések is. Láthattuk, hogy hazai pályán 3-0-ra legyőztük a Szutjeszkát, kint pedig már nagyon nehéz volt, mert nem rúgtuk be a helyzeteket. Lehet, hogy a papírforma mutat a két csapatnál eltérést, de ezzel sosem szabad foglalkozni, hanem a pályán kell megmutatni, mire vagyunk képesek. A montenegrói klíma nem igazán tett jót a futballnak, 41 fok volt a meccs előtt fél órával a pályán. A lettországi összecsapás már teljesen más időjárási körülmény között lesz, ami pozitív. Ugyanakkor egy kellemetlen ellenfél vár ránk Rigában. Olyan keretet próbálunk kialakítani, amelyről úgy gondoljuk, az adott mérkőzésen meg tudja oldani a feladatát. Ilyenkor természetesen a cserékre is gondolni kell, miként tudunk belenyúlni a meccsbe, ki az, aki változtatni tud a játékon. A célunk nem is lehet más, mint az: jó eredményt érjünk el kint, hogy a jövő heti visszavágót továbbjutási eséllyel várhassuk.” (dvsc.hu)

12:05 A Loki az alábbi, 18 fős kerettel vágott neki az útnak, melyet már tegnap délelőtt megejtettek: Verpecz István, Bozidar Radosevic; Nagy Zoltán, Alexandar Jovanovic, Mészáros Norbert, Dusan Brkovics, Máté Péter, Igor Morozov, Korhut Mihály, Bódi Ádám, Horváth Zsolt, Varga József, Szakály Péter, Tisza Tibor, Balogh Norbert, Ibrahima Sidibe, Geoffrey Castillion, Szécsi Márk. A keretből meglepetésre kimaradt Kulcsár Tamás, illetve Zsidai László az utolsó pillanatban belázasodott, így ő sem utazhatott.

12:00 Kezdjük rögtön a mérkőzés beharangozójával, melyet ezúttal Lucas készített el. A cikkben többek közt arról értekezik szerkesztőnk, hogy mennyire kilátástalan a csapat játéka otthonától távol.

11:45 A mai mérkőzés felvezetőnk egészen 17 óráig tart, addig minden fontos információt, interjút, képet megosztunk, ami a mérkőzéssel kapcsolatos. Emellett folyamatosan várjuk kérdéseiteket, véleményeiteket a kommentek közt!