LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fölényes győzelemmel továbbjutni Debrecen!

Dicső nap virradni fel Magyar Népköztársaság és elmúlt 10 év legsikeresebb csapatára, amikor Bölcs Mesteredző és magasan képzett, verhetetlen katonái Debrecennek leiskolázni hitvány szovjet utódállam, Belorusszia középcsapatát, a Torpedo BelAZ Zhodinot és kacagva továbbjutni kapitalista Európa Liga 3. selejtezőkörébe! Imperialista Rapid Wien már most rettegni és kétségbeesetten igazolni védekező játékosok!

kondaskep2

Bár egy héttel ezelőtti hazai meccs nem a legjobban sikerülni Loki, Bölcs Mesteredző és debreceni gladiátorok nem adni fel! Szemük előtt észak-koreai nehézfém bányákban való napi három műszak és szibériai edzőtábor lebegni, keményen edzeni és felkészülni fehérorosz veszedelemre, Kedves Klubelnök legnagyobb örömére. Szerencsére Debreceni MVSC keretének minősége évről évre javulni, köszönhetni ezt klub világhírű játékosmegfigyelő-hálózat, okos és tudatos játékospolitika és legjobb magyar futballiskola, Debreceni Labdarúgó Népakadémia soraiban pallérozódó számtalan tehetséges pajtás és ifjú labdarúgó! Felnőtt keretünk lenni ennek köszönhetően irigység tárgya Debrecen minden riválisának, Bölcs Mesteredző pedig ezen felül belőlük is a legjobbat kihozni és a végsőkig motiválni!

Mérkőzést gyáva fehéroroszok 5 védővel kezdeni, ami később kevésnek bizonyulni, de erről majd később, elvtársak! A zhodinoi kapuban Fomichev kapni számtalan gól, előtte Golenkov, Klapostki, Lutsevich, Cheliadzinski és Pankavets próbálni debreceni támadásokat feltartóztatni. Szerepet kapni még Khachaturyan, kinek neve és játéka kacsára hasonlítani, Afanasyeu és  Shapoval, és bár csatárokat játszatni ilyenkor felesleges lenni, Demidovich és Zagynailov.

tlf

Verhetetlen debreceni csapatnál Bölcs Mesteredzőnek nehéz dolga lenni, hiszen számtalan minőségi és harcra kész játékos közül kelleni kiválasztani azt a 11-et, aki megküzdeni kapitalista Torpedóval, miközben hiányposzt pozícióról Debrecenben évek óta nem hallani. Ám Mesteredzőnk megoldani és hibátlan kezdőcsapatnak bizalmat szavazni: Radosevics elvtárs védte DMVSC hálóját, Jovanovics, Mészáros, Brkovics és Magyar Népköztársaság válogatottja, Korhut Mihály elvtársak pedig ellenfél támadásait állítani meg még mielőtt azok felfejlődni harcvonalba! Középpályán szerepet kapni Szakály tábornok, a fiaink vezére, Szekulics, Varga és Holman elvtársak, elől a később magukból a gólokat ontó Tisza elvtárs és Castillion, imperialista Hollandia önkéntes vendégmunkása játszani.

A mérkőzés Belorusszia egyik ipari városának, szénbányákhoz ipari dömpereket gyártó BelAZ gyár csapatának stadionjában kerülni sor, ahová helyi szurkolók és debreceni vendégek is nagy számban érkezni. Hamar lehervadni viszont mosoly kapitalisták szájáról, mert Loki már 6. percben megszerezni vezetést: Jovanovics és Tisza elvársak összjátéka végén Jovanovics elvtárs tüzelni és 25 méteres bombáját nem védeni Fomichev kapus. 1:0! 9. percben máris ott lenni újabb találat Holman elvátrs és Castillion elvtárs összejátéka végén: a hetek óta bombaformában játszó vendégmunkásunk újabb védhetetlen gólt szerezni! 2:0

Tíz perc alatt ledolgozni tehát első meccsen összeszedett hátrányt Debrecen, ezért kicsit visszább állni, Fehéroroszország bús népét nem jobban megalázni. 17. percben védelmünk már annyira unatkozni, hogy összes védekező feladatot átengedni Radosevics elvtársnak, aki a tizenhatosból is gyakran kijönni és eredményesen és zavartalanul söprögetni megsemmisült belorusz játékosok szeme láttára. 22. percben aztán Szakály elvátrsat fehéroroszok csak alattomos szabálytalanság árán megállítani, az így megítélt büntetőt Korhut Mihály elvtárs bal lábbal a jobb felső sarokba ragasztani! 3:0
25. percben semmiből meglenni Torpedo Thodino első gólhelyzete, ám Demidovich kapáslövését könnyedén hárítani Radosevics, hiszen az a rövid sarokra tartani és helyezve se lenni. Ilyenből szégyen lenni gólt kapni, nikkelbánya dolgozóinak fele úgy került oda, hogy ilyen gólokat kapni. Szerencsére azonban Bozidar elvtárs ügyesen megoldani. Félidőben más már nem történni.

Második félidő elejét szintén megnyomni dicső csapatunk, az 50. percben Varga elvtárs újabb gólt szerezni Tisza elvtárs szabadrúgása után! 4:0 57. és 60. percben sokat futott és elfáradt Holman és Castillion elvtárs helyére Takács elvtárs és Horváth doktor úr érkezni. 64. percben a bevetésre éhes Ferenczi váltani Szakály kapitányt, aki önként vállalni hogy esélyt adni fiataloknak is. Frissítésnek meglenni eredménye, 69. percben egy helyzet után két gólt szerezni a Lokomotív! Tisza lövése akkora gól lenni hogy visszapattanni háló mögötti kapitalista reklámtábláról, majd a kipattanót Varga József elvtárs ismét belőni, már 6:0-ra vezetni csapatunk! Tisza elvtárs az utolsó percekben tarthatatlannak bizonyulni belorusz játékosoknak, a 82. és a 91. percben is betalálni, ezzel mesterhármast érni el a meccsen, ami könnyedén, 8 góllal verni és Skonto Riga-meccset idéző 9:2-es összesítéssel túljutni Topredo BelAZ Zhodinón.

Újabb dicső és fölényes győzelmet aratni hát verhetetlen csapatunk kapitalizmus felett, amiért köszönet illetni labdarúgóinkat, Bölcs Mesteredzőt és Kedves Klubelnököt, kik mindent megteremteni hogy debreceni és magyar futball vörös csillaga minél szebben és magasabban ragyogni hanyatló kapitalista nyugat futballja felett!

te3

Szívem szerint ilyen teljesítmény után minden játékosnak 10-es osztályzatot adni, ám imperialista LokiBlog főszerkesztője ragaszkodni hozzá, hogy a cikk további része ne Igaz-Koreában készülni, így most következni Lucas kapitalista pontszámai. Az összefoglaló további részéért Észak-Korea felelősséget nem vállalni!

Pontszámok:

Bozidar Radosevic – 3 – Sikerült lezüllesztenünk egy év kitartó munkával Verpecz szintjére. Már az odavágón is hajmeresztő volt, ahogy benyalta azt a szabadrúgást a meccs végén, de a mai meccsen még ennél is hajmeresztőbb megoldásai voltak. Amikor rosszul szaladt ki söprögetni a kapuból, majdnem összehozott egy gólt, majd a zsodinyóiak gólját is a rövidre kapta, pedig ott állt és oda amúgy sem illik gólt kapni. Úgyhogy ez borzalmas volt.

Aleksandar Jovanovic – 5 – Hiába érezhető rajta is a nihil, természeténél fogva egyszerűen nem képes rá, hogy alibifutballt produkáljon mint magyar társai. Mindig odateszi magát. Más kérdés, hogy nem játszott jól most se, de ha már küzd, nálam megkapja a közepes pontszámot

Dusan Brkovic – 4 – Támadásban talán még a csatárainknál is többet vállalt (volt egy szép szólója is), ám a védekezést néha elhanyagolta, pedig az az elsődleges dolga. A gólnál nem fogta elég szorosan az emberét.

Mészáros Norbert – 4 – Ő se, és ő is gyenge volt. A Paks ellen múlt héten véleményem szerint meglepően jól teljesített (egy magyar középcsapat ellen), de erre a szintre már kevés.

Korhut Mihály – 4 – Messziről látszik, hogy nem akar itt megrohadni, minden áron el akar igazolni amilyen gyorsan csak lehet. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha a télen beajánlaná magát pár helyre és igent mondana az első komoly ajánlatra, csak hogy ne kelljen Kondás edzéseire járnia hátralévő pályafutásában. Én pedig amondó vagyok, hagyjuk elmenni. Jelenlegi formájában nincs hasznára a csapatnak.

Danilo Szekulics – 4 – Nem rémlik hogy a pályán volt. Hamarosan rájön, hogy élete hibája volt ide igazolni.

Varga József – 5 – Rajta nem múlott, végigrobotolta a meccset, rengeteg labdát szerzett és akart.

Holman Dávid – 4 – Ő is észrevehetetlen volt a meccs nagy részében. Castillionnal és Tiszával nem értették meg egymást, úgyhogy inkább önzőzni kezdett, aminek nem lett jó vége.

Szakály Péter – 4 – Megint a tipikus alibi és a „körbefutom a labdát háromszor aztán amikor már ketten vannak rajtam, elesek” figura ment egész meccsen. Megérne egy misét, hogy a csere után mit mondott Kondás Elemérnek, mert láthatóan nagyon csalódott volt, de a kamera hamar elvitte a képet. Nincs itt összhang már semmilyen téren ebben a „csapatban”.

Tisza Tibor – 4 – Régen rossz, ha ő megint alapemberként számítunk rá. A fehérorosz védők megették uzsonnára.

Geoffrey Castillion – 2 – A mérkőzés citromdíjasa – Bemásoltam ide az odavágós értékelését mert a helyzet változatlan. A mai teljesítménye már-már kulcsári magasságokba emeli őt, röviden összefoglalva: vicc kategória. Ő is beállt abba a sorba, akik egy-két év alatt teljesen leépültek Debrecenben. Láttam múlt szombaton kapura rúgni az Akadémián. A felsőlécet célozta olyan jó 20-ról, az egyik labdát felrúgta az Akadémia erkélyére.

∼•∼

Takács Tamás – 5 – Felüdülés volt az ő játékát nézni Castillioné után. Pedig sokszor mondtuk már, ő is egy a közepesnél picivel jobb csatár, de ebben a Lokiban perpill klasszisnak számít. (megint bemásoltam) Az egyetlen volt, aki fel tudta venni a harcot fizikumban a fehéroroszok ellen. Ötletem sincs, miért nem ő kezdett.

Horváth Zsolt – 4 – Feljött és rögtön el is bújt valahová, azóta nem látták. Szerető szülei hazavárják, aki tud róla bármit is, hívja az 116-000-ás telefonszámot.

Ferenczi János – 4 – Nincs más cserénk, azért állt be éppen ő.

∼•∼

Kondás Elemér – Te szerencsétlen! Pont az ilyen megélhetési edzőőőők miatt tart ott a magyar futball, ahol! A magadfajták miatt nem érik meg a magyar klubcsapatok az augusztust (tisztelet a kivételnek) az NK selejtezőkben és miattatok nézhetetlen a magyar bajnokság, mert meg vagytok elégedve azzal, hogy a húsos fazék mellől magyarázzátok a vereségeket, számoljátok a kihagyott helyzeteket és a játékosaitokra mutogattok. Közben meg többször látnak titeket a lottózóban, mint edzőtovábbképzésen! Rég tudom, hogy nincs benned emberi méltóság, mert ha lenne gerinced, már rég lemondtál volna. Egy normális edzőőőőőőőőőőőőő nem tűrné el, hogy a játékosai így meg akarják buktatni… #KONDEXIT

te1


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

A mérkőzés gyenge volt. A Torpedo pontosan tudta, hogy nem fogja a szurkolóit látványos futballal elkápráztatni, arra játszottak, hogy a kinti 2 góljuknak köszönhetően nem ők lesznek cselekvéskényszerben, hanem mi. Ennek köszönhetően átengedték nekünk a területeket és a régi, jól bevált, pofátlan belorusz bekkelést játszották. A talált góljuk pedig csak még rosszabbat tett a meccsnek. A Loki teljesítményét inkább hagyjuk. Erős szó rá a teljesítmény is, mert az a fizikában az elvégzett munkának és az időnek a hányadosa, mi pedig nem sok munkát végeztünk a 90 perc alatt, így a teljesítményünk jó közelítéssel is nulla.
A bíró szerintem hibátlanul vezetett, de rajta nem is múlt semmi.

A szerző utószava: remélem kedves olvasóim, nem bánjátok, hogy kiszerveztük a mai cikkünket Észak-Koreába. Több okunk is van rá. Egyrészt már mi is unjuk folyton a szánkat tépni a Loki miatt. Ezerszer leírtuk már, mi itt a baj. Szépen is, durván is, megoldást is javasoltunk, eredménye mégsincs. Enderson beharangozójában és Csibu legutóbbi összefoglalójában minden benne van, ami bennem is megfogalmazódott. Ez a jelenlegi helyzet egyszerűen nem érdemli meg, hogy komolyan foglalkozzunk a meccseken látottakkal. Úgyhogy rájöttem, nem érdemes felbosszantani magamat ezen a jelenlegi társaságon és klubvezetésen. Megkapják, amit akarnak. Megírom, hogy minden szupi-szuper, minden tökéletesen működik, a Lokinál pedig nincs jobb csapat a világon. Egy olyan ország van a világon, ami a DVSC-hez hasonlóan működik, ez pedig Észak-Korea. Azzal a különbséggel, hogy innen aki akar, az elmenekülhet.

teljes

Mindörökké hajrá Debrecen! Megtisztulást!

Lucas