LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Van még tennivalónk

Szombat délelőtt a hosszú válogatott szünetre való tekintettel edzőmérkőzésen lépett pályára a Loki az NB II-ben feljutó helyen álló Balmazújváros ellen. A megyei rangadón Pontes igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, végül az elfáradó, és emberhátrányba kerülő csapatunk nem tudta még döntetlenre sem menteni a találkozót. Ennek a rövid összefoglalója következik most.

lb1

A mérkőzés elején pályára vonuló csapatunk mondhatni majdnem a legerősebb összeállításunk volt, csupán Brkovic nem kezdett az alapcsapatból, illetve a támadó sorban rögtön bevetésre került a héten igazolt szlovák válogatott Vittek. A vendégek is erős összeállításban kezdtek, így tehát mindkét csapat igyekezett komolyan venni az összecsapást.

Az első félidő nagy része mezőnyjátékról szólt, alig alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. Először nekünk sikerült ziccerbe kerülni, Vittek kapott egy remek labdát Holmantól, el is vitte a kapus mellett, de éles szögből már csak az oldalhálót tudta eltalálni. A vezetést végül a 25. percben szereztük meg, ekkor Filip egy szép kiugratással indította Könyvest, aki a szélről bemozogva lőtte el a kifutó Szécsi Gergő mellett a labdát a hosszúba. A továbbiakban sem alakult ki nagyobb helyzet, így aztán nem sok említésre méltó eseményt jegyezhettünk fel a félidőig.

balmazkezdo

A második játékrészre a vendégek a fél csapatukat lecserélték, és mi is négyet cseréltünk, beállt Nagy, Brkovic, Szekulics és Horváth Zsolt, a pályát pedig elhagyta Mészáros, Tőzsér, Szakály és az első félidő végén egy rúgást kapó, és vélhetően megsérülő Holman. A második félidő eleje is unalmasan csordogált, mindkét csapatot megtördelték a cserék, emellett pedig mindkét csapat fáradni kezdett. Ahogy haladt előre az idő, nálunk egyre több olyan játékos lépett pályára, akik a lecserélt játékosnál gyengébb szintet képviselnek, így aztán a vége felé már bőven a második csapatunk játszott. A legnagyobb gond az volt, hogy nem maradt labdaügyes, irányítani képes játékosunk a pályán, így helyzetet képtelenek voltunk kidolgozni. Közben pedig a hátsó alakzatunk is sokat bizonytalankodott, mondjuk elég annyit megemlíteni, hogy Nagy Zoli volt az egyik belső védő, míg a széleken Ferenczi és Kuti játszottak… Ettől függetlenül talán éppen Brkovics hibázott az egyenlítő találatnál, viszont Verpecz is ügyesen bevédte az egyébként nem erős és jól helyezett lövést. A 80. percben emberhátrányba kerültünk, ekkor az alig 15 perce pályán lévő Castillion rúgta fel csúnyán hátulról az egyik vendégjátékost, így a maradék tíz percre tíz emberrel maradtunk. Ezt pedig ki is használták az újvárosiak, akik nem sokkal a lefújás előtt egy szöglet után szerezték meg a győzelmet. A végén még Szekulics egyenlíthetett volna, de lapos lövése elkerülte a kaput.

lb2

Van még mit tennie Pontesnek, de azért felfedeztünk néhány pozitívumot is:

  • Vittekben lehet hogy lesz fantázia, bár nem az a klasszikus „szétfutomazellenfelet” csatár, sokkal inkább egy rutinos lesipuskás játékos. Fizikálisan sincs annyira lemaradva, mint azt várni lehetett.
  • Az alapcsapatunkban van fantázia, a hiányzó láncszem tényleg csak egy jó csatár.
  • Filip szerintem továbbra is egy baromi jó játékos.
  • A portugál stáb kamerával és drónnal rögzítette a találkozót, örömteli, hogy ilyen technikákat is alkalmazunk végre.

Sajnos vannak negatívumok is:

  • Akik nem férnek be a kezdőbe, azok sajnos nem is képviselnek minőséget, ez a második félidőben tökéletesen kiütközött.
  • Castillion és Szekulics továbbra is használhatatlanok.
  • Pontrúgásoknál még mindig gyengén védekezünk.
  • Eli bácsi már megint ott volt a meccsen.

Rövid értékelés a játékosokról:

Danilovicnak nem akadt komoly védeni valója, néhány gyenge kísérletet és beadást kellett hárítania. Jovanovic sokat dolgozott a meccsen, az első félidőben még jobbhátvédként, a másodikban pedig egy rövid ideig védekező középpályásként játszott. Mészáros ezúttal megoldotta a feladatát, mint ahogy Szatmári sem csinált ma hülyeséget, Pontes meg is dicsérte. Bobko úgy tűnik hogy hosszabb távon is megragad baloldali védőnek, ma ezúttal nem sokat tett hozzá a játékunkhoz. Filip ma is a mezőny egyik legjobbja volt, mindenhova odaért, és szép gólpasszt osztott ki Könyvesnek. Tőzsér szerintem meglehetősen visszafogottan játszott, nem nagyon tudta irányítani a csapatot. Könyves lőtt egy gólt, de azon kívül nem sok jó megoldást láttunk tőle. A második félidőben jobbhátvédet játszott lecseréléséig. Holman ezúttal is sokat egyénieskedett, továbbra is problémát okoz, hogy belevezeti az ellenfél védőibe a labdát, de azért láttunk tőle jó megoldásokat is. Szakály sem brillírozott ma, de nem is lógott ki a csapatból. Vittekről egyelőre nem derült ki sok minden, sugárzik belőle a rutin, egy métert sem fut fölöslegesen, tudja, hogy hogyan kell beosztani az energiáját. Reméljük, hogy a csapat hasznára lesz.

lb3

A cserék közül Brkovics ma is bizonytalan volt többször is, Nagy Zoli pedig előbb jobboldali védőként, majd belső védőként próbálkozott, kevés sikerrel. Szekulics mint említettem, ma is meglehetősen szürkén játszott, szerintem neki nem sok jövője van a Lokinál. Horváth Zsoltnak volt egy szép lövése, azon kívül kevésszer találkozott a labdával. Verpecz az egyenlítő találatnál bevédte a labdát, később volt egy nagy védése, a második gólnál pedig tehetetlen volt. Djelmics nem tudta felpörgetni a csapatot, sajnos ez jellemző rá, pedig egy fürge és jól cselező játékosról beszélünk. Castillion katasztrófa volt, egy labdát nem tudott lekezelni vagy megtartani, Pontes is folyton vitatkozott vele, vélhetően ő sem sokáig vallhatja már magát DVSC futballistának. Kutival az a baj, hogy sokszor határozatlan, míg Ferenczi szintén nem tud kellő energiát vinni a széljátékunkba. Mészáros Karol pedig meglehetősen keveset találkozott a labdával.