LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Marha nagy bajban vagyunk

Nem különösebben hálás dolog most beharangozót írni a Loki-MTK-ról. Mélyebb taktikai elemzésnek sok értelmét nem látom, mert ez a meccs (sajnos) már rég nem arról fog szólni. Az elmúlt hetek minden pozitívumát sikerült a Mezőkövesd ellen lerombolni, és elérni azt, hogy a most hétvégi mérkőzés csak egyfajta utolsó esélyt jelentsen a bentmaradásra. Kérdés, hogy erről a játékosaink is tudnak-e.

lokimtkborito

A Gyirmót mérkőzés utáni összefoglaló alatt több kritikát is kaptunk, amiért még a három pont megszerzése után is csak fanyalogtunk. Sajnos a Mezőkövesd elleni találkozó pont ugyanazt hozta, mint az azt megelőző, csak ezúttal ellenünk döntött az egy gólos különbség. Szerintem pont ugyanolyan rosszul játszottunk mindkét meccsen, és a kövesdiek sem nyűgöztek le a focijukkal, csak ők jobban kihasználták a hibáinkat. A vereségünket megelőzően hallgattam meg egyébként Holman Dávid interjúját az egyik reggeli sportműsorban, ahol bizonygatta, hogy mekkora felelősség és milyen jó dolog a csapaton belüli meghatározó szerepe. Azt is kiemelte, hogy a kiesés meg sem fordul a fejében, ilyen rossz dolgokra gondolni sem szabad.

Pedig a mezőkövesdi meccs után egyértelműen kiderült, hogy nagyon is kellene rá gondolni, különösen neki, aki az elmúlt mérkőzéseken rendre a legellenszenvesebb produkciót nyújtja lélektelen játékával. Persze ez nem csak rá igaz, a szerdai találkozón játékosaink unottan, érdektelenül és borzalmasan rosszul játszottak egy simán verhető ellenfél ellen, mintha számunkra már véget is ért volna a szezon, és egy fix középcsapat lennénk, akik se fel, se le nem léphetnek már a tabellán. Pedig pont Tomislav Sivic tanítványai azok, akiket magunk mögé taszíthattunk volna egy esetleges győzelemmel, ehelyett leszakítottuk magunkat róluk, és a nyakunkra hoztuk a Diósgyőrt. Így várjuk most tehát az MTK elleni meccset, ahol az a csapat, amely veszít, szinte kilátástalan helyzetbe kerül, de a döntetlen sem igazán jó senkinek.

Bár lentebb közzéteszem majd a várható összeállításokat és a fontosabb infókat szokás szerint, most mégis inkább pár gondolatot a kialakult helyzetről szeretnék írni. Főként arról, hogy átérzi-e egyáltalán bárki a helyzet súlyosságát és komolyságát a klubon belül? (Mármint rajtunk, szurkolókon kívül…)

Nézzük végig a szereplőket. Szima Gábor kapcsán egyre több pletykát hallani különböző helyekről, hogy távozik (előbb-utóbb) a klub éléről. Nem tudni egyértelműen, hogy igazak-e ezek a hírek, az viszont biztos, hogy érzékelhetően nem foglalkoztatja már a klub jövője. Aztán van egy edzőnk, akit többször is el akartak küldeni, az érkezése óta kb. ott tesznek neki keresztbe, ahol tudnak (pl. játékosigazolások elmaradása, tolmács hiánya), és valószínűleg kezd belefáradni a szélmalomharcba. És végezetül ott vannak a játékosaink, akiktől azt várnánk, hogy kitegyék a szívüket-lelküket a pályára a klubért, a jövőnkért. Csakhogy, ahogyan arról már többször is beszéltünk, ezen focisták többsége év végén távozik: nekik tehát szinte teljesen mindegy, hogy mi lesz a klub sorsa. Danilovic, Osváth és Suk kölcsönben vannak, Brkovic, Jovanovic és Feltscher szerződése lejár, Mészáros kiöregedik, Sekulicot vélhetően el akartuk már télen is küldeni, csak nem volt helyette senki más, Holman másfelé kacsintgat… És az a szomorú, hogy a fel nem sorolt játékosaink sem küzdenek jobban. Miről beszélünk egyáltalán? Olyan játékosok mentsék meg a klubunkat a kieséstől, akiknak kb. teljesen mindegy az egész?

székely fa mém

Magunkra lettünk hagyva teljesen. Egyre inkább azt érzem, hogy a Loki sorsa már csak nekünk fontos, és mi sem látjuk át teljesen, hogy egyáltalán mi lenne a legjobb a klubnak. Néha abban is elbizonytalanodom, hogy tényleg akkora baj lenne-e a kiesés. Kondás Elemér távozása kapcsán is szóba került már a keretes szerkezet, és ne feledjük, hogy Szima Gábor is egy kiesés után vette át a csapatot, még ha akkor végül az első osztályban is folytathattuk. Lehet, hogy egy újabb kieséssel érhetne véget ez a sokáig szép, de a végén nagyon megromló kapcsolat.

Rátérve az MTK meccsre: mint már említettem az elején, nem a taktika, hanem az akarat dönt majd. Ha úgy állnak az egészhez hozzá a játékosaink, mint a Mezőkövesd ellen, akkor nincs miről beszélni. Utolsó esélyünk ez, hogy meginduljunk felfelé a tabellán, kérdés, hogy ez izgat-e még valakit a klubon belül.

lokiezdomtk

A mérkőzés játékvezetője Erdős József lesz. Fontos, hogy ezúttal az elmúlt meccseken megszokottnál fél órával később, 18:30-kor indul útjára a labda, a mérkőzést pedig az M4 élőben közvetíti.

Hajrá Loki!

Enderson