LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Első meccsnek jó volt

Szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését a DVSC a 2017-2018-as szezon felkészülési időszakában, ellenfelünk pedig a szlovákiai Zemplín Michalovce gárdája volt. A nagymihályi csapat hozzánk hasonlóan a nyolcadik helyen végzett a tizenkét csapatos szlovák bajnokság előző kiírásában. Röviden összegezzük, hogy mit is láthattunk.

dsc_0171_custom_

Először is kezdjük azzal, hogy két játékost teszteltünk, egyikük a már néhány napja beharangozott Nagy Sándor (vagy Oleksandr Nad), aki az előző szezonban kilenc meccsen védte a kieső Gyirmót kapuját. Ő az első félidőben kapott tegnap lehetőséget. Másikuk a húszéves szlovén támadó, Miha Vidmar. Róla annyit kell tudni, hogy tavaly 5 meccsen 158 percet játszott a szlovén bajnokság utolsó helyén záró (mindössze egyetlen győzelmet szerző) NK Radomlje csapatában. Távol álljon tőlünk, hogy valakit a pedigréje alapján minősítsünk, de azért ez nem hangzik túl biztatóan.

A meccsen egyébként mindkét félidőben vegyes csapattal álltunk fel, azaz nem volt olyan pillanata a találkozónak, amikor a jelenlegi garnitúrából összeállítható legerősebb kezdőnk lett volna a pályán. Ráadásul hiányzott Brkovics, Mengolo és Chuka. Vélhetően a szlovákok is két különböző csapatot küldtek pályára, és szemlátomást ellenkező módon meccselt a két a vezetőedző: nálunk inkább az első félidőben játszott az erősebb csapat, míg a vendégek inkább a második félidőre hozhatták be legjobbjaikat, ugyanis két teljesen ellentétes félidőt láttunk. Az első negyvenöt percben ugyanis szinte egykapuztunk, ellenfelünk egy NB III-as gárda játékerejét képviselő produkciót mutatott be, azaz én messzemenő következtetést nem vonnék le ebből a játékrészből. Mielőtt érkeznének a kritikák, ez nem azt jelenti, hogy ne ismerném el, hogy ebben a félidőben ténylegesen jól is játszottunk, de óva intenék mindenkit attól, hogy ez alapján máris azt a következtetést vonja le, hogy kész a keretünk.

Röviden a játékrész krónikái: Sós Bence nagyon élt a bal szélen, és mindjárt ki is használta első helyzetét, amit Takács Tamás kihagyott ziccere előzött meg. Majd nem sokkal később szépen cselezte be magát a büntetőterülete belülre, és kiharcolt egy tizenegyest, a szépséghibája a dolognak az, hogy Tőzsér flegmán a kapusba lőtte a labdát. Előnyünket pedig ismét Sós Bence növelte a 35. percben, amikor Jovanovics jobboldali beadását csúsztatta be a kapuba. Takács Tamás egyébként nagyon kilógott lefelé a csapatból, három ordító ziccert is elpuskázott, azért nagyon remélem, hogy nem rá fogjuk építeni jövőre a támadó játékunkat…

dsc_0122_custom_

A félidőben teljes sorcserét hajtottunk végre, a rutint ebben a félidőben Nagy Z., Mészáros, Sekulic, Holman és Könyves képviselte, őket egészítette ki néhány kölcsönből visszarendelt, illetve utánpótlásból felkerült játékosunk. Ez már egy sokkal unalmasabb játékrész volt, és inkább a vendégek domináltak, aminek eredményeképp többször is eljutottak a kapunkig, a 60. percben pedig szépítettek is, egy magpattanó lövésbe Kovács Péter szerencsétlenül ért bele, így a hálóban kötött ki a labda. Az utolsó húsz percre fordulva benne lógott a levegőben, hogy ki is egyenlítenek a szlovákok, de az időközben beálló Szabados védésének köszönhetően ez elmaradt. A meccs végül a 82. percben dőlt el, ekkor az utolsó tíz percre beszálló szlovén próbajátékos labdáját váltotta gólra Holman.

Összességében tehát hasznos meccs volt, mindenki kapott egy kis meccsterhelést, de ismét felhívnám a figyelmet arra, hogy ebből a meccsből ne vonjunk le messzemenő következtetést sem pozitív, sem negatív értelemben. Látszik, hogy vannak még hiányposztjaink, és látszik, hogy van ahol nem lesz gond. Ami számomra egyértelműen pozitív csalódás volt, az Sós Bence játéka, az ő megtartása a nyár eddigi egyetlen pozitívuma, szerintem ebben a csapatban ő húzóember lesz a következő szezonban.

DVSC – MFK Michalovce 3-1 (2-0)

DVSC 1. félidő: Nagy S. – Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna – Filip – Jovanovic, Tőzsér, Bíró P., Sós – Takács T..
DVSC 2. félidő: Kovács P. (Szabados 70.) – Nagy Z., Szilvási, Mészáros, Balogh K. (Völgyi 70.) – Varga K., Csősz, Szekulics, Nagy K. (Djelmic 70.) – Holman – Könyves (Vidmar 80.)
Gól: 1-0 Sós (10.), 2-0 Sós (35.) 2-1 Danko (60.), 3-1 Holman (82.)


A mérkőzés összefoglalója