LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC játékosok párharca #1-6. Párharc

Most sem múlhat el nyári felkészülési időszak JÁTÉK nélkül! A tavalyi EB tippjátékunkat követően most ismét itt vagyunk, hogy a szünetből hátralévő 3 hetet izgalmakkal töltsük meg! Itt a DVSC játékosok párharca! Ez az első nap, amikor szavazhatsz. Az első 12 játékos közül mely 6 jusson tovább a 32 közé? Döntsd el te!
DVSCjatekosok1nap

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#1. Párharc: Varga József vs. Balogh János

DVSCjatekosokParharc01

Varga József gyorsan lopta be magát nem csak a DVSC, hanem az egész ország szívébe. Védekező középpályásként emlékezetes teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligájában és a magyar válogatottban is. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a posztján a valaha volt egyik legjobb Loki játékos. A DVSC-ben 212 tétmeccsén 9 gólt szerzett, 3-szoros magyar bajnok és 3-szoros magyar kupa győztes.

Kihívója nem más, mint a jelenleg pályafutása végén járó kapusunk, Balogh János. A DVSC-vel egyszeres magyar bajnok és 2-szeres magyar kupa győztes volt, 2007-ben pedig a magyar válogatott kapuját is őrizhette. Bár nálunk csak 26 mérkőzésen játszott, ezeken összesen 28 gólt kapott, sőt, 12 mérkőzésen teljesen érintetlen maradt a hálója, nem véletlen, hogy gyorsan leszerződtette egy skót élcsapat.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#2.Párharc: Sándor Tamás vs. Selim Bouadla

DVSCjatekosokParharc02

Sándor Tamás a ’90-es évek talán legnagyobb DVSC legendája. 88 NB I-es gól, 275 pályára lépés. 19 éves pályafutása alatt kétszer 7 évet a DVSC-ben töltött, 11-szer a válogatottban is pályára lépett. Négyszeres magyar bajnok, egyszeres magyar kupagyőztes, háromszoros szuperkupagyőztes, egyszeres év magyar labdarúgója és kétszeres Zilahi-díjas. Eredményeinél talán csak elképesztő cselei, mozdulatai nagyszerűbbek.

Ellenfele az a Selim Bouadla lett, aki négy éven át segítette a Lokit 74 meccsen, 10 góllal. A francia másodosztály bajnokaként érkezett, hogy a magyar bajnoki címet kétszer, ráadásként pedig a magyar kupát is begyűjtse. Kevés nála univerzálisabb középpályása volt csapatunknak.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#3.Párharc: Bódi Ádám vs. Lázár Pál

DVSCjatekosokParharc03

Bódi Ádám ízig-vérig DVSC nevelés, tíz éven keresztül sorra lépte át az elé kerülő akadályokat, hogy 2010-ben bemutatkozhasson a felnőttek között is, ezzel pedig évekre megoldja a középpályánk bal szélén rá háruló feladatokat. A Lokival mindent megnyert, amit csak lehetett. 3 bajnoki cím, 3 kupagyőzelem, 1 ligakupa- és 2 szuperkupa siker. 153 mérkőzés, 29 gól. 2012-ben a szezon felfedezettje volt. Egy mérkőzésre a címeres mezt is magára húzhatta és még mindig csak a 28. évét tölti.

Aki azonban megpróbálja legyőzni játékunkban, nem más mint a fél éve pályafutásával felhagyó, idén azonban a Mezőkövesd színeiben visszatérő Lázár Pál. Bár velünk csak egy bajnoki címet nyert, abban jelentős részt vállalt, a közelmúlt egyik legjobb jobbhátvédje volt, 3 idény során 56 NB I-es meccset játszott nálunk, és védő létére csupán egyszer állították ki (akkor is csak második sárgával).

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#4.Párharc: Kiss Zoltán vs. Viktor Gracsov

DVSCjatekosokParharc04

Kiss Zoltán személyében egy újabb példaképhez van szerencsénk. A középpályás 1997-2011 közötti 14 éves profi karrierje során 12 évet a Lokiban töltött, 224 DVSC-s NB I-es meccse felejthetetlenné teszi, nem beszélve a sikereiről. 5 magyar bajnoki cím, 3 magyar kupa, 5 szuperkupa, 1 ligakupa elsőség. Ötszörös válogatott, emellett 19 NB I-es és 4 nemzetközi kupában szerzett gól fűződik a nevéhez.

Egyik emlékezetes gólja 16:25-től

A párharc másik részvevője Viktor Gracsov, azaz az „Apó” becenévre hallgató támadónk, aki a 90-es évek elején robbant be a DVSC-be. A szovjet válogatottat is megjárt játékos 95 NB I-es meccsén 24 gólt szerzett (igaz, nem mindet a DVSC játékosaként). Bár eleinte sok zrikát kapott, hiszen 34 évesen nem sok jót vártak tőle, egy-két látványos megmozdulás és gól elég volt, hogy a debreceni közösség gyorsan a szívébe fogadja.

Egyik emlékezetes ollózása 3:35-től

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#5.Párharc: Igor Bogdanovic vs. Aleksandar Jovanovic

DVSCjatekosokParharc05

E pikáns párharcban két szívét-lelkét a pályán hagyó focista mérkőzik meg egymással. Igor Bogdanovics a 2000-es évek egyik, ha nem a legjobb Loki mezt viselő csatára volt. 35 NB I-es gólja önmagában magáért beszél, az Újvidéken született játékos kétszeres bolgár bajnokként érkezett, majd háromszoros magyar bajnokként, két magyar kupával, és három szuperkupával távozott. Viszont nem ment messzire, Debrecen és a Hajdúság lett második otthona.

A Hajduk Splitnek fejelt góljai 9:30-tól

Aleksandar Jovanovic a szezonzárón talán élete meccsét játszotta a Diósgyőr ellen. 109. tétmeccsén a DVSC-ben 6. gólját szerezte. A jobb oldali középpályásként, jobb oldali hátvédként, illetve védekező középpályásként is bevethető játékos eddig 3 idényen át segítette a Lokit, de egy Fradival nyert Ligakupán kívül eddig elkerülték a bajnokság- és kupagyőzelmek.

A vezetést jelentő gól 1:10-től.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#6.Párharc: Pető Zoltán vs. René Mihelic

DVSCjatekosokParharc06

A 9 válogatott meccsen pályára lépő hátvéd, Pető Zoltán a DVSC-ben kezdte meg pályafutását, ahol 6 év alatt 182 mérkőzést játszott és 9 gólt szerzett. Mivel 2000-től másik csapathoz szerződött, a klub aranykorszakából kimaradt, mégis sokan a szívükbe zárták, teljesítménye és alázatossága alapján nem véletlenül.

Egy szabadrúgásgólja 5:38-tól.

René Mihelic jóval kevesebb időt kapott a bizonyításra ellenfelénél, igaz, neki a magyar bajnoki cím összejött, előtte pedig szlovén bajnok és szlovén kupagyőztes is volt. A még mindig csak 28 esztendős támadó középpályás 3 évet töltött itt, 41 meccsen 6 gólt lőtt, sokan a mai napig sajnálják távozását.

A Cliftonville sokáig tartotta magát ellenünk, de aztán jött Mihelic.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

szavazatok1nap