LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC játékosok párharca #7-12. Párharc

Most sem múlhat el nyári felkészülési időszak JÁTÉK nélkül! A tavalyi EB tippjátékunkat követően most ismét itt vagyunk, hogy a szünetből hátralévő 3 hetet izgalmakkal töltsük meg! Itt a DVSC játékosok párharca! Ez a második nap, amikor szavazhatsz. A mai 12 játékos közül mely 6 jusson tovább a 32 közé? Döntsd el te!
DVSCjatekosok2nap

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#7. Párharc: Dzsudzsák Balázs vs. Dajan Simac

DVSCjatekosokParharc07

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Nyírlugosról indult Dzsudzsák Balázs vitte a legtöbbre az egykoron Debrecenből indult labdarúgók között a profi futball világában. A magyar válogatott jelenlegi kapitánya Debrecenben volt ifjú titán. Itt nevelkedett és egészen 2008 januárjáig erősítette a Lokit. A villámgyors balszélső tehetsége korán megmutatkozott: 48 NB I-es pályára lépése során 14 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott és a korosztályosok után a felnőtt válogatottban is debreceniként debütált. Nem is csoda, hogy hamarosan meg is vásárolta a játékjogát a holland PSV.

Kihívójának, a 2010 nyarán érkezett Dajan Simacnak azonban a debreceni évei voltak pályafutása csúcsa, és ezzel most nem az ő képességeit és eredményeit fitymálom le. Épp ellenkezőleg, hiszen a horvát-német kettős állampolgár középső védőnknek elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a 2011/12-es szezonban veretlen bajnoki címet (és kupagyőzelmet) ünnepelhetett a DVSC. Utóbbi sorozatot egy évvel ezután szintén megnyerte a Lokival. Három itt töltött éve alatt szinte végig kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, Mészárossal pedig veszedelmes védőpárost alkottak. 65 NB I-es mérkőzése során védőként 5 gólig jutott, a legemlékezetesebb találata talán a Győrnek fejelt vezető gólunk 2011 őszén. Játékát keménység, határozottság, ugyanakkor technika és sallangmentesség jellemezte.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#8. Párharc: Komlóssy Imre vs. Radu Sabo

DVSCjatekosokParharc08

A 2008-ban elhunyt Komlóssy Imre egy igazi „nagy örege”, egy oldschool legendája a debreceni futballnak. Egy kisebb megszakítással ugyan (amikor felsőbb utasításra Budapestre kellett igazolnia), de 1943 és 1961 között folyamatosan szolgálta a Lokit a Komi becenévre hallgató csatár, annak ellenére, hogy 1959-ben visszavonult. Mivel azonban a csapatnak szüksége volt rá, visszatért. Összesen 112 élvonalbeli és 335 NB II-es mérkőzésen lépett pályára debreceni mezben. Az 1948-as olimpia előtt tagja volt a magyar válogatott keretének is, ám arra a tornára sajnos nem utazott ki végül hazánk csapata.

A Kolozsvárott született román csatár 1998 nyarán került Debrecenbe Nagybányáról. Két itt töltött év alatt 51 mérkőzést játszott a Lokiban és ezalatt 17 gólt szerzett. Önmagában nem tűnhet ez olyan fantasztikus eredménysornak, ám az alacsony román mégis örökre beírta magát a DVSC történelmébe. Radu Sabo alapembere volt az 1999-ben Magyar Kupát nyerő együttesnek, de leginkább talán arról marad emlékezetes a Loki-drukkerek számára, hogy ugyanebben az évben ő szerezte meg a DVSC első (és nem sokkal utána a második) nemzetközi kupagólját a Wolfsburg ellen, amelyek közül a második egyenesen szemet gyönyörködtető klasszis megoldás volt esernyőcsellel, visszacsellel és a végén egy hajszálpontos lövéssel a rövid sarokba.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#9. Párharc: Bernáth Csaba vs. Habi Ronald

DVSCjatekosokParharc09

Egykori fantasztikus jobbhátvédünk, Bernáth Csaba a DVSC történetének valaha volt második legeredményesebb játékosa. Hét bajnoki címe, négy magyar kupája és négy szuperkupája önmagáért beszél, ezen kívül pedig pályára lépett a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is. Ha 2003 nyarán nem igazol el a Royal Antwerpen együttesébe (ami nem sült el neki valami jól), akkor 18 évet töltött volna el a Lokiban teljes egészében. Ám így is elmondhatja magáról, hogy felnőtt pályafutását fél év híján a Debrecenben töltötte. Kerek 300 NB I-es meccset játszott piros-fehérben (ezalatt 2 gól is összejött), a debreceni publikum pedig a 2014 nyári Lyon elleni edzőmeccsen láthatta őt utoljára.

“Nagy munkabírású védekező középpályás csapatot keres” – ha minden városi legenda igaz, ezzel az interneten feladott hirdetéssel hívta fel magára Habi Ronald a Debrecen figyelmét 2002 nyarán, mielőtt szerződtettük. Hamar alapemberré vált Debrecenben, első szezonjában rögtön 28 meccsen kapott szerepet. 2003 nyarán bronzérmes csapatunk indulhatott az UEFA-kupában, télen pedig egy elképesztően emlékezetes mérkőzésen épp Habi 90. percben rúgott győztes gólja jelentette azt, hogy a Varteks Varazdin-t kettős győzelemmel búcsúztatjuk, és már csak a görög PAOK áll az útjába annak, hogy hosszú évek után ismét megérje egy magyar csapat a nemzetközi kupatavaszt. A Lokiban 75 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett, visszavonulása után felvette a magyar állampolgárságot és itt is telepedett le.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#10. Párharc: Sándor Csaba vs. Balogh Norbert

DVSCjatekosokParharc10

Az 1965-ben született Sándor Csaba Dombi Tibi után a második legtöbb mérkőzést játszotta a Lokiban, szám szerint 317-et. Róla is elmondható, hogy egy rövid mezőtúri kitérőtől eltekintve a teljes profi pályafutását a DVSC-nek adta. 2001-es visszavonulásáig két Magyar Kupát nyert a Debrecennel, valamint 2001-ben megkapta a DVSC-nél elérhető legnagyobb egyéni elismerést is, a Zilahi-díjat. Visszavonulása után edzősködni kezdett, dolgozott már számos korosztályos csapatunknál, jelenleg az U17-esek edzője.

Őstehetség, csiszolatlan gyémánt, az új Cavani, az új Ibrahimovic – mindet mondták már az alig 21 esztendős Balogh Norbertre. Mindössze 20 éves volt, amikor 2016 telén az olasz Palermoba szerződött. Addig piros-fehér mezben 39 meccsen 7 gólt és 7 asszisztot jegyzett és elmondhatta magáról, hogy ünnepelt közönségkedvenccé vált. Legemlékezetesebb debreceni gólja minden bizonnyal a Skonto Rigának rúgott felpörgetős-külsős lökete volt, valamint ő büszkélkedhet a LokiBlog első 10-es osztályzatával és egy Év Játékosa címmel is. Sokan gondolják úgy, hogy talán mindenkinek jobb lett volna, ha itt marad még legalább fél évet, és főleg nem igazol el a szicíliai játékostemetőbe. Ennek ellenére talán nincs még minden veszve: a korosztályos válogatottak után nemrég a felnőtt válogatottban is debütált.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#11. Párharc: Dombi Tibor vs. Holman Dávid

DVSCjatekosokParharc11

A „Kicsinek” és „Bombázónak” becézett Dombi Tibit nem kell senkinek se bemutatni. A DVSC valaha volt legikonikusabb figurája mindent megnyert a Lokival, amit csak lehetett: mind a hét bajnoki címünk alatt kerettag volt, emellett 3 kupagyőzelmet, 5 szuperkupát és egy ligakupát is a magáénak tudhat. Pályára lépett a BL-ben, az EL-ben, az UEFA-kupában, valamint ezek selejtezőiben, összesen az elképesztő mennyiségű, 437 (!) mérkőzésen. Labdarúgóként messze földön híres volt sebességéről, bombagóljairól, valamint Hamlet haláltusáját idéző alakításairól a 16-oson belül, amivel számos büntetőt harcolt ki a Lokinak. A pályán kívül pedig közvetlen, barátságos személyiségéről, szerénységéről (saját állítása szerint egyáltalán nem tehetséges, csak azért lett focista, mert minden így alakult) és a rockzene iránti szenvedélyéről maradt emlékezetes a Cívisvárosban.

Nem sok esélye lenne bárkinek is Dombi Tibi ellen, így komoly kihívás elé néznek Holman Dávid szavazói. Nem mintha nem lenne jó képességű labdarúgó Holi, sőt! Az NB I-es debütálásakor Fradi-mezben játszó, majd a lengyel Lech Poznanban is szerencsét próbáló támadó középpályás 2016 telén került Debrecenbe, ahol eddig 47 meccsen 10 gólt szerzett és 8 gólpasszt adott. Jelenlegi csapatunkban alapembernek számít, és ha a hozzáállásával nem lennének időnként problémák, már réges-rég a bajnokság egyik legértékesebb spílere lehetne.,

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

#12. Párharc: Szatmári Csaba vs. Bojan Brnovic

DVSCjatekosokParharc12

Az 1973-ban született id. Szatmári Csaba épphogy leszorul a debreceni szereplési örökranglista dobogójáról druszája, Bernáth Csaba mögött. A Loki ikonikus balhátvédje 294 mérkőzésen szerepelt debreceni színekben. 1993-ban idekerülve egyike volt azoknak a legendás „aranygenerációnak”, amit többek közt Dombi Tibi vagy Sándor Tobe alkotott és a DVSC első sikereit szállították. 2008-as visszavonulásáig három bajnoki címet, egy ezüstérmet és három bronzérmet szerzett a csapattal. Szintén háromszor volt tagja a kupát, illetve a szuperkupát elhódító együttesnek. Tagja volt az 1996-os atlantai keretnek, Nigéria és Brazília ellen pályára is léphetett. A jelenleg is a Lokit erősítő fiának, az azonos nevű, belső védőt játszó ifj. Szatmári Csabának fel van adva a lecke, hogy az apja nyomdokaiba léphessen.

Montenegrói kihívójának, Bojan Brnovicsnak nincs egyszerű dolga vele szemben, pedig ő is letette a névjegyét Debrecenben. E megalkuvást nem tűrő csatár 2005-től 2007-ig szerepelt csapatunkban, ezalatt 39 meccsen 15 gólt és 8 gólpasszt jegyez, valamint egy bajnoki címet és két szuperkupát ünnepelhetett. Első szezonjában rögtön alapembernek számított, számos gólja mellett egyszer mesterhármast szerzett a REAC ellen.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján!

szavazatok