LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jöjjön aminek jönnie kell

Két mérkőzésen két győzelem, ez csapatunk mérlege az elmúlt napokban. Szombaton viszont a szezon egyik legnehezebb megmérettetése vár a lányokra, az EHF Kupa csoportköre a cél. Idegenben kezdjük a párharcot az SCM Craiova gárdája ellen, a visszavágót jövő hét végén játsszuk a Hódosban, de nem szabad megfeledkezni a szerdai Dunaújváros elleni bajnokiról sem.

blog36

Bajnokcsapat, Bajnokcsapat! – skandálta a közönség a DVSC-TVP – Budaörs mérkőzés kezdete előtt. A pályán a DMVSC bajnokcsapatának tagjait köszöntötték a DVSC jelenlegi játékosai, ugyanis éppen 30 év telt el azóta, hogy a Komáromi Ákos vezette Loki veretlenül megnyerte a bajnokságot. Hogy mikor lesz ismét bajnokcsapatunk? Remek kérdés, de a válaszra még várni kell, hogy mennyit azt senki sem tudhatja. Ünneplés után vette kezdetét a találkozó. A mérkőzés első perceiben semmi örömünk nem lehetett, ugyanis a vendégcsapat villámrajtot vett, eközben a debreceni lányok tanuló vezető módjára a sebességet keresték, miközben már rég zöldre váltott a lámpa (1-4). Szélsőink lövései pontatlanok voltak, Vantara-Kelemen Vica és Varsányi Nóri is a kapu mellé bombázta labdáit. Ezután azonban lassan, de biztosan elindult a Loki szekere. Felvettük a mérkőzés ritmusát, sikerült lefékezni a Budaörs által diktált nagy sebességet. Támadásainkat sikerült góllal befejezni, viszont a védekezésünk továbbra sem akart összeállni, de a vezetést így is át tudtuk venni (7-6). Az első félidő második felében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sorminta szerint születtek a gólok: ha a Budaörs megszerezte a vezetést, csapatunk rögtön egyenlített, fordítanunk azonban nem sikerült, így maradt a futás az eredmény után. Harminc perc játék után továbbra is döntetlenre állt a két csapat (16-16). Gólgazdag első félidőt láthatott a közönség, ami nem nyerte el a vezetőedzők tetszését ugyanis mind a két oldalon kapuscsere történt, Lajtos Nórát Horváth-Pásztor Betti váltotta.

A második félidőben is a vendégcsapat kezdett jobb ritmusban, többször is kétgólos előnyt szereztek Mihály Attila tanítványai. Erre is volt válasza a házigazdáknak, pillanatok alatt ledolgozták hátrányukat Punkoék (21-21). Ébresztőt kiáltottak a szurkolók, a lányaink pedig fel is ébredtek és rögtön sebességet váltottak, pillanatok alatt sokkal gyorsabbá, dinamikusabbá vált játékunk. Ez volt a mérkőzésnek azon időszaka, amikor eldöntöttük a két pont sorsát. Magabiztosnak ugyan nem nevezhető előnyt sikerült szereznünk, de legalább a kezünkben volt a sorsunk ugyanis irányítottuk a találkozót (25-23). Az utolsó tíz percben már nem forgott veszélyben győzelmünk. Még ha nem is könnyedén, de sikerült megnyerni ezt a mérkőzést.

blog35

Győzelemmel köszöntöttük tehát a Bajnokcsapatunkat, vagyis ezen az estén a meccs előtt és után is volt okunk ünnepelni. A meccs legjobba címet Horváth-Pásztor Bettina kapja meg, aki remekül szállt be a második félidőben. Bravúrok sorozatát mutatott be, büntetőt is hárított, magabiztossága pedig átragadt a többiekre is. Anna Punko 7 góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Fontos megemlítenem, ezen az estén szépen eloszlottak a gólok a lányok között, mindenki hozzátette maga részét a sikeres eredményhez. Örömteli volt látni, hogy ezen az összecsapáson végre ismét volt beállós játékunk, Szederke és Pálsdóttír megjátszható volt több alkalommal is. Izlandi légiósunk pedig remekül használta ki helyzeteit, 4 gólt szerzett. Győzelmünknek köszönhetően megelőztük a Budaörs csapatát a bajnoki tabellán, hat ponttal jelenleg a 9. helyen állunk. Néhány szó a vendégcsapatról: nagy fogás a Budaörs számára Szöllősi-Zácsik Szandra ezt ezen a találkozón is láthattuk. Szani és Hornyák vezérei ennek a csapatnak, valamint ha felépül Pálos-Bognár Barbara, akkor igazán veszélyesek lehetnek akár közvetlen riválisainkra is.

A novemberi meccsdömping nevű hosszú hadjárat első csatáját tehát megnyertük. Sok időnk nem maradt a következő ütközetig, ugyanis kedden máris jött a következő feladat, a Magyar Kupa 3. fordulójában a Vasas látott vendégül minket (az MTK otthonában). Kötelező a győzelem, gondoltuk a Budaörs elleni bajnoki előtt, gondolatunkból pedig valóság lett, legyőztük ugyanis a lelkes vendégcsapatot. A kupameccsnek is egyértelműen a DVSC volt az esélyese, szerencsére nem borult a papírforma, simán lépett tovább szeretett csapatunk a Magyar Kupa következő körébe. Mivel a mérkőzést csak az láthatta, aki kilátogatott az Elektromos Csarnokba, így csupán a beszámolók alapján kaphatunk képet a mérkőzés alakulásáról. Végre úgy kezdtünk egy összecsapást ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Az első pillanattól kezdve nem lehetett kérdés melyik csapat fog nyerni azon az estén. Egy félidő alatt 19 góllal terheltük a Vasas kapuját miközben a házigazdák csak 8 alkalommal zörgették meg hálónkat. Ahogy haladt előre a mérkőzés látható volt tudásbeli előnyünk. Erre a mérkőzésre nevezett 15 játékosunk közül csak Lajtos Nóri nem szerzett gólt, a többiek neve mellé behúzhatunk legalább egy találatot. Legtöbbször Lotte Grigel és Borges-Lima volt eredményes, mind a ketten 4-4 gólt szereztek. Kötelező feladat letudva, megvan a továbbjutás. Novemberi meccsdömping hadjárat: 2/2.

blog37Ezek után térjünk rá talán a legnehezebb feladatra. az EHF-kupa selejtezőre. Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, sőt nehezebbet is: a román SCM Craiova csapatával kell összemérnünk tudásunkat. A párharc győztese bejut az EHF Kupa csoportkörébe. Ismerkedjünk meg ellenfelünkkel. Craiova városa Románia déli részén található, Bukaresttől 230 km távolságra. Dolj megye székhelye, lakossága 300 ezer fő körüli. Hazai mérkőzéseiket a Sala Polivalenta Craiova csarnokban rendezik, melynek befogadóképessége több, mint 4000 fő. Keretükben főként hazai játékosok szerepelnek, kivétel a szerb jobbszélső, a Buducsnoszt korábbi játékosa, Zeljka Nikolics, valamint a jobbszélső Trifunovic Jelena, illetve kettős állampolgársággal rendelkezik a kapus Florentina Stanciu, aki Craiovában látta meg a napvilágot. Beállós poszton egy régi ismerőssel találkozhatunk, a DVSC csapatától tavaly decemberben Fehérvárra szerződő Bobana Klikovac az új szezont már Romániában kezdte meg. Ellenfelünk legveszélyesebb játékosa a 28 éves román válogatott Cristina Florinau, aki az előző szezonban a román bajnokság gólkirálynője lett 186 találattal. Sajtóhírek szerint sérülése miatt kihagyja csapata csütörtöki CSM Roman (ezt a csapatot búcsúztatta az EHF Kupa 2. körében a Dunaújvárosi Kohász) elleni bajnoki mérkőzését, és lehet, hogy a párharc első mérkőzésén a DVSC ellen sem léphet pályára a gólerős átlövő.

Ellenfelünk a román bajnokságban eddigi nyolc meccséből hat alkalommal győztesen hagyta el a pályát, valamint egy döntetlen és egy vereség szerepel a nevük mellett. Vereségüket a listavezető CSM Bukarest ellen szenvedték el. A legutóbbi fordulóban döntetlent értek el a kieső helyen álló Unirea Slobozia vendégeként. Elmondható hogy az utóbbi fordulókban becsúszott egy-egy gyengébb eredmény, de akkor sem jelenthető ki, hogy könnyű dolga lesz csapatunknak, kőkeményen meg kell dolgozni majd a sikerért. Nagyon fontos lesz, hogy ne kerüljünk nagy hátrányba már a mérkőzés elején, mert nem lehet mindig minden meccset a sírból visszahozni. Maximális koncentrációra lesz szükség, mindenkinek a legjobb tudását kell nyújtania, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló akadályt.

Sajnos a Loki háza táján sincs kolbászból a kerítés, nem számolhatunk Karyna Yezhykavára, sőt a héten még Madalina Zamfirescu is kidőlt a sorból, így hirtelenjében elfogytak a variációs lehetőségeink. Visszatért csapatunkhoz a békéscsabai kölcsönjátékosunk Pénzes Laura illetve két hétre ismét piros-fehér mezt ölt Siska Pálma.

EHF Kupa selejtezősorozat 3. forduló:
SCM Craiova – DVSC-TVP
2017. november 11. 15:00

Játékvezetők: Taras Kouz – Viktor Zhoba (Ukrajna)
A mérkőzést a DigiSport nem közvetíti, ha a klub által lesz közvetítés azt jelezzük Facebook oldalunkon.

blog38Jövő héten szerdán a bajnokság 8. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia látja vendégül csapatunkat. Az utóbbi időkben igencsak jó meccseket játszottunk a DKKA ellen. A 2015-2016-os szezon az alapszakaszában hazai pályán 26-24-re legyőztük riválisunkat, Újvárosban pedig kikaptunk négy góllal, így az alapszakaszt mi a 6. a Kohász pedig a 3. helyen zárta. A rájátszás első körében ismét találkozott egymással a két csapat. A párharc első meccsén 29-24-re kikaptunk, a visszavágón a Hódosban pokoli hangulat várta a főszereplőket. Sikerült ledolgozni hátrányunkat, 28-23-ra győztünk, így idegenben lőtt több góllal mi a bajnokság 1-4 helyéért harcolhattunk tovább, a Dunaújvárosnak be kellett érni az 5-8 hely egyikével. A hátunk mögött hagyott szezonban háromszor mérkőztek meg egymással a csapatok a bajnokságban, januárban hazai környezetben 30-29-re nyertünk, májusban Dunaújváros – DVSC 29-26. Legemlékezetesebb számunkra mégis a Magyar Kupa áprilisi bronzmérkőzése, ahol Kecskeméten Anna Punko és Jelena Despotovic vezetésével 30-24-re győztük le a DKKA együttesét.

A 2017-2018-as szezonban már nem a Kohász játékosa Hornyák Bernadett (irányító) aki Vácra igazolt. Gindelli Panna (beállós) a Szeged KKSE csapatában folytatja, korábbi átlövőnk Karnik Szabina (átlövő) az MTK játékosa lett, Rácz-Vincze Melinda (balszélső) pedig visszavonult az aktív sporttól. Érkezett a Duna-parti városba Katarina Tomasevic (kapus) aki korábban a FTC játékosa volt. Szekerczés Lucza (jobbátlövő) korábbi ferencvárosi évei után a német TusSies Metzingennél tett kitérőt követően tért haza, szintén a fővárosi zöld-fehérek játékosa volt Monori Orsolya (balátlövő), Kazai „Csibe” Anita (balszélső) pedig legutóbb az Alba Fehérvár játékosa volt. Az első osztálytól az előző szezon végén búcsúzó Mosonmagyaróvártól leigazolták Dombi Lucát (beállós) és Bouti Fruzsinát (irányító). Eddig a bajnokságban 3 győzelem (Budaörs, Békéscsaba, Vasas), 1 döntetlen (MTK) és 3 vereség (Siófok, Győr, ÉRD) a mérlegük. Házi góllövő listájukat Camila Micijevic vezeti 38 találattal, Szekerczés Luca 30 gólt szerzett, Kovács Anna pedig 28 alkalommal volt eredményes. A Kohász az MK 3. fordulójában a Szent István SE csapatát győzte le, az EHF Kupa 2. körében a CSM Roman gárdáját múlta felül, a hétvégén a főtáblára kerülésért a Koebenhavn ellen lép pályára Dániában.

K&H Liga Női NB I. 8. forduló:

Dunaújvárosi Kohász KA – DVSC-TVP
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
2017. november 15. 18:00
Játékvezetők: Horváth Péter – Marton Balázs

Mindent bele! Hajrá LOKI! Hajrá Debrecen!