LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kis magyar BL

Május elején járunk, és öt (vagy hat) tétmeccsünk van hátra. Jó lenne úgy zárni az idényt, hogy legyen kedvünk a következőhöz is! Kedden (érdektelen?) kupavisszavágó a Felcsút ellen.

A helyzet most: a Ferenczi-Bódi-Könyves trió mellé sajnos Bényei is feliratkozott a sérültek listájára, Kinyik pedig piros lapja miatt nem játszhat holnap. Négygólos előnyben van a Felcsút, tavasszal az eddigi hét hazai tétmeccsünkből egyet tudtunk megnyerni, és annyi bevethető védőnk van, hogy Vadicskát lassan reaktiválni kell. Biztató, mi? Herczeg András a hivatalos honlapnak tett nyilatkozatában se Barnát, sem pedig Mengolót nem említette sérültként, úgyhogy az alábbi lehet egy elképzelhető felállásunk.

A kapuban valószínű, hogy Kosicky kezd, mint ahogy tél óta minden kupameccsen. Hátul ezt a felállást tudom elképzelni, nagyon más lehetőségünk nincs. A középpálya közepén Tőzsér-Jovanovic, a széleken Sós-Varga kettősre számíthatunk, bár szívesen megnézném a kezdőben Kusnyírt is, de ez a forgatókönyv nem valószínű (igaz, Herczeg András utalt rá, hogy szerepet kaphatnak fiatalok is). Tabakovic jó formában van, mellette jó lenne, ha Mengolo tudna kezdeni. Szükség lenne a sebességére! Abban az esetben, ha mégsem ő játszana, Varga mehet fel a helyére, és akkor szóba jöhet még Nagy Kevin valamelyik szélre.

A Felcsúttal így előzetesen túl sokat nem foglalkoznék, ránk nézve a legnagyobb veszélyt az odavágón két gólt szerző Henty jelentheti majd. Szombaton a Haladás elleni második góljával mind a játékstílusáról, mind a gyorsaságáról tanúbizonyságot tett akkor, amikor a találata előtt nagyjából 15-16 másodperccel még a félpályánál(!) sérülten feküdt a földön…

Azt gondolom, hogy az egész párharcot tekintve mi szurkolók nem várunk túl sokat, de holnap is leszünk jó néhányan, akik a 0-4 ellenére is kimegyünk majd. Úgyhogy kedves futballistáink, játsszatok, akarjatok, küzdjetek, tépjétek le a heréjüket vagy bánom is én, de tegyetek érte, hogy bármi megtörténhessen! Amúgy is kedd este, villanyfény, nagy hátrány, TV közvetítés, tisztára, mint a BL, nem?

Nincs már túl sok hátra ebből az idényből, mutassátok meg, hogy érdemes várni a következőt! Nem csak miattunk, magatok miatt is.

Hajrá LOKI!