LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Eljött a búcsú pillanata

Két mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből. Előbb pénteken hazai pályán a Kisvárda csapatával mérjük össze tudásunkat, majd szerdán ismét az Elektromos Csarnokban kell játszania a DVSC-nek, ellenfelünk ezúttal az MTK Budapest gárdája lesz.

Kezdjünk a Kisvárda elleni bajnokival. Ezen az összecsapáson lépünk utoljára hazai környezetben pályára a 2017-2018-as idényben. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az utolsó mérkőzésen eljön a jutalmak kiosztásának ideje, majd búcsút veszünk azon játékosoktól, akik a következő szezont már nem a DVSC kötelékében töltik. Ellenfelünk pénteken kora este az a Kisvárda lesz, akivel legutóbb január végén találkoztunk a nyírségi városban. Nincs mit szépíteni, azon a találkozón nagyon kilátástalanul, gyengén és pontatlanul játszottunk. Hat góllal kaptunk ki azon az estén, mikor már nem Mátéfi Eszter irányította a házigazdák szakmai munkáját. Még az első pár percben úgy tűnhetett, hogy lesz keresnivalónk, azonban hamar arcunkra fagyott a mosoly. A meccs jelentős részében azt láthattuk, hogy csapatunk mélyen tudása alatt teljesít. Kivételként talán Jelena Despotovicot lehetne megemlíteni, ám ő meccs utáni cselekedetével vívta ki a szurkolók jogos kritikáját!

Hazai környezetben tehát nem lehet más célunk, mint visszavágni a januári fiaskóért és győzelemmel elköszönni a Hódostól ebben az igencsak különösre sikerült szezonban. Sérültjeinkre továbbra sem számíthat a szakmai stáb, Anna Punko mellett Karyna Yezhykava is maródi. Szezon végén távozó fehérorosz átlövőnk a meccskeretbe nevezve lesz, hogy méltó módon tudjuk megköszönni neki is, amit az elmúlt két évben a DVSC-ért tett. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, „Jezsi” valószínűleg Horvátországban folytatja pályafutását. Ami a végső helyezésünket illeti, legvalószínűbb számunkra a nyolcadik hely, bár matematikai esélyünk még van az előzésre. Ha még ilyen jellegű terveket szövögetünk, akkor muszáj lesz megverni a jelenlegi hetedik Kisvárda együttesét. Ellenfelünk Vlatko Djonovic érkezésével kapcsolt turbó fokozatba, szép csendben zsinórban kilenc bajnokin diadalmaskodtak, és ezzel stabil középmezőnybeli csapattá avanzsáltak. Az utóbbi fordulókban azonban szerencsére elengedte kezüket Fortuna, ugyanis legutóbbi öt fellépésüket elveszítették. Hozzá kell tenni, ezekben a fordulókban a bajnokság első öt helyezettje ellen kellett küzdőtérre lépniük. Előrébb kerülni a táblázaton nincs esélyük, így különösebb teher nélkül játszhatnak az utolsó fordulókban.

Meghatározó szerepet tölt be a Szabolcs megyei csapat életében házi gólkirályuk, Triscsuk Krisztina. Eddigi 124 góljával messze ő a legeredményesebb játékosa a Kisvárda csapatának. Az utóbbi időkben előfordult, hogy Djonovic bírálta Triscsuk játékát, mentalitását, mégsem szabad félvállról vennünk őt. Radojevic Tamara mellett Dmitrovic Marina még a két gólfelelős aktuális ellenfelünknél. Ők ketten eddig százhetvenöt alkalommal zörgették meg a hálót. Könnyebbség lehet számunkra, hogy valószínűsíthetően nem lép pályára ellenünk a szélvész gyors brazil szélső, Samira Rocha aki tudása mellett megjelenésével is sokkolja a szurkolókat. Figyelünk kell még a korábbi győri beállós, Vesna Milanovic Litre megmozdulásaira is. A vártnál kevesebb szerep hárul(t) Maria Garbuzra vagyis Maria Khakunovára. Masa nagy kedvencnek számított a DVSC szurkolók köreiben, sajnáljuk, hogy pont Kisvárdára igazolt az előző idény végén. Mindenkit sokkolt a hír, hogy meghatározó kapusunk Horváth-Pásztor Betti Várdán folytatja karrierjét, reméljük tisztában van vele, melyik csapat sikereiért kell harcolni, mert a januári meccsen ez nem igazán mutatkozott meg… Érdekességként megemlítem, mielőtt januárban találkozott volna egymással ez a két csapat, akkor a Kisvárda zsinórban öt vereség után vert meg minket, és mint korábban mondtam, most ismét zsinórban ötször kaptak ki. Ne tegyük meg nekik azt a szívességet egy idény alatt kétszer is, hogy segítünk nekik kilábalni egy rossz sorozatból. Hazai pályán csak a győzelmet tudjuk elfogadni, mert búcsúzni csak szépen lehet.

Pénteken a meccs előtt és után is érzelmes pillanatokat élhetünk át, ekkor köszöntjük a szezon legjobbjait és búcsúzunk el a távozóktól. Lajtos Nóra, Horváth-Pásztor Bettina, Hársfalvi Júlia, Csáki Viktória, Hajduch Csenge, Sirián Szederke és Karyna Yezhykava is most lép utoljára pályára Loki szerelésben hazai környezetben. Távozó játékosainkkal jövő heti írásomban foglalkozom bővebben. Bíztatok mindenkit, jöjjön ki a csarnokba, tegyük emlékezetessé azt az estét!

K&H Liga Női NB I 25. forduló:
2018. 05. 18 Péntek 18 óra, Hódos.
DVSC-TVP – Kisvárda Master Good SE
Játékvezetők: Hargitai Gábor – Markó Gábor.

Azonban még mindig vár csapatunkra egy feladat, szerdán az MTK ellen a fővárosban zárjuk a szezont. A kék-fehéreket legutóbb itthon három góllal győztük le. Golovin Vlagyimir tanítványai évről évre megállják helyüket a legmagasabb osztályban, pedig keretük gyakran kicserélődik. Szoros együttműködésben állnak a Ferencvárossal, a Fradi fiataljai rendre az MTK csapatában szerzik meg a szükséges rutint. Példaként említhetjük Háfra Noémit, aki tavaly még az MTK-ban szerepelt, ebben az idényben pedig berobbant a köztudatba, a felnőtt válogatott és az FTC egyik meghatározó játékosa lett. Természetesen a fiatalok mellett tapasztaltabbak is szerepelnek a csapatban. Karnik Szabinát nem kell bemutatni a debreceni kézilabda barátoknak. Szacsa egy gyengébben sikerült dunaújvárosi szezon után tette át székhelyét az Elektromosba. Eddigi száznegyven góljával nemcsak az MTK gólkirálynője, hanem az NB I-es góllövők listáján is az előkelő második helyen áll. Teljesítményével kivívta a behívót Kim Rasmussentől a válogatott soron következő selejtezőire. A fővárosiak ebben a szezonban csupán három alkalommal hagyták el győztesen a pályát, reményeink szerint nem ellenünk fog ez a szám emelkedni. A kiesés réme nem fenyegette a kék-fehéreket, így stabil alsóházi csapatként viszonylag nyugodt évük volt, valószínűleg a tizenkettedik pozícióban zárják a küzdelemsorozatot. Az utóbbi hetekben az alsóházi csapatok ellen jól ment a szekér, így joggal várhatjuk azt, hogy győzelemmel búcsúzzunk a szezontól. Így lenne kerek Vida Gergő munkássága is. Nehéz helyzetben, év közben vette át az irányítást Tone Tiseljtől fiatal vezetőedzőnk. Tanulságos időszak lehetett ez Gergő életében, a jövőben Päl Oldrup Jensen segítőjeként kamatoztathatja a megszerzett tapasztalatait, hogy aztán a későbbiekben ismét az ő kezében legyen a karmesteri pálca. Reméljük ezúttal a technika ördöge sem szól közbe és sikerül a DVSC-TVP YouTube csatornáján végignézünk a közvetítést!

K&H Liga Női NB I 26. forduló:
2018.05.23 Szerda 18 óra
Elektromos Csarnok, Budapest Népfürdő út 18-20.
MTK Budapest – DVSC-TVP
Játékvezetők: Bócz László – Wiedemann Viktor.

Egy szó mint száz, két nyerhető meccsünk van hátra, ezeken be kell gyűjteni mind a négy pontot! Hosszú szezon volt ez felemás időszakokkal, volt részünk örömben és bánatban, de használjuk ki, hogy még vannak meccseink amiken szurkolhatunk szeretett csapatunknak!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!